Filmkameran

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Igår när vi filmade hade jag med mig kameran för att fota behind-the-scenes bilder och jag tänkte att jag kan börja med att visa er kameran som vi filmar med. Det är Petronellas filmkamera och den är jättebra! Det var så himla fint ljus i skogen igår när vi spelade in vår höstfilm och väldigt fint väder!

- Maja

Provar en ny redigering - före och efter

Före:

Efter:
Canon EOS 400D; Canon EF 50mm f/1.8 II

Jag satt och redigerade den här bilden igår efter ett tips som jag hittat hos minradio (<-- sjukt fin blogg som ni måste besöka!). Det här var ju en ganska tråkig bild från början men det är roligt att se hur slutresultatet blir.
Vi hade läsarrekord igår också :D

- Maja

Det allra bästa för dig


En fin pepptext som gör dig på bra humör. Använd denna bilden och kolla på den varje morgon så blir din dag mycket bättre. Du vaknar en morgon och känner, "fan, den här dagen kommer bli lång och jobbig" och att du bara vaknat på helt fel sida. Men sedan öppnar du din dator och läser detta och du kommer du att vända dig till rätta igen. Du vaknar helt enkelt inte på fel sida och går runt och är sur hela dagen, det är bara du själv som intalar dig att det är helt okej eftersom du inte kan hjälpa att du vakat och varit sur. Men du kan göra någonting åt det också. Börja tänka på hur bra du har det och hur lycklig du ska vara, tänk inte på de saker som gör dig ledsen eller sur. Ni hör ju själva hur dumt det låter; att gå runt och tänka på, varför hon gjorde eller sa så, att det är orättvist att du inte fick göra si eller så. Varför inte tänka på, vad snällt det var när hon gjorde så, eller hur mycket du älskar din pappa som hjälpte dig att köpa den där fina kameran som då länge velat ha. Kolla dig i spegeln och le. Gå ut och känn solen i ditt ansikte, ring din kompis och skratta, krama din mamma och pappa, pussa din syster eller bror och gör dagen precis så som du vill ha den. Börja allt detta med att kolla på bilden och kom ihåg hur bra du har det. Det ska jag göra i alla fall.

Paolo Nutini – Candy

-Petronella

Bild på mig

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
På bild: Jag (maja)
Taget av: Petronella

Hej! Igår kom Petronella hem till mig efter min dans för att vi skulle äta godis och se på idol, sen sov hon över här eftersom vi har studiedag idag! Så himla skönt! Vi har lite foto och filmningsplaner för dagen men det får ni veta mer om sen.

Vi såg också att vi hade fått 18 nya prenumeranter igår! Superkul ju!
En fråga till alla nya läsare: Hur hittade ni hit?


- Maja

Skoljogg

Canon EOS 400D, Canon 50mm f/1.8 II

Jag sorterade mina bilder igår eftermiddag och hittade den här bilden som blev en favorit från i våras. Idag hade vi skoljogg och nu har jag precis haft gympa (nej de ville tydligen inte ställa in den) och nu ska jag snart åka och dansa så jag kommer vara helt slut när jag kommer hem ikväll, haha!

- Maja

Farfarkofta

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Idag har jag hunnit med jättemycket. Jag har vaknat, varit i skolan där jag har gjort två prov. Sedan åkte jag in till stan med Frida som också har tagit dessa bilderna på mig (fast det var en annan gång), i stan var vi på biblioteket och pluggade och försökte att inte skratta åt en man. Asså han satt och skrattade åt sydsvenskan hela tiden, men han log liksom inte. Han bara grymtade och sen när han reste sig och gick, som om det inte var nog, så visade han halva rumpan. Jag och Frida dog lite där...
Efter det var vi på Märtas (ett myigt fik) och tog en liten fika. När jag kom hem joggade jag, första gången på ett år och det kändes underbart. Nu ska jag försöka göra det varannan dag framöver. Efter det åt jag, gjorde spanskaläxa och skickade lite mail. Nu har jag precis sett på Idol och jag bara älskade Amanda, Moa och hon med det ljusa håret och mörka ögonbrynen. Nu ska jag chilla lite sen blir det natti natti.
sjukt bra låt

-Petronella

Tävling hos Jonna

Jag är med och tävlar hos Jonna om ett valfritt filter från tvspelsweb.se.

Det här filtret skulle jag vilja vinna.

- Maja

and time...

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Nu sitter jag i skolan med Anna, Madde, Hanna, Frida och Petronella. Vi har snart prov i engelskan så vi är lite nervösa (lite=mycket). Det ska vara fint väder hela veckan så jag hoppas att jag ska fota mycket efter skolan (då jag inte dansar). Hur har ni det?

- Maja

Höstförmiddag

Canon EOS 1000d, Canon EF 50mm f/2,5 macro, Sigma 18-250mm f/3,5

Ledsen för att jag har varit en dålog bloggerska. Har liksom inte hunnit, det blir ibland så nu när det inet är sommarlov längre. Men. Jag och Anna var ute och gick häromdagen i parken och tog lite bilder. Det var jättemysigt och superfint väder! Imorgon är det två prov så jag är lite stressad, men de går säkert bra. Det är ändå ganska chill prov så. Aja, ha det så bra. Ses!

-Petronella

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!


Hej! Nu är det så att mitt bidrag till Postfotos tävling har kommit upp på deras hemsida så nu kan man rösta på det. Man tävlar med några sidor i en egen fotobok (med egna bilder såklart) och temat är färg.

Jag hade blivit så otroligt glad ifall ni hade velat rösta på mitt bidrag, det hade betytt så mycket för mig! Och den här gången är det inte så att ni måste gå in och bli medlem på någon sida utan ni behöver bara klicka på "Rösta" och så har ni röstat. Jag hade verkligen, verkligen uppskattat det! (skriv en kommentar ifall ni röstat så kan jag länka er i ett inlägg ifall ni skulle vilja det :)

HÄR ÄR MITT BIDRAG

- Maja

moln

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Jag kan sitta och redigera en enda bild hur länge som helst innan jag tillslut blir nöjd. Den här satt jag med i mer än en halvtimme, minst, och jag vet fortfarande inte om jag blev nöjd. Vad tycker ni?

- Maja

Bokeh - fototips

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Jag ääälskar verkligen bokehn i den här bilden! Jag hade fokus på bären och bokehn kom från några träd i bakgrunden som släppte igenom lite ljus. Det är många som frågar hur man gör så att det blir bokeh i fotot när man fotar och det bästa är att prova sig fram. Ha en stor bländare så brukar blir det lättare bokeh i bilden och du måste även ha någon ljuskälla som är ur fokus framför eller bakom objektet som du fokuserar på.

- Maja

Iphoneskal tävling

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Jag har ju precis köpt mig en Iphone så jag tänkte att jag kunde vara med i Annasfotos tävling där man kan vinna ett Iphone-skal.

Motivering:

Jag har ju precis köpt en Iphone för en massa pengar (men det var så värt det), så nu är jag nästan helt pank. Därför hade det varit hur kul som helst ifall jag hade vunnit det skalet så jag slapp lägga pengar på det också. Jag har dessutom bestämt mig för att vara väldigt försiktig med min mobil så därför valde jag ett skal som ska hjälpa mig skydda mobilen.

Skalet jag vill vinna: 

Artikelnr IPH39W (det gick inte att länka av någon konstig anledning, ett vitt bumper fram case till Iphone4.

IPHONESKAL.SE l TÄVLINGEN l ANNAS BLOGG

- Maja

Perfect darkness

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5, macro

Hejsvejs. Jag har färgat mitt hår. Ena sidan rött och andra lila. Fint? Var osäker ifall jag skulle ha grönt och svar, men jag tycker ju om färg så det fick bli detta. Jag själv är sjukt nöjd, kunde inte bli bättre! Ni ser att det inte är helt lila och helt rött, jag ville att det skulle vara lite mer naturligt. Vilket det blev så jag är skit nöjd!

-Petronella

Flashmob

Nu sticker jag och dansar, vi har genrep inför vår flashmob som vi ska göra på någon mässa imorgon, ska bli skitkul! Jag har ju varit med innan på Citytunnelns flashmob och det var också superkul! Har ni varit med på en flashmob någon gång?
- Maja

Farfar

Canon EOS 1000d, Sigma 18-250mm f/3,5

En liten snabb bild på älskade farfar min. Nu ska jag till Anna gumman och hennes crew. Seeya!

-Petronella

Märtas

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm

Nu drar jag in med tjejerna och fikar på Märtas!

- Maja

Lalalalala

Canon 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Jag bara älskar ljuset i bildera!
Nu sitter jag ich kollar på Robinsson, är beroende.

-Petronella

(fin rubrik)

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8
Här är en bild som jag tog på Petronella i min trädgård. Det var så fint ljus då så vi kunde inte låta bli att smita från läxorna för att fota lite :)


Jag skulle bara vilja fråga er igen ifall ni skulle vilja rösta på mig här - http://digitalfotoforalla.se/photos/hostmorgon ? Jag skulle blir otroligt glad och jättetacksam! Tusen tack till er som redan röstat!

(För att rösta måste man bli medlem där och ge min bild fem stjärnor :)

- Maja

You can call me queen

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Jao och lilla flickan Frida. Kss, kss. (internt skämt) HAHAHAHAHAH

-Petronella

Bon Iver

Foto: Petronella
I fotot över har ni mig, bilden är tagen precis innan skolan började tror jag.

Sry för kasst bloggande den senaste veckan. Jag och Petronella har en så kallad "deadline-vecka" i skolan då vi har en massa prov och inlämningar på arbeten som vi har jobbat med i en månad så därför har vi inte riktigt haft tid med varken fotograferandet eller bloggen men det ska det bli ändring på hoppas jag.

Och så kan jag ju tipsa om mitt favoritband som jag upptäckte förra året vid den här tiden ungefär, Bon Iver, heter dem och släppte en ny skiva i somras.

Länkar till favoritlåtarna:

Bon Iver – Skinny Love
Bon Iver – Perth
Bon Iver – Michicant
Bon Iver – Blood Bank
Bon Iver – re:stacks
- Maja

Iphone!

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8
Jag har gått och köpt mig en Iphone! Jag sommarjobbade ju en massa och har inte riktigt haft något annat jag ville lägga pengarna på, men en Iphone har jag velat ha hur länge som helst. Och jag ääälskar den! En vit fyra med rött skal blev det :D

Så nu får ni gärna tipsa om en massa roliga appar :)


- Maja

Hungrig som en björn

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Tjenis penis, Petronella här! Hur står det till? Jag mår uselt, är hungrig som en björn och är så stressad så håret mitt faller av. Och neeeeej, jag överdrivet inte. Icke sa nicke, ne-e. Jag tänker inte skriva mer nu för om jag inte tar något att äta som kommer jag troligtvis att svimma. Nej, jag överdriver inte.  Klart slut, Petronella is oooout!

-Petronella (onödigt att skriva det i detta inlägget, men regkler e regler)

Where do we go from here?

Fink – Yesterday Was Hard On All Of Us

- Maja

Hjärta i handen


Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Hej hej på er. Vet ni hur mycket jag längtar efter helgen?
Jag längtar såhäääär mycket (sträcker ut mina armar). Haha, hur mår ni? Jag mår bra, är lite stressad men annars är det fint! Nu årkar jag inte skriva mer hade! :)

-Petronella

Rönnbär

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Nu sitter jag och skriver precis innan lektionen ska börja. Saknar redan helgen.
- Maja

Dropdown-meny

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8
Här är benbilden igen, fast i svartvit :)

Det var någon som frågade ifall vi kunde visa hur man gör en sån drop-down meny som vi har men eftersom jag (Maja) som gör designen är sämst på att förklara med koder och sånt så länkar jag istället till sidan som jag har lärt mig allt ifrån: Designadinblogg.se
I det HÄR inlägget visar han hur du gör en dropdownmeny. Läs också kommentarerna till det inlägget ifall det är något specifikt ni undrar eftersom där brukar det också finnas svar på det ni undrar över.

Jag vill också passa på att säga TACK till Izabella som tipsade om vår blogg den här veckan. Tusentusen tack! Vi blir alltid lika glada när vi får fina kommentarer och ännu gladare när någon faktiskt lägger ner tid för att tipsa om oss. Besök Izabellas fina blogg här --> izabello.blogg.se

- Maja

Hello there

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Photoby: Frida och Maja
Vad fint med mustasch och låssasögon! haha jag, maja och Frida skojade till det lite igår och tog lite fulsnygga töntbilder.
Phoenix – Rome
Two Door Cinema Club – What You Know

-Petronella

正适合在家穿的背带裙

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Hej kära vänner!
Blev lite inspererad att börja ha kinensiska rubriker.
.....
Ni bara måste gå in på denna sidan, sjukt fina kläder! Typ helt i min stil, i alla fall nästan. Det ända problemet är att det är kinesiskt, men man kan byta språk till engelska så att man fattar. Bilderna är också väldigt fina! I ala fall HÄR är länken.

-Petronella

Greenpeace


Sjuk häftig video som Greenpeace har gjort. Inte bara innehållet uta också redigeringen och hur de har klippt ihop den. Coolt!

-Petronella

redigeringstips

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm f/3.5-6.3
Bilden är från när jag fotograferade kossor.

I den här bilden här jag:
Ändrat lite i kontrast i Camera Raw
Lagt på en övertoningskarta (Gradient Map) Blå-Gul-Röd
Lagt på en till övertoningskarta, Svart-Vit
Ändrat båda lagerna till Raster (Screen)
Ändrat kontraster i levels.

- Maja

. . . .

Canon EOS 400D; Canon EF 50mm f/1.8
Bild på Pixie från i somras

Heej, ledsen för att jag inte bloggat idag, har inte riktigt haft tid :)
Men nu är det fredag och jag är sååå glad! Gud vad jag älskar fredagar, haha :)

- Maja

Happiness

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Jag har redigerat den här bilden höstigt. Såhär såg den ut innan:
Vad tycker ni är finast? Får jag med en höstig känsla?
Hade!

-Petronella

Rosa

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Heej, kommer ni ihåg den här bilden från i somras? Jag älskar färgerna i den.
Nu ska jag sätta mig och plugga en timme och sen ska jag till dansen för att dansa Contemporary, gud vad kul det kommer bli!

- Maja

Reach up for the sun

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8
På bild: Petronella
Togs av mig när jag och Petronella pluggade hemma hos mig.

Igår var jag och dansade och det var så sjukt jobbigt! Det är verkligen skönt att känna den där kicken när man verkligen har ansträngt sig och tyckt att det har varit riktigt riktigt jobbigt. Idag har jag ett till franskprov så nu ska jag bara öva in det allra sista så jag vet att jag kan det (visst är det intressant att läsa om vilka prov jag har?) :)

Jeff Buckley – I Know It's Over

- Maja

Postfotos tävling, tema "färger"






Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Jag är med i en tävling hos Postfoto. Temat till tävlingen är färger.

Det här är några av mina favoritbilder från året som passerat och det blir väldigt fint att samla dem i en bok på detta sättet. Jag började fotografera för ungefär ett år sen och har älskat det sen jag började. Jag tycker särskilt om att ta bilder med mycket färg i som de här över och försöker ofta ta bilder på saker och ting i min omgivning och fånga ögonblick.
Det hade verkligen varit roligt att vinna den här tävlingen! Jag fotograferar ju mycket och hade gärna velat ha mina bilder tryckta i fotoböcker så att de "finns" på riktigt eller på fototavlor. Och att vinna en Ipad hade såklart betytt allt för mig, det hade varit så otroligt roligt och väldigt praktiskt eftersom jag både bloggar själv och läser många bloggar. Här hittar du tävlingen.
- Maja

September

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Igår var Petronella hemma hos mig och vi satt och drack te, åt nudlar och pluggade från tre till sex ungefär, inte för att vi fick så mycket gjort direkt... haha! :) Vi hann fota lite också (bl. a. den här) så fler bilder kommer snart!

- Maja

-

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm f/3.5-6.3

Den här bilden klippte jag ut från den här:

Igår pluggade jag och dansade i två och en halv timme vilket var så kul! Sen pluggade jag hela kvällen till engelska och franska proven som vi har idag. Men ja, vad gjorde ni igår?

- Maja

Pluggis

Canon 1000d, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Hejsan Sverige/Norge! UPDATE: OCH FINLAND! :D
En liten bild på mig och min kamera, visst är vi lika? hahahahaha...... Vad rolig jag är.
Nej, men jag har inget speciellt att skriva. Varit i skolan, pluggat, fikat, gått ut, ja det är det jag har gjort idag.
Låter spännande va? Nu ska jag plugga lite mer till vårt engelska prov, jag är så tröööött på att plugga varenda jävla dag. Uhuuhuhuh. Hade!

-Petronella

En till kobild + inspiration?

Canon EOS 400D, Tamron 18-250 f/3.5-6.3

Jag har verkligen noll inspiration just nu och det känns också som om jag inte har någon tid alls att fota. Det skulle vara jättesnällt ifall ni kunde berätta vad som ger er inspiration när ni känner att ni inte alls vet vad ni ska fota. Vet ni några bilder som är inspirerande eller bloggar så får ni gärna länka till dem också!
UPDATE: Jag tänkte att jag kunde skriva en liten lista där jag skriver ner de bästa tipsen som jag får ifall jag får inte tillräckligt många tips eftersom jag förstår att det är många som också söker inspiration nu när det börjar bli mörkare och regnigare.

- Maja

Elfte september

Jag sänder en tanke till alla de som förlorade någon och de som omkom i terroratacken för 10 år sen.
Det är så otroligt hemskt och jag förstår verkligen inte hur någon kan göra något sånt.

I´m lost

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5

Coolt löv va?
Ledsen för riktigt dålig uppdatering, men jag tror ni alla överlevde va?
Har pluggat så att det knakar i fingrarna på mig, haha, men söndags ångesten vill ändå inte försvinna!
Snart ska jag jobba lite sedan blir det skola imorgon. Hade!

-Petronella

Lördagskvällen

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Igår kom Petronella, Frida, Anna och Hanna hem till mig och så åt vi sushi tillsammans innan vi började vårt friends-maraton och åt Ben&Jerry (och jag kan intyga att Haägen-Dazs är mycket godare). Supermysig kväll i alla fall och vi tog oss nästan igenom hela första säsongen :)

- Maja

Rösta gärna på min bild! + tävling i vår blogg?


Hej jag är med i en tävling med min bild och jag skulle bli sååååå glad ifall ni ville gå in HÄR och rösta på den genom att ge den en femma. Så snällasnällasnällasnälla gå in och rösta på min bild!

Vi kanske kan ordna en tävling här också? Ifall ni vill det kanske ni kan ge tips på vad för pris och vilken sorts tävling ni vill ha i så fall :) Och säg gärna till ifall ni röstat på min bild i tävlingen :)

OBS! Man måste vara medlem för att kunna delta, men det går jättesnabbt att medlem, jag skulle verkligen uppskatta det!

- Maja

Little Lion Man

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Jag vaknade klockan åtta imorse så jag är redan uppe (tyvärr, hade tänkt sova till typ ett idag). Men i alla fall, jag kommer nog plugga större delen av dagen eftersom vi har tre prov på tisdag, men jag ska ändå försöka hinna med att fotografera litegrann så jag ska leta lite inspiration på weheartit, min weheartit-sida hittar ni här --> My♥

- Maja

Lykke Li

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Bild på Petronella tagen av mig

Det var väldigt många som undrade vad låten som vi använde i vår video heter. Det är en låt av Lykke Li som heter Time Flies (precis som videon) och ni hittar den här på spotify och här på youtube.

- Maja

. . . . . .

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Heej idag är det So you think you can dance-final så jag är såå glad! (fast lite ledsen att det slutar för säsongen såklart) Någon som följer det, vem tycker ni i så fall ska vinna?
- Maja

Baby I´m a fool

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Hej underbara människor som aldrig har träffa (i alla fall de flesta av er)... Haha, nej men är bara trevligt, ja-a!
Har fullt upp idag, imorgon och hela helgen, men ska försöka att hinna med bloggen så mycket som möjligt!
Här är en bild på min underbara kompis Frida som jag har känt i 13 år och elva månader typ och en bild på en söt liten blomma.
Men nu har jag typ fem minuter ström kvar på min dator så måste gå! Chao! (ska föreställa Italienska)

-Petronella

Vinnaren i fototävlingen!

Vi har nu tagit ut vinnaren i vår fototävling som vi hade i samarbete med smyckeskapet.se och vinnaren blev tjejen som tagit bilden över! Stort grattis till henne och hennes superfina bild som hon vann med! Gå in på hennes fina blogg här --> meandmytwinsister.blogg.se.

Du som vann: Skulle du kunna skicka dina kontaktuppgifter (namn, adress, postnummer) och vilket smycke du vill ha till [email protected] så att du får ditt pris :D


The Hour

Canon EOS 400D
Det blir en bild på kor som jag fotade i helgen (så sjukt läskiga men ändå så fina!)

Hej på er. Jag har tänkte bara tipsa om en jättebra serie som jag har börjat följa nu, den har väl hållt på ett tag men jag började titta på den för några avsnitt sen, hursomhelst heter den The Hour och utspelar sig på 1950-talet i London på nyhetskanalen BBC. Den är nästan som en brittisk version av Mad Men som jag var helt beroende av i vintras. The Hour går på onsdagar kl. 21.00-22.00 på SVT1 (vilket är så skönt eftersom det inte är någon reklam).
- Maja

Gamla stan

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 (IF) Macro

Här är en bild som jag tog i Stockholm när jag var i gamla stan. Det är ju så fint att gå runt där och fota de gamla gatorna och färgglada husen. Den här bilden är nog min favorit från Stockholm, men jag har ju knappt hunnit gå igenom alla bilder så det kanske ändras :) Men vad tycker ni?

- Maja

In da woods



Tagen med iphone (fan att jag inte hade med mig kameran!)

-Petronella

Kuuuuuuuuul

Jag och Frida gjorde en liten video igår. Vi är ganska bra på att underhålla oss själva! Haha!
(DEN FUNKAR NU)

-Petronella

Sötaste hunden i hela världen

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här är två bilder på världens sötaste hund som heter Pixie. Hon är lite mer än ett år gammal och är en kortklippt bichon havanais (det var många som frågade förra gången jag lade upp bilder på henne). Har ni hund?

- maja

Fint

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

En bild på Frida.

-Petronella

Forget about me

Canon EOS 400D; Canon EF 50mm f/1.8 II

Jag tog de här bilderna för några dagar sen, vindruvor är typ det godaste som finns!
Men vilken tycker ni är finast? Den svartvita eller den i färg?

- Maja

Heeeeej!

Canon EOS 400D; Canon EF 50mm f/1.8 II
Foto: Petronella

Igår blev övernattningen inställd eftersom det hade regnat så mycket på morgonen så vi kom hem igår istället men idag går vi bara till halv tolv så det är braaa :).
- Maja

En dag i svenska skogen, med regn så det räckte åt hela världen, nästan


Hej hej! Det blev för mycket regn så vi övernattade inte.. Lite tråkigt eftersom det är det ända roliga med vandringen. Men jag ska inte säga att det var onödigt eftersom det var jättevackert och jag fick några häftiga Iphonebilder.


Jag bara älskar Instagram till Iphones (en app där man redigerar och tar bilder). Jag har lite härlig höstkänsla i bilderna, bara för att alla ska vara taggade inför hösten och deppa ihop! :DDDDDD (..)
Men det fattas en bild som jag inte kunde få in på datorn och det är den absoluts finaste! Jag är kär i den bilden asså! Men jag kan inte spara den, så himla jobbigt!

Nu till personen, eller ska jag säga personerna som svarade rätt på frågan i förra inlägget (som jag gjort)
meandmytwinsister.blogg.se - en riktigt bra fotoblogg! 
filippaochphilippa.blogg.se - en riktigt rolig blogg som jag har följt länge och som är flitiga på att kommentera! Sjukt bra blogg!

Rätt svar: Bilden är tagen på blöt assfalt när solen skiner på den. Jag låg ner och tog den.

Nu ska jag sova, natti!

-Petronella

blommor

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8


- maja

Time Flies


Lite annorlunda mot de andra. Men vad tycker ni? Var den bra?

-Petronella&Maja

Vandring

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Idag och imorgon är jag och Petronella på vandring med skolan = vi åker buss till någon skog med femtusen branta backar som vi ska gå i hela dagen i 1.3 mil, sen ska vi sova i tält och dagen efter åker vi hem. Men jag har tidsinställt några inlägg så det kommer inte vara helt tomt här :)

- Maja

Lite bra att läsa detta :)

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro

Hej och förlåt för kass uppdatering från min sida (Maja är alltid så duktig på det). Men däför vill jag bjuda på en smarrig bild och en klurig fråga (kanske inte sååå klurig, heheh)
Vart har jag tagit denna bilden och hur har jag tagit den (typ vilken vinkel).
Den första som svarar rätt får en länkning i mitt nästa inlägg.


-Petronella

Apple

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Joy Division – Love Will Tear Us Apart

- Maja

Spiders


Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 (IF) Macro
+ Close-up filter +4

Det var några som ville se mina spindelbilder so here you go :)
Idag ska jag dansa, göra läxa (så tråkigt) och träffa en kompis som jag inte sett på hur länge som helst.

- Maja

Höstkärlek

Canon EF 1000D, Canon EF 18-55mm f/3,5

Ett par nya jeans som jag köpte igår, ett svart linne och en grå kofta. Höstkärlek.
Igår gick jag och la mig kl halv tolv och vaknade kl elva idag så jag har sovit ganska länge. Varför är jag då jättetrött? Bara undra...
Aja, ska bara ta det lungt idag så jag är utvilad tills på  måndag när vi på skolan ska vandra till Kina typ. Blä!
Ska regna också... Men nu är det fint väder så jag ska inte deppa ihop!
Hade!

-Petronella

11 tips när du fotograferar blommor

 

När jag lade upp porträttfototipsen önskade någon att jag gjorde ett liknande tips om blommor istället, och även ifall det kommer nu i slutet av sommaren kan det ändå vara bra nu till hösten eftersom det finns några blommor kvar att fota och många av tipsen kan även vara bra att använda när du ska fota andra saker i naturen, så som röda löv, äpplen och annat höstigt.

 

1.     När du fotograferar blommor så måste du alltid tänka på ur vilken vinkel du fotograferar blommorna/blomman. I vissa fall kan det vara snyggt att fotografera dem uppifrån men i de flesta fallen så är det bättre att komma ner i samma nivå som blomman eller kanske till och med lite underifrån. Försök att fotografera blomman ur ett perspektiv som man inte brukar se den ifrån, då fångar bilden publikens intresse.

 

 

2.     Tänk på hur ljuset faller in i bilden. Ett speciellt ljus kan alltid göra en bild mer intressant (t. ex motljus eller när ljuset kommer från sidan).

 

 

3.     Fotografera helst inte i strålande solsken när det gäller blommor (och även porträttfotografering). Då kan färgerna försvinna och bilden blir mer platt och tråkig. Molnigt men inte för mörkt, då får du det bästa ljuset för blomfotografering.

 

4.     Försök att ha så ren bakgrund som möjligt för att fotot inte ska upplevas som ”stökigt” och för att dra betraktarens bild till huvudmotivet – i det här fallet blommorna.

 

 

5.     Vill du piffa till din blombild en aning kan du gå ut och fota efter ett regn, då det finns vattendroppar på den, men har du inte tid att vänta på ett regn så kan du alltid använda sprejflaska! (Tänk på att spreja lite vatten i gräset runt om för att få bokeh i bilden)

 

6.     Jag brukar oftast använda ett kort skärpedjup när jag fotograferar blommor, så att det blir suddigt i bakgrunden och mer fokus på blomman.

 

7.     Är det vinter men du är ändå sugen på att fota blommor – gå och köp en! I blomsteraffärer kan du välja ut blommorna du vill fotografera, då kan du även välja ut de som är i bäst skick.

 

 

8.     Fotografera blommor inomhus, sätt dem i en vas och sätt det vid fönstret för bästa ljus (är det starkt solljus ute är det bra om du har några transparenta gardiner).

 

9.     Vill du prova på något mer än att bara fotografera en blomma – prova att fånga de små detaljerna av blomman när du tar makro-bilder (OBS! Tar du Makro-bilder så använd stativ och var helst inne, där det inte finns någon vind)

 

Här har jag även använt mig av "vattentekniken, se punkt 5.


10.  Prova att använda en vit eller en svart bakgrund när du fotograferar blommor, bilderna kan genast bli mycket bättre och få en helt annan känsla!

 

11. Var inte rädd för att smutsa ner dig! Du måste stå ut med att lägga huvudet i jorden och ligga och kräla på marken för att få de perfekta blombilderna. Såhär såg jag ut efter att jag fotograferat blommor häromdagen:

 

 

 


 

Vad tyckte ni om de här tipsen? Vill ni att jag ska göra fler liknande?
I så fall får ni gärna ge förslag på vad för något :)

- Maja

Spindelnät

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 (IF) Macro

Igår kröp jag omkring i rabatten och fotograferade spindelnät så det är ju ganska bra att jag inte är spindelrädd eftersom det satt kvar en stor spindel i nätet... (vill ni se bilder på den också? Har hur många som helst)

- Maja


Vindruvor

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8
Vindruvorna som jag åt när jag satt och pluggade i veckan

Ju nu sitter jag barnvakt men då barnen jag passar somnat för länge sen så sitter jag här med datorn och passar på att blogga och redigera bilder, jag håller även på med det nya fototipset som jag hoppas kommer up så snart som möjligt :)

- Maja

An apple a day

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Hej! Idag är det fredag igen och som vanligt så börjar jag sent och slutar jättetidigt (halv tolv) så jag är redan hemma! Det är väldigt fint väder idag men kallt som sjutton trots att det inte blåser (har hösten verkligen börjat på riktigt?). Jag kommer antagligen dra mig ut och fotografera lite i det vackra vädret eller så stannar jag bara inne och ser på en film jag hyrt nu på datorn.

- Maja

Vem är vem?

Det var några som frågade om vem som var vem av oss. Så vi tänkte att vi kunde lägga upp lite bilder :)

Här kommer några bilder på Maja



Och här kommer några bilder på Petronella




Sååå nu hoppas jag att de som inte visste vem som var vem innan förstår det lite bättre nu och om ni vill veta vem det är som skriver inläggen så kan ni alltid kolla i högra hörnet i alla inlägg som vi skriver :)

- Maja&Petronella

Imorgon eight o´clock

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5

Min lilla sötnos på bild!
Ett meddelande till Maja som inte har lärt sig hur man smsar: Kolla på Youtube, filmen är klar och jag vill lägga upp den. Den är privat så ingen har sätt den än, om du vill ändra nått, smsa.

Jag kommer tillbaka till bloggen imorgon klockan åtta. Efter att ha varit i Malmö och jobbat litta.

-Petronella

Roses

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Foto: Petronella
Redigering: Maja

Förlåt för den kassa uppdateringen idag, men jag har verkligen inte hunnit ens ladda över bilderna till datorn. Jag har så mycket dans nu och skola men det är alltid lika roligt att gå in här och läsa era snälla kommentarer.

Jag hittade den här bilden som jag tror att Petronella tagit med min kamera och kunde inte låta bli att prova att redigera den. Hur tyckte ni slutreslutatet blev?

Fototävlingen avslutas så fort jag och Petronella hinner välja ut en vinnare, antagligen till helgen alltså.


- Maja


START




bloglovin