zefside

 
-petronella

30 juni

 
Åh så konstigt det är att en hel månad redan har gått sen jag skrev ett liknande inlägg fast med bilder från maj. Tiden går så fortfortfort just nu och jag hänger inte riktigt med. Sedan sista maj har vi fått sommarlov, jag har gått på hur många kvällspromenader som helst och haft lov och tagit det lugnt. Sen så har jag varit i Malmö flera gånger, jag har fikat och haft picknick och ätit middag på stranden med mina finaste vänner. Och trots det halvtråkiga vädret så har juni ändå varit en väldigt bra månad.
 
- maja
 

 
Bilderna är gamla men jag har inte visat dem för er förut så jag hoppas att det inte gör något ♡
 
Idag vaknade jag tidigt för att först åka till tandläkaren igen och sen för att handla lite saker inför lägret och i mataffären var det fyllt med vikingar, haha. Vi har tydligen en vikingamarknad här i helgen så lite här och var stöter man på människor som är utklädda till vikingar :) 
 
Jag var även i Malmö idag och klippte mig. Sen så har jag gjort äppelpaj, läst bok i ösregnet och gått på en promenad på stranden i vinden, havet är så härligt när det blåser riktigt mycket.  
 
- maja

Artikel om oss på Fotosidan

 
För några dagar sen så lades det upp en artikel på fotosidan.se (tidningen Fotosidan Magasins hemsida) om oss och vår blogg! Där har vi svarat på lite frågor om varför vi startade bloggen, hur vi har försökt marknadsföra oss, vad vi har för framtidsplaner osv. Så skulle ni vara intresserade av att veta lite mer om oss så tycker jag att ni kan kika in HÄR
 
- maja

sista gången

 
 
Det kändes som sommar igårkväll när jag var ute och gick. Himlen var rosa, det var helt vindstilla och det var varmt, åh vad jag har längtat efter riktig sommar.
 
Jag och Petronella åker till Stockholm och till lilla ön Ängsholmen om en vecka, så, så galet. Det ska bli så sjukt kul, jag har längtat efter det här hur länge som helst och det känns helt overkligt att det är så nära. 
 
Linnea Henriksson – Sista gången
 
- maja

rou leed

 
Det är mycket som jag vill berätta för er, men jag vet inte vart jag ska börja. För jag har liksom inte varit duktig med att uppdatera. Idag konstaterade jag och Anna att vi var ett gift par. Hon bor i malmö och jag bor i skanör men vi har ändå nästan levt tillsammans ända sen vi slutade skolan. Jag Anna och Maja håller på med ett litet projekt. Vi ska göra en film och den kommer förhoppningsvis bli grym, känner på mig det. Igår filmade vi, men det var liskom bara en test, så nu börjar det på riktigt. Bilden ovan är från igår. 
Idag var en sjukt fin dag. Det blir svårt att toppa dagen, men imorgon ska bli väldigt bra också.
 
The Brian Jonestown Massacre – Anemone
The Clash – The Guns Of Brixton
Joy Division – Disorder
Die Antwoord – I Fink U Freeky
Eddie Vedder – Hard Sun
Urban Cone – Urban Photograph
 
-petronella
 
 

Finalisterna i fototävlingen!

 
1. Erika - enfotodagbok
 
"Jag valde denna bild där motivet är min älskade pappa och körsbörsträd. Pappa är nog den som lärt mig mest inom foto och jag tycker att denna bild speglar det. Pappa står med sin kamera och fotar, jag vet inte om ni fattar men det betyder i alla fall nåt för mig"
 
 
2. Julia - juliaes.blogg.no
 
"Jag har valt det här fotot för at när jag var liten och mormor läste sagor för mig, så var det alltid så här jag trodde at skogarna såg ut! At alla skogar var lika vakra och massor med blommor i:) Bilden får mig att drömma mig tillbaka til den tiden när mitt största bekymmer var att princessan i den ena sagan inte kunde hitta tillbaka till slottet, för att hon var vilsen i skogen..."
 

 
3. Anna - annamab.blogspot.fi
 
"Det här är en bild av min älskade vän Hanna, som jag har känt i över 10 år. I bilden hoppar hon vid rödbergen. Rödbergen är också en av mina favoritplatser i vår stad, det är så fint på kvällarna och jag kan inte vänta tills jag kan fara dit pånytt i sommar!"
 
 
4. Sofia - sofiaragnarsson.blogg.se
 
"Jag valde denna bild eftersom den tog på en båt påväg till djurgården från stockholm. Solen sken och en av mina fina vänner befanns sig med mig på båten. Vi hade tillbringat hela dagen i en av de vackraste städer jag vet, och det jag gillar med just denna bild speglar allt jag älskar med Stockholm. Det är fullt av människor, som alla bär på varsin unika historia. Vackra byggnader fyllda av minnen och känslor och vatten, vatten vatten vatten som dränkt varenda tanke som någonsin tänkts och är fullt av människors innersta önskningar."
 
 
5. Amanda - happinessfoton.blogg.se
 
"Jag valde detta fotografi eftersom jag tycker om det så mycket. Motivet på bilden är min härliga lillasyster som betyder mycket. Vi gick ut i trädgården för att leka lite grann och jag knäppte några kort, det var på kvällskvisten och precis lagom varmt. Det var mycket skratt som ekade och det var riktigt trevligt. Så jag tycker det har en fin liten spontan historia bakom sig."
 



Här har ni äntligen de fem finalisterna. När vi utsåg finalisterna så gick vi utefter hur bra bilden och vad den symboliserade. Det fanns många väldigt bra fotografier men det här är våra favoriter. Nedanför bilderna så kan ni se fotografernas förklaringar till varför de valde den bilden och vad den betyder för dem. 
 
Varsågoda, nu kan ni rösta! Alla kan rösta en gång - IP-nummer kommer att kollas. Ni kan rösta fram till den 2:a juli :) Det bidrag som får flest röster vinner fotoprodukter för 300kr hos tvspelsweb.se :) 

(puss)

 


För några dagar sen var jag ute i vår trädgård och fotograferade allt det fina och här över ser ni några av de bilderna. 
 
Jag har precis kommit hem från Petronella. Idag har jag, Petro och Anna filmat och jag hoppas att vi kan visa er resultatet om inte allt för lång tid. Men gud vad det har blåst igår och idag, jag är helt trött i ögonen och huvudet på grund av all vind. Nu ska jag sticka för att äta middag med familjen och morfar :)
 
- maja
 

blommigt

 
 
Jag köpte en blommig regnjacka på Monki för halva priset för någon vecka sen. Jag är så himla glad för den. 
Idag ska jag göra en massa tråkiga saker som att gå till tandläkaren och sen vaccinera mig mot en fästingsjukdom eftersom jag åker till Stockholm om bara elva dagar. Helt galet.
 
Bon Iver – Holocene
 
- maja

en regnig söndag

 
 
Det regnar idag så jag har mest tänkt att sitta inomhus och läsa och göra lite tråkiga, nyttiga saker som att städa mitt rum och så. Jag tog bilder på min lunch som ni ser över. Haha, jag kommer seriöst bli världens sämsta matbloggerska ifall jag försöker mig på det. Jag förstår inte hur de orkar fotografera sin mat varje måltid innan de börjar äta. Jag hoppas förresten att alla hade en fin och solig midsommar :)
 
- maja

Min tumblr

 
 
 
Vi får många frågor varje dag om var vi får vår inspiration ifrån och vi brukar svara att vi får den från olika bloggar, tumblrs, weheartit och andra foton som vi hittar i böcker, tidningar eller på nätet. Även enstaka citat, böcker eller musik kan inspirera oss. Så därför har jag startat min egen tumblr där jag lägger upp bilder, citat och låttitlar som inspirerar mig. Ifall ni tycker om min tumblr så kan ni följa mig här → aprilhimlens.tumblr.com
Berätta även vad ni heter så att jag får fler tumblrs att följa :) 
 
- maja

.

 
 

heroes

 
hade ingen bild att lägga upp och jag måste ju lägga upp en bild. Då får det bli en på mig.
Igår var jag med Anna. Vi sov över och såg pulp fiction. på morgonen cyklade vi och köpte frukt til vår sena frukist. Vi gjorde ameriaknska pankakor med blåbär, kaffe och lemonad. Sedan åt vi varsin halva vattenmelon. Vi målade naglarna, lyssnade på musik, cyklade omkring, var på stranden, badade, åt varmkorv, drack kaffe, fnittrade, pratade, pratade inte osv. Lite senare skulle jag på middag, men jag hann se lite på sytycd (åh). 
Nu ska jag satta upp bilder i ramar och hänga upp dem på min vägg, lyssna på musik och dammsuga. 
Kent – Hänsyn
Die Antwoord – Fatty Boom Boom
 
-petronella

Amanda - ajonssons.blogg.se

Jag skulle vilja ge er ett bloggtips eftersom jag tycker att det är så roligt att hitta nya, fina bloggar, och det kanske ni också tycker. Många av er kanske redan känner till Amandas blogg, men jag tipsar om den ändå. 
 
Amandas blogg har jag läst lite från och till i ett och ett halvt år men nu är jag helt fast igen. Hon tar underbara fotografier på sin lillasyster, sig själv och såklart på alla fina frukostar hon äter. Hennes blogg är en perfekt sommarlovsblogg, sådär lugn och mysig med vackra fotografier. Mer får ni upptäcka själva, så gå nu in och besök hennes blogg ⟶ ajonssons.blogg.se och följ henne på bloglovin HÄR
 
- maja

evil boy





Nu har sommarlovet börjat på riktigt! Jag jobbar för fullt på kvällarna, tar det lungt, solar, fotar och har det väldigt trevligt! Dessa bilderna är från när jag och Maja stack till malmö och satt i kungsparken och åt picknick. Efter ett tag kom Anna och Erica över och satt där en stund, sen gick jag och maja och kollade lite i affären innan vi stack hem. När vi kom hem var det bara att byta kläder för sen stack vi till min badhytt och var där och åt, badade och skrattade med några andra fina människor. (ser att jag skrivt stack mycket, men jag orkar inte ändra... blö)


Jag har inte jättemånga bilder, men denna är på gulliga Anna.


Lite senare blev det kallt så vi trängdes inne i min lilla badhytt. Sen cyklade vi tillsammans hem.
Ja det var den fina dagen. Idag har jag bakat, nu ska jag jobba och senare ska jag sova över med Anna (inte hon på bilden:). Vi ska i alla fall se på pulp fiction och mysa.

alt-J – Breezeblocks
David Bowie – Heroes (Single Version)
Amy Winehouse – Back To Black

-petronella

atmosphere





Det är jättefint överallt just nu och jag vill bara fotografera hela tiden. Jag måste planera in en seriös fotografering snart. Det är förresten många som har frågat när finalisterna i vår fototävling kommer upp och det hoppas jag att de gör så snart som möjligt! Vi har inte glömt bort det :) Det är fint väder idag, blåsigt, men soligt och varmt, åh vad det är härligt med lov och sommar. 

- maja

Morgonljus


Jag är med i en fototävling med temat djur och det hade ju förstås varit hur kul som helst att vinna, speciellt eftersom bilden jag tävlar med är en av mina äldsta favoriter. Därför hade jag blivit hur glad som helst ifall ni ville rösta på mig. Det enda ni behöver göra är att gå in HÄR och trycka på rösta-knappen och ifall ni vill göra mig extra glad så kan ni gå in och rösta varje dag :) Puss på er och tack till er som redan röstat! 

- maja

efter skolavslutningen

I torsdag efter skolavslutningen åkte jag, Hanna, Frida och Petronella in till Malmö för att fira att vi hade sommarlov :) 

(Frida, jag och Hanna)
 




När vi kom dit så var vi jättehungriga så vi gick direkt till Noir och åt lunch. Och där var en massa (läs: två) läskiga änder som ville ha vår mat. Jag tycker inte om fåglar. 



Här är fina, söta Petronella ☀



Och sen gick vi till en musikaffär. 

Vi gick även till Monki där nästan allting var på rea och jag hittade en massa fint. 



Och sen till sist gick vi till favorit secondhand-butiken. 

- maja 

love is my religion



Denna t-shirt fick jag i veckan från sheinside.com och är ett sånt klädesplagg man bara vill ha på sig varje dag nu i sommar! HÄR kan ni hitta den. Om ni använder denna koden: Stina20, så blir det 20% billigare!

This week I received this pretty t-shirt. It´s a perfect t-shirt you want to wear every day. If you use this code on the shirt: Stina20, you get 20% off!

-petronella

mimmipigg





En supermysig tröja från sheinside.com med mimmipigg som tryck. Den är perfekt till kyliga sommarkvällar. Maja satt med den hela kvällen igår på stranden och snacka om att man ville ha en egen. Den har superskönt tyg inutti och är ganska stor. I alla fall så är den superduper mysig. HÄR kan ni köpa den. 

Snälla rösta på mig HÄR!

English: Maja received a cozy big sweater from sheinside.com. It´s perfect for late summer nights and it´s very very comfortable! You can find the sweater HERE anf if you use this code: Stina20, you get 20% off!

-petronella

Pink



Det blev inte så mycket fotande igår, men jag tror att Petronella fick några foton. Nu ska jag och Petronella in till Malmö :)

Det hade varit jättejättesnällt ifall ni ville rösta på mig i Saras Matkasses djurtävling, mitt bidrag hittar ni HÄR. Jag hade verkligen blivit hur glad som helst ifall ni röstade på min bild! Ni kan rösta en gång varje dag :)  

- maja

första sommarlovsdagen



Sommarlovet inleds med en spontanfotografering med Petronella, resultatet får ni se ikväll eller imorgon :) 
(jagärsåglad )

 

- maja

Sommarlov ☀

Idag har vi fått sommarlov! Det är så himla skönt att skolan är slut, i alla fall för nio veckor :) 
I sommar ska jag: 

☀ bara ta det lugnt
☀ läsa massor med böcker
☀ åka på konfirmationsläger i stockholms skärgård i tre veckor
☀ ligga på stranden hela dagarna
☀ bada i havet 
☀ cykla 
☀ gå barbent och barfota hela tiden
☀ känna sanden sila mellan tårna 
☀ skratta med mina finisar
☀ fotografera hur mycket som helst 

och en massa annat roligt, åh vad det ska bli bra


Såhär såg min sommar ut förra året: 



en sommarkväll






De här bilderna tog jag för några kvällar sen när jag var ute och promenerade med Pixie. 
Vi bloggade inte igår och jag har faktiskt ingen bra ursäkt alls haha, men vi hade brännbollsturnering igår och idag på skolan och vårt lag vann! Vi slutade tidigt idag igen och imorgon är det skolavslutning på morgonen - jag är så glad, så glad, så glad. 

Vi har förresten blivit uttagna till att prova blogg.se's nya sida vilket är jättekul, jag kan säga att det ser jättebra ut och är väldigt mycket lättare att blogga från, det är också därför det kan se lite konstigt ut där man kommenterar :) 

Daughter – Youth

-
 maja

en dag


en gammal vårbild 

Hej på er, idag har jag haft en halv dag i skolan, eller vi var egentligen i hamnen och seglade med skolan, inte för att det blev så mycket segling, vi satt och väntade i två coh en halv timme och sen seglade vi i tjugo minuter någonting haha :) Sen åkte jag hem och läste bok i solstolen, sen låg jag på gräsmattan i solen och efter det grillade vi. Det blir alltid så fint väder på kvällarna och eftermiddagarna här där vi bor. Nu ska jag äta jordgubbar och vara glad för att det bara är två skoldagar kvar!

- maja

what the water gave me

 
Om jag får för Maja tänker jag lägga upp en film när hon dansar. Hon är så sjukt duktig och hon idag kommer hon dansa en sjukt bra dans på uppvisingen så jag ska be mina föräldrar filma det! Jag äslakr att dansa men har inte dansat lika mycket (maja började när hon typ var tre). Jag kanske ska börja dansa lite mer, kanske jazz, men en så länge håller jag mig till musikalen för det är en sån härlig grupp, lättare dans och mycket mycket kul! ha en bra söndag
 
 
-petronella

jag ska dansa fastän hjärtat blöder

 
Källor: 1, 2,
 

Hej på er! Igår var jag och Petronella borta hela eftermiddagen och kvällen i Malmö på genrep inför våra dansföreställningar och idag och imorgon är det dags! Det ska bli så, så roligt att uppträda efter att ha tränat så länge och för er som undrar så dansar jag streetdance, jazz och modern dans och Petronella är med i en musikalgrupp som både sjunger och dansar :) Är det någon av er som också dansar? 
 
Säkert! – Dansa, fastän
 
- maja 

night



Fotografierna över är tagna för två dagar sen när jag och mamma gick ut med Pixie på kvällen vid tiotiden. Jag älskar att det är ljust så länge nu för tiden. I alla fall så tycker jag väldigt mycket om att fota på kvällen eftersom det blir så fint ljus och bilderna blir helt annorlunda än ifall jag skulle ta dem på dagen. Det enda som är nackdelen är ju bruset som täcker hela bilderna men med kameran som jag ska köpa (canon EOS 60D) så blir det inte alls lika brusigt när man har en hög ISO. Vad tycker ni förresten om de här bilderna?

- maja

Tick of the clock

Idag har jag cyklat runt med Maja. Vi har kommit på uppvärmningar till vår lilla idrottsvecka, ätit glass och hälsat på fina Anna på hennes jobb på Pizzerian (där jag också jobbar, där frida också jobbar). Nu gör jag och mamma pizza och taggar inför Grey's Anatomy!!! såg ni förra avsnittet, asså någon kommer dör och jag kommer börja gråta! hoppas ni har haft det bra idag, jag har det i alla fall :) om ni inte har sett lillabloggens videor, så gör det! HÄR är en länk till hans senaste video.

-petronella

summer summer summer


skor - asos l  hatt - asos l  kamera - urbanoutfitters l  solglasögon - nelly

Åh vad jag längtar efter att gå i fina shorts med bara ben och fota överallt och allting. Jag längtar efter att gömma ögonen bakom ett par solglasögon och ligga på stranden hela dagarna. Jag längtar efter att sitta och läsa en bok under ett parasol och höra det varma sommarregnet smattra runt omkring mig. Jag vill sitta i gräset och äta jordgubbar och glass varenda dag. Bara en vecka kvar, helt galet ju.

Of Monsters And Men – Dirty Paws

- maja

ensoligsommarbrunch

..hej. det var längesedan jag var här.. men jag har jobbatjobbatjobbat i skolan och har haft det väldigt väldigt stressigt. Imorse fick jag liksom migrän så jag ska ta det lungt nu, även fast jag inte alls är klar än..
dessa två bildern är från Majas födesledagsbrunch, mycket mycket mycket gott. Nu blev jag hungrig. Var i Stockholm i helgen och ni som bor där vet ju vad jag menar med att det var så dåligt väder som det kunde bli... men jag handlade en del, ska visa det. Köpte en fin klänning, en kjol, en emil i lönneberga-keps, en ljusslinga av blommor som hänger över min säng (sååå mysigt ljus får man), ett skärp, en regnjacka (pga vädret) och lite presenter. Tror jag fick med allt. Ska i alla fall fota de fina grejorna. Imorgon är det vi lediga, upp med händerna ni som dansar en glädjedans för det! jag räcker upp min nu....
Kent – Jag är inte rädd för mörkret - kents nya album är naajs

-petronella

green

Här är två bilden från när jag och familjen åkte till kullen och vandrade. Det är så fint nu när det är grönt överallt och det var underbart att gå i den stora bokskogen. Idag har jag och Petronella varit med klassen och spelat fotboll hela dagen någonstans i Skåne och idag har jag absolut ingenting att plugga inför, så himlahimla skönt! Tack för alla era fina kommentarer som ni skrev i det förra inlägget! Jag blir alltid så himla glad av att läsa dem :)

- maja

Vintage effekt - redigeringsvideo



Hej, eftersom det var så många som ville att jag skulle göra en redigeringsvideo på hur jag gjorde den här vintage effekten så gjorde jag en :) Det här är ett sätt att göra det och jag tror att jag kommer göra en till video där jag visar det andra sättet. Säg gärna vad ni tycker om den! (usch jag hatar egentligen att prata när jag gör en redigeringsvideo, min röst låter så himla konstigt och min dialekt är ännu konstigare haha).

- maja

hejdå fina maj


Åh vad fin den här månaden har varit, våren har kommit för att sedan försvinna och sen blev det sommar och nu verkar det ha blivit höst igen. Men i början av maj hade ingenting slagit ut, knappt några blommor fanns och gräset var tråkigt och gult. Vi har fotat ganska mycket och fått hem lite fina kläder och jag har lyckats få tag i mina första levisshorts och så har jag ju fyllt femton. Sen har den här månaden varit otroligt stressig, som maj alltid brukar vara, det har otroligt mycket med skolan och många viktiga dansrepetitioner den här sista veckan.

Jag har faktiskt inte lyckats välja någon favoritbild från den här månaden. Vilken av de fotona här över tycker ni mest om?
- maja

.


Nu har jag äntligen skickat in de sista arbetena innan sommaren. Jag har suttit uppe till elva varje kväll den här veckan och pluggat, plugga, äta, sova, dansa är i princip allt jag gjort den här veckan men nu är jag klar och jag är så himla glaad! Det enda jag har kvar att göra i skolan nu är ett matteprov. Men nu ska i alla fall ha lite mer tid för bloggen. Tack för alla fina bidrag till vår fototävling som har kommit in än så länge, skicka gärna in fler! Alla tävlingsbidrag kommer att bli accepterade i helgen!

Sen så vill jag också bara säga tusen tack till tjejen som driver bloggen photobytekla.blogg.se för att hon tipsade om vår blogg häromdagen. Blev helt lycklig när jag såg att hon hade tipsat om oss :D Så nu tycker jag att alla ni ska gå in på hennes blogg och kommentera något fint och kanske läsa inlägget som hon skrev om vår blogg HÄR.

- maja


START




bloglovin