sweaters

Sheinside jumpers
 
Scoop neck sweater, 215 SEK / Long sleeve shirt, 180 SEK / Batwing top, 245 SEK / Blue collared shirt, 265 SEK / White shirt, 205 SEK / Batwing top, 275 SEK / Long sleeve top, 275 SEK / White shirt, 220 SEK
 
Jag älskar tröjor, speciellt varma och tjocka tröjor nu när det börjar bli kallare. Här över är en massa fina tröjor från sheinside.com och fler kan ni hitta på deras hemsida - sheinside.com. Ni kan även klicka på länkarna över för att komma direkt till dem. 
 
- maja
 
 

om himlen finns är jag förlorad

 
Idag är det fredag! Det allra bästa med att börja skolan igen måste nog vara att man uppskattar helgerna så mycket och blir så glad när de kommer. Vi går bara till halv tolv på fredagar så efter det åkte jag, Anna, Petronella, Frida och Hanna in och åt sushi (som är världens godaste). När jag kom hem gick  längs med stranden med min hund och jag kan verkligen känna att hösten är påväg. 
 
- maja

regn

 
Jag älskar att somna till ljudet av smattrande regndroppar. Det har regnat hela veckan och jag tycker att det kan vara så mysigt och härligt med regn ibland, speciellt när det börjar bli lite höst, det hör liksom till. 
 
Det är förresten sista dagen att rösta på mitt bidrag i DEN HÄR tävlingen imorgon så ifall ni skulle vilja göra mig jätteglad så får ni så gärna gå in och rösta på mig HÄR. Tack alla som redan röstat!
 
jag länkar den här fina låten igen, så att ingen missar den, 
Yann Tiersen – La valse d'Amélie (Version piano)
 
- maja

...

godaste mellanmålet
 
Åh jag är så hungrig och vi har absolut ingenting hemma och så hittar jag den här bilden när jag letar igenom arkivet (eftersom det inte gick att ladda upp någon bild), jag menar - plåga mig lite till tack. blöö. 
Jag hade egentligen inget annat att berätta utöver att jag är hungrig, vilket ju såklart var så extremt intressant att jag var tvungen att ge det ett helt eget inlägg :) 
 
 
och för att det här inlägget ska bli helt meningslöst så kan jag tipsa er om lite musik:
Linnea Henriksson – Jag vet nåt som inte du vet
Bob Hund – Tralala Lilla Molntuss, Kom Hit Ska Du Få En Puss
The Smiths – I Know It's Over - 2011 Remastered Version
 
- maja

where do we go from here?

 
hellöö. Jo jag tänkte bara ta upp det här med svar på kommentarer lite snabbt. Ni som har fått blogg.se's nya plattform (har alla fått det förresten? känner att jag har lite dålig koll) vet att det finns en funktion som gör att man kan svara på kommentarer direkt på sin blogg och eftersom det blir mycket lättare och går mycket snabbare så har jag börjat göra det. Så alla ni som har blogg.se vet att ifall ni skriver en kommentar så tycker jag att ni borde trycka på den skicka-knappen som betyder att ni är inloggade på blogg.se och att ni alltså kommer se när ni går in på er inloggning att ni har fått ett svar från mig. Vad som också kan vara väldigt bra är att ni som har fått den nya blogg.se plattformen också går in och väljer en profilbild, så kan jag komma ihåg alla ni som kommenterar lite bättre :) Och för er som inte har blogg.se - ni kan bara skriva in er mejladress i mejladressrutan (mejladressen kommer bara visas för mig) så får ni ett litet mejl när jag har svarat :)
Men eftersom jag tycker det är så väldigt roligt att se vilka som läser vår blogg och veta lite mer om er så kommer jag ändå att gå in på era bloggar när ni har kommenterat och så, jag har ju faktiskt också hittat några av mina favoritbloggar genom att de har kommenterat på vår blogg :) 
 
Men ja, ni kanske inte alls tycker om det här men innan hade vi flera hundra kommentarer som jag inte hann svara på och det är ju bara synd och när det går fortare för mig att svara på kommentarer så får jag mer tid över, vilket betyder att det blir mer tid att blogga och göra bättre inlägg, så jag hoppas att ni kommer tycka om det här ändå. Och glöm inte att vi älskar att få kommentarer, det är verkligen det roligaste som finns! ♥
 
Nu ska jag dricka te och somna i mina läxböcker. 
 
- maja

autumn

Autumn
 
 
 
Såhär vill jag se ut i höst. Stora kappor, fina strumpor och varma, stickade tröjor. Jag längtar inte så mycket efter rusket och kylan, men jag tycker så mycket om höstkläder och att dricka te på caféer och att höra regnet smattra mot fönsterrutan så det blir nog inte så farligt ändå. 
 
 
- maja 

 

redigeringsvideo - frukostbilden

 

Jag snodde ihop en liten redigeringsvideo idag, det är många som har frågat om hur jag redigerade bilden i videon och eftersom det inte var så svårt så tänkte jag att det kan jag ju lika gärna göra :) Men jag kunde nästan inte prata idag, sa fel hela tiden och låter som världens tröttaste person (vilket jag ju är idag), usch jag hatar att höra mig själv på en inspelning - men jag tror ni överlever :) 
 
Men ja, det är faktiskt inte alls en komplicerad redigering - bara några övertoningskartor och lite brus, sen är det klart! Men jag hoppas ni tycker om den! 
 
 
Svar på frågor som brukar komma upp när jag lägger upp redigeringsvideos: 
 
I vilket program redigerar du? -  jag redigerar i Photoshop Elements 9, det är en billigare version av Photoshop CS och därför fungerar den här redigeringen lika bra i det programmet. 

Vilket program använder du när du filmar skärmen?  -  jag använder QuickTime Player, det är ett program som följde med min Mac. 
 
- maja

Grattis världens bästa Anna!

 
Idag fyller världens, världens bästa, finaste, snyggaste Anna femton! Stortstort grattis till dig min fina vän! <3 Ifall ni vill göra henne glad på hennes födelsedag så tycker jag att ni kan gå in på hennes fantastiskt fina blogg: annawahl.blogg.se
 
- maja

the bitter winds are coming in

 
 
 
Det är dåligt väder och höst utanför fönstret och idag vill jag mest bara sitta och lyssna på First Aid Kit, dricka te och läsa någon tidning eller kanske fortsätta komma in i boken jag börjat på. 
 
First Aid Kit – Emmylou
 
- maja

det är festival i staden

Icona Pop - tagen med mobilen
 
Igår åkte jag in till Malmö tillsammans med Frida och Anna och vi såg Icona Pop och Timbuktu (och lite, lite Kapten Röd). Icona Pop var faktiskt skitbra, jag har inte lyssnat på dem alls mycket men de var så taggade och publiken var taggade och det var så härlig stämning, det började dock ösregna mitt under spelningen, men det var mest roligt bara. Sen såg vi världens bästa Timbuktu och guud vad bra det var, hela stämningen och han och alla låtar och sen stod vi ju nästan längst fram också så det var ju grymt även det. 
 
Ikväll ska jag in och se Albin Gromér och kanske Bob Hund. 
puss
 
- maja

to a poet

 
 
Ikväll ska jag in till Malmö och se Timbuktu och kanske Icona Pop. bara för att det är så himla bra med festival i stan. 
 
till er som har önskat musiktips: 
First Aid Kit – To a Poet
 
Little Wings – Look at What the Light Did Now
 
 
- maja
 

you're not coming home tonight

 
Igår började jag skolan igen (blöö) men vi var där bara en timme för upprop och sånt så det var väl ändå helt okej. Jag och Petronella åkte in till Malmö och träffade Anna och hennes kompis och satt på ett café i skuggan i några timmar och det var så otroligt varmt! Det var 30 grader i skuggan och flera grader varmare i solen (sommaren är inte över än). På bussen höll vi på att dö av värmen (eller ja, inte riktigt dö kanske, men varmt var det) så sen när vi kom hem till Petronella bytte vi snabbt om och åkte ner och badade och det var faktiskt otroligt skönt i vattnet för typ första gången den här sommaren. Det har ju varit runt tjugofem grader hela helgen (och ja, det har ju faktiskt varit fint väder och varmt i två hela veckor) men igår var det nästan för varmt. Men åh vad det är härligt med sol och värme, helt glad blir man ju av det. 
 
Och tack förresten till alla som röstat på mig i den HÄR tävlingen. Jag blev helt lycklig när jag såg att hundra personer gått in och röstat under bara några timmar. tacktacktack. 
 
First Aid Kit – You're Not Coming Home Tonight
 
- maja

och så tog den slut

bilder och sånt som jag kommer sakna från den här sommaren
 
Och så var den här underbara sommaren också slut. Jag kommer sakna alla ljusa nätter, att ligga på stranden, att bada i havet, att inte ha någonting att göra, att kunna ha friheten att göra precis vad jag vill, långa frukostar, soliga, varma dagar och att inte ha några tunga läxor som hänger över mig, jag kommer till och med sakna att sommarjobba (lite, litegrann bara).
 
Men det ska bli helt okej att börja igen. Jag ska också börja dansa igen efter tio veckors uppehåll vilket ska bli så kul och det ska bli ändå bli skönt att komma in i rutinerna igen. Idag börjar jag i nian och det här året bli så bra.
 
- maja

puss på er

Snälla hjälp mig vinna ett fint pris i en fototävling genom att klicka här eller på bilden. 
 
Alltså, nu är det ju såhär att jag har gjort ett likadant inlägg med den här bilden innan och jag vet att de här inläggen är de tråkigaste inläggen som finns att läsa, men jag skulle bli så otroligt, otroligt glad ifall ni ville rösta på mig i en tävling. Jag skulle behöva ganska många röster, men ni är ju också ganska många som går in på vår blogg och så är det ju så att man kan gå in och rösta varje dag också. Jag har redan fått en massa röster tack vare er, och jag är så extremt, otroligt tacksam för de rösterna och jag vet att det är flera som gått in och röstat flera gånger, vissa varje dag och ni är änglar, helt seriöst, puss på er. 
Och även ifall jag bara får tjugo, eller fem röster, så hjälper det också, tar mig några steg upp på listan. Så ifall ni vill göra mig en tjänst så får ni jättegärna gå in HÄR och trycka på rösta-knappen. 
 
kram Maja 

army of me

 
 
andleding till att jag nte bloggat på jag vet inte hur länge är att mycket mycket har hänt. jag har inte riktigt haft tillgång till datorn ovh jag har liskom behövt tänka på lite annat på ett tag. Skolan börjar nu snart och det känns som om man ska ta lite nya tag. Jag vill säga tack till underbara Maja som har stått ut med mig. Jag som inte bloggade eller smsade eller ringde. Nu känns det som om allt har lugnat ner sig och saker och ting börjar bli som vanligt. Då ska jag, som i vanliga fall, blogga. Bilderna är tagna med min nya kamera, Canon 60D (:D), på finafina Anna, och min lilla söta lillasyster. Nu ska jag in till malmö och chilla med kompisar oh sen se på urban cone och kanske rebecka och fiona :) 
ha en bra lördag!
 
-petronella

sju-åtta stjärnfall och ett flygplan

 
För några nätter sen så var det en sån där natt då man skulle hålla utkik efter stjärnfall. Det stod att det skulle komma hundra stjärnfall i timmen. Jag har inte sett så många stjärnfall förut så jag lade mig ute på balkongen med en tjock tröja och ett stort täcke och låg där och tittade upp mot natthimlen i någon timme. Jag såg inte hundra stjärnfall, men runt sju-åtta såg jag nog, och ett och annat flygplan. Jag tycker om stjärnor så mycket, de är som små, avlägsna diamanter. 
nu ska jag sova, godnatt. 
 
- maja

sommarkväll

 
Det har varit så otroligt vackert väder i över en vecka nu och nästan all ledig tid som jag har haft har jag legat nere på stranden och solat och badat. Det är i alla fall härligt att de två sista sommarlovsveckorna blev fina. 
Den här veckan jobbar jag sex dagar men idag är jag ledig så igår kväll var jag med Anna, Frida och Petronella och åt pizza, cyklade och såg på film och sen imorse gjorde vi god frukost.  Anna och Frida åkte hem sen och då åkte jag ner till stranden innan jag cyklade och åt glass med Petronella. jag vet inte ifall ni egentligen bryr er, men det här är ändå min blogg så jag tänkte berätta i alla fall, och så får ni bestämma själva ifall ni vill läsa eller inte, låter det bra? :) 
 
Bilderna över tog jag för ungefär en vecka sen, då jag och Anna åkte ner till havet på kvällen. 
puss och tack för att ni är världens finaste läsare ♥
 
- maja

:(

källor: WeHeartIt
 
Jag är så sjuktsjuktsjukt avundsjuk på alla som har varit på Way out West. Har suttit och suckat varje gång en bild därifrån har laddats upp på instagram. Jag vill också se Feist, Bon Iver, First Aid Kit, Florence + The Machine, Laleh, Miike Snow, Ben Howard och så vidare. Jag har aldrig varit på en festival, men jag kan tänka mig att det måste vara helt fantastiskt. Var någon av er på festival i sommar? 
 
- maja

färger på natten

Häromkvällen var jag och Anna på stranden, och ja, här är ett foto från då
 

Idag har det varit hur fint väder som helst men jag har jobbat hela dagen så det har ju varit lite synd men nu kommer Anna och Frida hit så jag är gladglad. 
 
Kent – Färger På Natten
 
- maja 

augusti inspiration

 
 
Jag älskar tumblr, använder det jämnt nu för tiden och när man är i en foto/inspirations-svacka så blir det alltid bättre när man tittar igenom sina favorittumblrs. Jag har länkat några av mina favoriter här
Lite sånt här fyller mina tankar och inspirerar mig just nu. Mer finns att hitta på min tumblr aprilhimlens.tumblr.com
 
- maja
 
 

hon låg på gatan medan rymdskeppen sände meddelanden genom atmosfären

 
 
Jag mådde så dåligt igår och var så ledsen. Jag lyssnade på Bon Iver, gömde de rödgråtna ögonen i svarta solglasögon och hade en klump i halsen och magen. Men idag är jag glad för idag är allt bra. Allt löste sig, det gör det alltid. 
 
Det har varit fint väder idag och jag har varit på stranden med Anna och saknade Frida och Petronella. 
kram
 
- maja

vinnaren i giveawayen är...

 
Vinnaren av vår giveaway är Sophia! Sophia vinner 100 dollar att handla kläder, skor och väskor för hos sheinside.com. Vinnaren valdes ut genom en slumpgenerator som slumpade fram ett nr som då motsvarade nr. på kommentaren. Grattis igen Sophia! Vi eller de på sheinside kommer kontakta dig snart på den mejl du kommenterade med :) 
 
Besök SHEINSIDE.COM här! 
 
- maja

jag var ingen, du var aprilhimlen

jag älskar att cykla 
 
Jag uppdaterar dåligt men jag har det bra. Jag träffar kompisar, jobbar, cyklar, är ledsen, är glad, lyssnar på musik, skrattar, gråter, solar, läser, badar, äter, sover, tänker, längtar. 
kram 
 
Håkan Hellström – Aprilhimlen
 
- maja

sommarfrukost

 
 
 
Jag vaknade tidigt imorse och solen sken in genom mitt fönster, jag cyklade ner och tog ett dopp i det kalla havet och sedan köpte vi hallon och bröd på torget som vi sedan åt i vår trädgård i solen. jagälskarsommaren. 
 
- maja

that dream of Paris in the morning

den här tog mamma med min nya fina alldeles egna kamera

Idag och igår har varit bra dagar. Jag har haft konfirmationslunch, träffat vänner jag inte sett på väldigt länge, badat, cyklat, legat på stranden, gått i affärer, spelat kort ända in på natten och så har det ju varit sol. Nu ska jag dricka te och fortsätta tänka på vad jag ska göra med mitt rum, kram. 
 
First Aid Kit – Ghost Town
 
- maja

to care

 
Black Rebel Motorcycle Club – Beat The Devil's Tattoo
 
-petronella

venus as a boy

 
 
finisar ♥
 
Igår cyklade jag runt med kompisar och hamnade till sist på stranden. Sedan jobbade jag och efter det var jag i ett slott. Jag har köpt en ukulele också, för jag har bestämt mig för att jag ska lära mig det. Och det ska jag. Så fort någon har hjälpt mig att stämma den, hehe.. 
Björk – Venus As A Boy
 
-petronella

Min underbara 60D

 
Kameran på bilden över är inte vilken kamera som helst utan det är min nya och första egna kamera, en Canon EOS 60D! Jag har ju fotat med familjens gamla 400D nu i två år och den har verkligen varit jättebra för mig att börja med. Men jag har ju utvecklats lite sen jag började och jag har länge gått och tänkt på en 60D, det är ju en helt fantastisk kamera och dessutom lite mer avancerad. Så för några månader sen skrapade jag ihop mina sparpengar och beställde den från Australien (där den var lite billigare) och när jag kom hem från vårt konfa-läger var den här hemma. Åh jag är så glad för den och jag har fotat en massa nu sen jag kom hem. Den är så fin <3 
 
- maja


START




bloglovin