Diamanter - Olof Grind

 
Jag måste bara tipsa er om fotografen Olof Grind som tar så oerhört vackra fotografier. Jag kommer ihåg första gången jag gick in på hans blogg och blev helt förälskad i hans sätt att fotografera och jag satt hur länge som helst och bläddrade tillbaka i hans arkiv för att se fler vackra och inspirerande fotografier. I somras slutade han mer eller mindre att blogga men häromdagen såg jag att han har startat en ny blogg som ni hittar HÄR. Bilderna här över har jag lånat därifrån och vissa bilder är från hans gamla blogg, där ni hittar fler av hans fotografier - thecompletetruth.se. Så ifall ni någon gång letar efter inspiration eller bara vill bläddra igenom en blogg full med vackra foton så tycker jag verkligen att ni ska gå in på hans blogg. 
 
 

tell me

 
Jag fick hem den här tröjan från sheinside för några veckor sen och har inte hunnit visa den här förrän nu. Skorna köpte jag också för någon vecka sen och de är från monki :) 
HÄR hittar ni tröjan förresten. 
 
Keaton Henson – Oliver Dalston Browning
 
- maja

genomskinligt grå

 
Idag har jag suttit och pluggat teknik hela dagen och det är så otroligt tråkigt. 
Det kändes dessutom som att solen inte gick upp i dag överhuvudtaget och det har regnat och stormat hela dagen. (nu vill jag ha jul och snö.)
 

min fredag

 
Igår hade jag en jättemysig dag i stan med Frida, Petronella och Anna som innehöll caféhäng och en massa promenerande i Malmö som höll på för fullt med att få upp julpyntet. Sen åkte jag och Petronella och åt sushi till middag på Emporia innan vi tog bussen hem och promenerade runt i regnet innan vi kom hem till Petronella. Bra fredag med andra ord :) 
Bild 1 och 3 snodde jag från Petronellas instagram förresten :)
 
Idag har jag pluggat och ska fortsätta göra det tills jag åker och sitter barnvakt - vi har så mycket läxor och så mycket som ska göras och all tid försvinner i skolan för att vi åker på yrkesmässor och öppet hus, har julmarknader, träning till lucia och pepparkaksbak så jag har lite panik, haha, men det är inte långt kvar nu tills vi får jullov! 
 
- maja

en kort torsdagslista

bild1: från någon park i Köpenhamn
bild2: en gammal bild med ny redigering på den finaste tekoppen. 
 
just nu dricker jag te och försöker välja fotografier. 
snart ska jag åka in till Malmö Borgarskola för att gå på öppet hus. 
tänker att jag är så ledsen för att jag bloggar så dåligt just nu, jag ska försöka bättra mig. 
lyssnar på Kent, som jag lyssnade på jämnt i sexan men inte har lyssnat på så mycket sen dess. Just i denna sekund lyssnar jag på Vy från ett luftslott
tycker att det är synd att hösten är så kort men nu kan det snart bli vinter och börja snöa så att vi kan börja hänga upp ljus överallt och lyssna på julmusik. 
 
- maja

Öppet hus på St. Petri

Petronellas fina bild på mig från i somras
 

Åh jag är så himla, himla glad just nu. Har varit på öppet hus på Petri idag och tyckte om skolan så himla mycket, det känns så bra bara. Jag har ju inte varit på något annat öppet hus än så jag har ju inget att jämföra med direkt, men detta känns ändå helt rätt just nu. Tycker att det är så himla roligt med gymnasieval och jag längtar så efter att få börja på gymnasiet nästa år :)
 
Annars så står det lite still här för att jag har mycket att göra i skolan och har mycket dans och plugg på kvällarna. 
 
Jag har också fått frågan flera gånger om varför Petronella inte bloggar längre och om vi fortfarande är kompisar och även fast jag svarat på det många gånger kan jag lika gärna dra det igen :)
Petronella bestämde sig efter sommaren att sluta blogga eftersom hon inte hade lika stor lust för bloggen och fotograferandet och hon kände sig mer och mer tvingad till att blogga istället för att det bara skulle vara en rolig grej. Sen hade hon inte lika mycket tid längre, speciellt när skolan började och allt. Jag och Petronella är såklart lika bra kompisar fortfarande, vi har ju varit kompisar långt innan vi startade bloggen och det är inget som förändrades bara för att hon slutade blogga. Så, nu vet ni i alla fall :) 
 
- maja

ghosts

 
De här fotografierna är från i somras men jag tror bara att jag har visat ett foto från den här fotograferingen, vi åkte nämligen till Ängsholmen bara några dagar senare och jag glömde helt bort dem. Tjejen på bilderna är fina Petronella. 
 
Men nu kommer snart Anna hit så nu måste jag gå :) 
Tack till alla er som röstat på bilderna i förra inlägget förresten, ni har hjälpt mig jättemycket! 
 
 
- maja

Vilka fem fotografier tycker du mest om?

 
Hej! Nu är det såhär att jag måste välja ut åtta av mina favoritbilder - varför kan jag inte säga riktigt än men det kommer ni få veta sen - i alla fall så skulle det vara jätteroligt att höra eran åsikt eftersom jag alltid har så himla svårt att välja. Det är ju inte helt säkert att jag väljer de bilderna som hamnar i toppen, men det hade ändå varit roligt att se vilka av de här bilderna ni tycker mest om :)
 
Så, ni kan välja 5 av de 24 bilderna här över och det gör ni genom att fylla i svar, 1-5 där 5 är bäst, här nedanför. Det hade verkligen varit jättesnällt av er :)
 
OBS! Ni måste rösta på fem st. för att er röst ska räknas och i rutorna ska ni fylla i 1, 2, 3, 4 eller 5 (och ni får inte rösta på flera olika bilder med samma "siffra" för då kommer den inte räknas med) 
 
Hemsidan jag använder för att rösta har slutat fungera för en liten stund och det är därför ni inte kan se röstningsrutan men vi hoppas att den börjar fungera igen snart :) 

Tiger

 
Jag köpte det här fina skalet från idiwa.se för några veckor sen men har inte hunnit visa er det än. Jag tycker att alla stora kattdjur är så otroligt vackra och därför blev jag så glad när jag såg att det fanns ett skal med en tiger på och det blev ju det självklara valet. HÄR hittar ni skalet och ni hittar även fler fina skal hos idiwa.se
 
Jag är förresten så himla glad för att det är fredag!! Ikväll ska jag på bio och se på Breaking Dawn med tjejorna. Är det någon av er som har sett den? Vad tyckte ni i så fall? 
 
- maja

Fotobok

 
Den här eftermiddagen har jag suttit och gjort en fotobok med mina egna favoritbilder från detta året. Jag gjorde en förra året och det är ju roligt att ha en fotobok för varje år så jag bestämde mig för att göra en fotobok med bilder från 2012. Det är verkligen en helt annan känsla att få se sina bilder tryckta i en bok från att bara ha sett dem på en datorskärm, dessutom så har ju photobox(som jag har använt) ett erbjudande nu som gör så att du kan beställa hem en fin fotobok helt gratis! (det enda som tillkommer är frakt). Lämnar du dessutom din mejladress här i en kommentar så kan jag bjuda in er som medlemmar och då får ni 50 utskrivna fotografier som välkomstgåva!. Det börjar ju även närma sig jultider och en fotobok är ju en jättefin present att ge bort till föräldrar och mor- och farföräldrar. Så ifall du vill ta del av detta erbjudandet kan du följa annonsen i detta inlägget och lämna din mejladress och skriv att du vill bli inbjuden så får du 50 gratis utskrivna foton :) 
 
OBS! Erbjudandet gäller endast Fotobok Spiral 20x20, 30 sidor
 


 
kram! 
- maja

candles

 
Var och tog spruta igår och den gjorde så ont! Jag är faktiskt inte alls rädd för sprutor och brukar inte tycka att det är så farligt, men den här hade alla sagt gjorde riktigt, riktigt ont så jag gick runt och var rädd hela dagen, haha :) Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen och för att inläggen blir så dåliga de gångerna jag faktiskt bloggar.. 
 
Nu ska jag snart gå till bussen för att åka och dansa och ikväll blir det Grey's Anatomy :) 
kram 
 
 
- maja

det stormar i mitt huvud

 
Just nu: äter clementin, dricker te, pluggar lite halvt, redigerar och väljer ut bilder till en fotobok och lyssnar på Lana Del Reys nya album. 
hoppas ni också har det bra, kram. 
 
- maja

something good

 
Jag har precis börjat läsa en ny bok eftersom jag läste ut de två böckerna som jag har läst ett tag för några dagar sen. Ni kanske inte visste det här, men jag tycker väldigt mycket om att läsa och jag läste hela tiden när jag var mindre. Nu har jag inte lika mycket tid över till att läsa men jag tycker fortfarande att det är mysigt att sätta sig i ett hörn under en tjock filt och försvinna in i en helt annan värld. På den andra bilden här över ser ni förresten lite av mitt rum. Jag vet att jag lovade att visa er en massa bilder på det när det hade blivit klart men saken är att det har inte blivit helt klart än. Vi har inte hittat de möblerna som jag behöver (skrivbord, fåtölj, spegel, gardiner osv) så nu står det mest bara lite möbler i rummet för att det inte ska vara helt tomt, men jag lovar att jag visar när det blir helt klart och fint!
 
 
- maja

höstfärger

 
För några veckor sen väckte min väckarklocka mig sju på en lördag och jag tog snabbt på mig och tog min laddade kamera för att cykla till skogen och ta dessa bilderna i morgonljuset. Skogen är så fantastiskt vacker nu om hösten och det var inte svårt att få bra bilder. Tror att jag stannade i två timmar och fotograferade och kom hem med femhundra nya foton. Här över är fyra av dem. 
 
- maja

inspiration - svartvitt

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
 
Jag bara älskar vackra fotografier och nu i lite mörkare tider så tycker jag att det allra vackraste är svartvita foton. Jag gjorde i alla fall ett litet inspirationscollage i photoshop med bilder från min tumblr. Tycker inte ni också att svartvita fotografier är så himla vackra? 
 
När jag ser sånna här vackra fotografier får jag så mycket inspiration till att fota själv, det var så otroligt längesen jag hade en riktig fotografering och det blir ju så när det är kallt och mycket läxor hela tiden. Men jag får försöka fixa en fotografering med Petronella och Anna eller någon annan snart :) 
 
idag är det mörkt och kallt och regnigt och jag har mycket läxor och är stressad och har mycket läxor, men imorgon är det fredag så jag är glad ändå. 
 
- maja

blue jeans

 
Åh vad det är kallt nu, blött och kallt och grått, men vad mer kan man vänta sig i November?
Idag ska jag på bio och sen ska jag se så mycket av valet som jag hinner innan jag somnar. 
Vi försökte förresten beställa biljetter till Lana Del Rey som ska spela i Köpenhamn i April men biljetthemsidan var först överbelastad och sen efter bara en halvtimme var biljetterna slut :( Är det någon av er som ska se henne i Stockholm eller i Köpenhamn? 
 
 
- maja

cut off all the ropes and let me fall

 
Igår var jag på den finast, bästa, vackraste, mest fantastiska konserten. Vi såg Bon Iver, mitt absoluta favoritband som gör de vackraste låtarna, ni har säkert inte missat dem men ifall ni ändå har gjort det - lyssna på dem nu med en gång.
 
Men gud de var så bra, så otroligt bra. Vi stod och köade i en timme bara och fick platser bara fyra-fem meter från scenen men fick sedan stå och vänta i själva konsertsalen i tre timmar tillsammans med 10 000 människor, men det var så värt det för det var en helt underbar kväll, ni vet sådär bra så att man blir helt lycklig i hela kroppen och själen? Precis så var det. De började med Perth, den vackraste låten av dem alla och avslutade med Beth/Rest, Skinny Love och For Emma, så fint och så bra och så vackert.
 

Bon Iver

 
Idag är jag världens lyckligaste människa för ikväll ska jag se Bon Iver i Köpenhamn! Åh det ska bli så kul och jag har längtat så mycket, alltså gud jag kan knappt förstå att jag ska se dem om några timmar bara och höra Perth, Holocene, Michicant, Skinny Love osv live, helt sjukt ju :D 
 
- maja

daydreamer


 
idag har jag gått på promenad med min hund på stranden, druckit te och fikat med mamma, rensat min dator på bilder eftersom det inte fanns något minne kvar på datorn, lyssnat på musik och dragit ut på en promenad igen i vinden och kylan för att fota havet. 
 
Ben Howard – Empty Corridors - Live
 
- maja
 

Oktober 2012

 
Idag är det första novermber (hur kan det redan vara november?). Under oktober har jag bl.a. druckit väldigt många koppar te, pluggat hur mycket som helst, gått i skogen och fotat hösten, bakat scones och ätit brunch, åkt till Köpenhamn ett par gånger och lagat marmelad för första gången i mitt liv - här över ser ni några av de fotografierna som jag tagit i oktober det här året, har ni någon favorit? 
 
- maja


START




bloglovin