Notre Dame

Det här är det tredje inlägget om underbara Paris och de här bilderna är tagna vid Notre Dame. Det var så otroligt mycket människor där fastän det var ganska tidigt på morgonen när vi kom dit. Kyrkan var jättefin, både utifrån och innuti så ifall ni åker till Paris tycker jag verkligen att ni ska besöka Notre Dame. Ni börjar väl inte tröttna på Paris-bilder?

Puss på er ♡

English: This is the third post about lovely Paris and these pictures are taken by Notre Dame. Do you want to see more pictures from Paris, or is it starting to get boring?

- maja

Påsklov! :D

Så himla härligt att påsklovet har börjat, nu ska jag vara helt ledig i mer än en vecka (i och för sig ska jag sitta barnvakt ikväll men det är ju inte särskilt jobbigt) och jag ska fota hur mycket som helst har jag bestämt mig för, jag har verkligen fått tillbaka fotolusten nu när det börjar bli fint väder och vårblommorna håller på att slå ut.

Glöm inte att det är sista dagen att rösta på ert favoritbidrag i fototävlingen!

English: It's easter-break! I'm so happy and I have decided that I'm going to take manymany pictures this week.

- maja

puss


-petronella

oh sweet jeans

såhär ser jag ut idag. vad skulle man göra utan jeans liksom. Sjalen är från Indien, jeansen är från Cheap Monday, skor från dr martens, jeansjacka seconhand Levis, tröja från H&M och sedan har jag en svart skjorta som är från Monki också.
nu sticker jag till Ängelholm. kommer tillbaka på söndag. kram på er alla!

English: This is what I wear today, what would you do without jeans? Jeans - Cheap monday, Shoes - Dr. Martens, Jeans jacket - Levis, Secondhand, Shirt - H&M. Going to Ängelholm and I'll be back at sunday!

-petronella

prickigt

om man ska kracha ska man göra det riktigt snyggt.
det finaste man kan ha som dialekt är lundaskånska. jag dör lite av avundsjuka när jag här det. blöö. hatar hur jag paratar. har liksom ingen dialekt.

jag har inga roliga bilder att visa.. ska bli ändringar på det. vill fota!
men just nu gillar jag runda solisar, jeansjacka, klänningar, högklackade skor och ljust rosa hår.
Beyoncé – Run The World (Girls)- who run the world? GIRLS.
Jay Z – Who Gon Stop Me- I can't stop
Håkan Hellström – Shelley-släng ner nyckeln min fina
Skrillex – Scary Monsters And Nice Sprites- omg
Telekinesis – Coast Of Carolina- nananananana
Beyoncé – Love On Top- babababababa

English: I want to speak as the ones who lives in Lund, I'm so jealouse and  hate my accent, because I don't really have one.


I want to take photos!
What I like right now: round sunglasses, my jeansjacket, dresses, high heels and bright, pink hair.

-petronella

Glöm inte att rösta på ert favoritbidrag!


Ni har väl inte glömt att ni fortfarande kan rösta på er favorit bland finalisterna? Men kom ihåg att ni bara kan rösta en gång, det är sjukt tråkigt att det finns de som försöker fuska genom att kommentera anonymt, men vi ser direkt ifall ni försöker rösta två gånger med samma IP-adress och då tar vi bort alla rösterna från den IP-adressen. Ni kan i alla fall rösta till och med den 31 mars och sen tar vi ut en vinnare i veckan efter :) Kram ♡
Rösta här :)

rök

soliga dagar. snart lov. glad. jaa. otis. en låt. älskar. punkt. slut. nej. snart. nu.

English: Sunny days. soon break. happy. a song. love. the end.

-petronella

Morgon i Paris

Vi kom till flygplatsen och tog ett tåg från flygplatsen till Paris, det var soligt, jättevarmt, magnoliaträden var utslagna och på tåget stod en musiker och spelade dragspel.

När vi kom till Paris så blev jag helt förälskad i alla fina hus

Morgonsolen var underbar, på översta bilden ser ni också det mysiga caféet där vi åt frukost

Fransk frukost ♥

Och här är jag :)


Det här var första morgonen i Paris, vi kom på kvällen på fredagen vid klockan 7 och då åt vi middag och såg eiffeltornet på natten, men de bilderna får ni se någon annan gång. Bilder från resten av resan kommer!

English: This is pictures from de first morning in Paris, more picture are coming!

- Maja

spring is coming

Bild från förra våren/Picture from last spring

Sitter just nu och redigerar bilder från Paris, tänkte lägga upp ett långt inlägg med många bilder därifrån imorgon :) Här har ni en gammal vårbild, vet faktiskt inte om jag har lagt upp den på bloggen förut, någon av våra gamla läsare som kanske känner igen den? Ifall ni Iphone-ägare skulle vilja ha den här bilden som sitt Iphone-skal så finns det att köpa här.

English: I'm editing photos from Paris and I'm gonna show the pictures for you tomorrow. Here's a picture from last spring, I don't know if I've showed it on the blog before? Maybe some of you recognize it?
If you want to buy it as an Iphone Case you can buy it here.


- Maja

stockholm here I come

idag har det varit så pass varmt att när jag kom hem gick jag ut med jeansjacka och UTAN att frysa. riktigt bra!
det är jättekul att maja har kommit hem och hon har med massor av bilder med sig dessutom. jippy!
i maj sticker jag till stockholm för första gången (!).
om ni vet något värt att se eller att gå till så BERÄTTA! vill veta allt! allt från gator till ica till seconhand butiker. snälla?


english:I´m very happy that Maja is home again. And in May I´m going to Stockholm so I wan't to know some good places there.


-petronella

Bonjour ☼

Från Paris/From Paris


Hej! Jag är hemma efter tre underbara dagar i världens vackraste och finaste stad, Paris. Det har varit underbart väder, runt 25 grader i solen och över 20 i skuggan och sol varje dag, man kunde riktigt se hur bladen slog ut på träden och i varje hörn fanns det en massa musikanter som spelade fransk musik. Jag och mamma har gjort så mycket, gått runt överallt och sett allt man ska se, ätit på en massa mysiga resturanger och caféen och såklart tagit hur mycket foton som helst. Här är de första, en bild på de vackra husen och ett på körsbärsblommorna som var så vackra.

English: Hello! I'm back home after three lovely days in the most beautiful city in the world. It has been wonderful and we were so lucky with the weather, 25 degrees in the sun and about 20 in the shadow. We have done a lot of things, walking, been at pretty little resturants and I have taken a lot of photos! Here is one on the beautiful houses and another on the pretty little flowers.


- maja

detaljer i mitt nya rum

lite detaljer i mitt nya fina rum. andra bilder eller kanske till och med en film kommer när garderoben är färdig. är så lycklig just nu. mycket för att det är vår idag.

english: some details in my new room that I love. and today I´m very happy, because it´s spring. oh can´t wait to walk around with shorts and dresses, WITHOUT leggings ;)


Telekinesis – Foreign Room- tänker på dig Maja.


-petronella

jag är en vampyr

posar inför photobooth i mitt nya ruuum.

och klär mig som en nörd. like it!
såhär sminkar jag mig varje dag nu, typ.
jag dricker coca cola med is i ett runt glas. gott!
smaka?
det är hjärt-is. gör det bara ännu godare
nej nu ska jag leka med min syster och sen kommer frida och vi ska mysa. mycket choklad, filmen chocolate och pyjamas. hejdå.

-petronella

gult, rött och allt där emellan

detta är ett av det godaste som finns just nu. oftast orkar jag inte äta det, men när jag väl gör det så älskar jag det. vet inte vad jag ska skriva mer. kram.

-petronella

rosa rosor

klockan halv tio ser jag och tjejerna Hunger Spelen! ojojojojoj, iiiih!

-petronella

farfar fyller år



fina familj. Vi hade en överraskningfest för min farfar på en restaurant. supermysigt och gott!
Idag har jag tagit hand om min hund som har opererats och INTE pluggat. kan man tänka sig! kändes riktigt skönt! Imorgon är det fredag och jag se the hunger games, inte plugga, dansa och i helgen har jag en del saker för mig också. jag vill bara äta godis och se på film, haha! kanske man hinner med det också...

-petronella

Paris is always a good idea

Tumblr_lvzhiik6hu1r2puwko1_500_large

 

Tumblr_l8r9ftaota1qaaiun_large


bilder från weheartit.com


Ååh imorgon åker jag, helt sjukt ju. Imorgon befinner jag mig i världens finaste stad och enligt väderraporten ska det bli tjugo grader och sol alla dagarna. Det ska bli så himla mysigt att gå runt där med mamma och gå i affärer och äta frukost på fina caféer och ja det kommer bli så himla bra och roligt. Jag kommer hem sent söndag kväll så vi hörs inte förrän på måndag och då kommer jag ha hur mycket bilder som helst att visa er. Men ni får ha det så bra här hemma så länge :)

 

- Maja

 

 

my funny valentine

Hej, jag har precis kommit hem från dansen och såg att vi var på blogg/stil.se och i sidmenyn, jätteroligt ju! Helt galet att redan över 200 personer har röstat i tävlingen också :) Åh vad jag längtar till Paris!! Jag var inne på Monki och köpte solglasögon igår som jag ska ha där när jag sitter på caféer och går runt i fina affärer och sånt, åh det ska bli så kul!

- maja

welcome to the jungle

gammal bild på fina friida. just nu har jag lite bilder att visa, men jag har en del i kameran som jag ska ladda in så snart jag kan. just nu kan jag knappt göra något annat än att plugga.
gå upp tidigt till skolan.
plugga hela dagen i skolan
sen plugga hela dagen när man kommer hem
sen sova
oh sen börjar det om igen..

aahh! jag vill fota och ta det lungt. men jag har en plan, haha. jag ska sluta stressa och det som jag ska ta igen får jag ta igen på lovet som kommer snart. varför jag är så sen är för att jag var borta från skolan (och bloggen) i 10 dagar. Efter det kastades jag tillbaka i verkligheten...
Coldplay – Don't Panic

english: I have a stressful time in the school right now... I want to take photos and be creative, but the only thing I can do is to study, study and study. Well well, soon it´s holiday so I´m not that depressed :)


-petronella

De lyckliga finalisterna

Nu har vi valt ut finalisterna i vår fototävling där förstapris är en valfri produkt från tvspelsweb.se och andra pris ett bloggporträtt av sin egen blogg (där berättar vi om bloggen, gör intervju och länkar med bilder och text här på vår blogg).


Här nedanför ser ni finalisterna och här får ni rösta på er favorit. Det var faktiskt väldigt svårt att välja ut finalisterna eftersom vi har fått in 102 bidrag vilket är rekord för oss och vi är jätteglada att det är så många som ställt upp! Numret och bloggen ser ni under bilden. Man får bara rösta en gång och vi kommer att kontrollera IP:adressen. När ni röstar kan ni t.ex. säga: Jag röstar på nr. 20 och så bloggens namn. I slutet kommer jag och Petronella också få lägga till tio röster till de tre bilderna som vi tycker mest om. Ni kan rösta till och med den sista mars.


Nu går det inte att rösta längre!

 

1. antonsfoto.webblogg.se

2. rosensmile.blogg.se

 

3. shal.blogg.se

4. standingcarla.blogg.se



5. norahviktoriazoe.blogg.se

6. ouryoungdays.blogg.se
7. annawahl.blogg.se

8. towes.blogg.se


9. smilinggirls.blogg.se


 

10. Amanda (ingen blogg)


 

 

11. ssandraess.webblogg.se


 

 

12. klintan.webblogg.se


 

 

13. solkvints.blogg.se


 

 

hjärtan till alla fina läsare

alla ni 934 läsare. Taaack! ni är bara för underbara med era fina kommentarer. utan er skulle bloggen inte finnas och jag hade varit mycket sämre på att fota! så tack till er. det är så kul att ha en blogg när man har folk som tycker om den och som kommenterar och lär sig och lär oss. tack tack tack tack

english: THANK YOU!


-petronella

snart flyger hon iväg som ett pappersflygplan

till helgen sticker Maja till Paris. Älskar Paris, även fast jag aldrig har varit där. hon flyger iväg som ett pappersflygplan. åh jag vill till en storstad, men jag inte var sur för jag ska flytta ut till en gullig stuga i vår trädgård. Eget baddrum och mycket större blir det. Har kört runt på loppisar så jag har hittat fin fina saker :))
nu ska jag fortsätta plugga och lyssna på 

ps. om ni vill bli glada, ska ni kolla på lillabloggen (youtube). om jag var lika rolig som han så skulle jag bara sitta framför spegeln och roa mig själv...

-petronella

red skirt


kjol - sheinside

Den här fina kjolen och en jättefin klänning har jag och Petronella fått hem från sheinside.com, det är ett företags hemsida där de säljer kläder och skickar till hela världen och de har verkligen helt underbara kläder, kolla bara den här fina klänningen eller den här fina kjolen. Det finns verkligen en massa fint. Kjolen på bilderna kan ni hitta här. Nu får ni (våra läsare) också 20% rabatt ifall ni anger koden Stina20 när ni handlar på Sheinside.com.

English: We got this beautiful skirt and another beautiful dress from a store called sheinside.com some days ago and we really think that you should go in and check out their clothes. If you enter the coupon code Stina20 you will get 20% off.


Gå till startsidan här!



bloglovin

- maja

punkt

fult hjärta.
ugly heart.

PS. Finalisterna kommer upp i veckan, från och med nu går det inte att skicka in några bidrag längre :)

-petronella

the last days


-petronella

I know places

Jag var nere vid stranden igårkväll när solen höll på att gå ner. Det var helt tyst och så fint.
Jag och Petronella skulle egentligen fota idag men sen skulle hon plugga och jag fick jätteont i magen så vi fick skjuta upp det till imorgon istället, då hoppas vi också att det är lite finare väder eftersom det är iskallt och grått idag, jag som ville att våren skulle komma nu.

English: I was at the beach yesterday when the sun was going down. It was totally peaceful and quit and beautiful. Petronella and I had planned to take som photos togheter today but she had to study and it is bad and boring weather so we are going to do that tomorrow instead I hope.


Lykke Li – I Know Places


- maja

röda läppar och gröna ögon

Fina Maja.
Idag har jag äntligen tagit bort mitt gips!! Jaa, känns skitbra. Men handen är helt svullen och flöffig (påhittar ord), asså den typ bara hänger.. Men det är gött! Idag har jag ätit lunch på Nama, en sushibar, med kompisar. Nu tyar jag det lungt. Kan typ inte göra någonting med min hand.. Imorrn blir det plugg, fotning och eventuellt dans! Aja, ha det!

english: Today I ate at a sushibar with my friends and tomorrow I will study, take photos and maybe dance.


-petronella

Paris ♧ Paris ♧ Paris


Idag är det fredag och om exakt en vecka sitter jag på ett flyg till en av världens vackraste städer: Paris! Åh vad jag har längtat efter det här, det är så sjukt att det bara är en vecka kvar. Det kommer bli så mysigt att strosa runt på gatorna, stanna och äta på caféer och resturanger, gå på Montmartre och besöka alla andra fina platser som finns i Paris.

English: Next week on friday, I will be sitting on a plane to the most beautiful city in the world, Paris. I'm so excited!


- maja

underbara vår

Kläder: Jag vill ha glada, ljusa och blommiga kläder i vår. Pasteller, vita skinjackor, vitt, vitt, vitt, blommiga byxor. Jag vill helt enkelt ha på mig vår. Länkarna ligger under bilderna.

Zara.com

Topshop.com

Zara.com


Hår: Jag vill ha långt hår. haha, vilket jag inte har, eller inte så långt som jag vill ha. Men det stoppar mig inte att göra det som jag har velat nu i nästan ett halvår; Dipdye/hombrey! Älskar alla sorters dipdye, men jag vågra mig bara på ljusare toppar. Älskar också tjock lugg som går ner till ögonbrynen eller kort page med romantiska lockar

fashiontoast.com


Smink: Är inte den bästa på att sminka mig själv. Men jag vet exakt vad jag tycker är en fin vårsminking. Klar, ljus och fräsch!

chanel.com


Skor: Jag verkligen älskar skor. Men vet inte riktigt vad jag ska skriva om dem. Liksom denna vårens skor för mig vet jag inte riktigt vad det är. I alla fall så har jag gjort ett litet collage på vilka jag tycker mycket om.


English: This is what I want to wear this spring - translate it here

-petronella

kära dagbok

Ni har inte sett så mycket av mig de senste tre veckorna. Nu börjar jag igen med en lagad dator, läkt arm, utan tysk och många bilder. Jag börjar med att berätta om min skidresa med underbara Anna. Vi var nämligen i Vämdalen.

Började med en och en halv dagars biltur. Älskar att sitta och titta ut på fina landskap, mörka norrländska skogar och vita sagolika träd. Satt med Bon Ivers och Lana del reys musik i öronen och tryckte i mig godis.

Efter många timmars sittande var vi framme. Ett supersött, supersvenskt och supermysigt hus med snö på taket och utsikt över backarna. Men den mesta av tiden gick faktiskt ut på skidåkning, men åh vad jag gillade huset.

Här sitter underbara Anna med sina fina fräknar. Vi såg mycket film och lyssnade på mycket musik. Saknar!

Skidooooor! Det absolut bästa! Jag är kär i att åka skidor, det bästa som finns, i alla fall ett av dem.

Och här är lilla jag. åh vad härligt det var :D

På kvällen tittade vi som sagt på film, men som ni ser här fotade vi även. Lekte lite med ljus och lekte även ganska mycket i photoshop när jag redigerade den. Jag vet överredigerad, men sånt är bra ibland.

En till bild på mig (i pyjamas..) när vi leker med ljus. Sånt brukar jag göra när det är mörkt och det är ju inte så svårt när man bor i Sverige ;)

Sådär. Det var min första del i min bildbomb. Ett till kommer snart. Tills dess, ha de!

The Middle East – The Darkest Side
Timbuktu – Fallskärm

English: Here's pictures from a couple of weeks ago, it's from my trip to Vämdalen with my friend Anna. Translate it here

-petronella

kånken


väska - kånken, kjol - h&m, tröja - ?, solglasögon - zara (petronellas)

Här är min finaste, finaste röda kånken som jag fick förra veckan. Har på mig den hela tiden och den är helt perfekt eftersom jag får plats med datorn i den också. Bilderna tog jag i tisdags, för då hade vi studiedag och det var helt underbart väder. På bilderna överst ser ni också mina nya, svarta converse som jag också är så glad över.

English: This is my new, lovely bag wich I got last week. I wear it all the time and it's just perfect! I took the photos this thuesday because we had the day off from school and it was beautiful weather.

- maja

converse

Här är mina fina nya converse som jag var och köpte förra veckan. Har verkligen önskat mig ett par svarta, låga converse. Kanske inte det mest orginella men jag tycker att det är så sjukt snyggt till det mesta men passar ju såklart bäst till bara ben och shorts. Åh gud jag älskar dem <3 Jag fotade litegrann igår och gick en lång promenad i solskenet eftersom vi hade studiedag.

English: This is my new, favorite pare of shoes. I bought them last week and I am totally in love with them! Yesterday I was out taking photos in the lovely spring-weather.


- maja

Nu kan man köpa iPhoneskal med mina bilder på :)



Eftersom det var ganska många som var intresserade av att köpa ett iPhone skal med en av mina bilder på så startade jag ett konto på Society6 och ifall ni går in HÄR så kan ni köpa dem skalen som ni ser här och några till :) Det kommer också att komma upp lite nya skal i veckan :)

Det går att köpa skal till båda Iphone 3G, Iphone 3GS, Iphone 4 och Iphone4S. Ifall ni inte tycker om att ha skal på er mobil kan ni istället köpa ett Iphone eller Ipod-skin, det är som ett klistermärke som man klistrar på sin mobil som skyddar mot repor på baksidan också :) Och eftersom de här skalen kom upp precis så är det ju ganska stor chans att ni får ett unikt, alltså som ingen annan har än, vilket ju kan vara lite kul :) Men jag skulle i alla fall bli JÄTTEGLAD ifall ni ville gå in och köpa ett eller gilla dem (klicka på knappen promote). Kram på er och tack för alla fina kommentarer som ni skriver! Berätta gärna vad ni tycker om dem och vilket ni tycker är finast :)


Klicka här för att komma till iPhone-skalen ♡


English: I got a good response when I asked if you were interested in buying an iPhone-case with one of my picture on it and therefore I created a Society6 page. I would be so thankful and happy if you wanted to buy an iPhone-case from my collection. If it sounds interesting, click here :)

- maja

Vad har hänt med Petronella?

Petronellas bild

Jag har fått frågor om varför Petronella inte bloggat på tre veckor såå jag tänkte förklara :)
Första veckan hade vi sportlov och då var Petronella bortrest. Sen när hon kom tillbaka så var hennes dator på lagning i Göteborg och det är den fortfarande. Dessutom så har hon en tysk utbytesstudent hemma hos sig nu och har därför inte heller så mycket tid. Jag vet inte riktigt när hon får tillbaka sin dator men vi hoppas att hon snart kan blogga igen :)

- maja

too busy being happy


Hej! Jag har precis kommit hem från dansen och ska nu ta något att äta för jag håller på att dö av hunger haha :) Bilden över är från förra våren men med ny redigering.

Jag skulle förresten vilja fråga er en sak: Ifall det fanns, skulle ni vilja köpa ett iphoneskal eller iphoneskin till er Iphone med någon av mina bilder på? I så fall vilken bild skulle ni helst vilja ha? (ni med och utan Iphone kan fråga, vill bara veta liksom) Hade varit jättesnällt ifall ni ville svara och ifall ni inte orkar leta upp en bild så behöver ni bara svara ja eller nej. Kram på er! :D

English: hi! I just came home from my danceclass and right now, I'm starving! This picture above is from last spring.

Can I ask you a question? If you could, would you buy an Iphone-case with one of my picture on? Just asking, but it would be so nice of you if you could answer it in a comment :)

- maja

Fisheye-lins




För några dagar sen skrev jag en artikel om skillnaden mellan en vidvinkellins och en fisheye-lins och gjorde även en recension på fisheye-linsen. Gå gärna in på phelt.se och läs den! Klicka här för att komma till artikeln.

English:  some days ago I wrote an article for phelt.se about tvspelswebs.com's fisheyelens. If you want to read it, click here.

- Maja

.


Det här är en gammal bild för jag har inte så många på lager just nu som jag kan visa er, men nu är det ju helg så jag ska försöka fota en massa ifall det blir fint väder. Kan inte ni ge mig lite tips på vad man kan fota? Jag har lite inspirationsbrist för tillfället.


Enlish: This is an old picture but I don't have any new ones or any inspiration, but I will take some new ones this weekend, I hope. What shall I photograph?


- maja

Snödropparna börjar titta fram



Vilken är finast, färg eller svartvitt?

Hej! Idag slutade jag klockan tolv eftersom vi inte hade någon syslöjd och sen när jag kom hem så såg jag att vi hamnat på blogg.se's sidomeny igen med ett gammalt inlägg och imorgon är det fredag och då har jag sovmorgon, så jag kan ju inte bli så mycket gladare just nu :) Tack för alla fina kommentarer, hoppas ni stannar kvar. Nu ska jag till dansen, men jag är fortfarande helt öm igår i axeln efter alla bakåtkullebyttor som vi gjorde på dansen igår - på ett hårt golv. kram.

English: Today's a good day, I finished school after lunch and then I went home and saw that we was on blogg.se's sidebar! Thank you so much for all your comments!

- maja

Ohrunaway


För ett tag sen så började jag följa Runaway på instagram, det var en tjej som hette Julia och som bodde i Sverige som hade kontot och jag blev helt kär i hennes bilder. Häromveckan frågade hon mig ifall jag kunde hjälpa henne starta en blogg och göra designen och lite sånt och eftersom jag såklart ville att hon skulle starta en blogg så hjälpte jag till med designen och så och nu har hon börjat blogga så nu tycker jag att ni kan gå in där och börja följa hennes blogg och framförallt säga grattis eftersom hon fyller år idag :)

Gå in på hennes fina blogg här - ohrunaway.blogg.se

Enligsh: A girl named Julia asked me a week ago if I wanted to help her with a design to her new blog. I follow Julia on Instagram and I LOVE her photos and of couse I said yes. To visit her beautiful blog and to watch her stunning photos - click here.

- maja

finaste

1, 2, 3, 4

Idag ska jag in och köpa världens finaste väska, en kånken från fjällräven :D:D Åh så himla fint, är så himla glad men jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken färg. Jag tror det blir en vinröd, men en gammelgul och en gammelrosa är ju också så himla fint. Men ja, eftersom alla är fina så spelar det ju egentligen inte någon roll vilken jag tar :) Kraam

English: Today, I'm going in to Malmö to buy the prettiest bag in the world, a Kanken from Fjällräven. I love them but I don't really know witch color yet. Maybe a pink, yellow or a red one?

- maja

Redigeringsvideo - vårbilder



Hej! Här kommer en till video och den här handlar om hur jag redigerade vårbilderna som jag visade för några dagar sen :) Är det någonting ni inte förstår kan ni bara fråga. Ni får gärna dela videon och lägga upp den på era bloggar ifall ni vill :)

English: This is a video where I show how I edited the spring-pictures, it's in Sweden of course, but you can still look what I'm doing if you don't understand Swedish.

- maja

Äntligen en fototävling (!) - vinn valfri fotoprodukt från tvspelsweb.se



Hej! Nu kör vi äntligen igång med en ny fototävling med fina priser.


Temat:

Ljus


Priserna är:

1. Valfri produkt från tvspelsweb.se - max 200kr
2. Bloggporträtt på vår blogg (se andra bloggporträtt här) - måste inte ifall man inte vill


För att tävla ska du:

Du måste ha en blogg
Du ska lägga upp bilden i ett tävlingsinlägg på din blogg - inlägget får bara handla om tävlingen
Lämna en kommentar i det här inlägget med en länk till ditt tävlingsinlägg



I inlägget ska du också:

Länka till vår blogg + det här inlägget
Länka till produkten du valt hos tvspelsweb.se - produkten får inte kosta över 200kr
Skriva lite om produkten och varför du vill vinna den
Skriva om hur du har tolkat temat ljus (du får max tävla med en bild)


Du kan anmäla dig fram till den 17 mars - då väljer vi ut finalister som ni får rösta på.
Lycka till! ♡

spring is just around the corner




Två bilder från Lund - tagna förra veckan

Jag och Anna, Hanna, Frida och Petronella spenderade fredagskvällen med middag och film hemma hos mig och innan på eftermiddagen hade jag och Petronella solat (japp) på min balkong och det var säkert tjugo grader där uppe och jätteskönt (det var dock bara åtta grader i skuggan, så ni behöver inte börja gråta av avundsjuka :).

English: Friday night I spent time with Petronella, Frida, Anna, Hanna and Frida, we saw a movie, ate dinner and had fun.

- maja

Redigeringstips - brusiga, svartvita bilder



Hej, det var längesen jag lade upp ett redigeringstips så här kommer ett, ge gärna tips på vad ni vill ha för tips i framtiden. Ni får förresten gärna dela den här videon på era bloggar till era läsare men då vill jag gärna att ni länkar till vår blogg :)
kram ♥

- maja

Summertime wishlist (one of them)

Petronella här!
Är hemma hos Maja med tjejgänget och vi ska mysa. Pasta har vi ätit sen blir det film med andra mysigheter. Alla är helt slut efter en körig vecka med tusentalsmiljoners timmar av plugg... Idag har jag och Maja solat på hennes balkong. Typ 20 grader där och det var helt underbart. Musik, saft och sol! Kändes som sommar.
Längtar fortfarande efter min dator som ligger i koma på sjukhuset (eller inte) men det känns som det. Är i alla fall lika orolig för den. Haha!
Nu: film! (ledsen för om blden blev lite konstig, men det blev lite strul med photoshop)

English: My summer wishlist. Right now, I'm at Maja's with the girls. We ate pasta and now we are going to see a movie. My computer is still gone and get fixed, miss it so!

-petronella

snart är våren här


Tänkte fira att vi är inne i vår första vårmånad med lite bilder på vårblommor som jag tog igår. Jag blir alltid så glad när jag ser dem titta upp och när det är ljust längre och längre. Snartsnart är våren här :)

English: This is some spring-pictures and I photographed them yesterday, I always gets so excited when I see the first flowers. The spring is soon here!

- maja


START




bloglovin