Here Comes The Sun

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Tog den här bilden i höstas på Petronella när det nästan var minusgrader utomhus (det kändes i alla fall som det eftersom det blåste så otroligt mycket, mitten av November tror jag) och jag kom ihåg att Petronella fick ta av sig skorna så att vi kunde få fötterna med på bild också. Haha!
Jag är väldigt ledsen att jag (eller Petronella för den delen) inte bloggat idag men på måndagar har jag verkligen ingen tid alls. Jag slutar tre, gör läxorna till halv fem då jag tar bussen till dansen, sen dansar jag till kvart i åtta och kommer hem halv nio. Då duschar jag, äter jag middagen och gör resten av mina läxor och sen går jag och lägger mig så tidigt som möjligt. Men idag hann jag faktiskt blogga :)

Om oss

Maja

 

Jag heter Maja och jag är femton år. Född i maj 1997 och har växt upp i södra Skåne med min mamma, pappa och mina två bröder, Hjalmar (14) och Joel (11).

Jag har dansat så länge jag kan minnas men jag började fota först för lite mer än ett år sen och började seriöst hösten 2010.

Musik är något av det finaste som finns. Jag är ett vårbarn, men älskar ändå höst och sommar. Jag vill besöka alla platser i hela världen, Paris, Chicago, New York, Rom, små byar i Frankrike och Italien, Barcelona, Indien, Tokyo, en massa andra platser i Asien och besöka kusinerna i Australien igen. Jag vill plugga i Lund och bo lite överallt. Jag tycker om pannkakor och spaghetti med köttfärssås, ifall ni ville veta (så himla intressant person). Haägen-Dazs är mycket godare än Ben&Jerry (var tvungen att få in det, haha).

Fint. - min spotifylista.


English: hi, my name is Maja. I was born in may 1997 and I live in Sweden, in southern Skane in a little city with my mom, dad, my two brothers and my little dog. I have danced all my life but started photographing autumn 2010.


 
 
 
Majas kamerautrustning
 

 
 
 
 
Kamera
Canon EOS 60D
Canon EOS 400D (reserv)
 
Objektiv
Canon EF 50mm f/1.8 II
Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3
 
 
 
Tillbehör
Macrolinser från kaffebrus
Reflexskärm 5i1
Reflexskärm Guld
Stjärnfilter
Vidvinkellins från tvspelsweb.se
Fisheyelins från tvspelsweb.se
Fjärrutlösare
Stativ - Slik Pro 400DX
 
 


◆ natur porträtt ◆ produktfoton ◆ självporträtt blommor & växter ◆ vardag ◆ tävlingar ◆
fototips ◆ bloggporträtt ◆ filmer och annat ◆ photoshop ◆ övrigt ◆ klädvalfotoEnglish: natureportraitsproductsselfportraitflowerseverydaycompetitionsphototipsblogportraits ◆ movies and videosphotoshopotherclothes & fashionphoto

Bilderna i headern

Alla bilder tagna med Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag tänkte att ni kanske ville se bilderna i headern i ett större format, den översta är tagen i somras, den under i höstas (den kanske ni känner igen?), den tredje är också tagen i höstas/sen sommar, och den som är underst är tagen på Petronella någon gång i November (vet inte om jag har lagt upp den på bloggen innan.)
Upptäckte förresten att vi har fått tio prenumeranter :) Kanske inte så jättemycket men det är alltid roligt med personer som vill komma tillbaka och besöka ens blogg igen :)
bloglovin

Två svanar

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

De här är två av de bilderna som jag tog i fredags när jag gick ut och fotade.
Jag var seriöst jätterädd när jag tog de här bilderna (säkert lika rädd som svanarna var över att jag var där med en stor svart fyrkant i händerna)
- Maja

Today is a good day

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Lite halvbra bild kanske, nej, men jag har bildbrist (nej det har jag egentligen inte alls, men jag har inte hunnit få in bilderna i datorn som jag tog igår, så det fick bli den bilden).
Idag var jag med Petronella och vi kom äntligen på något vi undrat över länge i photoshop Elements, vad det var kan ni läsa i Petronellas inlägg här under.
Förresten så kan ju jag länka till ett bra inlägg ifall ni vill lära er mer om hur man fotar manuellt. Gå in HÄR.
Anna Ternheim – Today Is A Good Day
- Maja

Skinny love

Tada!!!
Jag och Maja kom på hur man klipper ut bilder till en vit bakgrund, eller vi fick lite hjälp av http://lovisasbilder.blogg.se/. Tack så mycket Lovisa!
Såhär gör du:
Du markerar föremålet som du vill klippa ut och sedan trycker du på ctrl c (alltså kopiera) sen går du in på den vita bakgrunden och trycker ctrl v (alltså klistra in).
-Petronella

Mr. Brightside

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Så himla härligt att det redan är fredag, orkade knappt gå upp ur sängen i morse och ville bara stanna hemma. Men vi slutar väldigt tidigt på fredagar och dessutom så såg vi på film halva dagen så det blev ju lite bra ändå. Precis efter jag kommit hem tog jag kameran och cyklade till stranden, badhytterna och golfbanorna som fortfarande är gröna (har jag berättat att det knappt finns någon snö här längre? Bara frysta, grå drivor här och där) och så fotograferade jag svanar i solen. Det finns inget så vackert som att vara ute på en tom plats, nära ett stilla hav och fina vita och grå svanar.
The Killers – Mr. Brightside
- Maja

Från fotograferingen i lördags

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Några  bilder från fotograferingen i lördags när Frida sminkades och stylades av Anna (annawahl.devote.se).
Vi står oftast i mitt badrum när vi fotograferar porträttbilder och de som är utomhus är från min balkong.
- Maja

Misslyckat försök att fota såpbubblor

Canon EOS 1000D, Tamron 18-55mm
Jag och Petronella skulle alltså i höstas fota såpbubblor och som ni kanske ser över så blev resultatet inte sådär jättebra :)
Vet ni hur man fotar så att själva såpbubblorna blir skarpa?
(Det här är förresten den första bilden ni får se på mig (Maja), haha, jag föredrar nog att stanna bakom kameran)

Nu kan ni rösta på mig hos SYSSLINGARNA (mitt bidrag är nr. 1) och i LOVISAS BLOGG (där är jag nr. 3). Priset är en ir-kontroll och ett stativ.

Teaterlektion nästa!
- Maja

Röstaröstarösta (snaart ska jag fixa lite fina rubriker)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm, Macrolins

Jag vet att mina inlägg är tråkigast och jag vet att ni redan sett de här bilderna (fast inte i samma inlägg) en gång, men nu är det så här att jag dansar varje eftermiddag och jag har knappt några bilder på lager (ska försöka fixa det också, snart)
Men i alla fall så var jag med i en fototävling hos Lovisa och nu har jag blivit en av finalisterna där uppe med bilden som är överst i det här inlägget. Det skulle alltså vara jätteroligt ifall ni skulle vilja rösta på mig som är bild nr. 3 i det HÄR INLÄGGET.
- Maja

Did I Said To Much Did I Said Enough

canon eos 40D tameron 18-85mm

Miike Snow – Silvia - Robotberget Remix
-Petr♥nella

This Is The Thing

Canon eos 40D tameron 18-85mm

Fink – This Is The Thing
-Petronella

Är Man Stor Måste Man Vara Snäll

Canon eos 40D tameron 18-85mm
Idag har det då varit skola och det var väl okej. Den här bilden gjorde jag i min hemmagjorda "studio". Jag ska lägga ut någon bild på den lite senare. Kommentera gärna vad ni tycker, hej svejs.
-Petronella

Frostmorgon

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Har haft jättemycket skola både idag och igår, dessutom började min dans igår vilket gör att jag kommer vara mindre aktiv eftersom mina enda lediga dagar från dansen och teatern är tisdagar och lördagar. Men det ska säkert lösa sig :)
De här bilderna är då från den morgonen i Oktober då jag och Petronella gick upp klockan sex för att få de här bilderna.
Glöm inte att rösta på mig i NATURFOTOTÄVLINGEN hos de HÄR tjejerna :)

- Maja

Jag är med och tävlar :)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm, Guldreflexskärm
Modell: Frida

Jag är med i en till fototävling med  temat sorg hos David och Stella i samarbete med JohanPixel.se/webshop.
Priset är en ir-kontroll.
Vill du också vara med och tävla så klickar du på antingen Stella eller David i raderna över :)
- Maja

Vad tycker ni?


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Vad tycker ni är finast, bilden som är svartvit eller bilden med färg?
Varför?
Vad brukar ni tycka om mest, svartvita bilder eller bilder med färg?
- Maja

Följ oss Bloglovin

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Ni har väl inte missat att ni kan följa oss via bloglovin?
Klicka här för att följa oss via bloglovin.
- Maja
Canon eos 40D tameron 18-85mm

Ja, om ni har läst Majas inlägg så vet ni nog att den här bilden är tagen då jag, Frida (modellen), Anna (också fotar) och Maja då skulle fota Frida och temat var docka. jag vet inte riktigt om det blev jättemycket docka men jag tycker i alla fall att det blev jättebra.
-Petronella

Frida

Canon EOS 400D, Tamron 18-250, Guldreflexskärm
Modell: Frida

Igår så var Anna, Petronella och Frida hemma hos mig och Frida förvandlades till en porslinsdocka :)
Haha, nej men det var jätteroligt och vi skrattade jättemycket, och man kan väl säga att Frida frös väldigt mycket där hon stod på balkongen i endast en kortärmad klänning. Därför var det också väldigt dålig uppdatering igår och eftersom jag har feber och en bok att läsa ut till skolan så kommer den kanske inte bli jättebra idag heller, men jag tror att ni klarar er :)
- Maja

Jag blev en av finalisterna i en NATURFOTOTÄVLING

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Ni kanske minns att jag ställde upp i en NATURFOTOTÄVLING. För någon vecka sen med bilden över?
Nu har jag valts ut och blivit en av finalisterna på den HÄR fina bloggen :)
Så ifall ni tycker att jag är värd att vinna en irkontroll så gå in och rösta på mig HÄR.
Det skulle verkligen betyda mycket för mig och det tar inte så många sekunder att gå in och skriva "Jag röstar på bild nr. 1, Maja" så ifall ni skulle vilja lägga de sekunderna på att rösta på mig så skulle jag bli jätteglad.
- Maja

Friday I'm in Love

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Äntligen fredag!
Om några timmar kommer Petronella, Frida och Anna hit, ska bli så roligt :)
The Cure – Friday I'm In Love
Glöm inte att rösta på mig i FILIPPAS TÄVLING. Jag är bidrag nr. 2, Maja, fotogeniquee.blogg.se
Jag skulle bli så glad då :)
Jag tävlar om en ir-kontroll.

- Maja

Godmorgon :)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Godmorgon. Har precis vaknat och det känns väl sådär att fortfarande kliva upp halv sju på morgonen och det inte är ljust ute.
Min dag kommer bli bäst.
Hur kommer er dag se ut?
Och ni får ju inte glömma bort att rösta på mig HOS FILIPPA ifall ni inte redan gjort det :)
Blir hur glad som helst för varenda röst jag får :)

- Maja

Min lillasyster

Canon eos 40D tameron 18-85mm

Sitter och lyssnar på Alive med Black Eyed Peas, kan aldrig tröttna på den!
Sitter också och håller på med photoshop, kan aldrig tröttna på det heller men just ät jag lite irriterad på den...
Sitter och kollar lite på facebook och nej, jag tröttnar inte på det heller haha :)
Hare bra och komentera gärna vad ni tycker om våra bilder.
-Petronella

Is.

canon eos 40D tameron 85-18mm

Nu är det tävling hos den HÄR tjejens blogg.
-Petronella

Katt.

Canon eos 40D tameron 85-18mm

Eminem – Mockingbird
Hej, idag har det varit bra i skolan. Maja skrattade åt ingenting och jag var lite korkad, Frida slogs och skojade och Anna jobbade flitigt eller hon skrattade också (det gör hon alltid). Hanna skrev på sin berättelse och tjattrade som vanligt hihi, älskar er alla jättemycket!
Jag säger bara: SOL. Jag älskar solen. Allting bli mycket finare och roligare med solen. Solen tittade fram idag och himlen var helt blå, det kändes verkligen som vår fast det var jättekallt.
Imorgon ska jag Anna,Maja,Frida och kanske Hanna göra något sen ska vi sova över och nog baka pizza. Ska bli jättemysigt!
Harebra.
-Petronella


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Varför den här dagen var bra:

Solen tittade fram under eftermiddagen.
Och jag hörde flera nya bra låtar.
Och det kändes lite som vår (fastän det fortfarande är minusgrader - nästan - och lite snö fortfarande ligger kvar och det bara är januari)
Och för att jag skrattade åt ingenting på lektionen idag.
Och för att det kommer bli bästa dagen och kvällen imorgon.
Och för att jag har världens bästa kompisar.
- Maja

Franska kyssar i karusellen

Canon eos 40D tmeron 18-85mm

Godmorgon!
-Petronella

Körsbärsblommor

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Adele – Hometown Glory (Album)

- Maja

Onsdag kväll

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Det här är då domkyrkan i Lund. Den är väldigt fin och att vara där på vintern eller hösten är hur mysigt som helst.
Har stått och lagat köttbullar hela kvällen. Gick också till två bibliotek för att låna en bok som jag ska läsa i skolan men den var visst utlånad överallt.

Har också råkat bli förkyld (lite svårt att undgå när alla går och hostar och nyser runt omkring en) och har otroligt ont i huvudet just nu.

Hoppas att ni har kunnat hålla er friska :)

PS. Glöm inte att rösta på mig i fototävlingen som ni kan hitta HÄR där jag har blivit en av de fem finalisterna.
Skulle vara jättesnällt ifall ni ville lägga en röst på mig :)

- Maja

Snällasnällasnälla

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Ni kanske minns att jag var med och tävla med den här bilden i en vintertävling häromdagen?
Jo, nu har jag och min bild blivit en av de fem finalisterna på den HÄR bloggen. Så ifall ni nu tycker att jag ska vinna ir-kontrollen så kan ni gå in och rösta på mig HÄR :)
Det skulle verkligen betyda jättemycket för mig :)
- Maja

Jag tror ni redan vet.

canon eos 40D tameron 18-85mm

Jag är med i en fototävling hos Lovisa i sammarbete med johanpixels.se. Tack och hej.
-Petronella

Sommarbilder

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Satt häromdagen och gick igenom en massa sommarbilder från förra året. Längtar så sjukt mycket efter sommaren som jag vet kommer bli sjukt rolig (sjukt sjukt).
Det här är i alla fall en bild från i somras.
Nu sitter jag här med Petronella och bloggar (ja, uppenbarligen?) och redigerar bilder och kommer på nya idéer till olika foton.
Ha en bra tisdagskväll :)
- Maja

En till tävling...

Cameron eos 40D tameron 18-85mm
Nu är det dags för en ny fototävling och den finns på den HÄR bloggen.Man kan vinna en ir kontrol för canon och den finns här: http://johanpixels.se/webbshop/.
Min motivering är helt enkelt att jag älskar att fota och att när jag ska ta på mig själv ibland så stör jag mig på att jag måste luta mig framåt mot kameran och hela bilden blir förstörd, så det skulle vara jättekul om jag van den här kontrollen, det skulle göra det mycket lättare. :)
-Petronella

Behind The Scenes

Det finns ännu inget inlägg i den här kategorin.

Lund

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Här är några av de bilderna från Lund där jag var med mamma och pappa igår.
Jag älskar Lund, så himla fin stad.
Daniel Adams-Ray – Gryningspyromanen - jag älskar fortfarande den låten.
- Maja

17 Januari

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Jag är med i ännu en tävling (jag vet) hos Sysslingarna.
Den är i samarbete med http://johanpixels.se/webbshop/ och priset är en ir-kontroll.
Jag valde bilden för att det är en bild på naturen och i övergången från natt till morgon. Den här bilden är tagen sju på morgonen i höstas och det var en av mina finaste naturupplevelser. Det var så härligt att åka dit och fotografera naturen och tjurarna/korna, även ifall vi (jag och Petronella) frös fingrarna av oss.
- Maja

Jag är med och tävlar precis som Maja

Canon eos 40D tameron 17-85 mm
Jag är med och tävlar i en fototävling hos megapixlar med temat människor, där man kan vinna ett presentkort på 400 kronor hos qpix. Vill du också vara med och tävla kan du gå in Här!
-Petronella

Tävling hos MEGAPIXLAR

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Ja, jag är då med i ÄNNU en fototävling (jag vet, det börjar bli lite löjligti).
I alla fall, den här tävlingen är på fotobloggen MEGAPIXLAR.
Temat är människor och jag valde då en annan bild på min lillebror från i somras.
Man kan vinna ett presentkort på 400kr hos Qpix.se.
Har du någon fin porträttbild som du vill tävla med så gå in HÄR.
- Maja

Måndag igen (och en till tävling)


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Jag har då hittat ännu en fototävling och denna gång är det hos en tjej som heter Elsa.
Den här gången är temat Din bästa bild från förra året. Och detta är kanske egentligen inte min bästa bild men jag har ju så svårt att bestämma mig så det fick bli den här i alla fall. Jag tävlar med bilden längst upp.
För att tävla gå in HÄR.
- Maja

Tävling hos KAROLINA och SOFIA


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag är med i ännu en tävling och denna gång med temat PORTRÄTT.
Man kan vinna en valfri reflexskärm från http://tvspelsweb.se/.
Det här är en bild på Joel i somras som då är min lillebror och inte syster som det kanske ser ut som på bilden :D
Tog den på båten hem från Sandhamn när vi var i Stockholm i somras
Gå in på Sofias blogg och tävla HÄR.
Gå även in på Karolinas blogg.
Jag vill vinna Reflexskärm 5 i 1 (56 cm). Det finns att se HÄR.

- Maja

Kristaller

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm, Macrolins

Det blev ingen fotoutställning idag, utan istället åkte jag in med mamma och pappa till Lund där vi gick på Kulturen och sedan åt vi lunch där. Det är jättekul att kunna fota i en annan miljö för en gångs skull och trots det ganska dåliga vädret så var det väldigt roligt och jag fick några bilder tror jag.
- Maja

Tävling hos Filippa

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Bilder är vinter för mig eftersom jag älskar långa promenader vid havet när solen skiner och det samtidigt är iskallt utomhus. Och sen är det ju väldigt fint när vattnet fryser på bryggan som det gjorde den här och förra vintern. Det är alltid roligt att titta tillbaka på de här bilderna när man sedan ligger och solar på stranden mitt i sommarn.
Jag är med i ännu en fototävling hos Filippa som är i samarbete med Johan Pixel.
Temat är vinter.
Klicka HÄR för att vara med och tävla du också!
- Maja

Det är jag som är Petronella

Canon eos 40D, 17-85 tameron
Det är jag som är Petronella och dessa bilderna är tagna från Sri Lanka när jag var där i julas. Det ska bli kul att blogga här och jag hoppas att ni gillar mina bilder. Ha det bra.
-Petronella

En lampa från Florens

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Det här är då vårt köksfönster och jag älskar verkligen lampan som står i fönstret.
- Maja

Regn

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm, Silver reflexskärm

Bilden tog jag och Petronella någon gång i Oktober, vi spökade ut sig med en massa, hattar, sjömanshattar, fjädrar (som ni ser på bilden), röda handskar, vita näthandskap m.m.

Det regnar utomhus så snön kanske inte ligger kvar till midsommarafton i alla fall (= jag glad).
Inte för att det verkar så troligt att den gör det i södra Sverige.

Anledningen till att Petronella (som är tjejen på bilden över) inte bloggat här än är för att hon inte riktigt vet hur man gör. Så jag ska försöka förklara det för henne på måndag.
Hon har nämligen en massa fina bilder från Sri Lanka som hon var i över jullovet, de är verkligen så himla fina.

- Maja

Joel och hans gitarr

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Här är då några andra bilder på Joel. Tyvärr är de inte så jättebra och tagna ur en konstig vinkel. Jag tror jag låg ner på golvet med min kamera och hade tråkigt när jag tog dem, någon gång i höstas.
Idag var i alla fall jag, Petronella, Frida, Anna och Hanna i Malmö och shoppade. Jag lyckades komma hem med ett blått linne och ett par nya grå mjukisbyxor eftersom de jag fick i julklapp krympte efter första tvätten.
Det är därför det har varit dålig uppdatering här idag.
Imorgon åker jag och går på en naturfoto-utställning, ska verkligen bli jättekul!
Längtar verkligen mer och mer tills man kan gå ut och fotografera utan att frysa fingrarna av sig.
- Maja

Bloggdesignen klar!

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag är äntligen klar med bloggdesignen och jag och Petronella kan äntligen börja blogga här på riktigt.
Känns riktigt kul att kunna börja om från början på en ny blogg och en egen design på blogg.se istället för på devote.
Vad tycker ni om designen, något som är bra eller dåligt?
- Maja

Tävling hos PHOTOSBYLOVISA

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm, Macrolins
Jag är med och tävlar i Lovisas blogg med bilden över.
Tävlingen är i samarbete med JohanPixelWebshop och temat är DIN BÄSTA BILD.
Var med och tävla du också HÄR.
- Maja

Lycka

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Idag kom Petronella hem från Sri Lanka, så himla GLAD.
(vetni? det är jätteroligt att leka fjortis och ta en massa oseriösa egobilder)
- Maja

Petronella

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm, Silver reflexskärm
Det är här alltså Petronella som är den andre personen som driver den här bloggen.
Typ, en av de bästa personerna som finns.

- Maja

A camera is an instrument that teaches people how to see without a cameraCanon EOS 400D, Tamron 18-250mm

"A camera is an instrument that teaches people how to see without a camera"

Läste det citatet på någon blogg.
(Och för er som undrar håller jag fortfarande på med designen)

- Maja

Trollslända

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Idag har jag suttit och hållt på med designen nästan hela dagen, vem kunde tro att koder och sånt var så himla svårt?
I alla fall är det väldigt bra att jag har designadinblogg.se annars vet jag inte hur jag skulle klara mig.
En ny header kommer snart, ni som av misstag hamnat på den här bloggen och undrar vilken hemsk header det är jag har så vill jag bara säga att det är en mall för den header som ska sitta där när designen är färdig och vi ska börja blogga här på riktigt.

- Maja

Joel

Canon EOS 400D
Min lillebror älskar att bli fotad.


- Maja

Hösthäst


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Den här bilden får mig verkligen att längta efter hösten då jag tog bilden.
Är hur trött som helst på vinter, snö och mörker.
Men liksom, jag har redan bestämt mig för att det här året ska bli bäst, så vi kan ju hoppas att våren kommer snabbare och gör allting lite bättre.


- Maja


START
bloglovin