walk the line

självporträtt som jag tog för nån månad sedan. Nu lyssnar jag på musik, smsar och tröttar mig. Har jobbat ikväll och är så så så trött! ska nog jobba liiiite imorrn också, men bara typ två timmar :)

First Aid Kit – Emmylou

English: Pictures of me, they were taken a month ago. Right now I'm listening to music and texting. I've worked tonight so I'm so, so tired! I'm going to work tomorrow too, but just two hours :)

-petronella

fjärilsvingar

Jag, Anna och Petronella var och fotograferade i vitsippeskogen idag, vi skulle ta sådana bilder som vi tog förra året, men såklart så hade jag slut på batteri efter bara några minuter. Men jag fick i alla fall ganska många fina bilder. Här och här kan ni hitta bilderna som vi tog förra året :)

English: Petronella, Anna and I were out taking photos today but after a few minutes my camera was out of battery. We were trying to take the same photos that we took last year. You can find the pictures from last year here and here.


- maja

små fluffiga moln och vårfint

Åh alltså allt är så fint och vårigt just nu

Jag bestämde mig för att göra en ny vårlista, en sån där som man kan lyssna på när man har fjärilar i magen eller det känns som om man hoppar runt på små fluffiga moln. Det finns både musik med som jag lyssnade på förra våren och sånt som jag lyssnar på nu. Jag älskar listor, jag tror jag har runt tjugo stycken trots att jag bara lyssnar på två av dem. Jag gör alltid nya för varje årstid och sen har jag en lista som jag aldrig raderar någon låt ifrån.

Ni hittar vårlistan här: jag får liksom ingen ordning
Den är inte så lång än men ni kanske kan komma med förslag på låtar som jag kan lägga till så kanske ni får se ert tips hamna på listan snart, puss.

English: I've made a new musiclist, this time the theme is happiness and spring. I love to make new musiclists, I think I have about 20 now. I always makes a new one when it's a new season. You can find the list here: jag får liksom ingen ordning :)

- maja

I got a pocket full of sunshine

en myyyyysig tröja från Sheinside. jag älskar den! perfekt för en sommarnatt, eller nu, eller reginga höstdagar, eller mysiga sitta-hemma-och-kolla-på-film-dagar. nu ska jag nog små städa mitt rum, klaara inte av att vara här om det inte är i ordning (hahahahaha). Ni kan hitta tröjan HÄR. Ni får ha en underbar lördag!

English: I received this beautiful sweater from Sheinside.com today. It is perfect for a summernight, or now, or rainy falldays, you can find the sweater here!

-petronella

och lyssna till samma regn

Från fina Paris

Åh så glad jag är för att det är fredag och långhelg. Ikväll kommer Petronella, Anna, Frida och Hanna för att se på film och äta glass. Nu ska jag snart äta lunch och sen ska jag nog föra över lite bilder till hårddisken. Jag har inte gjort det sen jag fick min dator (i juni) eftersom min nya har så mycket minne men nu börjar det bli fullt och jag har dessutom jättemycket bilder på datorn som jag inte använder, egentligen skulle jag behöva gå igenom alla mappar och slänga alla dåliga bilder och bilder jag aldrig kommer att använda men det är ju så tråkigt så det får vänta till någon rengnig tråkig dag :)

English: I'm so happy that it is friday and that we don't have school until wednesday! Tonight Anna, Petronella, Frida and Hanna are coming, we're going to watch a movie and eat ice-cream haha :)
Have a nice weekend!


- maja

mitt hjärta är ditt att förstöra

vakna, skola, hem, äta, plugga, träna, plugga, äta, plugga, läsa, sova, vakna, skola, heeeeeeeeeelg

-petronella

Älvdans


Som jag redan sagt så var jag ute och fotade vitsipporna igårkväll efter att det regnat. Vitsipporna var lite ledsna över regnet och slokade lite men det blev väldigt fina bilder när solen kom fram och lyste i vattendropparna. Här över är en av de hundrafemtio bilderna som jag fotade igår. Jag kröp runt i säkert en timme och när jag kom hem var skorna och byxorna hela blöta eftersom det var så blött på marken, haha. Men vad tycker ni om den här bilden?

English: As I already told you, I were out, taking photos of the pretty flowers yesterday. They were a little sad because I went out right after the rain but when the sun shone it was absolutely beautiful! I was crawling around on the ground for an hour to take the perfect shot and after my pants was soaked and my shoes too, haha. But what do you think about the picture?


- maja

stolen hearts

När jag var i stan för någon vecka sen köpte jag med mig den här fina blusen hem, den hittar ni på H&M.
Det är så fint med alla vitsippor i skogen just nu, jag var ute och fotade dem igårkväll efter att det regnat så lite bilder på dem kommer nog snart :)

här får ni lite fin musik

English: I bought this pretty shirt a couple of days ago, I love it! I found it at H&M.
It's so pretty right now with all the flowers, I took some photos of them yesterday after the rain. Pictures are coming!

- maja

Saknar dig Lene från Berlin

Det var så kul när hon var här. Underbar tjej som det bara lyser om. Kan inte hälsa på henne i sommar tyvärr, men jag ska, om typ ett år (:((((((() bo hos henne. I Berlin. Beeeeerliiin. Det ska bli så kul att få träffa hennes familj och vänner. hennes liv är som taget ur en Katarina Von Bredow bok så det är så mysigt att bara sitta och lyssna på när hon berättar om sitt liv. Killar, draman, fester, berlin, killar och lite mer killar. hahah! saknar henne!
Jag vill resa till berlin, verkar vara en så bra stad, vill också till Paris och New York och till Japan. (åååhh)
har ni något ställe där ni bara älskar att vara, något land/stad/plats som är speciell för er?


-petronella

prickigt, randigt och allt där emellan


heeeeej. Sådär såg jag ut igår. Jacka från hm, gamla shorts också från hm, gammalt linne från Jc och halsband mormors gamla.  Har tänt alla mina sju ljus i mitt rum så jag bara myser nu innan jag ska sova. Jag har en slags ljuslykta som är från Sri lanka tror jag. I alla fall så är den gjord av en kokosnöt. Sedan är det en massa hål i olika storlekar så det blir ett så fint mönster när man tänder det. Den har jag i mitt badrum på en liten och gammal kista som jag hittade i förrådet i helgen. Jag är glad trots all stress med skolan. Jag har världens bästa familj och vänner och snart ska jag och Anna se Kanye West och Jay-z i Malmö. Någon av er som ska dit?Längtar så mycket så jag spricker. nu ska jag sova, hoppas jag drömmer.

English: This were my outfit yesterday, jacket from H&M, old shorts from H&M, a shirt from JC and the necklace is from my grandma.

-petronella

Tour Eiffel


Jag kom ju på att jag knappt visat er några bilder på vackra Eiffeltornet. Det var så fint och mycket, mycket större än vad jag trott. Jag försöker komma igång med svenskläxan, vi har fått en jättejobbig uppgift men Pixie och lite fin musik håller mig sällskap. Lite sånt här lyssnar jag på just nu:

The Naked And Famous – Young Blood
The Kooks – Ooh La
Mumford & Sons – Winter Winds

English: This are some picture from the eiffel tower in Paris. It was beautiful and much, much taller and bigger than I ever expected. Right now, I'm trying to study, it's not very fun but some music and Pixie are keeping me company.

- maja

murder to excellence


fyra olika klädcollage av asos. valde ut det som inspirerar mig nu till våren och sommaren. enkla slappa kläningar som den över, fina converse och väskor. det pastelliga som den till höger älskar jag också. Sedan är ju blommor på kläder helt underbart. jag ska bära det i håret också! löööve it. och sedan är den klassiska festival-looken med slitna levis-jeans, t-shirtar, runda solglasögon så underbar och somrig också.

collagen är ju jättefina och det kanske inspirerar er att vara med i vår tävling i sammarbete med sheinside.com.
klicka HÄR för att komma till tävlingen.

English: Here's some beautiful different clothing-collages from Asos. I picked the things that inspire me now for spring and summer. Please join our giveaway from sheinside too!

-petronella

vitsippor i trollskogen

Från förra våren

Jag älskar fågelkvitter, det är nog det finaste vårtecknet som finns. Björkarna håller också på att slå ut, precis som alla körsbärsträd som jag måste ut och fotografera snart. Hela skogen är full av vitsippor och jag vill bara vara ute och gå och fota hela tiden. Sitter dock här och drunkar i läxor men nu ska jag i alla fall ta en paus och sätta mig därute och äta mellanmål :)

English: These pretty flowers must be the best spring-thing. It's so nice weather right now, I just want to be out and take photos at everything, but instead, I'm studying...

- maja

flleurs.blogg.no - Siri


Jag tänkte berätta om en jättefin blogg jag följer - flleurs.blogg.no. Siri, som driver bloggen, tar så otroligt vackra bilder på sig själv och på vackra saker runt omkring henne. Ljuset är alltid helt underbart och hon har så galet fint och långt hår. Jag tycker verkligen att ni ska gå in och följa henne så att ni inte missar när hon lägger upp nya, vackra fotografier. Ni hittar hennes blogg här ---> Flleurs.blogg.no. Följ henne på bloglovin HÄR.

English: I have to tell you about this amazing blog - flleurs.blogg.no. Siri takes beautiful pictures, they are really incredible and I think you would love her blog.

- maja

nananananananana

åh vad kul! nu har vi 1000 som följer oss! jaaaa! är så glad, tiotusen tack till alla er! jag ska fira med choklad och plugg :D

English: I'm so happy because we have 1000 followers with bloglovin! Thank you!! 

-petronella

Saturday

Hej, idag har jag varit i stan med Hjalmar och mamma och nu ska jag till Anna. Vi ska äta och se på film och jag tar med kameran för det var ganska måna av er som sa att ni ville se fler vardagsbilder :) Hoppas ni har en fin lördag :)

English: Hello, I was in Malmö today with my brother and my mom and now I'm going to Anna to watch a movie, eat dinner and laugh with my friends, have a nice saturday!

The Kooks – Rosie (Live Acoustic Version)

- Maja

primetime

kom precis hem och har vait borta hela dagen så har inte hunnit blogga.. men nu gör jag det :DD
imorgon ska jag pyssla i mitt rum och sen ska jag se på svärdet och spiran hemma hos anna. (klicka på hennes namn och ni kommer till hennes underbara blogg). I alla fall ska jag gå och lägga mig nu och läsa just kids, av patti smith. den är så sinnessjukt bra att jag dör. godnatt.

english: I just came home and I've been gone all day. thats way it's been bad update from my side today. Tomorrow I will fix some stuff in my room, like, print some pictures out and put them in nice frames.. and blablabla. I'm soooo tired right know. goodnight!

-petronella

▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽


Letar överallt efter levisjeans/levisshorts och hittar verkligen inga i min storlek, letat på tradera och i secondhand-affärer. Har ni några levisjeans och i så fall vart har ni hittat dem? (Jag har förresten storlek 25-26 i jeans) Hade varit så sjukt fint i sommar. Har också sett några av de finaste skorna som finns men de är också slutsålda överallt haha... Bilden är tagen av mig i januari och den fina tjejen på bilden är Frida - besök hennes blogg här: fridanyqvist.blogg.se

English: I've looked everywhere to find some levisshorts/levisjeans but I don't find them anywhere in my size. I've looked at tradera.se, at some secondhand-stores and onlinestores. If you have levishorts, where did you find them? My size is W25-W26.

The Naked And Famous – Young Blood

- maja

Solglasögon från Lensway

DKNY - DY4085-3531 11 hos Mylovebasket
Det hade ju inte varit helt fel att kunna gå på stranden med de här snygga solglasögonen - gärna i shorts eller med en tunn lång kjol och en tunn blus och känna sanden mellan tårna. De finns även som bruna som ni hittar HÄR. Även de här fina vita solglasögonen hade ju varit underbara till något blommigt och färglatt. De är hittade hos Lensway, en sida med många olika solglasögon från olika märken, de har även vanliga glasögon ifall ni letar efter nya :) Men gå in HÄR för att bläddra bland deras sortiment.

Ha nu en bra fredag ♫

- maja

no time

Jag och Petronella har bakat världens godaste kakor och nu åkte hon precis hem, jag åkte inte till dansen idag eftersom min förkylning inte blivit särskilt mycket bättre under dagen :( Men det är fredag idag imorgon så jag är ändå glad --> :D Jag och Petronella syr en blommhatt på syslöjden, den ser jätterolig ut men ni får nog se när den är klar ifall ni vill.

Update: Haha, jag menade ju såklart att det är fredag imorgon, haha, men tack för att ni påminde mig :)

English: Petronella and I baked the most delicious cookies in the world today and now she just went home. We are making a flower-hat in school and it looks really funny, if you want to you can see it when it's done :)

- maja

"It's a terrible love and I'm walking with spiders"

Bilderna över är från den här fotograferingen, dock redigerade helt annorlunda. Jag har gått och blivit alldeles förfärligt förkyld och nyser och snörvlar överallt haha, men vi får hoppas det går över snart :) Ville också bara säga tack till alla som kommenterade så fina saker när ni trodde att vi skulle ta en bloggpaus, vi ska ju som tur är inte det haha, men det var ändå kul att höra att ni tycker om bloggen och våra foton, det ger oss ju ännu mer energi och inspiration och viljan till att blogga och göra bloggen ännu bättre - och nu har vi bara nio kvar till 1000 följare på bloglovin! :D haha hoppas det går jättesnabbt. Meen nu får ni ha en bra dag :)

The National – Terrible Love

- maja

midnight city

mitt rum i denna minut, sekund, timme. vill också säga, eller skirva blir det nog, att det inlägget som heter "att vilja" inte är något negativt. vi kommer inte ta en blogpause eller så, jag bara skrev hur vi kände. vi har så mycket inspiration och grejer vi vill göra att vi inte riktigt vet vad vi ska börja, eller jag kanske ska prata för mig själv. så känner jag i alla fall, men inga sura miner här inte : nu knackar min syster på min dörr till min mysiga stuga. hajdå.

-petronella

tankar

Emil Jensen:
"Överallt finns det en massa uttryck som på olika sätt upprätthåller förtryck mellan kön
Som verkar små och oskyldiga men de sår stora frön
De uttryck som då alltid gynnar män
Mäns åldrande, mäns lust och mäns vad som helst
Och som då alltid missgynnar kvinnor
Kvinnors åldrande, kvinnors lust och kvinnors vad som heslt
Och det märkliga med de här uttrycken det är att de finns överallt
Och vi hör dem varje dag
Han åldras med behag
Han har de grå tinningarnas charm
Han, en man i sina bästa år
Hon borde färga sitt hår
Han är väderbiten - hon är rynkig
Han är vackert sliten - hon är skrynklig
Han är erfaren - hon är medfaren
Han har levt ett liv - hon har ett kvinnligt perspektiv
Han tar initiativ - hon tar sig friheter
Han är sensitiv - hon är hysterisk
Han är primitiv - hon är ohygienisk
Han är ledsen, tänk all hjälp han behöver
Hon är ledsen, du ska nog se att det går över
Han är i nöd, vi ändrar hela vårt system
Hon är en typisk reaktion på ett vanligt problem
Han är arg som ett djur, bara hör hur han skäller
Hon har mens, hon är sur och det är fan vad hon gnäller
Han väcker moderskänslor - hon väcker irritation
Han berättar vad som hände - hon ger sin version
Han regerar - hon manipulerar
Han är charmig - hon spelar på sitt utseende
Han har livsaptit - hon har missbrukarbeteende
Han var dålig i skolan för han hade koncentrationsstörningar
Hon var dålig i skolan för hon var korkad och kass
Han är bra i sängen - hon en madrass
Han sprider sin säd, det är sunt
Hon knullar runt
Två killar som gillar varann går ju ann
Men två tjejer som gör det, de saknar en man
Han är sån härlig aktivist-artist som står och pratar om förtryck mellan könen
Hon en trist feminist som står som grälar om lönen
Han är en stor pratare och tysta, lyssna på honom
Hon en manshatare, ingenting att bry sig om
Han står på scenen och pratar - hon sitter och lyssnar
Det är just såna mönster jag hatar, bäst att jag tystnar
Men jag skiter i att buga och bocka och ger min mest subtila gest en smocka
Åt mitt kön och min roll och jag sår andra frön, åt andra håll
För det sista jag gör innan jag tiger, jag tackat för mig och jag niger."
-petronella

att vilja

bilder som inspirerar mig.
just nu vill jag och maja så mycket, vi vill ha en stor blogg, fota vackra bilder, resa, uppleva och sen så vill vi ha riktig vår, som i paris eller kanske new york. vi komer resa dit så småningom, vi måste bara få våra föräldrar att fatta att det är en jättebra idé, vilket jag inte tror att de tycker- ja att vi åker dit själva. men så småningom. när det gäller fotografi så kommer vi hela tiden på ideér, skriver ner dem, gör dem, hittar ny inspiration, skriver ner och fotar. vi försöker hela tiden få vår blogg att bli bättre och bättre, just nu vet vi inte riktigt hur, men det kommer, jag lovar, och tills dess, tack och hej.
Update: Vi ska inte ha en bloggpaus som tur är haha, ni behöver inte vara oroliga :)

english: Imges that inspire me.
right now maja and I want to do so much, we want to have a huge blog, take beautiful pictures, travel, experience and we want to have real spring, as in paris or maybe new york. in photographys we come up with ideas, write them down, making them, find inpiration, write and make. we are constantly trying to make out blog better and better, right now, we're not sure how, but we will figure it out, promise, and until then, thank you and goodbye.


-petronella

Vår i Paris

Åh, vår i Paris <3 / Spring in Paris

Jag vill att det ska bli vår nuuu. Saknar fina Paris och det fina vädret, jag vill åka tillbaka. Kan inte ni berätta om någon fin resa som ni har varit på? Någon fin stad ni besökt eller något roligt ni gjorde under resan? Vill drömma mig bort litegrann känner jag :)

English: I want the spring to come now. I really miss Paris and I want to go back. Can you tell me a story about a trip you have done? Maybe when you visited a beautiful city or something?



- maja


En dag



en liten film när vi var i Malmö här om dagen. supermysigt och vårigt. notera slutet, haha!

. . .

Just nu har jag så sjukt mycket att plugga så det blir lite dåligt med bloggandet, det känns dessutom som jag har feber och jag har jätteont i huvudet men jag får verkligen inte vara sjuk den här veckan. Den här bilden tog jag i maj förra året, älskar de fina smörblommorna. Jag var ju i Malmö igår med Petronella, Frida, Hanna och Anna och lyckades komma hem med två nya tröjor och ett par jeans --> :D

English: I'm soo stressed right now and I really have to study, that's why I just show you an old picture from last year. I was with my friends, shopping in Malmö, yesterday and I bought two sweaters and a new pair of jeans :D


- maja

Sheinside giveaway!


Vi har nu ytterligare en till tävling och den här gången är det med sheinside.com! Priset är att man får ett gratis plagg från deras sida - plagget får ni välja härifrån: sheinside - bestsellers.


För att vara med i tävlingen ska ni:

▲ Registrera er på sheinside.com - det kan ni göra här
▲ Kommentera inlägget med ditt namn och emailadressen som du använde när du registrerade dig
▲ Göra ett eget klädcollage - lite som det HÄR - fast ni kan ju skoja till det lite som ni vill. Ni lägger upp collaget på er blogg eller på er facebook - då ska ni även länka till sheinside.com och till våran blogg :) I klädcollaget ska även ett plagg från sheinside finnas med - det behöver dock inte vara det som ni vill vinna utan det kan ni bestämma senare när ni vunnit om ni vill :)

Det finaste klädcollaget vinner!

Fina collage kan man göra i photoshop eller i gratisprogrammet picasa som ni kan ladda ner helt gratis här

Det hade jätteroligt ifall ni ville vara med, glöm inte att den som vinner får en länk i vår blogg och chansen att synas för våra läsare, ni kan skicka in era bidrag till den 28/4 :)


English: This is a giveaway with sheinside and you have the chance to win a free clothing! The only thing you have to do is register on sheinside.com and make a clothes-collage and upload it on your blog, twitter or facebook (If you upload it on facebook it has to be avalible for everyone to see, even the ones who aren't friends with you). In the collage there has to be one clothing from sheinside. When you upload it on twitter, your blog or your facebook you have to link to our blog and to sheinside.com. Then comment this post with the link to your collage and with the email that you used when you registered on sheinside.com. The most beautiful and creative collage wins and the contest ends 28/4! Ask if you want to know something else or translate the full post to english here

stranden

mamma och jag gick en promenad på stranden här om dagen. fint var det och helt vindstilla vilket det är ganska sällan här.. i alla fall träffade jag Anna på stan igår och hade det jättemysigt. fyndade ett par skor för 200 kr på chique, köpte lite smink och ett par byxor också. nu ska jag in dit igen haha, men denna gången med Maja och co. hundarna på bilderna är mina sötnosar som älskar att vara med på bild.

-petronella

Redigerinsvideo - ändra nyanserna i dina bilder (rosa blommor)




Här kommer videon som några av er frågade om, den blev över tio minuter så jag fick dela upp den i två. Det ser lite överexponerat ut men det är bara för att det inte blir så jättebra kvalité när man filmar, men det hoppas jag är okej. Säg gärna vad ni tycker om den och fråga ifall det är något ni inte förstår :)

- maja

paris - seine

Fler bilder från vackra, vackra Paris - det här är fina Seine förresten.


Hej, jag har precis kommit hem från en promenad i det vårvädret men min hund och Joel och innan dess var Petronella och Frida här och vi bakade scones och hade mysigt :) Så sjukt härligt med helg, särskilt nu när det är så fint väder och varmt. Jag håller förresten på att göra en redigeringsvideo till de rosa blommorna så den kommer upp ikväll tror jag :)

Mumford & Sons – Winter Winds
Mumford & Sons – Sigh No More

- maja

svart

imorgon ska jag mysa i stan, shoppa och fika och träffa Anna på Petri (<3).
nu: sova.

-petronella

It takes an ocean



Hej, jag och Petronella har äntligen skaffat ett lookbook-konto tillsammans! Det hade varit jättekul ifall ni hade gått in och hypat (säger man hypat? låter helt fel haha...) våra bilder där och kanske skicka en kommentar och lägga till oss? Vi hade blivit hur glada som helst verkligen! Ni kan antingen trycka HÄR eller trycka på knappen under bilderna för att gilla den här bilden av Petronella. (ifall den inte syns - är det någon som vet hur man gör för att lägga till en hype-button i sina inlägg på blogg.se? det skulle verkligen betyda jättemycket ifall ni hjälpte oss!)

The National – Terrible Love

- maja

högt upp och otroligt nära

hejsan, femtonåringen här.  Är så glad efter min födelsedag. har firat med en familjebrunch, prensenter, familj, vänner och indisk mat (som är den bästa maten i världen). jag har massor av pengar, fina kläder, spännande böcker, fina smycken, skor och prensentkort. jag har också fått lite heminredning, en sån där mysig fejk-fårfäll att ha under sängen så när man går upp på morgonen blir det mjukt och skönt för fötterna. den andra heminredingssaken är två fina korgar från Zara-home. dom är gjorda av massa färglada tidningar från Asien så det är liskom återanvänt. superhärliga, måste bara lista ut vad jag ska ha i dom. idag har jag gått en långpromenad med mamma och hundarna på stranden och pluggat lite. jag ska snart ladda in lite bilder till datorn så jag har något fint att lägga upp.
i helgen blir det shopping och mys i malmö, samt en del filming.
och tuuuuusen tack för alla fina gratulationer, ni är bäst, verkligen, det är så kul att ha en blogg med er som läsare! taaaaaaaaaack!


-petronella

just close your eyes


Den första bilden är från min och Petronellas fotografering, känns som år sen jag gjorde en bild svartvit, men det är det nog inte egentligen. Jag har fortfarande en massa fina bilder att visa från den fotograferingen men just nu är jag helt arg på mitt objektiv eftersom det fokuserade fel på typ hälften av bilderna...

Den som är under tog jag i förrgår på skillan - som egentligen ska vara blå. Det är ju alltid kul att ändra lite i nyanserna men jag brukar vara så rädd för att göra det, allting är ju väldigt vackert i verkligheten också, men jag tänkte att det kunde vara trevligt med lite förändring. Vad tycker ni?


English: The first picture is from my photoshoot with Petronella. I still have alot of picture from that photoshoot that I want to show you but right now I'm a bit angry at my lens because it never focus right...

The second one took I two days ago on the pretty blue flowers, but I edited it a bit... haha, do you like it?


- maja

rinse me down

Bombay Bicycle Club – My God

-petronella

Grattis födelsedagsgrisen!

Idag fyller fina Petronella femton! :D♡ Så nu får ni säga grattis tusen gånger så att hon blir jätteglad och så :)
Tusentusen grattis Petro <3

- maja

följer du med mig?

nu är jag på bio och ser den här underbara filmen. elle rjag tror i alla fall det, får den känslan när jag ser trailen.
-petronella

hello monday

-petronella

word by word

min morgon. började dagen med en god frukost på en fin bricka
efter det gick jag och la mig i sängen igen och läste en bok. just kids av patti smith
sedan gosade jag med min hund framför brasan
sedan fotade jag min syster och fler bilder kommer imorgon
sedan har jag bara lysnat på dessa två album av bombay bicycle club

-petronella

Dress


Klänning/Dress - sheinside.com l  Skor/Shoes - Dr. Martens  l  Väska/Bag - H&M

För några dagar sen fick jag hem den här söta klänningen från sheinside, den kan ni hitta HÄR. Kanske lite mörk nu till våren men den blir helt perfekt till hösten och vintern. Som ni kanske kommer ihåg så fick vi även den röda kjolen (bilder hittar ni här) från sheinside, så jag tycker verkligen att ni ska titta in på deras hemsida, de har en massa fina kläder!

English: Some days ago, I recieved this pretty dress from sheinside.com. Sheinside is a website with many beautiful, cool and pretty clothes and I really think that you should check it out! You can find the dress here :)


- maja

Vinnaren i tävlingen!


Vinnaren i fototävlingen blev Anton som vann med hela 88 röster! En massa grattis till dig!
På tvåa plats kom Standingcarla som fick 44 röster, du vinner ett bloggporträtt på vår blogg (vi intervjuar dig och berättar om din blogg i ett inlägg på vår blogg) - detta är dock frivilligt, vill du inte vara med så slipper du såklart!

Ett riktigt stort grattis till er! Mejla oss på [email protected] för att få era vinster :)
Det var väldigt, väldigt jämnt och vi har fått in över 300 röster så stort tack till alla er som röstat och tack till er som ställde upp i tävlingen!


Till er som inte vann: Ni behöver inte alls vara särskilt ledsna för det kommer faktiskt komma upp en ny tävling om några dagar, vad det är säger vi inte än, men man kommer i alla fall kunna vinna något jättefint! Så titta in på bloggen i veckan för att inte missa tävlingen.

Vad vill ni se mer av?

Heej! Det börjar ju bli vår och sånt och vi tänkte att det kunde vara bra att fråga er vad ni vill att vi ska bli bättre på när det gäller bloggen och vad ni vill se mer av, vad som intresserar er och ni kanske önskar att vi skulle göra något speciellt inlägg eller något sånt.

Vad är bra/dåligt med bloggen just nu?
Varför läser du vår blogg?


Vill ni se mer bilder från fotograferingar?



Skulle ni vilja se fler eller färre klädvals-inlägg?



Fler eller färre vardagsinlägg?



Vill ni se fler redigeringsvideor? I så fall, kom gärna med tips på vad vi ska tipsa om :)
Detsamma gäller fototips, ifall ni vill att vi ska lägga upp mer fototips.

Ska vi hålla i några fler tävlingar?

Ja alltså det här var ju bara exempel, så kom gärna med fler förslag, vi skulle bli jätteglada, kram <3

detta är en

ilsken katt

något vackert

nu har mina fina kusner kommigt från västervik och vi ska klä ut Hedda till en påskkärring så att hon vinner en tävling. på söndag ska jag ha min födelsedagsbrunch med min släkt och på tisdag blir jag femton. nu ska jag gå in och hjälpa de andra att hitta grymma påskkärringskläder till Hedda. Min syster och Teodor letar redan för fullt. glad påsk på er alla!

-petronella

nu kan du få mig så lätt

igår tänkte jag att det skulle vara mysigt att låta hunden sova i mitt rum (som nu är en liten mysig stuga på tomten). det började med att han snarkade, men det var okej för han var ändå så söt. men nu på morgonen väckte han mig kvart över sex... han fick sånt där fnatt oc skulle sprinag runt och hoppa eller slicka mig i hela ansiket... skulle gå in med honom men då var allt såklart låst så jag fick stå på dörren och knacka i typ en halvtimme. men nu ligger jag i sängen och jag tog med mig en brödskiva som vi bakade igår. mm. idag är det påskafton eller påskmorgon i alla fall. glad påsk!

english: yesteday I thought it would be nice to let my dog sleep in my room (my room is a cozy cottage in the garden). it started with Woodstock snooring and then in the mornig he woke me up 6.15 am.. all the doors to  the house were of course locked so I had to knack in a half an hour.  but they'd let me in and took some bread with me that we baked yesterday. today is easter eve or easter morning. happy easter everyone!


-petronella

släng

ett litet collage jag gjorde när jag hade tråkigt. blått blev det. jahapp. just nu står det stilla i mitt huvud.heeeejdå.

-petronella

hurry up, we´re dreaming

M83 – Wait

-petronella

glad påsk!


Jag ville bara önska er glad påsk innan jag åker iväg, jag kommer ju tillbaka imorgon så ni kommer inte behöva sakna mig för mycket, nej men Glad Påsk!

- maja

je t'aime

Alltså gud vad jag saknar Paris, det är verkligen den finaste staden i hela världen.
Jag är hemma och ska snart packa för imorgon åker jag till Haverdal och kommer hem lördagkväll :)

Taylor Swift – Safe & Sound - from The Hunger Games Soundtrack - alltså jag måste ju se The Hunger Games snart, jag har ju läst alla böckerna och ska börja läsa om alla igen men har inte hunnit se filmen, någon av er som sett den?


- maja

you only live once

Heej alla fina läsare <3
I förrgår sov jag och Petronella över och igår fotade vi i skogen. Vi blev faktiskt riktigt nöjda med bilderna och här över ser ni två av dem som jag tog på fina Petronella. Sen så var vi med Frida hela kvällen och sen sov Petronella över hos mig igen och nu ska vi in till Malmö i det vackra vädret :)

English: Hello! Two days ago, I slept over at Petronella's house and yesterday we were out taking photos, here you see two that I took. Now Petronella and I are going to Malmö in the beautiful weather :)


The Strokes – You Only Live Once

- maja

Flume.

Bon Iver – Wash.
Bon Iver – Blood Bank

-petronella

hej

idag har varit en fin dag. nu ska vi ut och hoppa

▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼

I can't make you love me - Bon Iver
Dog days are over - Florence + The Machine
i sommar...
Update: Jag fick ta bort videon eftersom det gjorde att det tog lång tid att komma in på bloggen för vissa - klicka på länkarna för att titta på dem.

I´m in a breakfast club

en heldag med mamma och syster i stan. väldigt fint. vi åt lunch på redfellas. fikade is-shai på baristas och gick runt i bakgårdar där vi hittade fina seconhand butiker och jag fyndade ett par levis jeans. jag tror mamma köpte födelsedagspresenter till mig för jag fyller den 10 april. femton år. jippy, byxmyndig!! nej men det ska völ bli kul att fylla år. i alla fall så ska jag och maja äta mango till frukost (bland annat). sedan ska vi nog träffa Frida som är hemkommen från underbara London. hon smsade mig att hon har shoppat tills hon droppat.. fyfan asså.
nu ska jag hita inspiration med Maja Gräddnos.

English: I´ve been in Malmö with my mum and sister today. it was very nice and I bought a pair of levis jeans (vintage of course). The 10th of April I will be 15. yay me! And tomorrow Maja and I are going to eat mango to breakfast. jum.  I think that's all. bye!


-petronella

färger

starka färger har man på påsken. fotade lite närbilder/macrobilder som ni ser med mitt älskade objektiv. det har jag inte gjort på länge.. i alla fall så ska jag, mamma och min syster åka in till malmö idag. sen när jag kommer hem sticker jag till maja och sover över där. dagen därpå ska vi fota och filma.

jag vill veta vilken musik ni lyssnar på. så kommentera era favoriter!


-petronella

come and pick me up like a vitamin

sådär såg jag ut igår. med ny keps och allt :D
jag är jättenöjd för jag har köpt en keps. sen så är det bara så himla kul att ta egobilder.
nej nu ska jag träffa Maja Gräddnos. hej då

-petronella

världen förtjänar inte dig

Underbara Paris ♡

Jag längtar så mycket tillbaka till Paris när jag går igenom bilderna därifrån. Den här bilden är tagen vid Eiffeltornet, det var helt underbart väder, över tjugo grader och strålande solsken och överallt i parkerna satt det folk och hade picknick på gräsmattorna.

Och vet ni? Jag har looov :D

M83 – Midnight City

English: I miss Paris so much when I look at the picture that I took there. This picture is taken by the Eiffeltower. It was lovely weather, over 20 degrees and very sunny.

- maja

fallskärm


Jag tog några bilder från flygplanet också när jag flög till Paris och efter mycket redigering såg de faktiskt ganska bra ut, det är rätt svårt att ta ut genom ett flygplansfönster märkte jag. Det första fotot är nog min favorit av de här tre, vilken är eran?

Timbuktu – Fallskärm
Håkan Hellström – Precis Som Romeo
The Smiths – This Charming Man

English: These pictures took I from the plane when I flew to Paris, my favorite is the first one, wich is yours?

- maja

fint från mars

 


Då var Mars över och vi är inne i April. Mars har varit en bra månad tycker jag, det har varit fint väder, vi har fotat ganska mycket och jag har varit i Paris :)
Vilken är er favorit från Mars?


English: These pictures are from March, wich is your favorite?


- maja


START




bloglovin