Lissabon & dansföreställningar

 
I torsdagskväll kom jag hem från vår klassresa i Lissabon och det var verkligen hur härligt som helst, vi hade det så bra i den vackra, vackra staden. Vi åt så god mat, fick se en massa vackra byggnader, såklart gå och besöka monument och muséer (eftersom sånt är obligatoriskt på en klassresa) och haft det så kul! Har tyvärr inte hunnit blogga förrän nu eftersom jag fredag, lördag och söndag har varit inne på Palladium i Malmö och haft dansföreställningar vilket också var hur roligt som helst, men nu är jag så trött och har ont lite överallt haha. Jag kommer såklart visa många fler bilder från Lissabon så snart jag kan! Har mycket nu den här veckan som ska lämnas in eftersom det här är vår sista riktiga skolvecka (helt, helt galet)!
 
puss
 

Sextonåringen

 
Idag fyller den fula människan över 16!! 
 
(jag är förresten i Lissabon nu och har det säkert jättebra, så det här är tidsinställt, kram) 

Snart åker vi till Lissabon!

 
Det är sommar (28 grader varmt ute hela dagen, helt galet) och jag är så himla glad. Vi har firat min födelsedag lite för tidigt idag med släkten och imorgon åker jag och klassen till Lissabon! Vi kommer hem sen torsdag kväll så jag kommer fira min sextonårsdag i Lissabon, så jäkla kul :) 
Ja, det händer så himla mycket just nu så jag hinner aldrig blogga längre och aldrig fotografera, menmen, när vi får sommarlov då kommer det förhoppningsvis bli lite fler nya bilder och fler inlägg i veckan, och jag kommer ju såklart ha en massa bilder med hem från Lissabon, så håll ut! 
 
Här kommer lite bra musik som ni kan lyssna på medan jag är borta: 
 
 
- maja
 

☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁☀☁

 
För bara en vecka sen tog jag de här bilderna - då var trädens grenar kala och jag behövde fortfarande ha halsduk och tjocka tröjor under jeansjackan. Och nu är det lov och folk går runt i shorts och tunna långklänningar, körsbärsträden har blommat ut och det är grönt överallt och jag är bara så löjligt glad över att våren äntligen är här. 
 

sommarsommarsommar

Tänk vad lite gröna blad, sol och värme kan göra en glad? Gårdagen började med att vi hade nationella prov i matte som gick ganska bra tror jag och så stod jag och tog egobilder hela morgonen på toaletten (I AM SO PRETTY, nej). På rasten var det såå varmt och gud vad jag ångrar att jag hade jeans på mig. Efter skolan bytte jag om till shorts (första shortsdagen!) och så åkte vi och åt mjukglass och sen åkte vi ner till stranden och bryggan som precis har blivit färdig! Sen åkte jag hem snabbt för att äta middag innan dansen. När jag cyklade hem halv tio på kvällen var det ljust och jag kunde cykla i linne och shorts utan att frysa - hur härligt? 
 
Bild 2 & 3 är förresten lånade från Petronellas instagram och de andra två är från min egen :) 

Jag tycker förresten att ni ska gå in och kolla på DEN HÄR videon som en tjej, som jag gick i skolan med innan och som nu går på Mediegymnasiet i Malmö, har gjort med hennes klasskompisar. Alltså gud vad kul, tänk att få göra film på skoltid? Jag kanske har valt fel linje haha :)
 
- maja
 

fredag, sol, Frida, fika, sockerbit


 
I fredags efter skolan cyklade jag snabbt hem och bytte om till jeansjackan eftersom det var så varmt i luften och solsken, sedan satte jag mig på bussen mot Malmö för att möta upp Frida.I Malmö gick vi i affärer, tittade på körsbärsträden som faktiskt slagit ut där och så fikade vi på ett café som heter Sockerbit. Det var så himla fint och jag satt och smygfotograferade människor som satt och fikade/läste/pratade runt omkring oss (inte för att det är så lätt att smygfotografera när man har en stor kamera som låter som en explosion varje gång man tar en bild, menmen). Det var verkligen jättemysigt, så himla bra fredagseftermiddag.
 
På kvällen senare åkte jag hem till Petronella och träffade lite andra kompisar och åt middag och så med dem, men då glömde jag ju såklart att ta med kameran så därifrån har jag inga bilder tyvärr.
 
Redigeringen till bilderna har jag förresten satt ihop med hjälp av en PSDS-bild eftersom jag ju inte har Photoshop och kan därför inte jobba med kurvor och sånt som jag har i de här bilderna, så redigeringen kan inte jag ta all credd för tyvärr - gud vad jag önskar att man kunde jobba med kurvor i Photoshop Elements, det blir ju så sjukt snyggt.
 
- maja

sista april & första maj

 
Maj är här!! Våren och maj firades in med bra människor och trots att vi inte kom till Lund på dagen som det var planerat så var det en väldigt bra valborg (valborgsmässoafton? Var det valborg igår eller är det valborg idag? Haha jag har verkligen inte förstått det där...) :)
Nu är det bara en månad och tolv dagar kvar innan jag slutar grundskolan, sjuktsjuktsjukt. 
Hoppas ni också hade en sjukt bra valborg!! 
 
 
- maja
 


START
bloglovin