Canon EOS 60D


Jag har ju tänkt länge nu på att byta upp mig till en Canon EOS 60D från min gamla Canon EOS 400D som jag har fotat med i snart två år men igår så såg jag Dustins tävling där man har chans att vinna bl.a. en Canon EOS 60D så jag tänkte vara med att tävla, även fast det är en liten chans att man vinner såklart.

Här över i min lilla GIF så ser ni hur den underbara kameran ser ut. Det är verkligen min drömkamera, den har allt! Man kan filma med den i HD-kvalité, man kan fota med hur hög ISO som helst utan att bilderna blir brusiga, vilket man verkligen inte kan med kameran jag har nu, den har världens finaste LSD-skärm som dessutom är vridbar, den har jättemånga jättebra funktioner, den är väldigt bra byggd och känns väldigt bra i handen (min kompis Anna har en sådan som jag har fått prova), den tar fantastiska bilder med hur bra kvalité som helst och så finns det ju såklart ännu fler saker som är bra med den här kameran.

Eftersom jag använder min kamera nästan varje dag och eftersom det är ett av mina största intressen skulle det vara helt underbart att vinna den här, fantastiska kameran.


Ifall ni vill veta mer om kameran kan ni se den här videon:


I Dustins tävling så tävlar man om att vinna en valfri vara från deras sortiment som kan kosta upp till 10 000kr! Det är verkligen en tävling som man inte vill missa. Ni hittar kameran som jag vill vinna HÄR! Så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att jag vinner.



dustinHomeCompetition.jpg Vi har ett brett sortiment av kameratillbehör och digitalkameror- alltid till ett bra pris på Dustin!
- Maja

vintage effekt


Jag har precis kommit hem för att duscha efter orienteringen, har brännässelmärken och sår över hela benen :(

Här nedanför ser ni före- och efterbilder på det här fotografiet. Skulle ni vilja att jag gjorde en redigeringsvideo på hur man får till den här vintage-effekten som jag har använt på bl. a. den här bilden och de på Petronella med hennes fina skor?


- maja

keep your head up, keep your heart strong


Åh gud. Både jag och Petronella har så otroligt mycket att göra nu. Det är prov som ska göras, uppsatser som ska skrivas, dansrepetitioner och genrep på eftermiddagarna och Petronella åker till Stockholm på torsdag och är borta hela helgen. Just nu längtar jag så otroligt mycket till sommaren, det är helt galet vad skönt det ska bli med sommarlov.

- maja

Human behavior

min dag har bestått av att jag har morsdagat min mamma, gått ut med woody, pluuuuuuuggat från elva till nu, smsat lite och lyssnat på musik. Nu ska jag äta tårta för Cornelia ska ha sitt släktkalas för hon fyllde tolv i veckan. kramar.

Björk – Human Behaviour
Alexander – Truth

-petronella

Fototävling - vinn fotoprylar för 300kr ▲


Det finns så många duktiga fotografer därute så vi tänkte dra igång en fototävling igen. Den här gången kan du vinna en värdecheck på 300kr som du kan använda när du handlar hos tvspelsweb.se.


Tävlingens tema är ett foto av något personligt eller något som har en historia bakom sig. Du får gärna skriva till varför du valde det fotot och skriva vilken historia det fotot har. Var tog du det? Varför? Vad betyder det fotot för dig eller vad betyder motivet i fotot för dig? Ja, sen får ni tolka temat :).



Lite regler och sånt tråkigt:


Lägg upp ett foto i ett inlägg på din blogg eller på din facebooksida, det måste vara ditt eget foto såklart.
(OBS! Lägger du upp fotot på din facebooksida så måste fotot vara tillgängligt för alla att se, annars kan vi ju inte se ditt bidrag)

Länka till vår blogg och det här inlägget i ditt tävlingsinlägg (gäller även ifall man tävlar på facebook)
Länka till de produkter du skulle köpa hos tvspelsweb.se ifall du skulle vinna.
Skriv en kommentar i det här inlägget att du är med och länka till ditt eget tävlingsbidrag.

Ni kan skicka in bidrag till och med den 7 juni, sen väljer vi ut några finalister som ni får rösta på. Vi kommer välja fotot från hur bra fotot är och hur bra ni har tagit en bild som passar till temat :)

Hanna


Här är fina Hanna.

bright eyes

hejsan. kom hem från skolan kl tolv. fredagar slutar jag väldigt tidigt. najs. nästa vecka har jag tre prov och två uppsatster att göra klart. onajs. på torsdag åker jag till stockholm! naaajs. ska bli hur kul som helst, första gången jag är där. idag är det varmt, men jag tog på mig svarta jeans, en jeansskjorta och en stickad tröja. konstiga jag... nu sitter jag i alla fall linne. snart ska jag till dansen och vi ska ha glittriga klänningar, högklackade skor, tonvis med smycken och sen ska vi försöka efterlikna marilyn monroe . ska bli hur kul som helst. på lördag ska vi fira maja. jag och hanna har köpt en fin present till henne.
om ni vill skratta tills ni kissar på er så kan ni kolla här. och här. så nu vet ni min humor..

-petronella

precis som romeo

Skor - Sheinside.com l  Solglasögon - Zara l  Tröja - Sheinside.com
Hype on lookbook here!


Petronella fick hem de här underbara skorna från Sheinside.com så vi gick ut och tog de här bilderna på henne för i helgen. Ni kan köpa skorna här. Ni glömmer väl inte att ni som är våra läsare får 20% rabatt ifall ni uppger den här rabattkoden: Stina20.

Det är många som har frågat hur lång tid frakten tar och vad den kostar och sådant och allt det kan man läsa om HÄR.

- maja

elephant

nu är mitt hår klippt. upp. uppklippt. jag mår kasst, men sånt är aldirg kul att läsa på en blogg. men det är bara fysiskt kasst jag mår, det är toppen psykist :)
nu är mitt hår fint tycker jag, innan var det så platt och rakt, nu är det mer liv i det. tänkte visa lite fina hår som jag vill ha:
och.... GRATTIS TILL MAJA, fina fina maja! på lördag ska vi fira henne!

-petronella

Jag fyller år!


fotot togs i söndags av Petronella, tjejen ni ser på bilden är ju jag då, för er som fortfarande inte riktigt har koll på vem som är vem av oss

Idag fyller jag femton! Så himla roligt :) Jag har haft en jättebra dag hittills och ikväll så blir det middag och tårta med familjen och lite släkt. Det är så fint och varmt idag, just nu står termometern på 27 grader i skuggan och igår var det hela 34 grader i solen på eftermiddagen. Helt galet ju. Jag har dessutom hunnit bada i havet två gånger, det var svinkallt haha :) Men jag har sån tur som bor så nära stranden och havet på sommaren och våren. Jag hoppas att vädret är lika fint hos er och att ni är utomhus och njuter av värmen och solskenet. Puss på er.

- maja

meet me in the morning

förra veckan var jag i danmark. Först körde vi förbi varckra köpenhamn (bilden nedan) och sedan vidare till Lousiana. Tänkte visa er lite bilder från den dagen.
sista bilden är när vi kom hem och pappa gosade med dylan. godnatt.

-petronella

Orange

Kjol - sheinside.com l  skor - sheinside.com l  tröja - ?
Hype on Lookbook


Jag fick hem den här underbara kjolen från sheinside för några dagar sen och jag älskar den! Den är helt underbar att gå i och att ha på sig och jag älskar färgen. Kommer gå runt en massa med den här i sommar på stranden. Ni kan köpa kjolen HÄR och ifall ni anger koden Stina20 får ni 20% rabatt!

English: I received this wonderful skirt from sheinside.com a few days ago and I love it! It is so beautiful and nice to wear. I'm going to wear this many sunny days this summer. You can find the skirt HERE and if you use this code: Stina20, you get 20% off!


- maja

lura

bilder från Lousiana när jag och cornelia hoppade över staketet och lurade runt i skogen. jättefint. och ja sådär såg jag ut. tröja från sheinside, skor är dr martens, byxor är monki och skjorta är också monki.
-petronella

värme

söndag. en varm söndag. jaaa!
har ingen bra ursäkt för att inte ha bloggat, kände typ bara inte för det haha. Sen har jag varit ganska upptagen också. men nu bloggar jag i alla fall och bjuder på en bild på mig och köpenhamn. Jag var på Lousiana i torsdags och kollade på fina utställningar. Nu har jag en massa bilder, men dem kommer nog upp i kväll.
Nu sitter jag i mitt rum, med dörren öppen så solen kommer in (ja jag bor liksom i en stuga, för er som inte har läst bloggen så länge), lyssnar på musik och är allmänt glad. Ha en bra söndag!

-petronella

svartvitt

gamla bilder men med en svartvit redigering, ni kan se dem i färg här och här

Idag har jag varit och vandrat med familjen i norra Skåne, på Kullahalvön. Jag hade såklart kameran med och tog hur många bilder som helst så de får ni se när jag laddat in dem i datorn. Annars så tycker jag att det är himla bra med sol och långhelg :)

The xx – Islands

- maja

never let me go


Här är en till bild från vackra, vackra Paris. Idag lyser solen och jag ska in till Malmö med tjejerna. Jag ska försöka hitta lite kläder till vår dansföreställning som vi ska ha om några veckor, det kommer bli så sjukt kul! Åh vad jag längtar, jag har ju varit med om de här föreställningarna i nio år men det är alltid lika roligt :)

- maja

Bloggporträtt - Carla Nord- standingcarla.blogg.se

Namn: Carla Nord
Ålder: 16
Blogg: standingcarla.blogg.se


Carla driver foto- och vardagsbloggen standingcarla. På sin blogg skriver hon om sin vardag och lägger även upp vackra foton som hör till hennes texter eller på annat fint som finns runt omkring henne. Hon håller även i många fototävlingar så ifall ni är tävlingssugna tycker jag defentivivt att ni ska gå in på hennes blogg för att se ifall hon har en tävling just nu :) Carla kom ju även tvåa i vår fototävling som vi hade och vann det här bloggporträttet, så ni är ju redan lite bekanta med hennes vackra fotografier även fast ni inte än varit inne på hennes blogg :)
 
 
 
Lite frågor till Carla:
 
 
När och hur startade ditt fotointresse?
 
Konstigt nog kommer jag ihåg det väldigt tydligt. Det var en vårdag för lite mer än två år sedan då snön precis smält och de första knopparna tittade fram ur jorden. Jag såg de väldigt gröna knopparna i kontrast till den svarta jorden och kände att jag var tvungen att jag ville ha en bild på det. Jag tog vår systemkamera vi redan hade sedan två år tillbaks och började fota. Sedan den dagen har jag fotat allt och alla som ger ett speciellt och intressant uttryck.
 
Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
 
Bara tre? Oj det får nog bli tre meningar...
Piano-gitarr-saxofon-sjungande- musikfreak. Skrattar åt allt och om jag får ge mig själv lite cred skulle jag nog säga att jag är ganska kreativ.
 
På din blogg hittar vi många olika slags bilder men vad tycker du är roligast att fota?
 
Barn helt klart. Människor i allmänhet. Det är intressant att se hur människor beter sig framför kameran.
 
Har du några andra intressen?
 
Många. Som sagt är musiken en stor del av min fritid då tiden under mina lediga dagar ibland bara flyter iväg när jag sitter och spelar instrument eller lyssnar på musik. En annan sak jag också uppskattar mycket är att röra på mig. Framförallt att ta en springtur runt ån eller dra till gymet med kompisar. Tidigare tränade jag även kungfu intensivt men slutade i vintras då jag fick en allvarlig benskada.
 
När och varför började du blogga?
 
Först hade jag en blogg som var som min egna dagbok, det var nog för ca 4 år sedan den startades då jag skrev om vad som hände under dagarna för att jag skulle kunna läsa om det i framtiden. Lite lustigt kanske men så var det.
 
 
Lite roliga frågor om dig:
 
Favoritmat?
 
Någon slags köttgryta och ris, yummi
 
Hur lång är du?
 
1,55 m
 
Favoritbok och film?
 
Systrar i jeans & She's the man (!)
 
Hur ser ditt liv ut om tio år?
 
Då har jag varit och  rest ut i världen och levt ungdomslivet med mina vänner. Jag hoppas också att jag har ett jobb som har med människor att göra. En partner hade ju heller såklart inte varit ett minus.


Besök Carlas blogg här
 
Alla bilder tillhör Carla Nord
 
 
 
Grattis igen Carla för andraplaceringen i vår fototävling!

sommar

Jag gick igenom gamla sommarbilder på vår trädgård och vårt hus och hittade den här härliga bilden på min lillebror. Jag tog den för ungefär tre år sen - innan jag ens hade börjat fotografera "på riktigt".

Jag är ledsen att det blir så dålig bloggning från min sida just nu, det blir ganska mycket på helgerna men på helgen är det bara plugg och dans och idag hade jag möte inför sommarjobbet som varade i över tre timmar så det är svårt att hinna med. Men Petronella bloggar mycket så det står ju inte helt stilla här :) Men nu är det bara en skoldag kvar och sen är det långhelg (igen), det ska bli så härligt :D

Vad tycker ni förresten om förändringarna i designen som ni kan se än så länge?

- maja

massive attack

på bild: anna
idag har jag kollat på en pjäs som min lilla lilla syster var med i. hon var så duktig! sen har jag pluggat, inte hemma, men i skolan, ja för det måste man. Fast inte så mycket.. I slutet var jag lite trött och kom på ett nytt instrument med mitt hårstrå och ett ihopknycklat papper, gud vad roligt det lät! Sedan gick jag och frida och dansade i alla rum, eller ja typ... jag kom hem och var allmänt ococial och ineffektiv. Inget plugg gjort, jag har bara glott på gossip girl som en galing. haha kan komma på mig själv att typ ligga där i min ensamhet och skrika för att jag tycker det är spännande. Gossip girl liksom... Nej nu ska jag gå och gosa med mina hundar. alla trettioelva.

-petronella

Islands



skor: loppis
strumpor: H&M
kjol: JC
skjorta: monki
kofta: Gestuz
The xx – Islands

-petronella

see the sun


Precis såhär fint är det utomhus nu. Idag har jag tränat, ätit god lunch och solat i shorts och linne för nu har det blivit fint väder igen :) Igårkväll kom Petronella hit och såg på film, vi fixade också lite på designen, vi vill ha den lite vårigare eftersom den är ganska grå och vintrig just nu, men mer får ni veta när det är färdigt, puss på er.

- maja

kärleksstigen


Jag gick på en promenad igår med Pixie och fotade i kvällsljuset. Det var så fint men Pixie tyckte nog att jag var lite jobbig som ville stanna överallt. Vi slutade tidigt igår i skolan och jag och allihopa (Petronella, Madde, Anna, Frida och Hanna) åt lunch på Kust (ett café som finns där vi bor). Sen åkte vi hem till mig innan de skulle på dans.

Idag blåser det så mycket att man nästan blåser bort ifall man bestämmer sig för att gå ut, och sen lyckas vädret inte riktigt bestämma sig för ifall det ska vara soligt eller ösregna.

- maja

jag är tårarna om natten

Hej fredag. du är en bra dag. bara lite för trött.
kom hem från dansen precis, ska bli kul med uppvisning snart, jättekul faktiskt! det är nästan första gången för mig. det är en väldigt grå dag idag, men varm, så jag tänkte ge er några gråa men varma bilder.
-petronella

further away

Sommarn verkar inte vilja komma, det har regnat nästan varje dag den här veckan och när jag stod på busshållplatsen igår vräkte det verkligen ner. Just nu har jag så många fotoidéer som jag vill fota, allt sånt blir ju så mycket lättare när det är grönt på träden och i gräsen och blommor överallt som man kan göra fina kransar av. Så fort det blir sol ska jag ut och fota och då kommer det att komma upp lite fler nya foton.

Ben Howard – Further Away

- maja

just du

En bild på en katt och en bild på en mugg.
jag har nog inget jättekul att berätta, jag bara dunderlängtar till sommaren och nian, men mest till gymnasiet! ska bli gryyyyyyymt! nu ska jag cykla till skolan, ha en bra dag!

-petronella

Sommar på Ven

Jag hittade lite bilder från i somras från när jag och familjen åkte över till Ven.
Det var fint och bra och mysigt på alla sätt och eftersom jag inte visat några bilder därifrån för er innan så tänkte jag göra det nu, bättre sent än aldrig haha :)


Vi hyrde cyklar och begav oss ut på grusvägarna.



Såhär fint var det:



Precis när vi kom fram till ett ställde och bestämde oss för att bada blev det svinkallt, men det gjorde inget för min lillebror haha.


- maja

sprutor skär igenom din hud, tar ditt blod och sprutar in gift. jag kommer dö!

nu ska jag ta två sprutor............... jag hatar sprutor, snälla kom och rädda mig!

-petronella

see the world

igår var jag på utflykt. först var jag, pappa och dylan på en hundkurs. efter det gick vi på loppis och där, någonstans i skåne, hittade jag små söta ställen som de här:
såklart fanns det körsbärsblommor.
jag köpte ett par skor.
en gammal burk som har levt sina unga dar i en bank i stockholm
sedan en gammal gammal,  tydligen väldigt gammal leksak. När man drar den så hoppar gubben :)
när vi kom hem gick jag, syster, mamma och pappa till ett café
mamma och pappa
cornelia
och jag
godnatt finisar!
en spellista

-petronella

Och vinnaren är...

...Ida Lindqvist, du och ditt fina collage vann vår sheinside giveaway! Du får välja ett valfritt klädesplagg från sheinside.com. Mejla oss på [email protected] så får du mer information :)

Det fanns jättemånga fina collage så vi hoppas att vi kan ha en till, liknande tävling någon gång och vi hoppas att ni tyckte att det här var roligt.

flyg lilla fjäril, flyg

Alltså gud, jag har varit på ett av de jobbigaste danspassen på länge idag, det kändes seriöst som jag skulle dö eller spy eller något, men det var kul ändå och nu efteråt känns det så sjukt skönt att ha tränat. Nu sitter jag och lyssnar på The Kooks och den här låten har spelats om och om igen hela dagen. Jag åt jordgubbar för första gången det här året imorse så nu är det vår på riktigt.

The Kinks – All Day And All Of The Night

- maja

we own the sky

Jag slänger upp två gamla bilder innan jag åker till Anna. Jag hoppas att ni tycker om dem ändå, puss.

M83 – We Own The Sky

- maja

take care

Åh älskade fredag!
Jag är lite galen på mig själv. Hörde en låt som skulle vara såååå himla bra att filma till, men jag har ingen aning vad den heter. Har försökt sjunga den på en sån där app på mobilen, men den var sjukt dålig så den hittade ingen låt. Det hade blivit en sååååå bra video! blää! ikväll ska jag äta indiskt och ta det lungt. Fredagar är bäst, men jag är alltid trött. Hoppas ni har en bra fredag, kram.

Drake – Take Care

-petronella

levis och bleka ben


shorts - LEVIS, secondhand l  skor - converse l  linne - Monki

Såhär grönt och fint är det hos oss just nu. Det har varit shortsväder de senaste dagarna vilket verkligen passat jättebra eftersom jag hämtade ut mina fina nya Levisshorts i onsdags! :D Jag vann aktionen på tradera och gud vad glad jag blev när jag fick hem dem och såg att de passade. Men gud vad bleka mina ben är, haha. Ni får gärna klicka HÄR för att gilla bilden på lookbook.

Så himla roligt att vi hamnade på blogg.se's framsida idag också! Jag hoppas att några av ni som tittar in stannar kvar.

English: My new LEVIS-shorts, love them! It's really good weather now and I have been walking around in my shorts all afternoon the last days. But my legs are so, so pale haha :)


- maja

the naked and famous

Jag har blivit paj-galen. Ni vet ju att jag gjorde en kie lime pie för två dagar sedan. När jag kom hem gjorde jag en Mississippi mud pie och en västerbottenost paj. Så underbart gott med paj! haha!

Dessa bilderna tog jag tillsammans med Maja och Anna. Tyckte inte det gick så bra när jag var där, men nu när jag ser på resultatet blir jag ändå ganska nöjd. Min favorit är den första, vilken är diiiiin?

Nu ska jag ta en bit paj och se på tv. Ska nog träna i helgen, mycket...

-petronella

för jag glömmer aldrig bort vad du gjort

Här är de första bilderna från fotograferingen jag hade med Petronella och Anna, det var så fint ljus och så vårigt med de vackra färgerna. Hur tyckte ni att dem blev?

Just nu spelas Veronica Maggios fina album om och om igen, bara för att den är så vårig och fin. När jag kom hem från skolan bytte jag direkt om till shorts och åt mellanmål, nu ska jag sätta mig på studsemattan och plugga i solskenet. (gud vad man låter somrig och glad då :)

Tillbaka till strartsidan

bloglovin
- maja

fröken söt

När jag kom hem från skola, åt jag kie lime pie, flingor och bär. Kie lime pie är det godaste som finns (här hittar ni receptet).
Sedan var jag ute med hundarna
Det var varmt!
Min andra hund var söt som slickade sig näsan
Det var såhär fint:
Och såhär fint:
Jag var glad
Jag var hos farmor och farfar, men har inga bilder på det. Utan jag fotade mina ben istället när jag kom hem. Vita och fina!
Sedan var det mat. qourn, pesto, annan sås, sallad, sallad, tomater och mozzarella.
Sedan fotade jag mig själv när jag sjöng, mycket allvarligt till Titanic låten.
Sedan fotade jag mig sjölv igen, men jag ville inte vara med på bild.
Nu är klockan elva och jag kommer vara död imorgon.

-petronella

spring

Det är helt underbart väder just nu. 15-20 grader och strålande sol, björkarna har slått ut och bokarna är på god väg. Alla blomträd har slått ut och man kan vara utomhus i shorts och linne. Man glömmer alltid bort hur underbart det är med ljus och värme.
- maja

The city is my church

hade ni en bra valborg igår? jag hade det bra, även fast jag ville gå på en fest som vi såklart inte fick gå på... I alla fall så känner jag för att göra något idag. Igår ville jag inte det, kollade typ på gossip girl tills jag skulle jobba. Min familj tyckte att jag typ var en dålig dålig människa som inte gick ut i det fiiina vädret. Typiskt svenskt, att så fort det inte regnar/snöar eller är 20 minus grader ute så ska man vara ute. Haha jag sa liksom att det kommer fler dagar med sol och om man inte känner för att gå ut behöver man väl inte göra det. Om man vill stänga in sig i ett mörkt rum och kolla på film när solen skiner därute får man väl göra det. Idag är det ännu mer sol och jag ska vara ute! hah!

Jag ska köpa en ny kamera så jag ska sälja ett av mina objektiv som jag knappt använt (sigma 18-250 f/3,5-6,3) och sedan ska jag sälja min kamera också (canon eos 1000D). Jag hade tänkt köpa en 60D. Åh vill ha den så mycket! Sedan ska jag köpa film till min polaroid och jag vill också köpa någon annan gammal kamera som jag kan leka med. Kul kul kul. Nu ska jah hitta på något i det fina vädret.  Eller bara tugga hubba bubba, älskar att göra stora bubblor.

-petronella

Hejdå April

Idag är det första maj, april har verkligen bara rusat iväg. Vi har haft en fin fotografering, varit inne i Malmö flera gånger, ni har fått se tusentusen bilder från Paris, vi har ätit god frukost, fotat alla vackra vårblommor, tagit långa promenader på stranden, fotograferat ben, skaffat oss ett lookbook-konto, fått över 1000 följare (tack igen! :D), Petronella har blivit 15 osv. Med andra ord så har April varit så himla fint som April kan vara. Vilken är er favorit från April? (här över har ni bara några bilder)

- Maja


START




bloglovin