få ett pris av kungen eller sätt en värld i brand


Idag har det varit bra väder och imorgon är det 2012. Någon som har sett den filmen, 2012? Om inte, gör inte det.
Jag var jätteosäker innan när jag började skriva detta inlägget, om det var 2012 eller 2013. Seriöst, jag började med att skriva "idag är det bra väder och imorgon är det 2013 (det är det väl..?)"
Sedan svarade jag själv på min fråga i parantesen; nej det är det INTE, petronella!
Så jag vet egentligen att det är 2012 imorgon.
Men något som jag inte vet är vad jag ska ha på mig ikväll, men jag tänker se lite gossip girl innan jag bestämmer mig för jag känner inte för att riva ner hela min garderob...än...
Aja, gott nytt år i alla fall! Mitt har varit bra, men nästa ska vara bättre!
-Petronella

Sista december

Canon EOS 400D, Canon EF  50mm f/1.8 II

Idag är det sista december och det är fantastiskt väder ute! Sol och iskallt (nästan minusgrader tycker jag är iskallt - vet inte om ni uppe i norr håller med mig menmen). Tänk att hela 2011 redan har gått, det här året har gått så otroligt snabbt!

Damien Rice – The Animals Were Gone

- Maja

Hard to let it go



Snart kommer Anna hem till mig och det är jättebra!
Hejsvejs!

-Petronella

Love will tear us apart

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Idag åker jag in med Frida och Anna och handlar på mellandagsrean. Blir nog inte särskilt mycket till mig eftersom jag ska försöka spara och inte slösa allt på vinterkläder :) Men det är ju alltid kul med rea och sen ska vi fika och prata om lite allt möjligt, ska bli jättekul :)

- Maja

Together isn't lonely


Bilder från fotograferingen med Maja igår. Tyckte det blev jättebra, men det var riktigt kallt!
Känns som om jag har varit borta från bloggen i flera veckor när det bara är några dagar, haha tänkte typ berätta om min jul och lägga ut lite bilder, men sedan kom jag på att jag redan gjort det...
Idag har jag vilat för jag har känt mig lite hängig, men nu är det bättre. Jag har kollat på gossip gilr hela dagen och åh vad det är bra! Snart ska jag nog äta sedan ska jag kolla på en film och efter det ska jag kolla friends eller gossip girl, så slappandet är absolut inte slut! Mmm..
Hejdå och hoppas att ni mår bra!

-Petronella

Vinnarna i inspirationstävlingen!


 

Siri

 


Siri har verkligen fångat den mörka vintriga känslan med sin bild som också fanns i inspirationsbilden. Underbar bild med koppen i fokus, den underbara ångan ur koppen, vackra färger och hon har lyckats perfekt med att hitta stämningen.



 

 

 


Amanda


 

Amandas foto är jättefint! Vi älskar färgerna och det lite brusiga i bilden. Vi tycker också att hon har lyckats fånga stämningen i bilden och likna inspirationsbilden men ändå sätta sin egen tvist på fotot, jättefint!



 


 

Lovisa



Vi tycker att Lovisa har fångat den lugna lite mysiga känslan med hennes bild, ett smart drag tycker vi att hela bilden är oskarp. De fina färgerna och ångan som syns från koppen är det vi föll för :)



Här är vår bild:







Hoppas ni tyckte det här var kul för snart ska vi nog ha en till inspirationstävling och grattis igen till er som vann! Alla hade jättefina bilder men tyvärr kan vi ju bara välja ut tre och det som är avgörande är hur bra de tänker på att likna inspirationsbilden :)

Första bilderna!

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Fotade av: Maja, jag
På bilderna: Petronella


Här är de första bilderna från när jag och Petronella fotograferade, som ni ser så fotograferade vi inte på stranden eftersom vattnet hade stigit så mycket under natten att det inte fanns någon strand att stå på, haha :) Vattnet var ända uppe vid klitterna :)

Men vi hittade ett jättefint ställe precis bredvid stranden och där var det jättefint ljus (men iskallt, haha). Vad tycker ni om bilderna?

- Maja

28 december

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

På bilderna över ser ni en av tekopparna som jag gav till mamma och pappa i julklapp, köpt på Indiska :)

Idag fotograferade jag och Petronella tillsammans och det blev jättefina bilder! Jag ska snart föra över dem till datorn och redigera dem så att ni får se dem :) Sen åkte vi hem till mig och åt och drack te och sen var hon tvungen att åka för att hon skulle se på bio med sina små kusiner :) Vinnarna i inspirationstävlingen kommer nog upp imorgon förresten :)

- Maja

Idag ska vi fotografera :)


Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm

Hej, idag ska jag och Petronella fotografera tillsammans, vi ska fota porträtt och förhoppningsvis så ska vi fota på stranden som ni ser på bilderna över. Det ska bli jätteroligt eftersom det känns som om det var längesen jag fotograferade "på riktigt" om ni förstår vad jag menar :) Anledningen till att Petronella inte har bloggat är för att hennes internet har varit nere de senaste dagarna.

- Maja

Stjärnbilden




Jag tänkte lägga upp en sån här före och efter-bild igen eftersom jag själv alltid tycker det är roligt att se sånna bilder. Den här bilden är på Petronella och jag testade att lägga på ett sånt där stjärnfilter på den här bilden (hittat på deviantart). Det var första gången jag provade att redigera på det sättet och vet fortfarande inte riktigt ifall jag tycker att det blev bra eller dåligt. Jag hade gärna provat att göra samma sak på en annan bild någon gång. Vad tycker ni om den här redigeringen?

- Maja

Jag har skaffat flickr!




Jag har äntligen skaffat flickr. Där tänkte jag samla alla bilder som jag tycker om mest så att det kan bli något sorts portfolio eller en plats där man kan se mina bilder utanför bloggen. Det finns också massor av duktiga och inspirerande fotografer på flickr, på Favorites hittar ni mina favoritbilder av andra fotografer på flickr, otroligt inspirerande och vackra! Än så länge har jag inte riktigt kommit igång med flickr än men några foton finns det allt, haha :) Jag heter Comme-ci-comme-ca där, mest för att jag tycker att det är ett så gulligt uttryck på mitt favoritspråk :)

HÄR FINNS MITT FLICKR-KONTO

- Maja

Fototips: Hur du fotar bokeh

För att fota en bokehbild behöver du:

1. Någon ljuskälla - antingen solen genom bladen eller många små lampor
2. Ett objektiv som du kan välja manuellt fokus med
3. En kamera :)

Här kommer ett alternativ på hur du kan fotografera bokeh:


Här har ni en bild på ett träd med många små lampor som nu är i fokus (längre bort är ett träd, det har nu kommit i ofokus och därför är det bokeh där).


Här är mitt objektiv och det ni ser är knappen där man ändrar från Autofokus (AF) till Manuellt fokus (MF).
När ni har ändrat till manuellt fokus så finns det en liten ring på objektivet. Den ringen snurrar ni på när ni vill bestämma vart objektivet ska fokusera. Prova att snurra lite på den ringen tills ljuset är inte är i fokus. Prova sen att ta en bild!


Min bild blev såhär!



Här kommer det andra alternativet på hur du kan fotografera bokeh:


Du har ett motiv - kanske en människa eller något annat framför träd med blad - solen måste skina in genom bladen. Du ändrar bländaren så att den blir stor (lågt bländartal - t.ex. 1.8) och så fokuserar du på ditt motiv. När bladen bakom inte är i fokus längre så kommer du få bokeh i bakgrunden.


Såhär blev min bild!



Här kommer det tredje alternativet på hur du kan fota bokeh:


Du går upp tidigt på morgonen när det är dagg kvar i gräset. Sen så lägger du dig ner och fokuserar på grässtråna längst fram. När gräset bakom som har små vattendroppar på sig, blir i ofokus så kommer det att bli bokeh i bakgrunden.


Såhär blev min bild :)



Sååå, jag hoppas att ni som frågat efter bokeh-tips lärde er något :)

- Maja

Rosa

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8


- Maja

Julafton

Bilder från en uuuuunderbaar jul.

-Petronella

Julbilder

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8
Bilder som jag tog på julafton


- Maja

Jag ska till Paris !!!

29f6l1y_large

20090417191430_large

4979503493_f293e5fe37_large

Tumblr_ljdhoh18gy1qh17cqo1_r1_500_large

Tumblr_lqk53avdyj1qd0pymo1_500_large
Klicka på bilderna för att komma till sidorna
Alla bilder hittade på weheartit.com

Jag fick världensvärldens bästa julklapp av världens bästa mamma och pappa, i slutet av mars åker jag och mamma till Paris !!! Typ världens finaste stad där de pratar världens finaste språk och jag ska fota överallt, äta på jättemysiga caféer, gå och gå och gå i timmar och titta på allt fint. Det ska bli så roligt och jag är så himla glad just nu, haha :D



Som ni kanske förstår hade jag en bra julafton, hade ni också det?

- Maja

Il Vous Aime, C'est Secret, Lui Dites Pas Que Je Vous L'ai Dit

College – A Real Hero
Lana Del Rey – Blue Jeans
The Cinematic Orchestra – To Build A Home
-Petronella

tjugofjärdedecembertvåtusenelva

God jul på er!
Julshortsen jag har på mig på bilden har jag klippt själv (stolt) av ett par pyjamasbyxor som var alldeles för korta. Intressant...
Tror att det kommer bli väldigt många julklappar i år... Varje år säger vi att vi ska minska på dem, men som vanligt funkar det aldrig. Jag har köpt hur mycket julkpappar som helst och inte tala om mormor och farmor... Haha! Ska i alla fall bli jättemysigt och det kommer bli en del mat.
Nu är bara den stora frågan vad jag ska ha på mig, men det fixar sig. Jag fick en klänning av mamma sedan har jag ju den jag köpte så det är inte så att jag inte har något att välja på :)
GOD JUL alla underbara!
Oj just det! Här kommer min absoluta favoritlåt just nu :Lana Del Rey – Video Games

-Petronella

.

It's beginning to look a lot like christmas

Bild på min lilla söta hund Pixie (hon är en bichon havanais)

Idag ska vi baka all julmat (godis, lite dansk julmat, köttbullar, Ris à la Malta och lite mer, det ska bli jättemysigt (och gott, haha).



Jag har blivit finalist hos Siri vilket ju är jätteroligt! Jag skulle bli ännu gladare ifall ni ville rösta på mig i tävlingen - nr. 12! HÄR HITTAR NI HENNES TÄVLING


- Maja

Tacktacktacktacktack!



Hur glad blir man inte av att läsa sånt här? helt sjuktsjuktsjuktsjukt glad. Nejmen tack så jättemycket Bisa som tipsade om vår blogg och skrev allt det där fina. Det stärker oss verkligen jättemycket och det är så himla roligt att få höra sånt så TACK! Och tack till julia som också tipsade om vår blogg igår.

Läs Bisas fina blogg här  :)
Läs Julias fina blogg här :)
Och tack till Zlokka som också tipsat! Läs hennes blogg här!

- Maja

Christmas

Varm choklad med grädde är ju inte helt fel.
Allstå julfilmer är såååå bäst
Detta året har jag köpt julklappar som jag ska slå in alla sähäääär fint
mm.... julgodiis!
Fina julgran
Let it snow, let it snow, let it snow!
Pleas?

-Petronella

To build a home


En liten video jag och Frida gjorde härom dagen.
Låten heter To build a home.
Kommentera om ni tycker vi ska fortsätta med videos.


-Petronella

Julmys

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Idag ska vi ha julmys hemma, köpa julmat, slå in julklappar, titta på julfilmer, äta pepparkakor och clementiner och dricka te och julmust. Älskar att ha jullov, nu är det bara en massa snö som saknas :) Vi fick förresten se första snön igår, inte för att det var så mycket och den lade sig ju inte direkt men det var i alla fall snö :)

- Maja

love actually

Om ni vill få en bra julkänsla tycker jag att ni ska se filmen Love actually. Den är min nya favoritfilm även fast jag har sett den innan. Den är bara så bra!
Annars har jag varit med Frida idag och vi har filmat lite så en film på henne och mig kommer nog i morgonbitti.
Nu vill jag bara säga GODJUL till er alla underbara!
Nat King Cole – The Christmas Song
-Petronella

Drar till Köpenhamn

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Bilden över: Vår fina lampa från Florence som står i köket.

Igår hade vi sån här live-frågestund ju och det var jättekul! :) Det kanske vi gör om någon gång :)

Idag sticker jag in till Köpenhamn med mamma och pappa, vet inte riktigt vad vi ska göra men det är alltid mysigt att vara i Köpenhamn såhär innan julen.

The Middle East – Blood
The Middle East – The Darkest Side

- Maja

Live-frågestund


Fråga frågor i chatten, tryck på chat i rutan så kommer det komma upp en ruta där ni kan chatta och ställa era frågor så svarar vi på dem direkt!

Första jullovsdagen :)

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Nu sitter vi och njuter av att vi har jullov, så himla mysigt! Vi har börjat på en sak som ni får reda på om några dagar förhoppningsvis :)

Glöm inte att gå in här klockan sju ikväll!

Julklappshandling i Malmö

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

I lördags så var vi (jag, Petronella, Frida, Anna och Hanna) och köpte julklappar och tittade i en massa fina butiker i Malmö hela dagen. Det var jättemysigt men det började tyvärr regna på kvällen så jag fick inte så många bilder på det fina julpyntet som de hängt upp.

Har ni köpt alla julklappar än?

- Maja

En dag i malmö och lite till

Jag fotar lite på människor här och där.
Sedan fotade anna mig.
Sedan fotade jag fina Maja och Frida.
Efter att vi hade drömt inne på Monki åt vi lite. På bilden ser ni en söt frida som på julavslutningen i kyrkan idag sjöng underbart. Inga ögon var torra, om ni fattar vad jag menar (fast min vara ganska torra, men hon sjöng bra ändå)... Hihi, så stolt! :D
Det började mörkna ute, men jag fotade lite ändå. Tycker om lite brus, det gör inget. På bilden ser ni Anna som har den här fina bloggen.
Jag glömde ju min kamera i Fridas väska så när vi tack på rasten och hämtade den tog jag lite bilder.

Sedan tvingade jag Anna att fota mig också. Jag vet att jag inte har så fina skor, men jag är inte så bra på att köpa det... Fast nu vet jag de perfekta, bara liiiite för dyra tycker jag..

Japp, det en och en tredjedels dag i bilder. Nu ska jag se Friends med en ganska sur syster.

-Petronella

Imorgon klockan sju!

Jo vi tänkte ha en sån här live-frågestund som många bloggr brukar ha. Vi sitter typ och pratar in i kameran så att ni ser oss och så ställer ni frågor i chatten. Det kommer att vara här på bloggen så ifall ni går in här så kommer ni se det. Och ja, då får ni gärna ställa frågor om allt möjligt, och ställer ingen frågor så kommer vi nog mest prata på bara, haha. Så ja, vi hoppas ni tycker det ska bli kul!

Vinterporträtt

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

De här bilderna togs faktiskt på bussen in till stan. Jag älskar det fina ljuset i bilderna som man får när man fotar på bussen, haha :) Nej men provar ni att fota porträtt på bussen så ska ni se att det blir verkligen jättefint :)
Den här bilden på Petronella tycker jag jättemycket om, den känns så vintrig.

Vilken tycker ni mest om, den svartvita eller den i färg?


- Maja

Love will tear us apart

Har glömt min kamera i fridas väska så jag använder mig av min Iphone istället. !. (strumporna på bilden köpte jag igår, ett par svart också)
Nu ska vi pynta granen och lyssna på julmusik. Imorgon är det sista dagen i skolan och då ser vi bara på en massa filmer, myys!

-Petronella

Glad fjärde advent!

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Idag är det redan fjärde advent, det har gått så himla snabbt! Imorgon har vi julavslutning och det ska verkligen bli SÅ skönt! Det har verkligen varit mycket de här senaste veckorna men nu är alla proven gjorda och arbetena inlämnade så nu kan vi bara ta det lugnt i tre veckor.

TACK alla ni som börjat följa oss och som skrivit så snälla kommentarer till oss! Vi sa ju att när vi fått 500 följare så ska vi ha live-frågestund så vi tror att vi ska ha det på tisdag kväll :) Är det någon som skulle vara intresserad av det?

- Maja

Vad ska det bli av dig?


Är hemma efter en dag i Malmö. Jag har köpt två knästrumpor, en bh och en klännig. Vi var påväg till bussen som skulle gå snart , emn jag såg klänningen och köpte den utan att prova eller nått, men den passade perfekt och var ursnygg! Såklart blir det bild på den, men jag glömde min kamera i Fridas väska så ni får vänta lite.. Är så glad att vi har fått så många prenumenanter! Här kommer min spellista:
Vad ska det bli av dig?

-Petronella

Tack!

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Gammal bild

Jag vill mest bara säga tack för alla fina kommentarer vi fick efter att ha hamnat på blogg.se's sidmeny (eller vad man ska kalla det :). Det är jättekul att så många hittat  hit och vi blir så glada för alla nya följare!
Tacktacktack!


bloglovin

- Maja

It's the most beautiful time of the year

Vi är hemma hos Anna (annawahl.blogg.se) och vi har det jättemysigt. Snart ska vi se på the holiday och de andra blev helt till sig när jag sa att jag aldrig hade sätt den. Så vi ska se den. Är den bra? Har någon av er sett den? Måste dra nu, heejdaa!

-Petronella

Snart, snart jullov!

Bild fotad av Anna
Hej idag är det nästsista skoldagen innan jullovet (skolan slutar på måndagen på kvällen...) och jag har SO-prov, sista provet innan jullovet och efter idag kan jag äntligen slappna av i tre veckor, så himla skönt!
För att fira att vi nästan har jullov ska jag, Petro, Hanna, Frida och Madde hem till Anna för att julbaka och se på the Holiday efter skolan (vi slutar halv tolv :D). Det ska bli så himla mysigt!
- Maja

River en vacker dröm

Imorgon ska vi har tjejkväll, med tjejfilmer, tjejbakning, tjejlåtar och tjejsnack.
Den här låter gör mig glad-U2 – Beautiful Day
-Petronella

Hjalmar 13 :)

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

I förrgår fyllde min lillebror Hjalmar tretton år, på Lucia :) Jag känner faktiskt ganska många som fyller år på Lucia (fyra stycken, men det är faktiskt lite mycket, haha). Tog den här bilden innan vi gick in för att sjunga för honom, jag blev väckt klockan sex, haha gissa om jag var trött:)

bloglovin
- Maja

Onsdag...

Sommarminnen


Hej, idag började jag åtta för att ha matteprov, sen slutade jag klockan fyra efter ett Bip-test och cyklade hem i regnet och mörkret och nu ska jag snart plugga för SO-provet som jag ska ha på fredag :( Förlåt för alla gamla bilder men just nu är det såhär att jag cyklar till skolan när det är mörkt ute och kommer hem när det är mörkt ute och det finns inte så mycket att fota då... På jullovet (om fem dagar!) kommer det bli bättre, jag lovar :)

 

Vill passa på att tacka alla som röstade på mig i en tävling:


http://hannaaass.blogg.se/http://iphoto.bloggplatsen.sehttp://annaastrid.webblogg.se/http://zlokka.blogg.se/,  http://mycameraandi.webblogg.se/http://plingtjingeling.blogspot.comhttp://solkvints.blogg.se/http://seliiinaa.devote.se
http://fourphotographs.blogg.se/http://somprickenoveri.blogg.se/http://noraautumn.blogg.se/,
http://fluugsvaamp.blogg.se/http://jessicafotar.blogg.se/http://fotografoalva.blogg.se/http://rrrebeccah.blogg.se/
http://thelastlivingrose.blogspot.com/http://thelastlivingrose.blogspot.com/http://annasfoto.webblogg.se/http://hildadahren.devote.s'
http://grahnforever.blogg.se/http://nielnara.blogg.se/http://morwen.blogg.se/http://zmoothie.devote.sehttp://lcfoto.blogg.s
http://filippaochphilippa.blogg.se/http://wilmastinaelvira.blogg.se/http://mariakristina.devote.sehttp://photosbyher.blogg.se/
http://izabello.blogg.se/http://annaphoto.webblogg.se/http://emmaeriksssons.blogg.se/

Tack så jättemycket!

Though nothing will keep us together. We could steal time just for one day.

Något som gjorde dig glad igår?
Att jag slapp cykla till skolan och att jag fick skatta med mina fina vänner.

Humör just nu?
Skitglad att jag inte har något att plugga. Sedan är jag väl också lite trött för att jag inte sov någonting inatt. Det hjälpte inte med att min syster kom och väckte mig och sa att klockan var kvart över åtta när den egentligen var kvart över sju... Fast då var jag ju bara stressad, med sak samma.



Vad gjorde du klockan åtta på morgonen?
Jag var på väg till skolan.

Vad gjorde du för femton minuter sedan?
Jag sjöng högt högt på den här och den här och den här låten.

Vad du ser om du tittar till höger?
Hahah jag ser en vägg. Roligt roligt.

Vad gör dig glad just nu?
Hmm. Att kläder finns och att det snart är jullov. Att jag har världens bästa vänner och familj och att jag ska till Malmö på lördag. Här är en låt som är glad

Hur vädret är hos dig just nu?
Det är för jävla tråkigt asså. Jag vill bara spotta på det. Ni kan kanske gissa att det inte är snö...

Vad var det senaste du åt?
Jag åt en perkeft mogen banan. Det hade en precis rätt konsistens. Den var helt enkelt perfekt och den liksom smälte i munne (blö) och den var alldeles..aldelles.....gul.

Vilket mål på dagen tycker du bäst om?
Åh så enkelt. Mellanmål/fika. Har alltid tyckt det och kommer alltid att göra det.

Bästa glassmaken?
Ååå nu blev jag sugen på glass! Hmm, jag älskar allt som har med choklad att göra så det är nog min favorit. Sedan är hallon gott, för att inte tala om citron eller lakrist. Jag älskar all glass.

Sover du tungt?
(strunta i det jag skrev innan om att jag inte kunde sova inatt för en sekund). Guuuud ja! And I looooove it!
(Nu kan ni sluta strunta i det jag skrev inna om att jag inte kunde sova inatt)

Drömmer du mardrömmar?
Nej. Mina drömmar är bara helt konstiga. Och sen så brukar jag inte komma ihåg dem heller.

Hur många kuddar sover du med?
Jag sover på en kudde. Fast den är väldigt lång, typ som en sån där hotellkudde ni vet.

Snarkar du?
Nej, jag är så tyst så att man skulle kunna tro att jag var död. Hihi.

Favoritkläder?
Just idag är mina favoritkläder en stickad tröja med en blus under och ett par svart höga tighta jeans under. Blusen i sig är också en favorit.

Favoritgodis?
Ibland kan jag vara så sjukt sugen på lösgodis. Och då är mina favoriter surt, salt och choklad. Men oftast är jag bara sugen på choklad. De som jag brukar äta är antingen helt vanlig mjölkchoklad eller mörk choklad med chihli smak. Gud, den är himmelsk.

Höger-eller vänsterhänt?
Höger. Är riktigt handikappad med vänster. ....

Stjärntecken?
The one and only VÄDUREN!

Vad längtar du efter mest just nu?
loooooooooooooooooooooooooov.

Listan är tagen från den här bloggen.

-Petronella


Inspirations - rebeckabjurmell.tumblr.com



Skärmklipp från rebeckabjurmell.tumblr.com, ursprunglig källa okänd

Jag och Petronella letar alltid efter ny inspiration, på fotobloggar, tumblr, weheartit eller på instagram. Här är en av våra favoriter. Hon som driver sidan heter Rebecka Bjurmell och hon samlar på sig och lägger upp otroligt vackra inspirationsbilder. Så ifall ni vill bli riktigt inspirerade så ska ni lägga till DEN HÄR sidan i ert bokmärkesfält. Hon har även en blogg som heter lillavitsippa.devote.se som ni också kan gå in på :)

- Maja

Dimmiga dar, det där var fina dar men jag såg aldrig riktigt var vi var.


Just nu har jag inga bilder. Tråkigt tråkigt.
Men, jag hade tänkt åka in till Malmö i helgen och då har ju självklart med mig kameran. Har velat ta mysiga-vinter-stad-lyktor-eld-te-lussebulle bilder jättelänge nu. På fredsg ska jag och några kompisar baka julgrejor tror jag. Sedan har vi nog lite filmmys och sånt också. Nu får man ta i lite med allt julmys eftersom det inte är så ofta. Liskom när är man innne och dricker te och kollar film på sommaren? Bara undra liksom. Ja preeeciiiis.
Nej, nu var det slutskrivet för jag sla hämta min hund, sedan ska jag plugga lite No och kanske lite matte. Blööööööööööööö x 100000000.
Hejdå.

-Petronella

Hej :D

Hej! Vi är så sjukt glada över att vi har fått så många följare under den tiden vi bloggat, snart ett år nu ju. Men vi vet ju knappt någonting om er som klickar er in här varje dag och därför skulle det verkligen vara jättesnällt ifall ni ville svara på de frågorna här under :) Tack för alla fina kommentarer ni skriver och för att ni klickar er in och läser våra inlägg varje dag, vi blir så glada!

Snurra min jord igen, för allt vi varit en gång

Canon EOS 1000D, Sigma 18-250mm f/3,5

Gör din tolkning, häll mig full med svar.
Jag får liskom ingen ordning på mitt liv. Det kan va så förfärligt. Det kan va så bra.
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd, det kan va så förfärligt. Det kan va så bra.


Från den här låten.

-Petronella


Photoshop guide - Rött streck i dina bilder



Hej, här är en guide på hur man gör sånna där röda streck i sina bilder som vi brukar göra. Det här går att göra i både photoshop elements och i photoshop CS. Fråga ifall ni inte förstår vad jag menar för i den här videon vet jag inte riktigt vad jag säger haha :) Hoppas ni tyckte det var bra med en sån här video-guide :)

- Maja

Ingenting Är Som Det Varit Förr, Tillsammans Är Vi Utanför. Bland Molnen.

Canon Eos 1000D, Sigma 18-250mm f/3,5

Det är mamma som är snillet bakom bilderna och det är när jag skulle vara en klädhängare förra veckan. Var kul faktiskt. Idag har jag gjort minipepparkakshus som vi ska ha till dukningen på julafton, alla får varsin och alla är unika. Oooja. Dom är så fina så.
Nu är klockan egentilgen lite för mycket tycker jag. Jag kom också precis på att jag komer att flippa lite när jag märker att jag inte har något att läsa innan jag somnar. Det kommer inte bli vackert.. nej, nej.
Jag ser fram emot jullovet för då ska jag göra många roliga saker. Det ska bli roligt. Hahah. Hejdå.

-Petronellla

Tusen gånger starkare, tusen gånger finare, tusen gånger bättre, tusen gånger hit, tusen gånger dit

Canon EOS 1000D, Canon Ef 50mm f/2,5 macro

Det är jobbigt. För jag är beroende av en serie. Den heter Bron och går på ettan, men jag ser den på svt play. Den är så bra, att man tar en "paus" från alltig en liten stund och ser på den. Varjen avsnitt är ändå en timma så det blir en ganska lång "paus" varje gång jag måste se den. För det måste jag verkligen.
Var bara det jag ville säga, tror jag ska gå och ta mig en lussebulle. För det har jag förtjänat, efter alla långa "pauser".

-Petronella

Fototävling hos Siri



Det var längesen jag var med i en fototävling men när jag såg att Siri höll i en så var det ingen tvekan om att jag skulle anmäla mig. Temat är något fint och bilden över tycker jag om väldigt mycket, just för att det är dans och ni som följt vår blogg länge kan nästan inte ha missat att jag älskar dans.
Det finns två pris från fotofyndet som man kan vinna.

Tävlingen l Siris fina blogg l Fotofyndet

- Maja

folksång för folk som inte kan bete sig som folk.

Canon EOS 1000D, Sigma 18-250mm f/3,5

Jag gånger 16.
Nu bakar jag med mamma och syster, typ 37 000000 lussebullar.  Sedan ska vi också göra egen pepparkaksdeg och göra minihus. Lyssnar på julmusik, eldar och har det allmänt mysigt.

-Petronella

lördag

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm + closeup filter +4

Är helt glad över att Amanda Fondell vann idol det här året, hon är så sjukt grym och jag har hoppats att hon skulle vinna sen jag såg henne på slutaudition. Åååh vad kul det ska bli när hon släpper en skiva :D Tyckte ni att det var rätt person som vann?

Idag ska jag plugga större delen av dagen, den här sista veckan har vi fyra stora prov, så ja...
Har ni lika mycket nu under den sista veckan? (vi slutar den 19:de)


- Maja

We go hand in hand

Canon eos 1000D, Sigma 18-250mm f/3,5

Snart bär det av till Malmö.

Inspirationstävling 2 - vinterkänsla och koppar

Det här är vår andra inspirationstävling - men vad är då en inspirationstävling?

Idén är såhär att vi, varannan vecka väljer ut en bild som vi tycker inspirerar och sedan ska både vi och ni (ni som vill) ta en bild som liknar inspirationsbilden - men ändå göra något eget av ditt foto.

Efter de två veckorna som ni har på er att ta bilden och mejla in eller göra ett blogginlägg väljer vi ut två stycken som vi tycker har lyckats bäst med uppdraget, och efter det börjar vi om!

 

För att vara med i vår inspirationstävling:

 

•   Titta på inspirationsbilden som vi valt ut.

•   Gå ut och fota något som liknar inspirationsbilden, men lägg till en egen tvist på fotot.

•   Mejla oss ([email protected]) eller gör ett blogginlägg med din bild (och skriv en kommentar i detta inlägget med länken till ditt blogginlägg).

•   Efter två veckor väljs vinnarna ut, då börjar vi om och alla - även de som vunnit - kan vara med igen.

 

Pris:

•   Bild och blogg publicerade i ett inlägg på vår blogg + länk i vår dropdownmeny (ovanför headern)

 

Vi väljer ut vinnarna efter hur bra ert foto har liknat inspirationsbilden när det gäller:

 

•   Fotots känsla

•   Fotots komposition

•   Fotots färger

•   Men såklart går vi även efter kvalité och hur fotot fångar åskådarens intresse

 

 

Andra uppdragets inspirationsbild:


Tumblr_lsiqh4t63d1qd0pkno1_500_large


Ni kan skicka in bidrag till den 23 december!

Jag går i vinterskor på hösten, alltid förberedd för storm

Canon EOS 1000D, Sigma 18-250mm f/3,5


Yann Tiersen – La valse d'Amélie (Version piano)
Yann Tiersen – Comptine d'un autre été, l'après-midi

-Petronella

Vattenko

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Bilden över tog jag för jättelängesen, jag har bara inte hunnit redigera den än.

Jag och Petronella har bestämt att vi ska ha livefrågestund när vi får 500 prenumeranter - 41 kvar! :D Men vad skulle ni tycka om det?

- Maja

Tiny dancer


Tre ljusa bilder. Kanske inte så juliga, men men. Vilken tycker ni är finast? Själv tycker jag den längs ner ;)
Nu ska jag plugga spanska, tyvärr....Blö. Tack gud för att det snart är jullov!
Min favoritlåt just nu: Elton John – Tiny Dancer

-Petronella

Pepparkaksbak

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här över sen ni bilder från pepparkaksbaket i fredags, vi gjorde en karusell haha :)

- Maja

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Hej! Idag har jag haft två prov och båda gick jättebra, och sen har jag pluggat tills nu. Lite avundsjuk på Petronella som inte kom till skolan idag, haha :) Dansen slutar den här veckan tyvärr :( Kommer få vänta tills januari innan den börjar igen, känns ju som en hel evighet! Men det ska också bli skönt att ta det lite lugnt och så får jag ju mer tid till läxor den sista veckan när vi har hur mycket prov och inlämningar som helst.

Hur har er dag varit?

- Maja

musik?



Igår satt jag och gjorde en lista med bra pluggmusik - tycker det passade bra nu eftersom jag kommer plugga väldigt mycket nu innan julen. Jag älskar att ha musik på när jag pluggar, när jag sitter på bussen, när jag cyklar till skolan, när jag är ensam och inte gör någonting. För att komma till listan tryck på bilden eller här

-->  fin pluggmusik

- Maja


Fotas imorgon :)

Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/2,5 macro, Sigma 18-1250mm f/3,5

Jag är helt slut. Vi hade julmarknad idag och det var typ kaos. Man blir bara så himla trött, så när jag kom hem åt jag lasagnerester och kollade på serien, bron på svt play. Riktigt bra! Den är en timme lång så det var perfekt att ligga i sängen och kolla lite mord och sånt.
Imorgon missar jag hela skolan för jag ska bli fotad i malmö. Ska bli spännande för har aldrig blivit det förut och sedan får jag ju se hur allt sånt fungerar. Sedan blir det lite sovmorgon också. yippi!
Måste också säga att det är så kul att ha rött hår (för det är mer rött än på de bilderna som Maja la upp, i alla fall i min spegel, hihi). det är inte helt rött, men ni fattar.
Oookej, hejdå!

-Petronella

Petronellas nya hårfärg

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Många som varit på och tjatat om att de vill se resultatet av Petronellas nya hårfärg och här är det! Mörkare och rödare - och väldigt väldigt fint! Jag vet att Petronella är jättenöjd och jag tycker att det blev jättebra :D

- Maja

Jag kan se dig där borta i hörnet sa den lilla flickan med rosetter i håret


Canon EOS 1000D, Sigma 18-250mm f/3,5

Chique i Malmö. En av de roligaste affärerna jag vet.
jag ska baka julgodis nu med frida, inga andra eftersom de är svikare. Blööö

-Petronella

One last time

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8
Hur gott hade inte det här varit nu?

Idag har jag och Petronella varit i Malmö hela dagen och köpt julklappar och fikat på Kafferosteriet (världens mysigaste café), det var jättemysigt :) Idag ska jag bara vara hemma och se på Bridesmaids som jag har hört mycket bra om men inte hunnit se än, har ni sett den coh vad tyckte ni i så fall?

- maja

When nothing goes right, go left


Kommentera "ja" ifall ni tycker rubriken är bäst!

-Petronella

It should be written all over your face


Alla klänningar från ROMWE. kärlek.
Sitter och lyssnar på musik och ska nog se på lite friends nu. Jag har inga bilder på mitt nya eldigare hår, men det har maja så ni fåt tjata på henne. Haha, nej, men jag tror hon lägger upp dom snart :)
Tror jag ska in till malmö imorgon och shoppa lite julklappar, men måste hitta någon som vilj göra mig sällskap. Verkar som om alla är bussy, men jag ska säkert hitta någon som också vill åka in till malmö och chilla, dricka kaffe/te och handla julklappar :D

James Blake – Limit To Your Love
Feist – The Limit To Your Love

-Petronella

shorts och barfota

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Jag vill ha shorts och gå barfota igen


The Kooks – Seaside

.

Bild från arkivet

Hej! Idag har vi ju det årliga pepparkaksbaket på skolan och det ska bli jättekul - haha vår grupp (vilken både jag och Petronella ingår i) satsar jättemycket, men det är ju alltid kul. Jag tar med kameran så jag hoppas det blir lite bilder som jag kan visa här sen. Jag hoppas ni inte tycker att det är alldeles för tråkigt med arkivbilder men just nu har jag inte så många nya bilder och jag hinner aldrig ta några nya under veckorna för då är det ju nästan helt mörkt när jag kommer hem från skolan.

- Maja

eld


Sitter med en kopparröd färg i håret och om 23 minuter ska det bort. Hoppas det blir bra!!!!
Hela dagen imorgon är det pepparbaksbak och vi ska göra en karusell, vi komer att vinna! Wiho
Hade inget mer att berätta, ni får se den nya hårfärgen förhoppnsingsvis imorgon :)


-Petronella

November 2011


Jag gör ju alltid en liten sammanfattning över månaden som gått precis när en månad slutat och det här är då bilderna som jag tog i November. Har ni någon favorit? Min är den första med vattendropparna.

- Maja


START




bloglovin