Vilja bli

 
Hej, nu sitter jag och Petronella å fikar, pluggar och lyssnar på musik innan jag ska dra till dansen. 
Hoppas att ni inte har glömt att rösta i fototävlingen, sista dagen att rösta är ju som sagt på söndag! 
 
Det har känts så himla vårigt de senaste dagarna. Det har varit jättefint väder, fåglarna har kvittrat på morgnarna och vissa vårblommor har till och med börjat dyka upp här och där. Åh nu vill jag ha vår! 
 
Oskar Linnros – Vilja Bli
 
- maja

Gymnasieval och så

Fick hem ett paket från sheinside häromdagen som bl.a. innehöll den här fina tröjan. Den är så himla skön och hur fin som helst. Ni hittar den HÄR

För lite mer än en vecka sen sökte ju jag in till gymnasiet och som jag redan berättat här inne så stod det mellan IB (International baccalaureate) på Malmö Borgarskola och samhällslinjen på St. Petri här i Malmö, men tillslut bestämde jag mig för IB. Jag vet inte riktigt varför egentligen, men jag känner väl att det passar mig bäst och så ville jag ha något annat än en helt vanlig svensk linje, dessutom ger det ju väldigt bra förutsättningar ifall jag vill plugga eller jobba utomlands och det mesta verkar så bra helt enkelt (ifall ni vill veta vad IB är så kan ni läsa mer om det HÄR). Nu har jag i alla fall blivit kallad till ett intagningsprov nästa tisdag (där man måste ha 50% rätt för att komma in, har man det så tars man därefter in efter betyg) och det är ju lite nervöst, heh, men jag hoppas det går bra. Åh vad det ska bli roligt att börja på gymnasiet, gud vad jag längtar!! 
 
Men vad har ni som också ska börja på gymnasiet efter höst valt? Är det någon annan som går IB eller som har valt IB? Måste också säga tack till alla som gav mig tips om IB när jag skrev ett inlägg om det förut och bad om tips på fördelar och nackdelar, de hjälpte faktiskt jättemycket! 
 
- maja

Finalisterna i fototävlingen, tema svartvitt

Här har ni de tio finalisterna som jag valde ut bland över 120 tävlingsbidrag! Verkligen jätteroligt att det var så många som ville vara med i tävlingen och tack till er alla!
 
Det fanns en massa andra vackra fotografier bland de bidrag som kom in så det var verkligen hur svårt som helst att välja ut finalisterna. Men här har ni dem i alla fall, under står deras namn, deras nummer och deras bloggaddress och nu är röstningen öppen till och med den 3:e mars! Ni kan alltså rösta till och med nästa söndag.
 
Den här gången har jag valt att använda mig av ett annat röstprogram för att undvika fusk och förvirring med rösterna, så jag hoppas verkligen att det här fungerar som det ska. Jag är dock inte helt säker på att det verkligen fungerar eftersom det är första gången jag använder det, men ni kanske kan säga till i kommentarerna ifall det inte fungerar/det fungerar så att jag vet?.  Omröstningen hittar ni under bilderna och röstning som sker via kommentarer kommer inte att räknas med utan raderas direkt. 
 
OBS! Första omröstningssaken fungerade inte, men nu har jag bytt så nu ska det fungera. 
 
 


 
1. Maja - rosigakinder.blogg.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- maja
 

Mot Köpenhamn

 
Hej, jag känner verkligen att jag inte har hållt mitt löfte om att blogga mycket den här veckan. Men jag har mest bara umgåtts med Petronella, Greta och Fredrika, åkt in till Malmö några gånger, åkt skidor (som ni ju vet), passat barn och tagit det lugnt, det har faktiskt blivit ett mycket bättre lov än vad jag trodde att det skulle bli, så det gör inte heller så mycket att vår sista lov-dag är imorgon (även fast jag inte direkt längtar till matteprovet på tisdag, fler nationellaprov, inlämningar och gympalektionerna som börjar klockan åtta på morgonen). 
 
Idag ska i alla fall jag och Petronella in till Köpenhamn och därför får ni se mina Köpenhamnsbilder från i höstas igen :) 
 
Finalisterna kommer nog upp imorgon eller ikväll förresten :) 
 
- maja
 

Vallåsen


 
Idag ska jag åka till Vallåsen med Petronella för att åka skidor hela dagen, det kommer bli så roligt! Men så kom jag på att jag inte har visat så mycket bilder från när vi var i Flachau (Österrike) i julas, gud vad jag längtar tillbaka, det var så mysigt. Tycker så himla mycket om att åka skidor men jag är så rädd att jag bara ska ramla runt i backen hela dagen haha. 
Är det många av er som är och åker skidor just nu? 
Vill ni som har skidbilder förresten att jag ska visa olika alternativ som ni kan redigera era bilder på i en video? 
 
 
- maja

Spara dina bilden för bloggen

 
Jag vet att det är flera som har frågat hur man gör för att ens bilder inte ska förlora kvalité när man laddar upp dem till sin blogg och därför har jag gjort den här videon där jag visar hur jag sparar mina bilder. Jag brukar spara mina bilder i två kopior, en stor kopia ifall jag skulle behöva bilden till något annat, och en mindre kopia som jag lägger upp på bloggen och som jag även sparar för webben, så att bilden behåller sin kvalité. Användar man verktyget spara-för-webben tar uppladdningen av bilderna mycket kortare tid dessutom, så ifall ni inte redan vet hur man gör det så tycker jag absolut att ni ska lära er det, för det hjälper en verkligen jättemycket!
 
 
- maja
 

Foreign Future - Orange.

 
Flera stycken av er har sagt att ni tycker om när ni jag tipsar om låtar och artister som jag lyssnar på så jag tänkte att jag kunde tipsa er om det australiensiska bandet Orange. som precis släppt sin debut EP Foreign Future som ni kan lyssna på HÄR (finns tyvärr inte på Spotify än i alla fall). 
 
Killen som sjunger och spelar gitarr (och ibland piano har jag för mig), Edvard (ifall ni har sett andra bilder på deras fb-sida så är han killen med blont hår) är min kusin som satte ihop det här bandet tillsammans med sina två kompisar för ungefär ett år sen och nu har de som sagt äntligen släppt sin EP och den är så himla bra! (Stolt kusin här, haha) Det är precis sådan musik som jag brukar lyssna på och alla låtar är sjukt bra. Jag tycker särskilt mycket om Collateral Damage och Time Is NowMen nu tycker jag att ni ska lyssna på deras låtar och gilla deras facebooksida så att ni inte missar några nyheter eller så och så får ni såklart gärna kommentera vad ni tyckte för det är alltid lika roligt att läsa era kommentarer :) Ni kan även följa dem på deras youtube-kanal, och har ni inte facebook så kan ni lyssna på deras musik på bandcamp eller soundcloud
 
kram 
 
- maja 

to be alone with you

Bilden i mitten är Annas som hon tog på mig i somras
(alltså jag kan inte göra något symmetriskt, det går verkligen inte haha :) 

Idag slutade jag skolan klockan tolv och då började vårt sportlov!! Så himla härligt! 
Idag är det förresten sista dagen att skicka in sitt bidrag till min fototävling och är ni osäkra på ifall jag har fått ert bidrag så skicka in igen för säkerthetsskull men jag har antagligen fått det och bara inte hunnit svara på mejlet eller kommentaren än! Men ni kan som sagt skicka in ert tävlingsbidrag fram till 23.59 ikväll så missa inte det! 
 
- maja

take a walk

bild 1 - från i somras när jag och Petronella tog oss in i Malmö för att picknicka i parken. 
bild 2 - fotograferad under en sommarkväll bara några minuter härifrån, klockan var runt nio-tio på kvällen och jag var ute i shorts och hade absolut ingenting som jag var tvungen att tänka på, åh vad jag älskar sommaren. 
 
Hur kan vintern vara så extremt lång? Vill ha sommar nu. Jag har förresten inte bloggat sen i lördags och jag har verkligen ingen bra anledning alls. Jag har inte ens särskilt mycket att göra i skolan för tillfället, men jag har bara varit så trött så det har inte riktigt blivit av. Det är så himla skönt att sportlovet börjar nu på lördag, gud vad jag längtar efter sovmorgnar, lediga dagar och ingen stress för läxor och prov. 
 
 
- maja
 

fallen satellite

 
Heej, idag har jag jobbat hela dagen och nu ska jag iväg och se på bio med Hanna och Frida.
Puss. 
 
Fossil Collective – Satellite
 
- maja

pinterest

 
Jag har skaffat pinterest eftersom Petronella och Hanna övertygade mig om att jag bara var tvungen att göra det. Jag har haft det i någon vecka nu och det är ju så bra! Lika bra som tumblr när det kommer till att leta inspiration till sitt rum, sina fotograferingar, nya frisyrer, kläder, recept osv. I alla fall så kan ni hitta min här 
ifall ni vill följa alla eller några av mina filer (eller boards som det kanske heter?). Och ifall ni vill kan ni länka till eran också :) 
 
Idag har jag vaknat med halsont, gått till skolan och skrivit nationella prov i tre timmar, åkt till Frida och bakat och sett på New Girl, som för övrigt är en av världens roligaste serier. 
 
kram
 
 

slutsats

 
Just nu lyssnar jag på Kent mest hela tiden, vilket jag knappt har gjort sen jag gick i sexan, men de är ju så bra. Jättekul att så många redan har skickat in sina tävlingsbidrag, det kommer bli så svårt för mig att välja ut finalister, men det är ju bara bra :) 
Fotografiet över tog jag förresten i början av januari när jag och Anna var ute och fotograferade vid den lilla bäcken. Åh jag måste ha en riktig fotografering snart, det måste bara bli lite varmare. 
 
 
Kent – Utan dina andetag
Kent – Slutsats
Kent – Den Döda Vinkeln
 
- maja

fototävling - tema svartvitt

 
Det var många av er som ville ha en fototävling och särskilt många som önskade sig en tävling där man inte behövde ha en blogg för att delta, och eftersom jag är så snäll mot allt och alla så har jag nu fixat det. 
Eftersom det är vinter så tycker jag om allt som är svartvitt och därför är temat för fototävlingen svartvitt. Jag kommer välja ut finalister beroende på hur bra jag tycker att fotot är. 
Priset är ett 100 dollar presentkort hos sheinside.com som säljer jättefina skor, väskor, kläder osv. 
 
För att delta:
 
  • Gör ett inlägg på din blogg där du lägger upp ditt bidrag, en länk till sheinside och en länk till det här inlägget. Kommentera sedan det här inlägget med en länk till ditt tävlingsinlägg. 
  • Har du ingen blogg eller om du inte vill göra ett inlägg på din blogg om tävlingen, av någon anledning, så kan du hoppa över första steget och istället skickar du ett mejl till [email protected] med ditt namn och ditt tävlingsbidrag. 
  • Registrera dig på sheinside.com och när du kommenterar inlägget så måste du även skriva med din mejl som du har registrerat på sheinside (det är bara jag som kommer att se din mejladdress). 
  • Gilla deras facebooksida, (har du inget facebook konto så kan du vara med ändå, men skriv det i ditt mejl eller i din kommentar i så fall). 

Och eftersom jag aldrig kan bestämma mig för en bild som jag tycker bäst om så kommer jag att välja ut några finalister som ni får rösta mellan. Ni kan skicka in bidrag till och med den 15/2. 
 
 

.

 
Årets första månad har passerat och vi är redan inne i februari då jag bland annat ska söka in till gymnasiet. ha nationella prov och så får vi ju sportlov om bara två veckor (hur bra är inte det?). 
Januari har nog varit en av mina minst kreativa månder, men det skyller jag på all snö, kylan och att solen går ner bara någon timme efter att jag kommit hem från skolan. Men lite fotografier har jag ju ändå tagit, har ni någon favorit? 
 
Idag ska jag in till stan med Frida och Anna och ikväll så ska vi fira Greta! 
kram. 
 
The Strokes – Someday
 
- maja

Era fotoböcker

img_9255_510bd4429606ee09d4d9bb52.jpg

http://dearjulie.blogg.se/

 

 

 sofiakallgren.webblogg.se
 
 
 
 
 theaholmqvist.blogg.se
 
 
 
 

 

Jag tipsade ju er om att ni kunde göra en gratis fotobok på photobox.se och bad er som beställde en egen fotobok att skicka bilder på era fotoböcker till mig. Så himla roligt att det var så många som gjorde en egen fotobok, de blev så fina ju! Här ser ni bilder på deras fotoböcker och länken till deras bloggar :) 
 


START




bloglovin