Vinnaren i fototävlingen!

 
Här över ser ni de vackra vinnarbilderna! 
1:a blev Antons vackra foto som fick hela 88 röster! Ni hittar Antons blogg här --> antonsfoto.webblogg.se
2:a kommer Lovisa som fick 81 röster. Här är Lovisas blogg --> solkvints.blogg.se
3:a blev Alma och hennes bild fick 70 röster! På Almas blogg hittar ni fler vackra foton --> almawiola.blogspot.com
 
Stort grattis till vinnarna! Ni kan mejla mig på [email protected] och skriva vad ni helst vill vinna - antingen ett presentkort på kamda.se för 1000kr (en vinnare) eller ett presentkort på sheinside värt 50 dollar + ett halsband (två vinster). 
 
Sen vill jag bara säga tack till alla som ställde upp och till de 472 personer som röstade! 
Jag hoppas att ni tyckte att det här var kul och att jag kan starta en ny tävling inom kort :) 
 
(ifall ni själva har räknat rösterna och ser att det blev ett helt annat resultat är det för att ungefär 150 kommentarer saknas på kommentarsidan vilket är väldigt konstigt - det står att det finns 470 röster men det finns bara ungefär 320 röster där. Men på min inloggninssida på blogg.se så finns alla röster tack och lov så det är där jag räknade efter att ha sett att det inte stämde på den sidan som ni också kan se)
 
 

sweet nothing

 
Hej, nu är jag tillbaka som vanligt här på bloggen för igår åkte Linn, Niki, Katja och Lovisa hem till Stockholm igen. Det har varit så otroligt roligt att träffa dem igen (vi bodde i samma hydda i tre veckor på konfalägret i somras). Vi var i Köpenhamn igår och promenerade runt, gick i butiker, åt crepes med nutella och äckliga wraps med parmaskinka och sallad och lyssnade på gatumusikanter, skrattade och försökte prata danska (det gick inte så bra). 
 
Ikväll så presenterar jag vinnaren i fototävlingen! 
 
- maja

Finbesök

 
Heej! Jag ville bara säga att jag inte har glömt bort er och bloggen utan det är bara det att mina fina kompisar från Stockholm har kommit ner för att vara här i några dagar. Så de kom i lördags och stannar tills imorgon :) 
Men här är en liten sammanfattning av instagrambilder av vad vi har gjort om dagarna, gått till stranden, åkt en massa buss till t.ex. Emporia, ätit god frukost och lagt en massa pengar på mat och fika och haft det allmänt bra och mysigt :) Men jag kommer tillbaka som vanligt imorgon eller på onsdag och då presenterar jag även vinnaren i tävlingen! 
 
- maja
 
 

min gata

 
Såhär fint ser det ut på min gata just nu, tog bilderna när jag kom hem från köpenhamn i förrgår. Jag har aldrig varit med om en såhär fin och vacker höst förut. Det har knappt varit kallt eller något regn under hela oktober och löven verkar inte vilja falla av träden. Men idag är det storm och så otroligt kallt, usch.
 
Jag har haft två stora prov den här veckan och ska ha det sista imorgonbitti om andra världskriget men efter klockan tolv imorgon har jag höstlov i över en vecka! Gud vad skönt det ska bli att vara ledig och sen så kommer ju mina kompisar från Stockholm som jag träffade på konfalägret ner hit och ska hälsa på i fyra dagar, det ska bli så sjukt kul och jag längtar så mycket! 
 
 

köpenhamn

 
Idag åkte jag med klassen in till Köpenhamn för att först fika och gå runt litegrann fritt och för att sen titta på konst på Statens Museum. 
 
 
Vi gick runt lite överallt och letade efter ett ställe där vi kunde äta. 
 
 
Vi var tvungna att stanna på Urban Outfitters eftersom det ju inte är varje dag man är inne i Köpenhamn och Urban Outfitters finns ju tyvärr inte i Malmö. 
 
 
Och så hittade vi tillslut ett litet café där vi åt.
 
 
Och sen så fick vi gå jätte, jättesnabbt förbi en jättefin park med ett slott i mitten, för att hinna till muséet i tid, men jag fick några fina bilder därifrån också. Det är så fint med alla de vackra färgerna överallt. 
 
Och sen var vi på muséet i några timmar och tittade på konst och fick sen skapa lite själva innan vi gick jättejättesnabbt till tåget och åkte hem. 
 
 

diamonds

 
För någon vecka sen var jag ledig och hade ingenting att göra så jag cyklade till stranden och plockade nypon från nyponbuskarna som finns där och sen åkte jag hem och kokade egen nyponmarmelad. Min mormor brukade göra det innan när jag var mindre och det var något av det bästa jag visste. Det blev jättegott nu också och det är lite mysigt att göra egen marmelad och själv gå ut och plocka nyponen och äpplena som man skulle ha i. 
 
 
- maja

bloggporträtt - emmylinneas.se


 
Följ Emmy på bloglovin HÄR - Besök Emmys blogg HÄR
 
Vad tyckte ni om det här bloggporträttet? Tycker ni att jag ska börja göra bloggporträtt igen? 
 

. . .

Gammal bild från min och Petronellas fotografering med Frida (ni måste gå in på hennes blogg, hon tar så otroligt fina bilder!) 
 
Igår gick jag i skolan från åtta till tio på morgonen eftersom vår sista lektion ställdes in så då åkte jag och några kompisar hem till mig och åt lunch innan jag och Hjalmar åkte in till stan för att köpa lite kläder till honom och även jag fick med mig en tröja och ett par byxor från Weekday :)
 
Glöm nu inte att rösta på en av finalisterna ifall ni inte redan har gjort det! Röstningen avslutas nästa helg. 
 
- maja

dimma

 
Jag tog de här bilderna för någon månad sen, då en tjock dimma svävade över havet mot oss. Det var så otroligt vackert.
 
Jag blev så himla glad igår när jag såg att jag hade hamnat på blogg.se's framsida, tusen tack till alla som har lämnat fina kommentarer, jag blir så himla glad för alla jag får!
 
Daughter – Candles
 
- maja

daughter

 
 
 
 
 
 
Det här är vad jag gör just nu. Dricker te, pluggar, äter första clementinen
på länge och lyssnar på det här:
 
 
 
 
 

submarine

 

Gud vad det har varit kallt och mörkt idag, imorgon åker vantarna på för första gången så att mina fingrar inte förfryser :) Nu ska jag dricka te och göra läxor.
 
Alex Turner – Hiding tonight
Ben Howard – Black Flies
Lana Del Rey – Ride
 
- maja
 

söndag

 
I fredags var jag ledig och då gjorde jag scones och åt frukost och läste tidning i ett par timmar.  Det är så mysigt att äta frukost länge när man är ledig och scones är ju så himla gott.
 
Och idag är det söndag och imorgon är det skola, men det har varit en bra helg så det gör inte så mycket egentligen. Hoppas er helg också har varit bra :)
 
Mumford & Sons – Babel
 
- maja
 

Finalisterna

1. solkvints.blogg.se
 
2. antonsfoto.webblogg.se
 
3. devined.blogg.se
 
4. klaragenberg.blogg.se
 
5. mariaochkristina.blogg.se
 
6. emmasurell.blogg.se
 
7. almawiola.blogspot.se
 
8. jonnaphotos.blogg.se
 
9. themilkman.webblogg.se
 
10. mywildspirit.blogg.se
 
 
Tävlingen är avslutad, tack till alla som röstade! Vinnarna hittar ni HÄR
 
För det första måste jag bara säga att stort tack till alla som har deltagit! 172 personer deltog i tävlingen och alla bilderna var jättefina! Jag hade aldrig kunnat tro att så många skulle delta i tävlingen! Detta betyder ju också att priset på presentkortet från kamda.se blev 1000kr!
 
Som ni säkert förstår har jag haft väldigt svårt att plocka ut tio finalister av 172 bidrag och det fanns så otroligt många fina och vackra foton! Men här över är alltså de som jag tyckte allra mest om och nu är det ni som får rösta fram en vinnare, en tvåa och en trea. Reglerna för röstningen är att ni bara får rösta en gång och det är tillåtet att rösta på sig själv ifall man vill det :)
 
Så tack igen för alla som har varit med och grattis till finalisterna! Se nu till att rösta på er favoritbild!

come on skinny love what happened here?

 
(källa: någon kreativ människa som lade upp den på internet
och sen lade någon upp den på tumblr och sen rebloggades foto av  25 000 
människor och skaparens namn tappades bort på vägen)
 
 
jag kan inte förstå att jag om mindre än en månad ska se Bon Iver. 
jag är så himla lycklig och jag längtar så mycket, det kommer bli bäst. 
 
 
 
 


(jag kommer förresten inte välja finalisterna idag utan jag gör det
imorgon när jag är ledig, så att ni vet)

still alive, who you love

hittade en gammal bild från i somras, en av de första jag tog med den nya kameran faktiskt. 
 
Jag är glad idag för imorgon har vi sovmorgon och på kvällen har vi Star for Life-konserten och sen på fredag är vi lediga så det är egentligen bara en halv dag kvar i skolan innan det är helg :) Och sen höll jag min franska-redovisning idag också och den gick faktiskt ganska bra så nu är det också avklarat, jag tycker verkligen inte om att hålla redovisningar, jag blir så himla nervös och tänker på allt som kan gå fel men sen efteråt är det så himla skönt att ha det gjort :) 
 
Idag är det förresten sista dagen att anmäla sig till fototävlingen så glöm inte att göra det! 
 
maja

October

Tröja - Weekday // Skor - Weekday // Mössa - H&M // Väska - Keds.com // Strumpor - Smallable // Byxor - Witchery // Halsduk - Peachcouture.com
 
 
Alltså jag är absolut helt kär i höstkläder. Jag hade planerat att köpa den korta polotröjan från Weekday nästa gång jag åker in till stan och de där skorna hade jag ju inte direkt sagt nej till. 
 
(det här är ju egentligen en fotoblogg - eller ja, vad man nu ska kalla det? - men vill ni se lite mer sånt här i framtiden?)
 
Nej, nu måste jag fortsätta med min franskaredovisning som ska redovisas imorgon. Usch vad jobbigt och tråkigt det kan vara med franska ibland. 

påminnelse

 
Hej på er, jag tänkte bara påminna er om att anmäla er till fototävlingen som jag håller i. Presentkortet hos kamda.se ligger än så länge uppe i 870kr vilket är helt fantastiskt! Aldrig trodde jag att så många skulle anmäla sig! Priserna är alltså väldigt bra så se till att anmäla er innan det är försent! På onsdag är sista dagen att skicka in och dagarna efter väljer jag ut finalister som ni får rösta på och sen avslutas tävlingen någon vecka efter :) 
 
Men puss på er, ni är bäst, glöm inte det. 
- maja
 
 

söndag

Såhär kan det bli när man har tråkigt(döm mig inte :)
 
Igår dansade jag och det var så himla roligt, vi har en så sjukt bra koregrafi som vi tränar på och så var det jättemycket styrka så det var bra :) Sen kom Anna hit och sen satt vi och pratade och åt pizza på mitt golv hela kvällen :)
 
Idag är det söndag och jag ska baka äppelpaj av äpplena som vi plockat från våra äppelträd. 
kram!
 
- maja
 

minusgrader rensar luften

 
Jag var sjuk igår och det var sämst men idag mår jag bättre så idag ska jag dansa och försöka vara lite kreativ, fota och lära mig en ny låt på piano kanske. Jag tittade förresten igenom blogginläggen som jag skrev för exakt ett år sen och då kunde man gå runt i shorts och det var folk som badade i havet. Och nu är det kallt och jag kan inte ens gå ut utan halsduk och tjocka tröjor. heltjättekonstigt. 
 

only love

 
Idag, efter skolan skulle jag, Anna och Petronella plugga tillsammans men våra plugg-eftermiddagar brukar alltid sluta med att vi bara gör te, bakar och sitter och pratar istället. Tanken var ju att vi skulle baka kanelbullar, eftersom det faktiskt är kanelbullens dag idag, men det var vi alldeles för lata för så vi bakade de godaste kakorna jag någonsin ätit och med det väldigt passande namnet "kaka för lata". Och så kände vi ju oss väldigt coola när vi var de enda som inte lagt upp en bild på en kanelbulle :) 
 
 
- maja
 

empty corridors

 
Jag är ledsen för att bloggningen är sämst för tillfället, men jag har så mycket att göra och jag är så stressad. Men jag blir alltid så himla glad när jag går in här och läser era kommentarer. femtusenmiljonertack. 
Den här bilden är från när jag och Anna var ute och promenerade i skogen. Det är så himla mysigt att gå i skogen om hösten. Tycker väldigt mycket om hösten precis som den är just nu, inte för kall, inte för regnig, vackra löv på både mark och träd och inte allt för korta dagar. Idag har jag gjort franskaprov, skrivit på min svenska, bakat scones med Petronella, Madde och Anna på rasten och lyssnat på Ben Howard. 
 
 
- maja

fotografier från september

 
Det är helt galet att september redan är över, alla läxor och dans och allt som jag har haft för mig har gjort att veckorna har flugit förbi. Jag brukade ju ofta sammanställa månaden som gått i ett litet inlägg men jag har inte gjort det nu på länge, så jag tänkte att det var dags. I september har jag gått på en massa promenader och tagit foton på löv och trädtoppar som övergår från grönt till de allra vackraste färgerna. Jag har tyckt mer och mer om svartvita stilleben och fotat en massa sånt. Jag har spelat en hel del piano, gått runt i min höstjacka, åkt in till Malmö med mina finisar och druckit tusentals koppar te. 
 
Jose Gonzalez – Heartbeats
 
- maja


START




bloglovin