Fotografier från Österrike - del 1

 
Nu är jag hemma igen, med träningsvärk i benen och en massa blåmärken på höften (efter att ha ramlat otaliga gånger i backen) och jag saknar redan skidåkningen och Österrike. Här över är de första bilderna från Österrike, jag bara älskar de höga snötäckta bergen och alla fina granar överallt eftersom vi varken har granar, snö eller berg i platta Skåne, haha :). Men min jul har i alla fall varit hur bra som helst och jag hoppas att er jul också har varit det :) 
 
Snart ska jag iväg och fika med Anna och Hanna som jag har saknat så mycket medan jag var iväg. 
Kram! 
 
- maja

astrologen


Idag åker jag hem från Österrike där jag har spenderat senaste veckan. Det har varit så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig och det har varit så skönt att slippa tänka på allt där hemma och bara vara här. Jag har lärt mig åka skidor och inte brutit något ben, så jag är mycket stolt över mig själv, haha :)
Nej men jag har haft det jätte, jättebra och i dagarna nu så kommer ni få se bilderna som jag har tagit här.
 
- maja

 

Julafton

 
Jag ville bara önska er alla en god jul! Jag firar ju jul här i Österrike, vilket är lite konstigt eftersom vi nästan alltid firar jul hemma, men det är så mysigt och fint här så jag är bara glad att vi är här och firar jul i år!
Men som sagt, hoppas att ni alla får en fin jul :)
Kram på er!
 
- maja

Nu är jag här!

Bilden är från platta Skåne som jag tog innan vi åkte iväg. 
 
Igår kom jag fram till Österrike runt niotiden efter ungefär femton timmars bilfärd genom Danmark och Tyskland och idag har jag åkt skidor för första gången sen jag var sex år gammal. Jag kan ju inte direkt säga att det gick särskilt bra, haha... Men det går nog bättre och bättre desto mer jag åker :) Hotellet vi bor på är jättemysigt och ligger uppe i backen och det är så himla vackert överallt. Jag har inte hunnit ladda in några bilder i datorn än, men jag har hunnit ta några foton på de vackra bergen och miljöerna här. 
 
- maja

Österrike

Fotot tog Petronella av mig i somras men från den här fotograferingen har jag bara visat två foton tror jag, de är på fina Hanna och de kan ni se här. 
 
Nu har jag precis slagit in de sista julklapparna och packat det sista för imorgon bär det av mot Österrike! Har inte skrivit något om det här faktiskt, vet inte riktigt varför men vi ska i alla fall bila genom Europa för att komma till Österrike och åka skidor. Åh det kommer bli så himla, himla roligt, jag har längtat så mycket efter det här men jag är samtidigt lite rädd eftersom jag var sju år gammal senaste gången jag åkte skidor... Haha, ja vi får se hur det går! Hotellet vi bor på har WiFi så jag kommer kunna blogga därifrån, vet inte hur mycket det blir men jag tar med mig kameran så ni får se bilder under tiden och efteråt :) 
 
Kraam! 
 
- maja

Julavslutning

 
Igår hade vi julavslutning i skolan som började med julfilm och sedan julbord och betygsutdelning under lunchen och på kvällen var det den riktiga julavslutningen i kyrkan med tal och pianospelning och en massa sånt. Frida sjöng och det var så himla fint för hon är verkligen så himla duktig. Så nu har jag äntligen jullov och det är så himla skönt! Jag är även så nöjd med mina betyg så det känns väldigt bra, hihi så himla glad!
Har ni också fått jullov nu? 
 
 
- maja

Min lillebror Hjalmar och hans kompis youtube kanal AqelloMusic :)

 
Min lillebror Hjalmar (som ni nästan aldrig får se här på bloggen eftersom att han vägrar att vara med på de bilder jag tar) har hållit på att göra egen musik ett tag nu med sin kompis Christoffer och nu har de äntligen börjat lägga ut sina låtar på youtube :) 
Det hade varit jätte, jättesnällt och både jag och Hjalmar hade tyckt att det vore jättekul ifall ni ville lyssna på hans låtar och säga vad ni tycker! :) Deras senaste låt har ni här över och här på hans kanal - AqelloMusic, kan ni lyssna på fler av deras låtar och lämna kommentarer och gilla och tipsa vidare och allt det där som man gör på youtube (jag brukar inte vara inne på youtube så mycket så jag vet inte riktigt, heh...). 
 
Men jaa, ni är i alla fall världens bästa läsare så puss och tack för alla kommentarer <3 
Imorgon får vi jullov och jag är så glad! 
 
 
- maja

lördag i Malmö

I lördags åkte jag in till Malmö tillsammans med Anna och Frida för att köpa julklappar och bara gå runt i juliga Malmö, fika och halka runt i snön och ha det hur bra som helst.
 
 
Vi började med att handla julklappar och tittade på all julskyltning i Hansa.
 
 
Efter vi blev färdiga med julklapparna gick vi och åt lunch i ett väldigt fint fik med en väldigt smal trappa.
 
 
Sedan promenerade vi till musikhjälpen-buren och halkade runt där ett tag och lyssnade på musik och såg sånna här star-wars-personer överallt.
 
 
Anna mitt i juliga Malmö.
 
 
Och efter att vi fikat igen gick vi runt lite till och kollade på julskyltningen innan vi satte oss på bussen och åkte hem, så himla bra dag :)
 
- maja
 
 

film

 
Nu ska jag sticka och se på film med de här två fina tjejorna och det ska bli så mys :) 
Har haft det jättebra idag trots att nästan all snö har regnat bort och blivit slask, visar imorgon för nu har jag bråttom! 
 
- maja

lussevaka, luciatåg, födelsedagar och sånt där

 
Glad lucia! Igår var jag och lussevakade med några kompisar och efter att ha sovit ett fåtal timmar var jag tvungen att gå upp för att gratta Hjalmar som fyller 14 idag! (grattis, grattis) Kvart över åtta gick Joel och resten av mellanstadiet luciatåg som var jättefint och sedan gick vi in och åt lussebullar innan lektionerna började. Lite senare, på eftermiddagen, åkte jag och halva klassen iväg för att gå luciatåg som vi tränat inför under varje rast i två veckor nu, men det gick bra som tur var! Tycker så himla mycket om lucia och lussebullar och all snö och julpynt och ja, nu låter jag som en sån där jobbigt glad och överpeppad person, men det finns ju så mycket som är bra med december :) 
 
När jag var inne och köpte födelsedagspresent till Hjalmar hittade jag även den svarta, långa kjolen som ni ser på bilderna här över. Har letat efter en sådan kjol hur länge som helst så jag blev så glad när jag hittade en inne på H&M som kommit in samma dag. Den grå tröjan har jag fått hem från sheinside.com
 
- maja

igår kom snön

 
Igår kom äntligen snön (fick ju lite förra veckan, men den regnade bort dagen efter). Igår stod jag och några andra från klassen i två och en halv timme i snöstorm och försökte sälja kola och små ljuslyktor på en julmarknad för att tjäna ihop pengar till vår klassresa till Lissabon, och jag höll seriöst på att förfrysa. Sedan var jag bjuden till Lund på julmys, glögg och pepparkakor men eftersom det var köer på motorvägen och vissa tåg hade slutat gå så kom vi tyvärr aldrig dit. 
Men det är så fint med snö så jag kan inte klaga! :) 
 
Snart, snart, snart är det jullov, åh vad jag längtar! 
 
- maja
 
 

min fotobok

 
Kommer ni ihåg det här inlägget? Jo jag beställde ju min fotobok från photobox eftersom de har ett julerbjudande att man kan få beställa hem en gratis fotobok (frakt på 49kr tillkommer) och bara några dagar senare fick jag hem min fina fotobok, gud vad nöjd jag är! Jag tycker det är så roligt att summera årets favoritbilder i en fotobok och det är något speciellt med att se sina fotografier tryckta.
 
Jag vet att några av er också gjorde en fotobok när jag tipsade om photobox och det hade varit jättekul ifall ni ville ta bilder på er fotobok, lite som jag har gjort här över, och mejla dem till mig ([email protected]) eller lägga upp ett inlägg på er egen blogg och sen skicka länken till mig i en kommentar så kan jag skriva ihop ett litet inlägg med alla de olika fotoböckerna och skriva från vilken blogg/person de kommer ifrån och så :)
Hade ni tyckt att det vore kul?
 
Ifall ni inte har hunnit göra en fotobok än så kan ni trycka på annonsen här under och göra en fotobok och beställa hem den - erbjudandet går ut den 11 dec! - så kan jag skriva inlägget den 19 december eller någonting för då borde alla ha fått hem sin nya fotobok.
 
- maja 
 

minusgrader

Bild1 - gammal bild med ny redigering som gör så att det ser ut som att jag har grönt hår... 
Bild2 - en bild ni inte sett förr från i somras - tagen under denna fotograferingen

Hej! Jag hoppas att ni har det bra i kylan och snön, har ju förståss sett en massa bilder från snöstormen och jag måste säga att jag är lite avundsjuk. Här är det runt fem minusgrader hela tiden - alltså för kallt för att det ska snöa, så den lilla snön som kommer bara blåser bort eller lägger sig i små gropar lite här och var och ändå så fryser man näsan och fingrarna av sig så fort man går ut, vilket jag kan tycka är lite onödigt ifall vi ändå inte har någon snö. 
 
Den här veckan har varit så extremt hektiskt med en massa prov och inlämningar, redovisningar, avslutning på dansen, julmarknader, luciaträning etc. och då hamnar bloggen lite i andra hand men det hoppas jag att ni förstår, ni har antagligen lika mycket att göra själva så ni vet nog hur det är :) Men nu vet ni i alla fall varför det inte kommer upp inlägg hela tiden, kraam. 
 
- maja

första advent

 
Igår var det första advent och nu kan man verkligen kalla det vinter och jul. Igår snöade det för första gången här i södra Skåne och hur kallt det än är så är ju snö något av det bästa som finns med vintern. Igår julpyntade vi, köpte julgran, åt lussekatter och pepparkakor hela dagen, drack hur många koppar te som helst och lyssnade på julmusik hela dagen. Jag är så himla glad över att tråkiga, mörka, dystra November är över och att vi är inne i fina, mysiga, juliga december. 
 
- maja 


START




bloglovin