Sista november

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II


- Maja

Syster

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Jag tror jag ska spara till en ny kamera nu. En Canon 60D. Min kompis Anna har en sådan och jag bara älskar den! Kan inte önska den till jul för att den kostar liksom 8000kr. hehe, får spara läääänge, men jag vill verkligen ha den! Istället ska jag nog önska mig ett stativ och lite annat. Det jag bekymrar mig mest över är vad jag ska köpa till släkten. Tror jag ska in till Malmö i helgen eller nått och försöka hitta något...
Min syster på bild. Hon är elva och det är hon och jag som är friendskompisar. Haha vännervänner!! Vi är typ heelt galna i det och det är jättekul att kolla med en annan.
Nu blir det top model och sen ska jag somna.

-Petronella

Lussebullar

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Något av det bästa som finns med julen är väl ändå lussebullar? Jag hade kunnat äta lussebullar till frukost varenda dag haha :) Och nu är det bara tre veckor kvar innan vi får jullov - hur bra är inte det?

- Maja

we löööööve it


Hejsan. Här är lite gamla bilder från Weheartit. Om vi vill så kan ni trycka här och följa mig. Om ni inte vill det kan ni trycka på bilden ovan och följa mig. Om ni inte vill det får ni väl skita i det. Eller nej skit inte i det, strunta bara i det. (gud vad jag har bra humor, sitter här och fnissar!)

Ett två tre

Hejsan. Sitter och försöker hålla mig för att inte lyssna på julmusik.. Det är ju liksom inte ens december, men det är så mysigt! Här är tre runda bilder som jag har gjort i photoshop. Tycker om runda bilder. Ooooooch jag måste berätta en sak. Jag har ju en iPhone så ni MÅSTE följa mig på instagram (om ni då har iPhone/smart phone). I alla fall så heter jag somepic. Om ni inte vet vad instagram är så kan ni ju ta och ladda ner det för om man har en iPhone så måste man ha det, jag lovar, det är nog nog lag på det. Man MÅSTE!! (haha, petronella goes freaky)Men i alla fall så får ni följa mig för det blir ju kul. somepic heter jag om ni missade andra gången jag skrev det, haha!
Hejduuu.

-Petronella

Håll in, håll ut

Jag färgade aldrig håret igår. Det var inte rätt färg, men jag gör det någon gång i veckan. Det ska vara kopparrött.

-Petronella

Storm

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Igår var det verkligen storm och det skulle vara som värst just där vi bodde och blåsa med 30m/sek. Det riktigt skakade i huset och när man väl gick ut var det svårt att stänga dörren efter sig (och alla fina julgranar som ställts upp inför första advent blåste omkull). Trots det så skulle jag och Petronella ut och fota igår på kvällen. Så jag åkte hem till henne vid halv sex tiden men när vi väl skulle ut så tappade vi ner stativ-brickan i en brunn. Så det blev tyvärr inga foton.

Har ni också kännt av stormen?

- Maja

fint

Kjol: styleanda.com
halsduk: moki.com
vantar:moki.com
läppstift: lancome-usa.com
skor: hm.com
grön klänning:monki.com
Converse:jag tror ni vet
svart klänning:nelly.com
dubbelring:styleanda.com

-Petronella

Första advent

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Glad första advent!
Idag har julpyntet åkt fram och vi åt lussebullar till frukost. Jag har knappt förstått att det bara är en månad kvar till julafton men nu när man ser stjärnor i alla fönster så känns det härligt att julen snart är här.

- Maja

Let it snow

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Förlåt att jag inte bloggade igår, men jag hade ingen kamera eller bilder så jag visste inte vad jag skulle blogga om..
I alla fall så är detta min nya underbara jacka. Vad tycker ni? Jag älskar i alla fall den! Haha..
Jag har fått tillbaka min kamera nu i alla fall och min mobil har blivit lagad så allt är topp! Idag har vi hängt upp lite stjärnor i fönsterna, gjort en jul-spotify-lista och gjort lite stearinljusanläggningar. Så nu har vi det så mysigtt som det kan bli här hemma :)
Nu ska jag nog färga håret, blir typ lite kopparrött, kastanjebrunt typ;) Hoppas det blir bra!
Hejdå och ingnorera den misslyckade bilden på mig till höger... Uhuhuhu!

-Petronella

Före och efter

Här är några före- och efterbilder. Jag själv tycker att det är väldigt roligt att se på sånna och tänkte att ni kanske ville se hur vissa av mina bilder ser ut innan jag redigerar dem. De över har jag valt ut eftersom jag har gjort en ganska dramatisk förändring på alla så att de helt har förändrat karaktär. Jag tycker att det är riktigt kul att sitta och redigera bilderna i photoshop - speciellt när man provar nya redigeringar.

Jag har Photoshop Elements 9

- Maja

Heeeeeeeeeej!!

Hej! Nu är det så att mitt bidrag till Postfotos tävling har kommit upp på deras hemsida så nu kan man rösta på det.Man tävlar med några sidor i en egen fotobok (med egna bilder såklart) och temat är färg.

Jag hade blivit så otroligt glad ifall ni hade velat rösta på mitt bidrag, det hade betytt så mycket för mig! Och den här gången är det inte så att ni måste gå in och bli medlem på någon sida utan ni behöver bara klicka på "Rösta" och så har ni röstat. Jag hade verkligen, verkligen uppskattat det! (skriv en kommentar ifall ni röstat så kan jag länka er i ett inlägg ifall ni skulle vilja det :)


HÄR ÄR MITT BIDRAG

(Uppdaterat inlägg, det går att rösta igen - ifall ni redan röstat - jag skulle bli så sjukt glad ifall jag kom i topp tre! Och STORT TACK till alla er som redan röstat !! )


- Maja

I got to go, I got to go

Canon EOS 400D
En störra version av en bild ni sett innan :)

Så himla skönt med fredag idag, jag som längtar hela veckan, haha :)
Jag funderar på att köpa Coldplay's album eftersom de inte tänker släppa det på Spotify (inte Itunes om jag råkade skriva innan) och jag älskar verkligen Coldplay och det jag hört av deras nya album är så himla bra.

- Maja

Where was my fault, in lovin you with my whole heart?

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Jag hittade en cover av Mumfords & Sons White Blank Page på youtube och är tvungen att länka till den - den är så sjukt bra, ni måste verkligen lyssna (och har ni inte hört orginallåten så måste ni göra det också).

Orginalet: Mumford & Sons – White Blank Page
Cover: Cover - White Blank Page

Vilken version gillade ni mest?

- Maja

Keep your head up


Min saknade Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Sitter med en knut i håret och ska snart plugga lite samhällsekonomi. Här kommer lite fina musiktips:

-Petronella

Höst

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Tycker inte ni att hösten har gått hur snabbt som helst? Det var ju nästan precis som vi gick runt i shorts och låg på stranden varje dag och nu är det snart vinter och alla löven har fallit av träden (och det är iskallt!). Men jag längtar tills snön kommer (OM det kommer någon snö, man kan aldrig riktigt veta när man bor nere i södra Sverige) och julpyntet kommer upp.

- Maja

Länge sedan


Just nu skulle jag kunna riva mitt rum, slå sönder ett fönster, skrika rakt ut och dö. Istället stänger jag dörren lite hårdare än nödvändigt, sätter mig surt vid mina läxor, skriker i min kudde och läser en bok.

-Petronella

godmorgon :)

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Jag har massor med liknande bilder - tog dem någon gång i oktober men jag tror bara ni har fått se två från den kvällen - så här kommer en till :)


Nu åker jag till skolan med tjocka lager med kläder på mig, eftersom de av någon anledning ska stänga ner värmen på skolan idag. Hoppas att det inte blir för kallt bara :)
Ha de bra! :D

- Maja

Gott och blandat


-Petronella

. . . . . . . .

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Just nu sitter jag i skolan med Petronella och Anna. Petronella sitter och tar egobilder, Anna sitter och längtar till jullovet och jag sitter och bloggar :)

- Maja

sweet dreams

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Heeeejsan! Har lite saker att berätta:
Konserten igår var helt amazing! omg, är typ kär! haha, nej men det var skitkul! Och Wiz var grym, älskar hans skratt! Jag och Anna hade också jättekul, vi planerade lite grejor (!) och fikade inne i stan på kvällen och pratade om humor!
Sedan vill jag också säga att jag från och med nu ska vara loppis-och-seconhand-tjej. Jag längtar såå mkt tills jag ska byta rum och fixa det!
Jag ska också berätta att jag och Frida hade det jättemysigt idag! Efter skolan stack vi till ett bibliotek och pluggade (...), där snackade vi också såklart och jag gillar faktiskt det biblioteket! När klockan var typ fem, gick vi genom den mörka staden till ett mysigt café som var tomt... Vi fikade där, chillade, cappuccino-ade, och snackade. Efter det gick jag hem och såg på friends-avsnitt med syrran min. Vi är typ helt galna i det och har kommit på en liten visa som vi gör varje gång det börjar. Haha, geek-varning...
Godnatt och sovgott, inatt tycker jag att ni ska drömma söta kattungar, för de är så söta.

-Petronella

21 november

Canon EOS 400D

Då var det måndag och skola igen - men om bara fyra veckor är det julavslutning! :D Helt sjukt vad tiden går snabbt ibland.

Igår var jag och tittade på Hjalmars innebandymatch och sen var jag bara hemma och myste, tittade på tv, gamla Oprah-avsnitt och How I Met Your Mother (typ bästa serien som finns) och Pan Am. Men det är skönt att ta en sån dag när man kan :) Jag kom inte hem förrän efter två på natten efter att ha suttit barnvakt så jag var lite trött också. Jag var ju också med och såg Breaking Dawn och jag tyckte också om den, även fast jag fortfarande tycker att första boken och filmen är bättre än de andra. Men jag tycker helt klart ni ska gå och se den ifall ni tyckt om de andra :)

- Maja

älvan och jag

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Hejsan. Jag har förvandlats till en älva utan vingar. Så roligt! Tror jag ska ta en simtur i glaset snart :)
haha! Åh igår var jag på en seconhandbutik i malmö som heter chique och där hittade jag världens finaste jacka. Jag kan inte visa er eftersom jag också glömde min kamera där.. Dumma mig! Jag ska hämta den i veckan, så att jag typ inte döör!
Nu ska jag snart in till Malmö och träffa Anna, sedan ska vi se på Wiz Kahlifa. Åh vad kul!!

-Petronella

fint



Fint.

- Maja

Barnpassning

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Ikväll passar jag barn så jag tänkte redigera lite bilder, titta på lite tv och läsa bloggar (nu när de har gått och lagt sig såklart) :) Vad brukar ni göra när ni passar barn?

- Maja

Vi är snart där

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Åh! Breaking Dawn var helt underbaaar! Hihi, låter som ett sånt där team Edward fans, men det är inte sant. Jag är team Jacob fan... Haha, nej men det är så kul att se filmerna när man har läst böckerna. Och att dom är så saaaatans bra!!!!!!! hfiewbfoqejnpweowecowefoqn
Nu skojade jag igen....
Idag ska jag in till malmö och köpa seconhand kläder och fika. Imorgon ska jag också in till Malmlö, fast det är på kvällen. Ska se på Wiz Kahlifa med en kompis och det ska bli sssåååå kul!
Bilderna är tagna någon morgon i veckan när det var frost ute. Nu kan jag faktiskt inte förneka längre att jag storlängtar till jul, snö och mys!


Wiz Khalifa – No Sleep
Wiz Khalifa – Bout Ya'll

-Petronella

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Jag har börjat bläddra igenom mina gamla sommarbilder och det är så roligt att sitta och redigera dem. Bilden ovan är tagen på Petronella (som ni antagligen ser) och den ger mig sånna sommarkänslor!

- Maja

:D

Canon EOS 400D

Nu sticker vi och de andra tjejerna och ser på Breaking Dawn! :D

Fredag!

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Äntligen fredag! Idag ska jag göra ett prov på förmiddagen och sen ska jag gå på bio med tjejerna, ska bli så sjukt mysigt! Hur ska ni spendera fredagen?

- Maja

A little bit


Asså imorgon! IIIIIIIHH!!! Ska bli såååå sjukt kul att se Breaking Dawn och som vanligt ska vi till bk innan, det är verkligen en tradition! Varje gång vi har varit där har jag lyckats göra något helknäppt så de andra blev helt till sig  (negativt) när jag sa att jag inte skulle äta med dem, att jag skulle komma lite senare. Men eftersom min mamma precis fick fem frakturer i sin stortå så kan hon och jag inte åka in till Malmö imorgon och äta lunch. För vi skulle det egentligen och det ar därför jag inte hann äta med de andra på bk. I alla fall så fick mamma en hel bil och lite till nerhissat på sin fot idag när hon skulle byta deck på någon verkstad. Det visade sig att hon hade typ krossat hela stortån så nu kan hon inte gå, köra eller stå upp... Det som är bra för mig är att jag kan gå runt i kryckor hur mycket jag vill där hemma och äta på bk (även fast jag såklart inte skulle velat att detta hade hänt!)

Det var er lilla update i mitt liv just nu. Ville bara visa er trailern. Även fast jag tror ni redan har sett den.. Sedan har jag inte lagt in mina senaste bilder heller, så jag vet inte vad jag annars ska lägga upp. För jag kan ju inte bara skriva! Bye!

-Petronella

Radioactive

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Här över ser ni en vårbild, det ska bli så roligt att fota alla körsbärsblommor med mitt 1.8-objektiv eftersom alla tyvärr var borta när jag fick det i födelsedagspresent. Ifall ni vill köpa ett billigt objektiv som har en stor bländare är Canon EF 50mm f/1.8 II ett väldigt bra alternativ.

Kings Of Leon – Radioactive - blir så himla glad av den här låten

- Maja

minnemannemånne

Canon EOS 1000D, Tamron 18-250mm f/3,5

uuuhuhuhuhuhu. Asså jag måååååååste plugga nu, har egentligen inte tid med det här, men, men. Som jag och Maja brukar säga, "bloggen går alltid först!"

Vill också bara säga att det var frost när jag steg upp i morse. och ja det är en big deal för oss som bor längst ner i hela sverige! Haha, i alla fall så passade jag på att ta lite bilder, kl fem minuer i åtta... Vi börjar åtta, men jag var ju bara tvungen.

-Petronella

Fina Petronella

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Här har ni två bilder på fina Petronella från i lördags, samma bild men ena i svartvit och andra i färg. Jag tycker om de härliga färgerna i den första men har alltid tyckt om porträtt som är svartvita. Vilken tycker ni är finast?

- Maja

Släng ner nyckeln min fina

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro, Tamron 18-250 f/3,5

Bilder på fina Maja från i lördags. Nu ska jag snart se top model, aaa! Lööööve :)

-Petronella

Det har stormat i mig det senaste året

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här över har ni en gammal bild men som aldrig visats på bloggen förut. I somras gjorde jag nämligen en mapp som jag kallade "bilder som sparas" där jag sparade alla bilder som jag redigerade men inte ville lägga ut på bloggen eftersom jag hade lagt ut många liknande precis. Och vintern och hösten kommer ju alltid då fotolusten dör litegrann så då är det bra att ha färdigredigerade bilder som man bara kan lägga upp på bloggen :)
Nu drar jag till skolan, hejdå!

- Maja

Nu blev man allt glad!



Hejsan! Såg att vi kom på blogg.se framsida idag! Inte den första eller den största (hihi), men vi är där!  Så kul!
Har precis kommit hem från la escuela (skolan på spanska) och ska käka en macka, sedan ska jag läsa och skriva klart min bokanalys till svenskan. När jag är klar med det ska jag lägga in min tvätt och redigera bilder från när jag och Maja fotade i lördags.

Svar till Tuva: Om du vill ha en hjärtbokeh så kan du söka på google eller devinart.com: Heart bokeh texture. Sedan måste du ha photoshop om du vill ha det på din bild, tror jag i alla fall. Jag vet inget annat sätt..
När du ska fota en siluett måste du ha ett slags motljus, ganska starkt. Så att "modellen" blir mörk, och om hon inte blir tillreckligt mörk får du photoshopa så att hon blir det (om du har photoshop) Annars kan du skaffa picasa och där höjer du "skuggan" mycket, så kommer hon att bli till en siluett.
och ja det var en bra idé (haha, ni som inte vet vad hon föreslog!).Men det kan jag förklara för er: Tuva undrade om vi kanske kunde göra en slags övning varje vecka, eller varannan så att de som inte är så bra kan bli bättre på att fota.

Vad du kan fota en regnig dag

Nu när det är höst och det regnar nästan varje dag tänkte jag göra en liten lista på vad man kan fota/göra en regnig dag!


1. Bygg en studio hemma och fota produktfoton.

2. Lär dig göra hjärtbokeh och fota några vackra bilder med hjärtbokeh.

3. Fotografera din hund/katt/fisk/mus eller vad du nu har för husdjur. Du tränar dig på att fota djur samtidigt som du får fina bilder på ditt eget husdjur.

4. Fotografera inomhusporträtt med fönsterljus.

5. Träna på att fotografera mat

6. Fotografera vattenpölar när regnet har uppehåll.

7. Fotografera vattenbilder, det är alltid bra att kunna och ganska roligt faktiskt.

8. Fotografera frukost som alla andra bloggare gör.

9. Lär dig nya redigeringar och prova redigera dina bilder annorlunda. Våga gå utanför gränserna.
HÄR hittar ni våra redigeringstips

10. Gör en animation

11. Lägg till bilder i din portfolio/gör en portfolio

12. Fota siluettbilder

13. Läs inspirerande fotobloggar och få en massa inspiration

14. Planera en fotografering



Hoppas ni gillade tipsen och att de hjälper er att hitta inspiration nästa gång det regnar ute och ni inte vet vad ni ska fota.

Promenad i Schweiz

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Hej!
Här över sen ni tusen bilder från vår promenad i Schweiz. Det fanns så mycket att fota och det var så roligt att vara där! De flesta fotona är bara redigerade i Photoshop RAW.

- Maja

Saknar Stockholm, saknar sommaren

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag saknar Stockholm jättejättemycket. Vill åka dit igen och promenera runt i staden. Jag saknar sommaren också. Nu är allt så sjukt kallt och det blir mörkt klockan fem och det kommer inte bli mycket bättre på flera månader. Blöö på november, typ sämsta månaden som finns.

- Maja

Vinnarna i inspirationstävlingen!

Vi har haft en inspirationstävling på vår blogg (det kan ni läsa mer om här). Vi är jätteglada över att så många ville vara med och priset är en länkning i detta inlägg och i dropdown-menyn. Så här kommer de tre finaste bidragen.



mariakristina.devote.se
Underbar bild! Speciellt att de har fina stickade koftor som inspirationbilden också hade!


kajsahedlund.blogg.se
Den här bilden är väldigt fin eftersom det ser ut som om alén aldrig slutar. Sen har hon jättefina kläder på sig!


mathildaphoto.webblogg.se
Den här bilden blev en av vinnarna eftersom det är roligt att det är en hund på bilden som kollar dramatiskt ut över fältet! Sen är den väldigt bra fotad.


Sen är det så att vi också har fotat en variasion av inspirationsbilden:

Ingenting Är Som Det Varit Förr, Tillsammans Är Vi Utanför. Bland Molnen.

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Hejsvejs. Nu gör jag någonting, uppenbart. Eftersom jag inte är död. Emm, hejdå.

-Petronella

Solen skiner


Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Godmorgon!
Idag skiner solen ute så idag ska jag och Petronella fota, det ska bli jättekul eftersom kameran har legat orörd alldeles för länge.

Idag ska vi också välja ut vinnarna av inspirationstävlingen! Så jag hoppas att vinnarna kommer upp ikväll eller imorgon :)

- Maja

Jag är en vampyr, jag suger och spyr


Canaon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Smyger som en mus i huset. Hela värdens hunger är samlad i mig. Tar mig en liten nattmacka.
Godnatt.


-Petronella

If the stars were mine

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8


Så himla skönt med fredag


Melody Gardot – If The Stars Were Mine

- Maja

Jorden runt på ett penseldrag

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro


Hej hej! Idag är det fredag och det är bra! Vår lärare Johan sa "idag är det f dagen, f till dig, f till dig och f till dig.." Vi som trodde han menade att det var fredag, haha.
Sitter och lyssnar på beoncéy och the kooks, ska jobba klockan fem så nu chillar jag bara...
På bild är det Frida efter jag hade plattat hennes hår och gjort mittbena. Jag som inte brukar gilla plattat hår! Tycker det blev skitsnygg och skröt hur duktig var jag var flera timmar efter..

Beyoncé – Countdown
The Kooks – F**k The World Off

-Petronella

Höstfärger

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm

Det här är ännu en bild från vackra Schweiz. Det var så många vackra färger där, bladen var orangea, röda, gula och gröna och det var jättemysigt att gå runt och bara titta på de fina träden.

- Maja

jag vet inte vad det är för datum idag. Klockan är i alla fall 19.37.

Canon EOS 1000D, Canon ef 50mm, Sigma 18-250mm


Bilder från Las Palmas. Åh saknar det! Saknar farmor och farfar, saknar Anton, saknar Cornelia (så som hon var när vi var där;snällare). Ja jag saknar allt!
Imorgon ska jag jobba och nästa fredag ska jag in till Malmö med mamma. Där ska vi äta lunch och leta efter en galen secon hand klänning till en fets som hon ska gå på. Efter det ska jag träffa kompisar, och vi ska se Breaking Dawn! LÄÄNGTAR!
Nu ska jag äta mat och gå och lägga mig tidigt (skrattar åt mig själv inombords, för det kommer aaaldrig hända..)
"men jag ska bara, åh, bara snabbt, nu ska jag bara göra detta sen ska jag lägga mig" m.m. Typ så håller jag på hela kvällen...
Hejdå.

-Petronella

SO-prov

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Hej! Jag ska plugga till mitt SO-prov hela kvällen men först ska jag dansa. Här över är en gammal bild som jag fortfarande tycker mycket om, den känns lite höstig tycker jag.
- Maja

Cheesecake

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Den här söta saken bakade jag, Frida och Anna under höstlovet. Haha, visst blev den fin? (och den blev i alla fall jättegod!)

- Maja

A Boy With A Coin


lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalallalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalallalalala
lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalallalalalalalalalalalala

Snart ska jag kolla på Grey's Anatomy, en av mina favoriter!
Den urguliga hunden på bilden är min Wood Stock (ja, han heter så, haha) och är en mops. Sedan har jag en till som heter Dylan och han är en bullmastiff, typ mycket större än Wood Stock...
Och jag måste bara säga tack till våra läsare, som ni ser har vi fått 400 prenumenanter på bloglovin idag (till och med mer än det) och det är jag så glad över!
Hejdå små monster.

-Petronella

laugh and love

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Jag hittade citatet ovanför och tyckte att det var så fint så jag satte in det i en bild som jag tog i helgen

Jag och Petronella har precis kommit hem från en konstutställning i Malmö som vi var på med klassen och nu ska jag hinna få något i magen innan jag ska iväg och dansa. Det är så kul att dansen har börjat igen efter en vecka ledighet. I måndags hade jag ju två pass i rad och hade träningsvärk i hela ryggen dagen efter, haha :)

Är det någon av er som dansar?

- Maja

waterdrops


Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Jag älskar att fota vattendroppar, speciellt med Canon-objektivet eftersom det blir sån fin bokeh. Så häromdagen var jag ute tidigt på morgonen för att fota det blöta gräset och här är resultatet.

- Maja

en farfar, en kusin och en Petronella som hoppar i Las Palmas


Canon EOS 1000D, Sigma 18-250mm f/3,5


Detta inlägget är en riktig färgklick i vår blogg haha...
Just nu dricker jag te och chillar framför min älskade dator. Och vet ni, vet ni, VET NI? jag ska till stockholm nästa vår!!! jorgjergondvnsvnnfefeifjen

Haha, "wooow..." tänker ni säkert, men de är så att jag aldig har varit där och det ska bli så mysigt att åka dit! Det är lite konstigt, jag har liksom rest väldigt mycket till andra ställen i asien och europa, men inte till min egen huvidstad (japp, den är min). I alla fall så är det bara jag och pappa som åker. Vi ska bo på ett fint hotell, shoppa på gågatorna, fika på mysiga cafeér och bara gå runt. Nu ska jag nog snart äta, så jag får väl sätta igång med lite plugg. Hejsvejs!

-Petronella

hejsan hoppsan faleralera

MacBook Pro..


Jag vet, fina bilder på mig...
Men. Jag ville bara berätta om några hemsidor jag kollar in ganska ofta för att få insperation.

  1. 1000scientists
  2. Mr key & His Imaginary
  3. fucktherulesandfuckyou
  4. if you leave
  5. I Wish...:)
  6. weheartit

peace!
-Petronella

Stickad tröja

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Den här tröjan köpte jag i Lausanne, den är från Zara och är hur mjuk som helst och varm dessutom. Den kliar ingenting till skillnad från många andra stickade tröjor. Jag tror att den finns på Zara här i Sverige också :)

- Maja

Frukost

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

God yoghurt med god müsli gör hela dagen mycket bättre :) Dessutom älskar jag den lilla fina skålen som är i en perfekt storlek. (om sanningen ska fram så är jag sämst på att ta frukostbilder och det här är den enda som faktiskt kunde visas, haha. Men nån gång ska jag ta en bra frukostbild)

- Maja

det var en gång

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Nu sitter jag och försöker överleva skolan. Hahah, nej, men jag hade lätt kunnat ha lite längre lov (10 veckor?).
Detta är ett tidsinställt inlägg, så jag sitter inte och bloggar på skoltid om ni trodde det. Nej så busig är jag inte..
Hejdå.

-Petronella

Regnmoln brukade jaga mig



Håkan Hellström – Aprilhimlen

- Maja

we can be up in the clouds

Canon EOS 1000D, Sigma 18-250mm f/3,5

fina,färglada höst

-Petronella

Jag har varit överallt och ingenstans

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Välkommen hem till gråa Sverige Petronella!
Tack...
Ja, nu är jag tillbaka. Jag har varit i Las Palmas hos farmor och farfar. Runt 28 grader varje dag, ååå! Saknar det..
Men nu är jag tillbaka till mitt rum och kära bloggen, och det är inte så dumt det heller! Snart kommer det en liten bildbomb därifrån, hejdå.

Darwin Deez – Up In The Clouds
One Night Only – Say You Don't Want It

-Petronella

I Lausanne

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Här kommer en bild på mamma från när vi var i Lausanne.

Igår hade jag, Anna och Frida How I Met Your Mother-maraton och vi somnade vid tre typ och vaknade halv tolv, så jag är i princip fortfarande helt nyvaken, haha :)

Och igår (imorse) kom Petronella hem! :D:D:D

- Maja

Snälla rösta på mig :)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
En av favoritbilderna från Gamla stan, tycker ni jag ska visa fler bilder från Stockholm?

Hej! Jag har kommit vidare i fototävlingen med fjärilsbilden och det hade verkligen betytt jättemycket för mig ifall ni ville rösta på mig i hennes tävling.
Jag är nummer 13 och ni hittar hennes tävling HÄR!

- Maja

Bloggporträtt: Nicolina Landqvist Winkfield - nicolinaslillaskrivbok.blogg.se



Namn: Nicolina Landqvist Winkfield
Ålder: 16

Nicolinas blogg, nicolinaslillaskrivbok.blogg.se, är en blogg som vi följer och inspireras av. Nicolina har en speciell och egen stil när hon fotar vilken man lätt fastnar för och inspireras av. Nicolina lägger ofta upp foton på sig själv också, i vackra miljöer med fina kläder. Hennes blogg är perfekt ifall du vill ha inspiration eller bara letar efter fina bilder att vila ögonen på.


Lite frågor till Nicolina:


Hej Nicolina, hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Nejmen gud så svårt! Kanske blyg, glad och skjuter lätt upp saker till sista minuten!

På din blogg hittar vi många inspirerande fotografier - men var får du all inspiration ifrån?
Oj, den frågan är alltid lika svår! Jag får inspiration från det mesta: bloggar, tidningar, människor, vänner osv. Men jag försöker att inte kopiera andras idéer. Så för det mesta är det i grund och botten något som jag tror kommer bli fint genom kameran och leker mig fram helt enkelt!

När började du fotografera?
Jag fick min första lilla, rosa digitalkamera när jag var 12 år men då var fotograferandet inte så seriöst. Det var när jag insåg hur mycket jag älskade att kunna bevara minnen och skapa små historier genom att ta bilder som jag bestämmde mig för att investera i en bättre kamera. Så jag skulle säga att jag började fotografera på riktigt närjag köpte min kamera Canon eos 550D för ca 1,5 år sedan!

Du verkar verkligen intresserad av mode och kläder - när hittade du det intresset?
Jag minns när jag var 13 år och började 7:an, högstadiet. Jag minns hur jag beundrade 9:orna som hade en så fin och lite mer utstickande klädsmak! Det var nog så det hela började, så det var nog i 8:an som det började bli mer ett intresse än "bara" tyger att skydda kroppen med.

Har du några andra intressen?
Oj, jag har många! Men främst är det nog att dansa, fika när det regnar och få skratt-attacker så att man får ont i både kind och mage.

Vilken skola går du på, och vilken linje?
Jag började precis på Kungstensgymnasiet med linjen Estet - estetik och media - foto.

Hur lång är du?
Från topp till tå, hela 178 centimeter.

Hur tror/vill du att ditt liv ser ut om tio år?
Jag vågar inte tro något. Jag hoppas och drömmer hellre om hur det kommer bli och hur jag vill att det ska bli. Om 10 år är jag 26 år och då hoppas jag att jag har hunnit med att studera fotografi i Frankrike eller England. Jag bor i en lägenhet någonstans i Europa (kan vara Sverige, älskar detta land) tillsammans med någon fin pojke som får mig att skratta. Jag reser mycket och får foto-jobb här och var. Jag är lycklig.

När och varför började du blogga?
Jag började blogga 2007 och då gjorde jag det mest för att alla andra gjorde det. Den bloggen är nu glömd sedan länge och 2009 startade jag bloggen jag har idag. Jag ville ha en plats där jag kunde samla och visa upp mina bilder! Det blev någon sorts motivering för att utvecklas inom fotografi och ta nya bilder!

Vem tar bilderna på dig, som finns på din blogg?
För det mesta är det min kusin Fanny och ibland någon annan fin vän. Men ofta är det jag själv som använder mig av stativ +  självutlösare!

Läs Nicolinas fina blogg här



Alla bilder tillhör Nicolina



VAD ÄR BLOGGPORTRÄTT?


Bloggporträtt är något jag och Petronella för att uppmärksamma andra bloggar som vi tycker om, både stora som små. På vår blogg kan ni därför hitta nya favoriter och få lära känna bloggarna bakom bloggen redan innan ni klickar er in på den. Detta är ingenting man kan anmäla sig till utan vi väljer ut bloggar vi tycker om eller förtjänar lite extra uppmärksamhet.


Tycker ni att vi ska fortsätta med bloggporträtt?


Lausanne

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3

Här kommer två bilder till från när jag och mamma var i Lausanne. Vi var inne i själva staden på lördagen - annars så var vi i en liten by där de bodde - och där var stora marknader och det fanns musikanter överallt kändes det som. Hur mysigt som helst.

- Maja

Hjärtan i alla olika former

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8


Jag är med och tävlar hos madeinjapan.nu om vinster från fotofyndet.
Temat är: Hjärtan i alla olika former.


- Maja

You made my day


Tack snällasnälla Lina och Linnéa för att ni tipsade om våran blogg! Vi blev så sjukt glada när vi läste igenom det ni hade skrivit! Det är sånt som gör en glad resten av dagen :)

Läs Linas och Linnéas fina fotoblogg här!

Update:





Såg precis att Lovisa också hade tipsat om vår blogg och blev så glad! Jag älskar Lovisas blogg, den är så fin och hon tar jättefina foton. Jag tycker verkligen att ni borde titta på hennes blogg - lefoto.blogg.se.

Tack så jätemycket Lovisa!

Första bilden från Schweiz!


Klicka på bilden för att se en större version

Här över ser ni den första bilden från Lausanne. Vi bodde hos mina gudföräldrar och det här var utsikten från deras hus som jag fotade lite snabbt på morgonen. Det var verkligen jättefint där med Genèvesjön och de höga bergen med snötoppar i bakgrunden. Mer bilder kommer!

- Maja

Wordfeud - Msörensen

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8
Bild på trötta lilla Pixie

Jag, Hjalmar och pappa har precis spelat alfapet efter att ha hittat det i någon garderob. Jag förlorade, haha :)
Ifall ni känner för att spela wordfeud (typ världens bästa mobilspel till smartphones) så kan ni alltid fråga mig! Jag heter msörensen och har bilden under som profilbild :)


- Maja

Oktober 2011





Nu är det ju november så jag tänkte visa några bilder som jag har fotat under oktober. Min favorit är den stora på tekoppen, har ni några favoriter?

Benjamin Francis Leftwich – Hole In My Hand

- Maja

Hemma!

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Nu är jag hemma igen efter fyra härliga dagar i Lausanne. Det har varit jättemysigt och jag har tagit en massa foton som jag tänkte visa senare.

Idag ska jag, Anna och Frida in till Malmö och gå på bio :)

- Maja


START




bloglovin