pärlor

 
För någon vecka sen åkte jag in till ett soligt Lund och hittade bland annat ett par skor som fick följa med hem, tycker så mycket om den staden alltså. 
 
Och idag är jag läxfri och jag äter apelsin och lyssnar på Kent innan jag drar iväg till dansen, så jag är bara väldigt glad den här torsdagseftermiddagen :) hur är det med er? 
 
 
 
 
 
- maja

someday


jag vet inte vad jag ska skriva riktigt, men jag hoppas att ni har det bra och mår bra och så, 
kram. 
 
(det blir nog en fototävling förresten, eftersom det var så många som tyckte att jag skulle ha en fototävling igen, men jag startar den nog i helgen i så fall :)
 
 
- maja

fotoböcker och kanske en tävling?

 
Hej, kommer ni ihåg när jag tipsade om att ni kunde klicka hem en fotobok gratis från photobox.se och sen ta bilder på dem och skicka dem till min mejl så att jag kan lägga ihop alla bilder i ett inlägg och visa upp allas fina fotoböcker? Jo, jag sköt fram det lite för att alla skulle få hem sina böcker och så och sen så glömde jag bort det litegrann - men jag tänkte göra inlägget på fredag så ifall ni inte redan har skickat in era bilder på era böcker (lite som den översta bilden typ) så kan ni göra det fram till på torsdag :). Antingen så lägger ni upp ett inlägg och skriver en kommentar där ni länkar till ert eget inlägg eller så skickar ni bilderna hit: [email protected]
Erbjudandet på photobox har tydligen fortfarande inte gått ut, så ifall ni också vill beställa en gratis fotobok (ni betaler endast frakt) så kan ni klicka på annonsen längre ner i menyn :)
 
Jag funderar förresten på att ha en till tävling med ett presentkort från sheinside som pris och velar mellan att ha en fototävling med röstning och sånt där eller bara en liten tävling där ni skriver en kommentar och så lottar jag ut en vinnare? 
 
- maja

när det blåser på månen

detaljbilder från rummet 
 
 
 
- maja

du var aprilhimlen

Konsertbilden - källa, citat - Håkan Hellström, collage - jag 
 
 
Alltså Håkan ska äntligen släppa ett nytt album och de är så himla, himla bra. 
Gud vad jag längtar. 
 
- maja

en gammal bok med blå, blekta sidor

 
Pappa visade mig häromdagen en gammal scrap-book som min farmor gjorde i tjugoårsåldern och den är så himla, himla fin. Den innehåller gamla restuarangmenyer, koppunderlägg, tågbiljetter, affischer från London, fotografier på henne och farfar, gamla kuvert hon fått från vänner, biobiljetter, chokladpapper, ja allt möjligt som hon klistrat ner på de gamla blå sidorna för sextio år sen. Så himla fint bara. 
 
- maja

never quite awake

 
Hej, min dans har börjat igen så jag är mest glad hela tiden (jag blir alltid glad när jag börjar dansa efter ett långt uppehåll nämligen) men jag är samtidigt så himla trött och tid till att blogga och sånt försvinner litegrann, tyvärr. Det var förresten någon som frågade mig ifall jag får alla kommentarer, eftersom hennes kommentarer inte hade dykt upp på bloggen och jag ville bara klargöra att jag läser alla kommentarer som jag får och jag blir verkligen hur glad som helst för varenda en och mitt mål är att svara på alla kommentarer som jag får innan jag publicerar dem. Men eftersom det tar ganska lång tid att svara så är det vissa kommentarer som får ligga och vänta lite på att bli publicerade (just nu: 271 - alltså ni är så himla snälla som skriver så mycket snällt, kan inte riktigt fatta det <3), men de kommer att få ett svar och bli publicerade någon gång, det lovar jag! 
 
 
- maja

Artikel i Fotosidan Magasin

 
I november blev jag kontaktad av Amy som skriver för Fotosidan Magasin som frågade ifall jag ville ställa upp på en intervju som sedan skulle publiceras som en artikel i tidningen Fotosidan Magasin, en av Sveriges (enligt mig) bästa fototidningar, eftersom de framför allt fokuserar på fotografer och fotografier istället för tester av kameror och objektiv som så många andra tidningar gör. I alla fall, hon ringde upp mig senare för en intervju, jag skickade in mina bilder (efter att ha fått lite hjälp av er, när ni skulle rösta fram vilka bilder som ni tyckte bäst om, kommer ni ihåg?) och nu häromdagen så fick jag hem den i brevlådan. Hihi, så himla roligt!! :D (ja, det här förtjänar en stor, ful, glad smiley). Nej men artikeln är om mig, mitt fotograferande, min blogg m.m. så ifall ni vill läsa den så kan ni bara svänga inom närmsta ICA eller kiosk eller något (vet att de säljs i stora matbutikskedjor, som till exempel Coop, ICA, osv, men de kanske finns någon annanstans också). 
 
 
 - maja

Zodiac - Hjalmars låt

 
Eftersom det var många som gillade Hjalmars (min lillebror) och hans kompis förra låt så tänkte jag bara berätta för er att de har släppt en ny jättebra låt som ni kan se på youtube :) Och både han och jag skulle såklart bli jätteglada ifall ni ville se den och gilla, kommentera, prenumerera - ja ni vet :) Deras kanal hittar ni HÄR
 
- maja
 

seaside

foto taget i vår trädgård i somras
 
Snön ligger tjock på marken och det känns som att jag ska frysa ihjäl ungefär varje sekund så jag drömmer mig bort till varmare länder och sommarlov. 
 
The Kooks – Seaside
 
- maja

a bird flew by

 
Det är tolv minusgrader ute (vilket det nästan aldrig blir där jag bor) och då får min stora, varma fleecetröja från sheinside komma fram igen. 
 
Jag ska ju välja gymnasium nu den här månaden och idag var jag och skuggade på Malmö Borgarskola, IB och gud jag vet verkligen inte vad jag vill välja. Den andra linjen som jag kanske väljer går dock inte att skugga på, så det är ju lite svårt att jämföra och dessutom är Sam-Beteende och IB så himla olika linjer och dessutom ligger de på olika skolor som båda verkar jättebra fast på olika sätt. Jag har alltid varit ganska säker på vart jag skulle gå men nu i nian efter att ha varit på de olika skolorna har verkligen allting förändrats och jag tycker att det är så himla svårt att välja. Är det någon av er som också ska välja gymnasium nu? Och är det någon av er som går IB (International Baccalaureate)? Vad tycker ni om det i så fall, för och nackdelar?
 
Florence + The Machine – Bird Song
 
- maja
 

Mitt rum

 
 
Jag har ju tjatat om att jag har hållt på att renovera och göra om mitt rum nu sen i somras och jag har fått hur många kommentarer som helst om att jag ska visa hur det ser ut, men jag har inte tyckt att det har varit riktigt klart än. Men nu efter många timmars letande efter möbler och annat till rummet, mycket funderingar över hur jag skulle göra om det och flera dagar som är lagda i olika färg-, tapet-, textil-, bygg- och möbelaffärer så har resultatet blivit såhär :) Det är ju inte riktigt färdigt än, jag ska t.ex. hitta ett nytt skrivbord men som jag har gjort med allt annat så hittar jag nog det lite efterhand och många av de andra möblerna och sakerna har vi hittat runt om i huset eller på vår "vind" (som egentligen är ett litet förråd). Men jag är verkligen så nöjd och jag trivs så himla mycket i mitt rum sen jag gjorde om det! På bilderna som är under de stora bilderna ser ni hur rummet såg ut innan jag började göra om det :) 
 
 
- maja
 
 

inspiration och tumblr och vackra fotografier

 
Jag älskar ju tumblr och det är väldigt ofta där jag hittar inspiration till 
mina egna fotografier och framtida drömfotograferingar. Men jag tycker ändå att det är väldigt svårt
att hitta nya, bra tumblrs så jag tänkte att jag kan tipsa er om mina fyra favoriter och så kan
ni som också har tumblr tipsa mig om era favorittumblrs? 
 
Min tumblr hittar ni här --> aprilhimlens.tumblr.com
 

 
 
oh runawayDen här tumblrn tillhör Julia och är fylld av vackra, färgglada fotografier från hela världen
och som får mig att vilja boka en flygbiljett och resa runt hela jorden. 
 
 
 
memories of nearness - svartvitt, enkelt och vackert. 
 
 
 
lyckoruset - hela den här tumblrn är fylld av vackra, annorlunda fotografier, gifs från filmer 
citat från de bästa låtarna 
 
 
 
om himlen finns är jag förlorad - en massa vackra fotografier. 
 
 
- maja

blommor och sånt fint ✿


Nu är den nya designen klar! Det blev kanske inte så mycket skillnad men jag tycker ändå att det känns frächt och att den nya designen är snyggare än den gamla som jag tröttnat på litegrann. Vad tycker ni? Och hittar ni något fel någonstans så skulle det vara jättesnällt ifall ni sa var någonstans i designen det har blivit fel så att jag kan rätta till det :) Jag fick förresten lite inspiration från Antons förra design ifall man ser på sidmenyn :)
 
- maja

lyssna

 
 
Florence + The Machine – Never Let Me Go
Florence + The Machine – You've Got The Love
Florence + The Machine – Drumming Song
Florence + The Machine – Cosmic Love
 
 
bara för att det är så himla bra. 

9 jan


En till bild från fotograferingen jag hade med Anna i helgen
 
Skolan har börjat och jag är så trött om morgnarna att jag knappt orkar ta mig ur sängen och när jag går till skolan är det mörkt, regnigt och kallt så jag drömmer mig bort till vår och sommar eller varmare länder. Jag längtar också efter att dansen ska börja igen, jag har inte dansat på flera veckor på grund av juluppehållet och det ska bli så kul att sätta igång igen med nya koreografier och träning inför föreställningarna i maj :)
 
 

Redigeringsvideo - blådimmigt

 
 
 
Idag är det sista dagen av jullovet, så himla deppigt men jag har i alla fall hunnit göra en redigeringsvideo till er som kanske kan vara till någon liten tröst till er som också börjar imorgon. I alla fall, redigeringen passar till de flesta bilderna ifall man vill att bilden ska vara lite dimmig, lite mörkare och ha en nyans av blått och lila. Jag har även gjort en till video som kommer upp senare i veckan :) 
 
- maja

London krossade mitt unga hjärta

 
Igår var jag och Anna och fotograferade och det känns som att det var ungefär tretusen år sen jag fotograferade på riktigt (inte bara vardagsbilder eller bilder på landskap eller något sånt) och det var så himla kul, jag har verkligen saknat det jättemycket!
 
 
- maja
 

Redigering & photoshop

 Gammal bild från i somras
 
Jag tänkte i alla fall att ni kunde skriva förslag på redigeringstips
och sånt som ni undrar över och vill lära er inom photoshop som ni har sett att jag har gjort 
i någon bild. Det kan till exempel vara hur jag redigerar en bild när jag ska ha den svartvit, hur jag
sparar en bild för att få den skarp för uppladdning till bloggen osv. Jag kan tyvärr inte visa hur
jag har redigerat en specifik bild, eftersom jag aldrig kommer ihåg hur jag har redigerat just 
den bilden, heh.. :) Ni hittar mina tidiga videos här!
 
 

Intervju hos Emelie

 
Emelie mejlade mig och frågade ifall hon fick göra en intervju med mig om foto och bloggen och nu är den uppe och du kan läsa den HÄR. Tusen tack till Emelie som gjorde den, blir alltid lika glad när någon vill tipsa om min blogg :) 
 
Ben Howard – Everything
 
- maja

jag vet hur ont det gör när hoppet dör

1 - Okänd, 2 - Okänd, 3 - Okänd, 4, 5 - Markus Krunegård, 6 - Okänd, 7, 8 - Wallflower magazine, 9, 10 - Okänd, 11 - Säkert!, 12 - Okänd, 13 - Okänd, 14 

 

Jag tycker så mycket om att göra sånna här inspirationscollage av bilder från min tumblr. Just nu är jag så sugen på att planera en riktig fotografering, det var allt för längesen. Jag har i alla fall satt som mål för bloggen att jag ska publicera minst ett inlägg per dag, haha vet inte hur länge jag kommer att hålla det men det är ju alltid bra att sätta ett mål :) Jag håller även på att göra en ny design och frächa upp bloggen lite, tänkte att det passar bra nu eftersom det är nytt år och dessutom har jag haft den här designen alldeles för länge. 

 

- maja

2 januari

 
Idag har jag spenderat dagen i Malmö med vänner och jag var inne på H&M för att köpa den där tröjan som jag har gått och tittat på en i månad nu men som har varit för dyr, men nu när jag var inne på H&M såg jag att den var nedsatt från 500 till 200, så himla bra! Nu ska jag i alla fall hem till Frida igen för att laga middag och fixa naglarna (oj vad vi låter tjejiga) och se på Sagan om Ringen som jag aldrig sett förut och som de andra har tjatat på mig att jag måste se eftersom den tydligen ska vara så himla bra (jag är däremot lite tveksam, eftersom boken var så långtråkig att jag gav upp halvvägs). 
 
David Bowie – Heroes (alltså gud, jag har typ länkat den här låten tusen gånger innan och det kan ju inte vara någon av er som missat den, men den är ju så himla, himla bra)
 
- maja

2013

 
Ville bara önska er ett gott nytt år! Hoppas att ert 2013 blir bäst och tack för att ni läser och kommenterar och har stått ut med mig och mitt dåliga bloggande det senaste halvåret <3
 
- maja


START




bloglovin