Off to the races

Vilken redigering tycker ni bäst om?


-Petronella

Don't Panic - Petronella

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Bilder på Petronella från fotograferingen vi hade i förra helgen. Igår dansade jag och lyssnade på Lana Del Rey's nya album och pluggade inför ett engelskprov och ett franskprov som vi ska ha idag. Hoppas ni gillar bilderna på Petronella!

- Maja

Att måla med ljus

Idag har jag varit på en fotokurs med pappa. Det var super! Lärde mig massvis av saker.
Jag vet inte, men jag blev väldigt nöjd med dessa bilderna. Tycker om lite brus och svartvitt. Älskar morgonljus och fina människor. Just nu. Mycket plugg och fotografetring och kläder och mat. Och träning.. Och musik... hinner ju inte med att andas. Dessutom är jag lite halvjsuk. Blir anfodd av att gå några meter bara. Blö säger jag. Våren är mer en välkommen :)
Nu MÅSTE jag SOVA! Godnatt

-Petronella

.

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Ni har väl inte missat att ni kan följa oss på instagram? Sök på fotogeniquee så hittar ni oss :)


Behind the scenes

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här kommer lite behind the scenes bilder från förra fotograferingen. Kände att det var längesen jag visade några sånna :) Jag har bara dansat och pluggat hela dagen idag, skittråkigt att göra på en söndag (eller ja, dansen var ju i och för sig rolig), men jaja, det måste göras :) Nu ska jag återvända till mina anteckningar om Israel och Palestina konflikten.
Vad har ni gjort idag?

- Maja

Don't Panic - Frida

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här är de första bilderna från gårdagens fotografering! Det var iskallt att stå utan vantar i två timmar i tunna tajts i minusgrader, det gjorde så sjukt ont i fingrarna när man kom in och på första bilden ser ni att det snöade litegrann också, men fina bilder blev det så det var helt klart värt det :) Sen hade vi ju jättekul också.

- Maja

Lalalala

När man har glömt sin dator hemma hos Maja så får man ta det man har. Haha! Ikväll är det jag och Cornelia som ska mysa med pizza och glass så jag tänkte kolla på lite bilder på oss. Ja och sen blev det att jag ville visa er dem också. Vår familj älskar att resa och jag är helt tokig i att resa. Vill överallt. Därför har vi mycket semesterbilder, ja och de är dem ni får se....
Coola ungar i Thailand

Konstiga ungar i Spanien

Söta ungar i Phillipinerna

Glada ungar i Thailand

-Petronella

Fotografering idag


Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Gammal bild

Hej, jag har precis kommit hem från en fotografering med Madde, Petronella, Frida, Anna och Hanna och sen var vi på Kust och fikade. Det har blivit så himla fina bilder och jag hoppas jag kan visa er dem snart :)

- Maja

Time flies

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här över ser ni lite fler bilder på Petronella från vår lilla fotografering. Idag har jag varit i skolan (kuuuul, eller inte alls faktiskt), sen åkte Petronella och Frida hem till mig och så bakade vi semlor (eller ja, bakade och bakade, vi vispade grädde, smetade ut färdig semlefyllning på köpta bullar) till mina småbröder och deras kompisar. Ikväll kommer de hem till mig igen och så ska vi se på film, äta godis (sjukt sugen på godis just nu) och mysa, kommer bli sjukt kul :) Imorgon ska vi fotografera tillsammans med Anna, Hanna och Madde också så lite nya bilder kommer dyka upp här på bloggen.

Kram!

- Maja

Bloggtips: Madeinjapan - Anna


Här kommer ett bloggtips eftersom vi har brist på bloggporträtt som ni kanske märkt :)

Anna driver en blogg som heter madeinjapan.nu, där lägger hon upp vackra fotografier, bra tips när det gäller smink, kläder, foto osv. och skriver om sin vardag.

Gå in och följ henne på bloglovin här / Besök hennes blogg här

- Maja

Något sött och otroligt gulligt

Jag vet att det är en gammal bild. Eller gamla bilder, men men..
Jag är så sjukt sugen på godis ju nu! Inte choklad utan riktigt lösgodis liksom. Herregud vad jag är sugen på det! Jag dör om jag inte får det! Och såklart har vi inget onyttigt hemma. Tänk om det fanns en godiseria, som en pizzaria. Man kunde ringa och beställa godis, så skulle de komma inom fem minuter. Jag vill ha godis! Är det någon av alla er underbara läsare som vill vara ännu mer underbara och ge mig lite godis? Jag är faktist lite sjuk, så jag får kräva sånt. Vill ni veta det sämsta nånsin (haha, nej såklart ni inte vill, men jag kommer skriva det ändå). Jo att när jag kolla i kylen efter något sött och gott så hittade jag ett paket glass. Liksom praise the lord tänkte jag, men när jag öppnade den så var den full av frysta bananer. Focking hell! Fattar ni hur arg jag blev. Fick typ en panikattack. Och VEM lägger frysta bananer i ett paket glass?!
Nej, mamma har helt gått över gränsen! Man för inte lura människor så! nej, nu är jag sur. Ska fortsätta leta efter godis hemme och kolla på ett avsnitt gossip gir.


-Petronella

I bet you look good on the dancefloor

Jag är trött och har det jättemysigt. Lite control och joy division-bilder. Control är en UNDERBAR film och Joy division är ett UNDERBART band, eller i alla fall var :)
Imorgon är det Fredag. Åh

-Petronella

Don't Panic

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II


Coldplay – Don't Panic - kan vara en av de bästa låtarna som finns


- Maja

Lila

Hejsan människor. Onsdag idag. Japp.
Nej, men jag vill berätta att jag är sjukt taggad för jag ska på zumba ikväll. Har aldrig varit där, men det verkar vara så kul! Idag såg vi film i skolan och det var mysigt. Vi såg gökboet (haha!) och den var jätterolig och bra!

I mitt förra inlägg om hallonsmoothien var det många som ville veta receptet och så snäll som jag är tänker jag berätta det!
hallon
en banan
naturell youghurt
jordgubbs porviva


sedan är det bara att gosha ihop det till en fin smörja.


-Petronella

sommar

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Åh så fint med gamla sommarbilder. Jag längtar så mycket till vår och sommar, fina färger, blommor och shorts. Fast det har varit minusgrader hela veckan och hela Sverige har verkat få snö. Har ni fått snö hos er? I och för sig är det väldigt fint att fota när det är snö men det är ju så himla kallt.

- Maja

silvernaglar och hallonsmoothie

Gott med fika efter skolan. Är alltid superduperlupersnuperguperduuuper hungrig när jag kommer hem!
Jag är verkligen bäst på att göra smoothies! Ni fattar inte hur sagolikt gooooood denna var! Herre min skapare!
Nya silvenaglar. Man typ klistrar på ett lager. Kan köpas på Kicks och Åhlens.

-Petronella

b & w

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Bilderna har ni sett förut fast i färg. Tycker nog själv att de är finare i färg men de blir ju samtidigt väldigt ljusa och härliga som svartvita så ja, vad tycker ni? Här kan ni se de bilderna i färg.

Sen vill jag också säga att jag och Petronella blev så glada igår för att vi kom i spotlighten på blogg.se och fick över 20 nya följare och besöksrekord och då får man ju inte heller glömma alla de fina kommentarerna, tusen, tusen tack!

- Maja

lite musik och lite bilder

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här kommer två bilder till från fotograferingen vi hade förra helgen. Igår fikade jag med Frida, Hanna och Anna vilket var jättemysigt. Veckan startas med sovmorgon, oftast brukar vi ha idrott klockan åtta på morgonen (jag vet, vem lägger gympalektionen klockan åtta på morgonen en måndag?) men eftersom det inte blir något idag så får vi sovmorgon istället, haha glad tjej :D

Tänkte tipsa om lite fin musik som start på veckan:

Bon Iver – The Wolves (Act I and II) - så himlahimla bra av bästa Bon Iver
The Middle East – Blood - typ så himla bra att man bara måste lyssna
Coldplay – Yellow - och så måste man ju lyssna på lite Coldplay också :)

- Maja

First Aid Kit


Är hemma från underbar Malmö med undebara Anna. Nu ska jag se control med pappa och syster.

-Petronella

What you know


Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Bilder på Petronella fotade av mig från förra fotograferingen :)

Hej! Idag igår var jag bara hemma, kollade på Gossip Girl, lyssnade på musik och myste (pluggade litelite men det räknas inte haha). Idag ska jag till kyrkan eftersom vi ska gå till kyrkan fem gånger eller något innan vi ska på konfaläger och sen ska jag och tjejerna fika, ha det bra! :)

- Maja

Ashes and fire

Snart ska jag in och mysa i Malmö med Anna. Vi ska dricka kaffe på noir (tror det heter så), sen ska vi hem till henne och se på massa filmer. Hoppas ni har en bra lördag, om inte, gör den bättre! Kram på er!

-Petronella

Fotogeniquee på instagram ♥



Hej! Nu har vi startat ett instagramkonto tillsammans där vi bara lägger upp bilder från bloggen :) Så ifall ni vill gå in och följa oss där så skulle vi bli jätteglada !!

Vi heter fotogeniquee där också såklart.


Skinny love

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Fler bilder på Frida, vilken tycker ni mest om?
Tack för alla nya prenumeranter! :D

- Maja

Färger i svart och vitt


Haj. Inte fisken. Hej på skånska. Haj jao hetor Petronella. Hihi!
Nej nu ska jag på tennis. Kuligt. The Middle East – The Darkest Side

-Petronella

Något på huvudet



-Petronella

I can't go back

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här är de första bilderna från vår fotografering! Igår glömde jag läxorna i skolan (woops) och hade därför tid att ladda in bilderna i datorn och redigera några, och ändå var jag en väldigt snäll syster som hjälpte Hjalmar att plugga inför sitt engelskprov, haha.
Imorgon är det fredag och då blir jag gladast :D

- Maja

seaside

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3

Här är en ny bild faktiskt men inte den från när jag fotade med Frida och Petronella, dem kommer snart, loovar haha :) Men den här är från när jag var på stranden i helgas. Det är verkligen helt översvämmat här nere där vi bor, ni får se fler bilder sen :)

- Maja

countdown


Här är jag och jag gillar ballonger.
Jag har satt på mig kläderna jag ska ha på mig imorgon: Blommiga strumpbyxor, ljus-blå-randig kjol och ett svart kort linne.
Lana Del Rey – Video Games

-Petronella

stay cool


Bild på fina Frida.
Nu ska jag träna och jag har tyvärr inget roligt att berätta för allt är tråkigt just nu.

-Petronella

17/1 2012

Haha, gammal bild på mig och Petronella som jag hittade i arkivet

Heej! Dagarna är ungefär likadana nu, inget direkt intressant bara vakna, gå till skolan, komma hem och göra läxor. Snart hoppas jag att jag kan få in bilderna från fotograferingen med Frida och Petronella i datorn så att ni kan få se dem! Det blev många fina och det ska bli så roligt att gå igenom dem och redigera dem, så så fort jag får tid så lovar jag att ni ska få se dem!

- Maja


VaTtEn På HaTtEn

Har suttit och ritat på ballonger och lyssnat på one direction. Jag vill inte säga att jag gillar dom, men dom är ju bara för snygga och söööta! Man måste ju bara gilla dom, plus att alla förväntar sig att man ska hata dom, så det blir ju bara ännu roligare om man gillar dom. Jag tycker deras musik är lite tråkig, men helt okej, så det går ju att lyssna på. Men det kan jag göra för dom är ju dom liksom. Haha har kollat på en massa intevjuer på dem också. Roligaste är ju helt klart när dom är tillsammans och är helt flummiga! Aja, nu ska jag se ett gossip girl avsnitt och sen sova. Imorgon blir det träning! Heeya!
Blablablablablablablablablabla! Lalalalalalalalalalalalalal! ernpweribnfglepjnierfjepwöafnr! Nej niu ska jag sluta! hejdå och ha ett bra liv!

-Petronella

dagen full av hjärtan

Nu ska jag till tandläkaren och jag har haft ont i en tand i typ två veckor nu så det blir nog inte så jättekul för mig.. Det gick bra igår även fast vi frös så vi dog. Jag tror vi ska vänta med lite spnt här tills det blir lite varmare. Hejsvejs. Hejdå helgen!

-Petronella

Hur man fotar hjärtbokeh

Här kommer ett fototips om hur man fotar hjärtbokeh, det är faktiskt inte alls så svårt när man väl förstår hur man gör.









- Maja

Nästa: Fotografering med Frida och Petronella ♥

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Godmorgon! Bilden över rä min första hjärtbokeh-bild som jag fotade förra veckan och det kommer nog upp ett inlägg där jag visar hur jag gjorde. Men nu ska jag åka till Petronella för att fota med henne och Frida :) Det ska bli jättekul eftersom vi aldrig fotat med Frida förut.

LÄS FRIDAS FINA BLOGG HÄR

- Maja

Flyg du lilla fjäril flyg


Är trött. På skolan. Redan. Blö.
Men. Nu är det ju helg. Jag är glad. Lite. Inte sur. Inte ledsen. Neutrall. Som vatten. Det är jag. Jag är vatten. Vatten. Vatten. Tror jag blev törstig. Ska ta ett glas vatten så jag kan inte srkiva mer.

-Petronella

Grattis bloggen!


Alla bilder är hittade på weheartit.
Källor: 1 2 3 4 5 6

Varför har jag då lagt in en massa bilder på ballonger? Jo för idag så fyller bloggen 1 år! Den fjortonde januari 2011 bestämde vi att starta en blogg på blogg.se och det är vi så glada för! Vi vill mest säga tusen tack till alla som lämnar fina kommentarer, tipsar om vår blogg och går in här varje dag, ni är bäst!


bloglovin

Helt sjukt kul att vi har fått 638 följare på bara ett år, tack!

stjärnhimlen

Canon EOS 400D, Tamron  18-250mm f/3.5-6.3

Igårkväll, halv tolv, stod jag uppe på balkongen med kameran, fjärrutlösaren och stativet och tog bilder på himlen och efter många försök blev det såhär.

Inställningar: f/3.5, 25.0 sec,  ISO 200

- Maja

You are my favorite


Söta Lilla My flyger runt i Paris och kollar på människor på gatan. Är avundsjuk på Maja som ska dit i mars.. Fast jag är ju såklart glad för henne också! 95% glad och 5% avundsjuk :)
Lilla my flyger ju så fint och hoppar runt bland molnen. För det kan hon. Hon är ju en molnhoppare. Tror jag. Kanske inte. Kanske det. Jo. Nä. Eller jooo, det måste hon vara för det är ju så roligt att vara det. Jag är avundsjuk på henne också. Jajajajajaajajajaajajajajajaja. Hej hopp hej hopp hej hopp hej då.

-Petronella som inte har något vettigt att säga idag tyvärr.

Till frisören

'

Hej :D Nu ska jag och Petronella fota lite och sen ska jag till frisören och klippa mig. Imorgon får ni kanske se resultatet, kram!

- Maja

äntligen fredag

- Veronica Maggios fina ord - jag kom ihåg i våras när jag lyssnade på hennes album hela tiden, vårminnen

Vår älskade fredag är äntligen här och jag går två och en halv timme i skolan, börjar inte skolan förrän nio och slutar halv tolv så jag tänkte ta tid på mig nu på morgonen, dricka lite te och inte stressa, älskar fredag och älskar sovmorgon ♥

Veronica Maggio – Mitt hjärta blöder

- Maja

We live young

Hejsan. Älskar svartvita bilder, kanske inte just dessa, men allmänt svartvita bilder liskom. Just nu har jag bildbehov, men det ska dehov ska jag tillfredställa på söndag. Då blir det shootning.

-Petronella

the owl


Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Innan jul vann jag en liten julklapp från Sysslingarnas julkalender och priset var en hemlig gåva från josign.se och i den gåvan fanns bl.a. den här fina ugglan :) Jag (som typ resten av världen) tycker ju så mycket om ugglor så jag kunde ju inte låta bli att fotografera den haha :)

Läs mitt tips om hur du på bästa sätt får bokeh i dina bilder här

- Maja

Purple rain


En liten animation jag och Maja gjorde för längesedan. Jag sitter och pluggar om Lev Tolstoj nu och mamma kom hem med en massa fina tyger från hennnes jobb idag (länk). Kul kul kul. Bla bla bla. hej hej hej.
Jag har bestämt nu att jag ska träna oftare så nu har jag bokat lite pass på formtoppen. Kul kul kul. Det rimmar på jul jul jul vilket är helt klart över. I'm soo over you christamas. And you too New year. But not you spring.
Nu får jag fortsätta med mitt pluggande.

-Petronella

. . .


Bon Iver – Towers
The Middle East – The Darkest Side

- Maja

Let's go crazy

Jag har blivit jätteinspirerad av gossip girl och ska lära mig att sy lite egna kläder. Wiii så kul det kommer att bli! Får göra det någon gång i helgen. I helgen ska jag också fota med Frida och Maja. Ska bli jättekul. Sedan ska jag på en middag, eller den är hemma hos mig. potato potato. Annars har jag bara såhär: ahfpiqinfqprfoqnepnfiqb mycket läxa..Våra lärare tycker tydligen om att plåga oss och sätter en stor deadline på fredag.. Jag har pluggat, men jag får plugga en stund till sedan ska jag se på friends med cornelia.
Vad ska det bli av dig?

-Petronella

release me


Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här är bilderna på mig i färg som jag lovade :) Jag tittade på fannyelinas video och lärde mig nya redigeringssaker som jag har använt i de här bilderna, hoppas ni tyckte om dem!

Idag börjar skolan och det känns väl sådär att gå upp tidigt och få en massa läxor men det är ändå skönt att komma tillbaka till vardagen efter tre veckors ledighet.

- Maja

Hilda, vilda, halda, falda


Nu ska jag ut och jogga!
Här är min jogginglista :petronella, jogga1

-Petronella

Bring me back

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II
På bild: Jag (Maja) Fotad av: Mig - en av mina självporträtt som jag tog häromdagen


Den här bilden satt jag och redigerade länge igår. Jag lade på en massa olika lager och använde mig lite av duktiga fannyelinas tips men tillslut så blev den svartvit, fastän det inte alls var meningen från början. Ni får nog se den i färg senare eller en annan bild med samma redigering fast i färg i så fall :) Hur tyckte ni bilden blev?


- Maja

loppisfynd

Höga skor. Svåra att gå i, men det är ju i och för sig alla skor med klackar för mig... Iris Retro-75kr
En skrivmaskin!! Och den funkar! Jag köpte den mest för den var fin, men det är ju kul att den funkar. Bosses antik i Östra Grevie- 20kr.
Och en..... Polaroidkamera!!!! Glaaaaaad! Jag har inget sånt där papper och den behöver batterier, men ändå! Sjukt kul att ha en i alla fall. Bossen antik-20kr
En fin liten... Jag vet faktiskt inte vad det heter, men den är urgullig. Köpte den på en loppis som jag inte vet vad den heter heller, men den kostade i alla fall 200kr.

-Petronellla

Kamerautrustning



Kamera                                         Objektiv                                                       Tillbehör
Canon EOS 1000D                          Canon EF 50mm f/2,5 macro                           Reflexskärm
Olympus om 10                              Sigma 18-250mm f/5,6                                   stativ
(Canon EOS 40D)                           Canon EF 17-85mm f/4,0 macro)                      självutlösare


Jag kommer och tar dig


Detta var igår när jag var med Anna i Malmö och vi hade det jättebra! Jag fyndade ett par skor på iris retro vid gamla väster. Jag vet att jag skrev att jag inte skulle handla någonting, men de kostade liksom 75 kr!! Dom är typ helt nya och skit snygga. Kommer bilder.. Idag har jag varit på loppis med pappa och tobbe. Det jag köpte får ni se snart.. Hihi, är så glad! (våga inte påminna mig om skolan i mitt lilla lyckorus för då blir jag suuuur!!!!)
Fan, nu påminde jag mig själv isället...Smartass...
Min nya favoritlåt: Muse – Starlight

-Petronella

Stockholm

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Åh vad jag saknar Stockholm och sommaren just nu. Jag längtar jättemycket till sommarlovet för då ska jag och Petronella (och lite andra kompisar) till Stockholm på konfaläger! :D Det ska bli såå roligt och vi känner några som redan varit där eller på liknande i Stockholms skärgård och alla har sagt att det är något av det roligaste de gjort. Haha det ska bli så sjukt kul!

- Maja

En dag i januari


En bild från Spanein.
Nu måste jag skynda mig för att jag ska till........Malmö!  Kan man tänka sig! Jag till Malmö? Nej, det händer ju nästan aldrig. Haha, jag vet att jag åker dit ofta för att shoppa, men inte idag. Nej, idag ska jag va med Anna och vi ska till moderna museet och lite sånt. Mysigt!
Nu måste jag sticka! Hajdä

-Petronellla

Falling Slowly

Fotad av: Maja (jag), På bild: Petronella


Glen Hansard and Marketa Irglova – Falling Slowly

Ändrat lite i designen

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3
Gammal bild som är fotad av Petronella :)

Hej! Jag såg att vi var på blogg.se's framsida igen! Så himla roligt :) Jag hoppas att några av de som tittat in stannar kvar :) Jag har också publicerat ändringarna i designen idag. Jag vet inte varför ändringarna i stilmallen inte visas direkt och därför ser det lite konstigt ut nu och alla förändringar syns inte men imorgon tror jag att allt kommer se ut som det ska. Som ni ser har vi ändrat profilbild, lagt dit lite bilder i menyn, gjort allt lite prydligare på bloggen och det som inte syns än är att vi också har ändrat bakgrundsfärgen till en liten mörkare nyans (eftersom den vi har nu är helt vit för de flesta när den ska vara gul) och vi har också ändrat typsnittet :)

Nu kan ni också läsa vår blogg på finska, engelska och norska! Tryck på Translate uppe i menyn för att översätta vår blogg till ett annat språk :)

Update: Nu är designen som den ska! :) Vad tycker ni om ändringarna?

- Maja

Klänning från Monki

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Här är mina första självporträtt! :) Eller kanske inte riktigt egentligen men de första seriösa i alla fall. Jag tänkte visa er klänningen som jag hittade på Monki för några veckor sen och samtidigt visa hur jag såg ut på nyårsafton. Tyckte det var skitsvårt att ta självporträtt och att det var iskallt gjorde ju det ju inte bättre precis. Dessutom tog jag fel objektiv, det fokuserar jättedåligt så runt hälften av bilderna blev helt suddiga men jag hittade tillslut några som var i fokus. Har ni några bra tips när det gäller självporträtt, allt från inställningar till hur kameran ska stå :)

Bon Iver – re:stacks


- Maja

Window, medow, wonderful

Canon EOS 1000D, Canon EF 17-85mm
Jag har skaffat tumblr! HÄR. Jag har fikat med kompisar och nu sitter jag, Hanna och Maja och gör ingenting.
-Petronella

Redigeringstips - ett vackert ljus



Det var väldigt många som ville att jag skulle visa hur jag redigerat koppen och här över visar jag hur jag gjort själva ljuset och inte hela redigeringen, sanningen är att jag gjorde den här videon innan jag frågade er vilken bild ni ville att jag skulle visa haha :) Men jag hoppas ni tycker om den ändå så för det som jag visar brukar jag göra när jag redigerar mina bilder.

- Maja

Hanna is back in town


Hanna heter denna underbara tjej. Lifeofhanna heter hennes grymma blogg. Vi har varit i Malmö nästan hela dagen och det har varit myysigt.

-Petronella

Fyndat i Malmö

Nya Jeans från monki-100 kr!!! Snacka om att bli glad när man kollar på prislappen.
Skjortan är också från monki.

Sedan köpte jag dennna brochen från Chique. Love it!
Sedan träffade jag Frida och hennes kompis i Malmö och här är Fridas finfina blogg.

-Petronella

Svart & vitt


Klänning - romwe.com
Kjol - romwe.com
Blus - Monki
Skor - Monki

Gjorde ett litet klädkollage med fina svarta och vita kläder som jag skulle vilja gå runt i hela våren. Älskar skorna från Monki och klänningen från romwe är ju helt underbar.
- Maja




Vi brukar ju inte göra sånna här collage så mycket, är det något ni tycker att vi ska göra oftare?


- Håkan Hellström

Hej! Igår var Petronella hemma hos mig hela dagen och idag ska jag vara med Hanna, Anna och Frida och ikväll ska vi gå på bio och se Sherlock Holmes. Någon som har sett den? Vad tyckte ni?

- Maja

1000 scientist

Ligger i min nybäddade säng med en nytvättad pyjamas och nytvättat hår. Mysigt.
Den nedersta bilden tog jag nu precis, brillorna är sprillans nya från Zara. Älskar runda solglasögon, letar sedan länge efter ett par svarta, men hittar aldrig några... Imorgon kommer kompisen Hanna ner hit och hälsar på mig ända från Ängelholm. Jag möter upp henne i centralen, sedan ska vi nog fika lite och sånt. LäNgTaR.

Såhär är det:
En sne lyktstolpe skulle inte vara så sne om inte resten av världen skulle vara så jävla rak-  Fyndiga ord som jag hittat här


-Petronella

För det är du




Sufjan Stevens – Sleeping Bear, Sault Saint Marie
Sufjan Stevens – For The Widows In Paradise, For The Fatherless In Ypsilanti

-Petronella

Musiktips

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Tänkte dela med mig av lite musik:

Sufjan Stevens – Sleeping Bear, Sault Saint Marie
The Middle East – Blood
Two Door Cinema Club – What You Know
Bon Iver – Perth

- Maja

Redigering - drömmande lager



Här är en video som jag gjorde igår. Det är inte en bild som någon av er valde utan den här gjorde jag innan. Jag hoppas att ni tycker om det här tipset så kommer det upp fler så småningom :)

- Maja

Redigering?


Hej! Jag sitter just nu och gör lite redigeringsvideos och undrar lite ifall ni vet någon speciell bild som jag har tagit (Maja) där ni undrar hur jag redigerat den? För i så fall så kan ni länka inlägget med bilden så väljer jag ut några bilder och gör redigeringsvideos på dem så snart som möjligt :)

- Maja

I close my eyes

Här kommer fler fina bilder på Petronella från när vi fotograferade

Älskar nya spotify - så himla bra med deras radio. Av någon anledning så blev inte min spotify uppdaterad automatiskt så jag funderade ut hur man gjorde igår och det är ju så bra <3

Bon Iver – I Can’t Make You Love Me/Nick Of Time

- Maja

You got me


Lite som jag tycker om att ha på mig just nu.
Höga svarta jeans, en lös och lite genomskinlig vit skjorta, två styken silver armband, guldiga naglar, rufsigt hår, brunt smalt skärp och ett par svarta boots eller röda dr martens.
Idag har jag bara slappat och haft ont i huvudet.. Blö. Imorgon ska jag göra något, sedan på onsdag ska Hanna komma hit från Ängelholm (jag har bott där innan). Ska bli såå kul att träffa henne, har inte sätt henne på huuuur länge som helst.
M.I.A. – XXXO
The Roots – You Got Me

-Petronella

1/1 2012

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 II

Hej :) Idag vaknade jag vid halv ett och har än så länge bara sett på tv och gått ut en timme med Pixie innan det blev helt mörkt. Mitt nyårslöfte är att ta en bild som jag bli nöjd med varje dag för att jag ska utvecklas mer och då blir det förhoppningsvis mer nya bilder på bloggen än det har varit innan :) Vad har ni för nyårslöften?

- Maja

Mitt 2011

Eftersom alla bloggare gör ett likadant inlägg så tänkte jag att då måste ju vi också göra det :)



Januari

Jag var trött på snön och skrev om det i varje inlägg. Jag fotade knappt någonting, såg på Moulin Rouge med finaste tjejerna, jag och Petronella började blogga och i slutet av månaden hade vi fått hela tio prenumeranter och var överlyckliga. Jag var i Lund med mamma och pappa och deppade litegrann i mörkret.

Lyssnade mycket på: Veronica Maggio – Jajaja och Kent – Vy Från Ett Luftslott







Februari

Det var mörkt och kallt och jag verkade plugga konstant.
Jag ville resa bort och längtade till sommar och värme.

Jag fotade krukblommor och fick min reflexskärm, stativ och fjärrutlösare som jag älskade och använde hela tiden, jag fikade på Märtas och åkte skridskor med familjen.
Jag hittade världens bästa Bon Iver.
Och så var jag på världens bästa Håkan-konsert som var fantastiskt och helt, helt underbart.


Lyssnade mycket på: Oskar Linnros – Din mamma och Bon Iver – Blood Bank





Mars


Vi fick 60 prenumeranter och var överlyckliga haha :)
Jag trodde att det var vår när det fortfarande var iskallt och blev därför förkyld och sjuk.
I mitten av mars kom våren till Sverige. Jackorna slängdes av och vi var utomhus hela tiden och allt var härligt och fint och soligt.
Och Petronella klippte sig och blev så fiin!

Lyssnade mycket på: Kings Of Leon – Pyro och Adrian Lux – Teenage Crime - Radio Edit






April


Jag hade premiärföreställningar varannan dag i två veckor med teatern som vi hade tränat till så länge.
Bladen slog ut på träd och buskar och jag och Petronella fotade skilla och vitsippor och åt glass hela tiden :)
Jag badade för första gången!

Lyssnade mycket på: Jose Gonzalez – Cycling Trivialities och Joy Division – Love Will Tear Us Apart



Maj


Jag fyllde 14 och vi fick 100 prenumeranter!
Jag lyssnade på Veronica Maggios nya album mest hela tiden och älskade värmen och våren. Vi hade vår första frågestund och jag hade jättefult hår tills jag klippte mig :)
Jag hade dansföreställningar och jag, Petronella, Anna, Frida, Hanna och Linnéa gick på tivoli i köpenhamn :)
Jag längtade helt sjukt mycket till sommarlovet och fotade blommor hela tiden :)

Lyssnade mycket på: Veronica Maggio – Vi kommer alltid ha Paris och Veronica Maggio – Snälla bli min





Juni



Vi var på stranden hela tiden i början av juni och sen så fick vi sommarlov!
Vi var helt överglada att det var sommar.
Min dator krashade och allt som jag inte hade sparat på min externa hårddisk försvann och jag höll på att få panik - men sen så fick jag min älskade MacBook Pro <3
Bon Iver släppte sitt andra album och jag var helt lycklig för det var bäst!

Lyssnade mycket på: Coldplay – Every Teardrop Is A Waterfall och Bon Iver – Perth


Juli


Det har aldrig någonsin regnat så mycket i Juli som det gjorde då, men jag jobbade tre av de fyra veckorna i juli så det gjorde i och för sig inte sådär jättemycket. Vi fotade Lost In The Woods-bilderna som vi blev väldigt nöjda med och vi såg sista Harry Potter filmen som var helt underbar.
Men ja, det var mycket jobb (jobbade på ICA och satt barnvakt) och mycket regn.
Och så vann jag ju en systemkamera (som jag sedan sålde) <3

Lyssnade mycket på: Bon Iver och Bon Iver och Bon Iver



Augusti


Vi passade på att njuta extra mycket av de sista veckorna av sommarlovet och i slutet av Augusti var det Malmöfestivalen och vi åkte in till Malmö typ hela tiden. Jag började jogga nästan varenda morgon i tre veckor innan skolan började, vet inte riktigt hur jag orkade eller kom på den idén :) Jag, pappa och Joel drog på en spontanresa till Stockholm. Där gick vi och gick och gick och åt och åt och jag fotade hela tiden och allt var så himla mysigt och i Stockholm fick vi äntligen lite fint väder! Sen började skolan :(

Lyssnade mycket på: Albin Gromer – Tillsammans och Phoenix – Lisztomania



September


Vi gick i skolan, vi hade friends-maraton och jag köpte världens bästa Iphone för mina sommarjobbs pengar :) Annars hade jag typ ingen fotoinspiration men vi filmade vår fina höstfilm :)

Lyssnade mycket på: Yann Tiersen – La valse d'Amélie (Version piano) och Fink – Yesterday Was Hard On All Of Us



Oktober


I Oktober fick vi en hel vecka försenad sommar medan alla bloggare (och även vi) började skriva höstinspirerande inlägg och vi längtade efter att köpa fina höstkläder. Vi kom på blogg.se's framsida och fick 300 prenumeranter :) Jag skaffade instagram: majasorensen :D Men annars hände det inte så mycket faktiskt.

Lyssnade mycket på: Melissa Horn – Jag saknar dig mindre och mindre och Melody Gardot – If The Stars Were Mine



November


Jag, Frida och Anna hade How I Met Your Mother-maraton i höstmörkret och Petronella var i Las Palmas.
Vi kom på blogg.se's framsida igen :D
Jag och Petronella tog vackra höstbilder och så gick vi ju på Breaking Dawn :D
Det var iskallt på skolan eftersom kommunen inte satt på värmen eller vad det var så alla satt inomhus med jackor och skor :)

Lyssnade mycket på: Two Door Cinema Club – What You Know och Florence + The Machine – Shake It Out



December

December var en stressig men fin månad. Det var mysigt att börja köpa julklappar och vi åkte in till Malmö hela tiden, men vi hade så mycket att göra i skolan de sista två veckorna.

Vi fick 500 prenumeranter och livebloggade :D
Vi slutade skolan och fick jullov :)

Lyssnade mycket på: Coldplay – Fix You och The Cinematic Orchestra – To Build A Home



Vill också säga gott nytt år! Nu ska 2012 blir bäst :D


- Maja


START




bloglovin