när löven skiftar färg

 
Det är så ruskigt och höstigt och jag älskar det. Jag och Anna tog häromdagen en promenad genom skogen och det är så otroligt vackert med alla löv som skiftar färg. Här över ser ni även min höstjacka som jag hittade inne på Monki för några veckor sen, den är så stor och härlig, dock inte den varmaste jackan jag äger men har jag några lager tjocka tröjor på mig så märks inte det så mycket :) 
 
- maja

trianglar i foton - redigeringsvideo

 
 
Nu har jag gjort en video på en sak som många har frågat efter väldigt länge - hur man sätter in trianglar i andra foton och hur jag har gjort min header. Jag hoppas att ni förstår och tycker om videon - har ni förslag på andra redigeringsvideos är det bara att säga till! 
 
- maja

dream

bild 1 - bladen precis innan de ändrar färg och faller mot marken
bild 2 - skolans "cykelställ" 
 
Jag sov i mitt rum för första gången sen vi började göra om och det har blivit så himla fint, jag är så glad.
Igår flyttade jag in och passade på att sortera ut kläder som är för små och som jag inte använder längre och lägga bort dem tills jag får användning av dem igen, jag är så himla dålig på att slänga saker! Men hela min fredagseftermiddag gick åt till att dricka te, lyssna på 40-talsmusik (från Sandra Beijers 40-talslista) och vika kläder och matcha strumpor. 
 
Men mitt är inte helt färdigt än för vi har inga möbler så vi har bara ställt dit lite bord som ska stå i rummet så länge tills vi hittat något annat, så först när det är helt färdigt kommer jag att visa bilder, men jag ska fota några detaljbilder och visa så länge. 
 
 

annawahl.blogg.se

 
Anna brukar ju synas ganska mycket här på bloggen men det var länge sen jag tipsade om hennes otroligt fina blogg. Den är så himla mysig och Anna tar så vackra och fina fotografier. Besök hennes blogg här --> annawahl.blogg.se
 
- maja

talk

 
Något av det bästa jag vet är när jag hittar en eller flera låtar som jag blir helt förälskad i och inte kan sluta lyssna på. Har hittat en massa ny bra musik de senaste dagarna. Mumford & Sons har ju släppt ett nytt album - BabelJag har inte hunnit lyssna på hela albumet än men den första låten Babel och Ghosts that we knew är redan två favoriter. Lana Del Rey har släppt två nya singlar de senaste dagarna och Ride spelas om och om igen. Sen tipsade Hanna mig om Ben Howards Depth Over Distance och jag har även börjat lyssna på Coldplay – Talk igen efter att ha lyssnat på Petronellas spellista. såhimlabra. 
kram
 
- maja

onsdagkväll

 
Jag hade studiedag igår och då träffade jag Anna, var ute och promenerade i skogen, drack te och fika och såg på Twin Peaks, hur mysig dag som helst. Och det är redan onsdagskväll, veckorna försvinner verkligen iväg. 
 
Jag är förresten så himla glad att fototävlingen blev så uppskattad, verkligen jättekul! 
 
- maja

Fototävling!

 
Nu drar jag äntligen igång en fototävling. Den här fototävlingen har jag inte bara fått ihop ett fint pris till, utan tre stycken! Det kommer alltså bli en etta, en tvåa och en trea i den här fototävlingen. 
 
Temat är en bild du är riktigt nöjd med. Jag tycker såklart att det är roligast ifall så många som möjligt kan och vill vara med och därför vill jag inte att temat ska begränsa någon. Dessutom är det ju roligast att bidra i en tävling med det fotot som man tycker mest om! 
 
Priser
Hur stor värdechecken hos kamda.se blir beror på hur många som anmäler sig. För varje deltagare höjs summan med 10kr. Anmäler sig 50 personer blir alltså värdet på presentkortet 500kr, anmäler sig 85 blir värdet 850kr. Anmäler sig mindre än 25 personer kommer värdet ändå att bli 250kr, det är minimum och maxvärdet är 1000kr, anmäler sig över 100 personer kommer värdet på presentkortet ändå att bli 1000kr. Så, desto fler som anmäler sig, desto bättre blir priset! :) 
Den som kommer etta får själv välja ett av priserna överst, sen får den som kommer tvåa välja ett av de resterande priserna osv. 
 
Regler
 
  • Du måste ha en blogg tyvärr, det här beror på att du måste länka till sponsorerna till priserna.  
  • Skriv ett inlägg med ditt tävlingsbidrag (ditt foto), fotografiet måste du ha tagit själv. Inlägget ska även innehålla: 
2. En eller två meningar om tävlingen. 
3. En länk till en produkt på kamda.se (du behöver sedan inte köpa detta ifall du vinner, du behöver bara ta en valfri produkt, t.ex. en reflexskärm, eller något annat)
5. En länk till sheinside.com
  • Skriv en kommentar här och länka till ditt tävlingsbidrag så är du med och tävlar!  
 
Det här kanske verkar jättekomplicerat med priserna och så, men det är egentligen inte så svårt att förstå. När tävlingen är slut kommer jag att räkna ihop hur många som är med och då får vi fram hur stor summa på presentkortet från kamda blev så ni behöver egentligen inte heller förstå helt haha :) 
 
När tävlingen är slut kommer jag välja ut några finalister som ni får rösta på! 
Ni kan skicka in ert bidrag fram till den 10 oktober
 
Jag hoppas verkligen att ni vill vara med! Kram och lycka till! 

lift me up

 
Det stormar utomhus och jag sitter invirad i filtar och fryser, men jag dricker te och det är studiedag imorgon, så det är helt okej ändå :) 
 
Fototävlingen startar förresten ikväll eller imorgon! En av sponsorerna till tävlingen är kamda, kamda är kanske mera känt som tvspelsweb.se men för några veckor sen bytte de namn till kamda eftersom de framförallt säljer kameratillbehör. På deras hemsida kan man t.ex. hitta kameraremmar, fjärrutlösare, stativ, kameraväskor, olika filter, fisheye-linser och mycket, mycket mer. De sponsrar oss med ett jättefint pris så jag hoppas verkligen att det är många som tycker att det ska bli kul med en tävling. Så kika in senare ikväll eller imorgon :)
 
 
 
- maja

towers

 
Har inte synts till här på några dagar, har haft otroligt mycket att göra i skolan och i fredags och igår ville jag bara ha det kul och umgås med mina fina vänner. Igår var jag i Malmö innan jag åkte till Petronella och Anna och fotograferade lite men det var svinkallt så vi gick hem ganska snabbt. Sen dukade vi upp på golvet i Petronellas rum och åt hemmagjord pizza och godis och hade det bra. 
 
Bilderna över är inte från igår förresten, men det var liknande fotografier som vi tog. 
Har blivit lite kär i svartvita fotografier igen, vilket nog kommer synas i de kommande inläggen. 
 
kram 

här inne är det höst

 
 
 
 

Vi har så otroligt mycket att göra i skolan just nu och därför är inte bloggningen riktigt på topp men jag 
lovar att det blir bättre när den här veckan är över! Har också mejlat lite om priser och sånt till tävlingen som jag ska tänkt ha eftersom det verkar som om många ville vara med :) 
 
Och på bilden över ser ni en liten bit av min nya halsduk och höstkappa som har kommit till 
användning den här stormiga veckan. 
 
Jag har gjort en höstmusiklista förresten, den har mest låtar från förra hösten
men den kommer ju uppdateras lite hela tiden nu förstås. Här hittar ni den: här inne är det höst 
 
 

the time has come again

vet inte ifall jag tycker om den här bilden eller ifall jag bara tycker att den är jobbig och alldeles för symetrisk, vad tycker ni? 
 
Det är en regnig tisdag men jag hann ut och fotografera en liten stund när jag var ute med hunden. 
Sitter och ska göra läxor och borde egentligen inte blogga men det är ju så himla mycket roligare än att skriva om ideologier och politiska partier. Nej nu ska jag göra te och bre skorpor och fortsätta. 
 
 
The Last Shadow Puppets – The Time Has Come Again
 
- maja

love lost



Ikväll har jag suttit och gjort om lite på designen och jag hoppas verkligen att ni gillar det! 
Den har ju blivit lite mer min egen, efter att Petronella har slutat, men den är inte helt annorlunda. Jag kanske gör den mer annorlunda när jag har lite mer tid på mig, men nu fick det gå såhär :) 
 
Och gud vad kul med så många nya följare som jag har fått de två sista dagarna, blir helt lycklig när jag ser en ny kommentar eller att följarna har gått upp. Tusen, tusen tack. 
Jag hade tänkt ha en lite större fototävling snart, med flera priser (om det går) och ett roligt tema, skulle ni vilja att jag startade en sådan fototävling? 
 
puss och kram
- maja

sunday

 
Igår dansade jag, stressade med mina läxor, gick runt och sjöng på gamla High School Musical-låtar (vilka minnen man får alltså) och satt barnvakt. Vi har en väldigt akrobatisk dans på lördagar och jag är nog den minst akrobatiska människan i världen så idag har jag skavsår på fötterna, ett stort blåmärke på knät och så är jag helt öm i axeln haha (men det är så roligt, ah vad jag älskar det).
 
Och ni är så fina som lämnar så fina kommentarer och skriver så snälla saker så man blir helt lycklig i hela kroppen. Tacktacktack. 
 
- maja

lördag

bild på mina ben i min soffa i mitt rum som just nu renoveras, lovar att jag lägger upp bilder när det är färdigt
 
Igår var det kallt och storm hela dagen och jag hade min höstjacka och en halsduk på för första gången. 
Nu är det helg och lika blåsigt och kallt och idag har jag sovit länge, ätit frukost länge, lyssnat på musik och bläddrat igenom en massa fina tumblrs. Och nu ska jag göra en massa jobbiga läxor och sen ska jag dansa. 
 
Fink – Honesty
 
- maja

don't stop

tack till bästa Anna för att du tog de här bilderna
 
Såhär såg jag ut när jag var i Malmö för några dagar sen ( ifall det finns någon därute som tycker att det är jätteintressant). Kjolen som ni kanske inte ser men som är en svart, tajt kort kjol fick jag från sheinside.com för några veckor sen och den kan ni hitta här. Jag tycker att en sån svart tajt liten sak är så himla bra, perfekt nu till hösten när man vill använda strumpbyxor och tjocka lite längre tröjor men inte vill ha några shorts eller någon kjol som inte passar till din fina stora tröja. 
 
Och sen så har jag ju köpt docs också! Åh vad jag älskar dem, svarta höga vanliga åttahåls blev det, men åh vad jag tycker mycket om dem. 
 
- maja

yellow

 
Alltså gud vad härligt med fredag! Jag bloggade förresten inte igår för att jag kom hem sent efter dansen. 
Dansen vi dansar på den moderna dansen är så himla härlig och dessutom dansar vi ju till en av världens bästa Coldplay låtar - Yellow (förlåt för att jag bara pratar dans hela tiden förresten). 
 
Det var förresten många som ville se mer vad jag hade på mig om dagarna så det inlägget ska komma upp nåogn gång i dag tror jag. puss. 
 
- maja
 

höstinspiration


i höst vill jag försvinna i stora, tjocka tröjor 


jag vill hitta en billig analog kamera på loppis och sen framkalla en

massa bilder från denna hösten

 

jag vill värma halsen med varmt, gott te


jag ska se Bon Iver (kanfortfarandeinteförstådet)


jag vill dansa, dansa, dansa 


jag vill promenera och höra löven prassla under mina tunga kängor

 

 

jag älskar paj och i höst ska jag baka paj hela tiden


jag vill skriva ut alla mina bilder och hänga upp dem på väggarna


jag vill åka in till Malmö och gå i affärer


jag vill fika länge och bara prata 


jag vill läsa böcker och kunna pricka av dem på min boklista


jag vill lämna Sverige och flyga till en stad jag aldrig besökt förut


jag vill ta sånna här vackra fotografier




 

1, 2 , 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

alla bilder kommer från tumblr och andra bloggar, de flesta kan ni hitta på min tumblr - aprilhimlens.tumblr.com


 - maja

 

 

still

sommarminnen

Idag har det varit precis sådär grått och regnigt och mysigt. Annars så har det varit en ganska vanlig dag. Jag har varit i skolan och haft bild, alltså bild måste vara ett av de bästa ämnena. Man bara sitter och målar lite och lyssnar på musik och pratar. Sen vaccinerade jag mig och det gjorde faktiskt ont, tycksyndommig. Och ikväll ska jag dansa igen, jag har blåmärken över hela benen från dansen förra veckan, men det är bara kul :) 
 
Hur har er tisdag varit? 
 
- maja 

bombay bicycle club

bilder från Malmö, första bilden: Anna och Petro, andra bilden har Anna tagit på mig
 
I helgen var jag i Malmö med Petronella, Frida och Anna, här är två bilder från då. 
Åh det är måndag idag och när det är måndag är helgen så himla långt bort. 
 
Bombay Bicycle Club – How Can You Swallow So Much Sleep
Bombay Bicycle Club – Bad Timing
 
- maja

hon låg på gatan medan rymdskeppen sände meddelanden genom atmosfären

 
Här är en annan blus som vi fick hem från sheinside.com för någon vecka sen. Ni kan hitta den HÄR
 
Den här helgen har jag varit inne i stan med Petronella, Anna och Frida och införskaffat en ny höstjacka, jag har dansat, sett på film med min bror, åkt in till IKEA för att titta på grejor till mitt rum, suttit barnvakt, ätit äppelpaj, pluggat, lyssnat på musik och haft det bra. 
 
- maja

after the storm

Inspiration till redigeringen hittade jag hos fina mariaochkristina.blogg.se
 
Ja, nu är det ju lite sorglig stämning här. Jag tycker att det är jättetråkigt att Petronella har bestämt sig för att sluta blogga. Men hon tyckte att det blev för mycket, speciellt nu när skolan börjar och så och ja, resten kan ni ju läsa i hennes inlägg därnere. Vi startade den här bloggen tillsammans när vi gick i sjuan och därför känns det ju såklart sorgligt nu. Men jag vill bara tacka henne för allt hon gjort för mig och för bloggen under den tiden som hon bloggat och jag vet att vi alla kommer sakna henne. Vi har haft det hur kul som helst när vi har bloggat här tillsammans, det har verkligen varit skitbra. Men vi kommer ju såklart fortsätta att fota tillsammans och vi umgås ju som vanligt, så ni kommer ju att se mycket av henne på bilder som jag lägger ut här. 
Och precis som Petronella sa i sitt inlägg så kommer vi ju hjälpa varandra, ifall hon känner för det så kan ju hon skriva något inlägg ifall hon vill och så. 
 
Det var någon som frågade ifall jag ska ha kvar bloggen och ja, det ska jag. Jag har drivit bloggen i någon månad nu ensam, innan Petronella hade bestämt sig för att sluta, så det kommer inte bli jättemycket mindre bloggning än vad det har varit de senaste veckorna hoppas jag. Det kommer att ske några förändringar med bloggens design, den ska frächas upp lite och förändras så att den känns mer jag. Jag ska även försöka att skriva bättre och mer kreativa inlägg än vad jag gör nu. Jag kanske också kommer starta någon ny tävling eller något nytt projekt när jag fått ordning på designen och så, ja ni får hålla utkik! 
 
puss och kram. 
 
- maja
 

noir

Hej! Petronella här.
Jag har lte tråkiga nyheter att komma med. Har bestämt mig för att sluta blogga.
Det har verkligen varit underbart att blogga här och det har hjälpt mig att utvecklas så otroligt mycket. Jag har haft så roligt med Maja, men nu på sistone har det inte varit lika bra. Jag hade liksom ingen lust längre och relationen mellan mig och maja försämrades. Vi blev liksom hela tiden irriterade och ledsna på varandra. Jag ville inte riskera något mellan oss för vi kommer alltid att vara bästa vänner. 
 
När det gäller att fotografera så var det liksom inspiartionslöst och kallt. Det var ett foto på mitt mellanmål eller foton på mina kläder och sånt inspirerar inte mig. Jag och Maja kommer att fortsätta att ha projekt och hjälpa varandra, men bara inte ha en blogg tillsammans. Om jag skaffar en ny i framtiden så kommer ni såklart få reda på det och jag och maja kommer att hjäla varandra. 
 
hejdå. Inte föralltid, kommer synas här säkert någon gång. Ifall maja behöver hjälp.
kram.
 
 

piano

 
Det finns så många vackra låtar som jag skulle vilja kunna spela på piano. Igår satt jag och försökte lära mig spela början till Comptine D'un Autre Été, det är nog en av de vackraste pianolåtarna som finns. Jag tog faktiskt pianolektioner i ett par år men det tog för mycket tid så jag fick sluta, tyvärr, det hade varit så himla kul att kunna spela piano riktigt bra. 
 
Det är förresten väldigt många som har frågat om Petronella, hon har ju inte bloggat så mycket under sommaren och nu har hon inte gjort ett inlägg på över en månad, så jag förstår varför ni frågar. Men Petronella har lovat att hon ska göra ett inlägg och berätta varför hon inte har bloggat och så.
 
Yann Tiersen – Comptine d'un autre été, l'après-midi
 
- maja

twice

 
För ett tag sen fick jag hem den här fina blusen från sheinside.com. Klicka HÄR så kommer ni till blusen och där får ni även se hur hela blusen ser ut :) 
 
Skulle inte ni kunna skriva lite tips på vad ni vill se mer av här på bloggen? Något särskilt inlägg ni vill att jag ska göra eller något ni vill att jag ska visa? Vad är bra, vad är dåligt, vad kan bli bättre? Det hade varit jättesnällt ifall ni bara ville skriva en kommentar och berätta det för mig! 
 
Little Dragon – Twice
 
- maja

smoothie

 
Jag tänkte testa mina kunskaper som matbloggare och därför skrev jag det här väldigt fina inlägget om världens bästa mellanmål :)
 
Smoothies är något av det bästa som finns. Det är hur gott som helst, fungerar både som efterätt, frukost och mellanmål, det går snabbt att göra och det blir gott vad man än gör den av (nästan, jag menar, det finns ju lite gränser för vad man kan ha i en smoothie och inte, men ja, ni förstår vad jag menar). 
När jag gjorde den här smoothien över hade jag i en massa olika saker (jag följde inte riktigt ett recept). Men det går ju egentligen lika bra med lite bär/frukt, en banan och lite naturell youghurt. 
 
Till smoothien över behöver man: 
En banan
Två-tre dl naturell youghurt
Frusna bär
Frusen mango
Glass
Honung
Kanel
 
Hur mycket man vill ha i av varje ingrediens kan man bestämma lite själv :)
 
puss på er
 
- maja

pluggmusik och dans och flygplansbilder och träningsvärk

(mitt redigeirngsprogram vägrar samarbeta med mig idag så det får bli två bilder från i våras)
 
Det här inlägget skulle egentligen publiceras klockan fyra idag men jag glömde trycka på publicera... (blöö). 
Idag har jag verkligen haft träningsvärk i hela kroppen, har knappt kunnat gå idag. Jag dansade ikväll igen och när jag kom hem satte jag mig och pluggade en liten stund, drack te (jag är teberoende) och lyssnade på sånt här fint: fin pluggmusik. Nu ska jag gå och lägga mig så att jag slutar vara så trött hela dagarna. 
 
- maja

tisdag

 
Har precis kommit hem efter att ha haft innebandyturnering med skolan hela dagen. 
Igår började dansen igen efter sommaruppehållet och det var så kul att äntligen få dansa igen. Det är skönt också att få träna och komma i form igen :) 
 
Nu ska jag göra läxorna, dricka te, lyssna på musik och försöka ladda inför danspasset som jag har ikväll :) 
 
- maja 
 
 

sånt som gör en måndag lite bättre

 
Att komma hem en måndagseftermiddag efter en jobbig skoldag och upptäcka att någon har tipsat om vår blogg och att man har fått några nya läsare gör dagen så himla mycket bättre. Tusen tack till Ida som skrev inlägget <3 Läs hennes blogg här.
 
Jag har också fått förslag på att jag ska tipsa om mina favoritbloggar, hade ni velat det? 
 
- maja

fint ska det va och du är finast av alla

 
Ibland tänker jag alldeles för mycket, förvirrar mig i ledsna tankar och tappar bort mig. 
 
Min helg har varit bra, även ifall jag verkar lite halvdeprimerad i det här inlägget. 
Jag har pluggat, valt ut tapeter, köpt skor, träffat kompisar och fikat och haft det riktigt bra, det är alltid lika härlig med helg. 
 
- maja

.

 
 
The Smiths – I Know It's Over 
Bon Iver – The Wolves (Act I and II)
Coldplay – Don't Panic
The Smiths – This Charming Man
Yann Tiersen – Comptine d'un autre été, l'après-midi
The Last Shadow Puppets – The Time Has Come Again
Bon Iver – Blindsided
 
- maja
 
 


START




bloglovin