Badhytter och film


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm f/3.5-6.3

Just nu sitter vi och redigerar en film som vi filmade igår. Jag hoppas att det blir bra så att vi kan visa den för er :)

bloglovin

Veckans låt - Resten av ditt liv med Timbuktu

Spotify
Youtube

Shorts

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Ni som brukar köpa saker på Tradera, är det bra? För jag har typ hittat några supersnygga shorts men eftersom jag aldrig köpt något på tradera så vet jag inte riktigt ifall jag ska köpa dem därifrån så jag behöver verkligen era råd och tips!

- Maja

Fyren


Här är cokså en bild som jag tog häromkvällen när jag och Anna är ute. Jag beskärde bilden så att den blev ett så kallat "fejk-panorama".

- Maja

Hör fåglar sjunga glatt, godmorgon, godmorgon i kör


-Petronella

Så himla fint

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Den här bilden tog jag häromkvällen och jag tycker om den jättemycket, vet inte riktigt varför, ifall det är färgerna, ljuset eller platsen eller kanske något annat som gör att jag fastnar för den.

Ikväll blir det barnpassning! :)

- Maja

Hjärta

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Godmorgon! Idag ska jag hjälpa till här hemma med att rensa ut förrådet och hjälpa mamma med middagen de ska ha ikväll, lite senare på dagen har jag golfträning i en timme, annars är det inte mycket planerat så jag får se var dagen tar mig.

- Maja

Glass och film

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Hejsan!
Nu ska jag nog se en film på min dator i min sköna säng efter en lång dag... Först stranden med mina
små-kusiner och sedan en hektisk men superkul fyra-timmars-sommarjobbande. Nu ska jag ner och ta en glass och bara götta mig... Mmm

Hade!

-Petronella

The Fear



Äääntligen så kom det upp en liten video. Den här gången är det min lillasyster Corelia som står framför kameran.
Vad tycker ni, ska vi fortsätta med detta?


-Petronella

Solnedgång


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Snart börjar So you think you can dance (typ världens bästa program) har ni inte sett det så går det på kanal5 klockan nio.
- Maja

Stan, stranden och fika

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Idag har jag varit med Anna hela dagen så det har inte varit mycket bloggning här. Först åkte Anna och jag in till stan där det verkligen var rea överallt. Jag som hade bestämt mig för att inte köpa någonting köpte en gul tröja och en gul skjorta (eller blus eller vad det var), tröjan kostade endast 30kr och blusen 75kr och båda var superfina så jag kunde ju inte låta bli! Sen åkte vi hem igen vid tretiden och då cyklade vi tillsammans ner till stranden där vi solade och badade i någon timme och efter det åkte vi till ett kafé och fikade, supermysig dag med andra ord! Solen skiner och det är hur varmt som helst ute så nu ska jag inte sitta här längre :)

Hur har er dag varit?

- Maja

Till Malmö

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Mina och Annas skor och ben

Idag drar jag in till stan med Frida, Anna och kanske Petro, ska bli jättemysigt och jag måste passa på att träffa Frida nu när hon äntligen är hemma igen. Hon har varit borta i Holland men redan imorgon åker hon iväg till Spanien, haha, jaja, nu är hon i alla fall hemma :)

- Maja

Jag skrev lite fel där, vet att det stavas med två e...

Ni får inte tro att jag inte kan stava feeling! För det kan jag, det stavas med TVÅ e. Åh vad pinsamt, aja nu vet ni det....
Typ första och sista inlägget utan en bild ;)

-Petronella

Kanske blir det lite filmning

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro


Vad tycker ni om den här bilden?

Nu hade jag tänkt att göra en liten film, hmm... ;)

Maskinen – Kärlek Vid Sista Ögonkastet - ääälskar den här låten!

-Petronella

I´m back

canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro


Vad säger man? Borta bra, men hemma bäst!
Speciellt när man kommer hem till underbart väder (fast det var det ju i kära Ängelholm också ;)
Igår var det fest hos Linnea och kvällsdopp. Idag blev stranden med Hanna och Linnea och bara chill. Imorgon blir det jobb och något annat också.

Jag vill också säga att jag äntligen vet hur man ska lägga in videos på min dator så nu får jag och Maja komma på någon video vi ska göra ;)
Hade

-Petronella

Nagellack

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Imorse var jag hos tandläkarn (vilket gick jättebra, fast vi såg också att jag är ungefär sex år tidig med mina visdomständer som redan börjat komma upp). Efter det så åkte vi och köpte nagellack eftersom jag har varit jättesugen på att måla naglarna nu när det är sommar. Eftersom man fick 3st för 50kr så köpte jag tre och mamma tre så nu ska jag sätta mig och måla naglarna :)

Brukar ni också måla naglarna, i så fall, vilken är eran favoritfärg?


- Maja

Macbook Pro

Canon EOS 400D, Canon 50mm f/1.8

Efter att min fem år gamla dator totalt kraschade så åkte pappa och jag in för att titta på nya datorer och vi hamnade till slut hos Kullander i Malmö där de säljer alla möjliga produkter från Apple och där hittade vi även datorn som jag sitter och skriver från nu - min 13tums Macbook Pro! Haha, jag blev så otroligt glad när vi kom hem med den och den är hur bra och fin som helst! Så det är den jag sitter och bloggar från nu :)

- maja

Morgonpigg

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm f/3.5-6.3

Jag sitter uppe och skriver det här när klockan är tio i ett på natten och har bestämt mig för att gå upp innan halv åtta på morgonen - ungefär då det här inlägget kommer upp. Hmm, vi får se hur det går med det?
- Maja

Två veckor

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Kan ni fatta att jag redan haft sommarlov i två veckor? Helt galet vad tiden har gått snabbt. Då är det bara två veckor kvar innan jag börjar sommarjobba och då ska jag jobba i fyra veckor och sedan har jag två veckor kvar i augusti innan jag börjar skolan igen. Nu ska jag gå och äta så vi hörs senare! (Petronella är förresten i Ängelholm tills imorgon det är därför hon inte hunnit uppdatera)
- Maja

Regn och regn och regn

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Det ser ut att bli en mulen och regnig dag i dag igen, men jag hoppas ändå att jag kommer ut och fotar eller gör något annat. Igår var jag med Anna, såg på bio, fotade och gick på en fotoutställning av Jacob Fellender (fast inte den som är på fotografiska i Stockholm, utan en mindre som är där jag bor). Han tar hur häftiga bilder som helst och jag blev väldigt förvånad och imponerad när jag hörde att han bara arbetar analogt men kan ändå få till sådana bilder. Besök hans sida HÄR.

- Maja

Josefin Landhagens fotoskola - del 1

Josefin Landhagen (med bloggen Happydays) har på sin blogg startat en fotoskola som kommer upp i olika delar. Den började i torsdags och den här gången var det temat vinklar och läxan var att hitta ett motiv och ta foton på det i tre olika perspektiv. Jag fotograferade en honungsros och såhär blev resultatet:

Den första bilden tog jag ur ett lågt perspektiv och försökte få med så mycket blommor i bakgrunden för att göra bakgrunden mer intressant, men eftersom jag fotograferade med en låg bländare tar det ingen uppmärksamhet från huvudmotivet.

Den andra bilden är en relativ vanlig blombild, tagen lite uppifrån så att man ser hela blomman.

Den sista bilden lutade jag kameran lite så att blomman lutade lite och den är tagen i blommans egen nivå.  För att göra bilden lite mer intressant så flyttade jag även en annan klase blommor till fotot som blev en suddig, vit förgrund.

Eftersom hennes blogg är jättebra (hon tar även oerhört vackra foton) och jag redan är säker på att jag och många andra kommer lära sig mycket av hennes fotoskola så tycker jag att ni ska besöka hennes blogg nu som ni hittar HÄR

- Maja

Svartvit syren

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

- Maja

Shelley- vi går ut och brinner upp i natten

Canon eos 1000d, Canon ef 50mm f/2,5 macro


Glad midsommar allihopa!

Idag har jag varit i parken och kollat på lite dans, personer som går på skidor, musik och sång (mest skrik ;)
Nu ska jag och Hanna snart träffa Maja på grillen och sen får vi se vart kvällen tar oss. Ha det bra!
Ifall ni undrar vems öga det är på bilden så kan jag säga att det är Hannas :)

Håkan Hellström – Shelley

-Petronella

Midsommar

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3
Tidsinställt inlägg

Här kommer en favorit i repris som jag tog under påsklovet i Lund.
Idag är det midsommar och det kommer alltså inte komma upp särskilt mycket inlägg från oss idag men jag tror inte heller att det är så värst många som kommer att sitta och titta in bloggar nu när det är midsommar och allting. Jag hoppas i alla fall att ni får en trevlig midsommar!

- Maja

Blå blomma


Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3

Det här är två bilder som jag tog förra sommaren men som redigerades idag. Vilken av dem gillar ni bäst?

Jag har förresten spelat arton hål golf idag vilket gick jättedåligt, men jag får väl skylla på regnet och vinden :)

- Maja

Bob Dylan

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro


Min sötaste sötnos, Dylan! :)

En ganska gammal låt (asså inte gammal, gammal)- Kanye West – Homecoming - men såå bra! :)

-Petronella

Vem gillar ni mest?!

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Hejsan alla fina läsare!
Såg precis Majas inlägg om att hon har blivit en finalist i Sysslingarnas fototävling. Kom på att jag också är med i den och såg att min bild också var där! Haha, jätteroligt!


Men då är det bara att bestämma er, mig eller Maja? Tänkte också påminna er om att Maja faktiskt har vunnit en kamera precis.. Är det inte min tur att vinna något nu, va?


Haha skoja bara! (tror nog att alla fattade det...)
Men i alla fall så tävlar jag inte med den här bilden, jag tävlar med en lite finare och för att rösta på den bilden ni tycker ska vinna så kan ni klicka HÄR. Tack och hej!

-Petronella

:D

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Det skulle vara jääätteroligt ifall ni ville rösta på mig hos Sysslingarna så att jag kunde vinna en popup diffusor. Men det är såklart bara ifall ni tycker att min bild är finast och värd att vinna, det finns många fina bidrag som jag tävlar mot, till exempel Petronella som också blev finalist i samma tävling! Så himla roligt, haha :)

I alla fall, tycker ni att jag är värd att vinna så kan ni GÅ IN HÄR och rösta på NR. 5


- Maja

Svar på frågestund - Blogg



Vad fick er att börja blogga?

Det började med att vi båda var fotointresserade, sen tyckte vi att det här med blogg var en kul grej :)

 

Vem av er gör designen till er blogg? Eller gör ni den tillsammans?

Det är Maja som gör designen, men vi kommer på ideér tillsammans.


Vilka bloggar läser ni? :P

Många, ska kanske lägga upp ett inlägg om vilka bloggar vi läser men de vi är inne på dagligen är:

 

Linafoto

Michaelaa

Alhocfoto (Alinas)

Fannyelinas

Anna Wahl

Honsomsadet

Megapixlar

Lefoto (Lovisas)


Vart har i fått ert bloggnamn fotogeniquee ifrån? :)

Vi ville ha ett namn med foto i sig och fotogeniquee har ju det :) Sen så valde vi mellan de olika stavningarna: fotogensik, fotogenic och fotogenique, men vi valde den svåraste och finaste :) De två E:n på slutet är för att när vi bytte till blogg.se var det någon som redan hette det :)

 


Nu kommer det inga fler ;)

 

Irriterande...

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3

Idag har jag varit och försökt fått min dator lagad. Tyvärr är det så att skärmen har gått sönder och hårdisken håller också på att krascha så jag måste tyvärr titta efter en ny dator (och lägga en massa pengar på det). Lite irriterande faktiskt. Jaja, idag ska jag träna golf eftersom jag har golftävling i morgon. Jag har i alla fall något att glädjas över och det är att jag har fått en tröja från H&M som jag beställde för jättelängesen! Bilder på den kanske kommer upp sen :)
- Maja

Cruel Town


Canon eos 1000d, canon ef 18-55mm

Nu strimlar jag en massa skinka och ost på pizzerian. Kommer hem halv fem och om det är fint väder kanske man kan fråga några kompisar om de vill bada ;)

Broder Daniel – When We Were Winning
Broder Daniel – Shoreline

-Petronella

Tävling

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro


Jag är med och tävlar hos sysslingarnas om en valfri diffuser. Bra pris!
Jag skulle då vilja ha den här, men jag är inte säker om den funkar till en inbyggd blixt, så mitt andra hands val är den här. På den står det ganska klart och tydligt att den funkar till en Canon 1000d och till en inbyggd blixt, men den andra verkar bättre..

I alla fall; Temat är sommar och då tänkte jag direkt på den här bilden! Motljus, dagg, varmt ljus m.m.

(idag är också den sista dagen att anmäla sig på!)

-Petronella


Svar på frågestund - Personligt


Hur lärde ni känna varandra?

Vi har alltid gått i samma klass enda sen dagis :)

 

Hur gamla är ni?

Vi båda är 14 år :)

 

favoritårstid? :D

Petronella: Sommar för det är varmt och höst för det är fina färger! :)

Maja: Vår, höst och sommar! Älskar nästan alla årstider :)

 

 

Andra hobbyn än foto?

Maja: Jag dansar och går på teater.

Petronella: Jag spelar tennis :)

 

Drömyrke?

Vet inte...  :)

 

favoritämne i skolan?

SO (historia, religion m.m.)


favoritlåt/låtar?

Du kan kika in i vår kategori VECKANS LÅT :)

 

Hur fotar ni så himla bra? Haha, verkligen sjukt snygga bilder! Dessutom hur långa är ni? =)

Tack! Haha :)

Petronella: 1.73

Maja: 1.70

 

Maja: Du spelade teater innan, vad har du varit med i för musikaler och vilka roller ? Drömroller?

Jag ska faktiskt sluta till hösten för att få mer tid till att dansa :) Men kul att du fråga :)

 

Berätta om något pinsamt som hänt er! ;)

Hmmm..

Maja: Jag har förträngt allt pinsamt som hänt  mig :)

Petronella: Gud, svårt att välja! Jag vet ganska många olika pinsamheter, men det blir inte lika kul för er att läsa det eftersom ni inte var där. Jag och mina kompisar kan skratta i en timme åt en grej som vissa tycker är jättetråkigt. Men de var ju inte med när det hände! :)



Något barnsligt ni brukar göra, som inte har vuxit bort från barndomen :P

Maja: Jag kan alla Majas alfabetssånger utantill och går och nynnar på dem ibland när jag går ut med hunden, haha :)

Petronella: Jag gör inget barnsligt längre. Är väldigt mogen förstår ni.


Vad har ni för påslakan just nu?

Petronella: Jag har ett lapptäcke med olika blommiga tyglappar på

Maja: Jag har ett blommigt :) (så väldigt unikt)

 

Vilken låt har ni som ringsignal på era mobiler?

Petronella: Jag har den vanliga Iphone ringsignalen (marimba)

Maja: Eftersom jag har en väldigt gammal samsung så har jag en väldigt gammal ringsignal (eller typ, ja)


Vilken är den häftigaste platsen ni vart på?

Petronella: Ett tempel i Sri Lanka som var 1000år gammalt och låg uppe på ett berg.

Maja: Regnskogen i Australien.

 

Vad är det allra första ni gör när ni kommer hem från skolan?

Petronella: Jag äter, eller byter om till träningskläder... Eller bloggar! :)

Maja: Jag äter innan träningen, byter om till träningskläder, bloggar eller redigerar bilder :)

 

Favoritbok?

Vi båda ääälskar Hungerspelen!


Vilket djur skulle ni vilja vara, om ni fick välja?

Vi skulle vilja vara fåglar i varma länder :) (fast inte duvor eller skator, för vi tycker inte om sånna fåglar)


Favogodis?

Petronella: Choklad och lakritsfiskar !! ;D

Maja: Klubbor :)


Favoglass smak?

Maja: Vanilj (så himla tråkigt egentligen :)

Petronella: Jag älskar all glass på Aldos (ett glasställe i Skanör där jag bor), fast jag tror jag älskar all glass på denna jord också! :)


Hur tror ni världen skulle se ut om hundar hade vingar?

Konstig...

 

Favoritdjur?

Katt och hund :)


Nämn något vi inte vet om er!

Petronella: Jag är typ vegetarian :)

Maja: Jag kunde knappt gå när jag var tre år gammal :)


Om ni någonsin skulle välja bort kameran eller varandra, vad skulle ni då välja??

Såklart varandra!

 

Neeej, skojade bara lite där om ni inte förstod det.. :)

 

Skulle ni våga gå ut på stan och skrika något jätte pinsamt om er själva?

Neej.. Varför skulle vi göra det?

Kanske om vi fick pengar för det... hhmh :)

 

Varför är inte solen knall-röd? Det skulle väl vara trevligt :)

Vet inte.. Nej vi tycker det hade varit lite läskigt med en knallröd sol :S


Hur gamla är era mor/farföräldrar ifall de fortfarande lever?

Maja: Mormor är 71 och farfar 81.

Petronella: Min kära farmor och farfar är typ 70 år. Mina morföräldrar är 68 år tror jag :)


Tycker ni att bensin doftar gott?

Petronella: Jaaa! Skulle kunna sova på en bensinmack (lite överdrivet kanske... :)

Maja: Nej, usch! Absolut inte!


Vilka är era skönaste/roligaste/mest spännande sommarplaner?

Ha riktigt jävla roligt och sen somna på stranden! ;)



Vår eller höst?

Vår såklart! :)

 

OLW eller Esterella?

OLW har ju reklamen fredagsmys, så då är ju den bäst.

 

Har någon av er någon dold talang?

Nej, vi är väldigt tråkiga människor.


Gillar ni att bada i hav eller sjö eller bassäng?

Absolut havet! :)

 

Vinter eller sommar?

Sommar såklart :)


Vad luktar godast rutten fisk eller bajs?

Rutten fisk tror vi...

 

Skulle ni kunna tänka er att vara en kille?

Visst, men vi är helst tjejer :)

 

Om ni skulle vara killar, tror ni att ni hade fotograferat nu då?

Kanske, vi vet ju inte hur vi hade varit om vi var killar..


Om ni skulle välja, skulle ni då helst vara en bok, en film, en sång eller ett fotografi? Och i så fall, vilken bok/film/sång/fotografi?

Petronella: Jag skulle vilja vara ett fotografi, när folk såg det skulle de bara häpna! ;)

Maja: Jag skulle vilja vara en sång som man kan skratta till, gråta till, dansa till och skrika till, en sån sång som man alltid lyssnar på när man försöker bli glad och en sån sång som man alltid önskar att man får höra när man sätter på radion.


Vad tycker ni om att vara ung idag?

Det känns väl helt ok :)


Berätta om något tillfälle som ni har varit riktigt glada och det känns som om livet leker.

Maja: När jag var och såg Håkan Hellström live, helt underbart!

Petronella: Jag är glad för det mesta :)


Hej! är ni såna som rakar er under armarna eller är ni sånna som låter det växa till en stor skog hihi ?

kram *!

Vi rakar oss under armarna, kram på er med ;)

 

Skulle ni kunna äta din favoritmat under en hel månad utan att tröttna på den?

Vi tror vi skulle tröttna på den... :)

 

Har någon av er färgat håret?

Petronella har färgat håret lite rödbrunt :)

 

 


Sista delen av frågorna kommer i veckan!

 

Tävling hos Sysslingarna

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8

Jag är med och tävlar hos Sysslingarna om en diffusor ---> den här skulle jag vilja ha om jag vann.
Temat är sommar och jag har valt den här bilden eftersom jag tycker att den här bilden är väldigt somrig med den betande hästen och de gula blommorna som ligger i fokus.

Ifall du också vill vara med och tävla kan du klicka här!

- Maja

Hav

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Salem Al Fakir – Split My Personality (Bassflow Remix)

-Petronella

Väntar på att sommaren ska börja på riktigt

Canon eos 1000d, canon ef 15-55mm

Modell: Maja

Tyckte att den här bilden passar ganska bra till min rubrik ;)
Ja, det är det jag gör i alla fall, väntar på sommaren, vad gör ni?

-Petronella

Dumma dator...

Canon EOS 400D, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3
Eftersom min dator verkar ha kraschat igen så har jag inga bilder på den datorn som jag bloggar från nu. Därför kommer det bli lite tråkigt med bilder och sånt tills jag fått datorn fixad eller tagit nya bilder som jag kan ladda in i lillebrors dator. Det är alltid så tråkigt när datorn krachar och det här senaste året har min dator bara fått problem efter problem. Men det här kanske är fixat ikväll eller om en vecka, eller så kanske det till och med är så illa att jag måste köpa en ny dator - och då tar det förståss längre tid (eftersom jag inte riktigt har de pengarna i fickan). Jag har dessutom så många fina, nya bilder på den andra datorn som jag ville visa er men det får vänta...
- Maja

Lite svartvita behind the scenes bilder

Vi är på en typ bondgård och på bilden ser ni mamma och Carin som häbger upp lite halsband/armband på en gammal grind.

Sedan ska de fotas. Med en hassebladskamera :O

Maja är också med ;)

Jag fotar lite närmare på ett halsband :)

Sen var det lite kläder som skulle fotas, så då står mamma och sätter dem där de ska vara typ .. ;)

En liten närmare titt på den coola kameran (och sjukt dyra!)

Ja det var väl allt vi gjorde, ha det bra!

-Petronella

Svar på frågestund - Foto

 

 

Hur blev ni intresserade av foto?

Vi började använda våra kameror och sedan blev intresset större och större.

 

Hur mycket kostade era kameror?

Petronella: Min kamera (canon eos 1000D med kitobjektiv) kostade ung 3500kr.

Maja: Eftersom vi köpte kameran för fyra år sen så har den sjunkit ganska mycket i värde och jag vet inte vad den kostar nu tyvärr.


Jag vill gärna ha en systemkamera men vet i så fall inte vilken, och den får inte heller vara för dyr...

Vilken skulle ni tipsa om?

Kolla in Elin Keros kameraguide :) Där tipsar hon om bra kameror för nybörjare, för intresserade amatörer och för proffs :)

 

Vilken genre tycker ni mest om att fota? (porträtt, makro, djur, natur, självporträtt, m.m)

Maja: Jag tycker mest om Porträtt, natur och djur

Petronella: Jag tycker mest om natur, porträtt och djur :)


Har ni gått några fotokurser?

Sjukt duktiga iallafall, ska nog börja följa er via bloglovin, hihi. kram!

Haha, nej vi är självlärda.

Tack så mycket :)

 

Hur många bilder tar ni i medeltal per dag?

Det varierar väldigt mycket. Ibland tar vi 1000 och ibland 0 bilder.

 



Fotar ni exakt varje dag?

Nej det gör vi faktiskt inte :)

 

Ert abslout bästa foto-tips?

Tänk ljuset och vad du vill förmedla med bilden, även kompositionen (fotar du porträtt ska du t. ex. inte ha så mycket utrymme över huvudet m.m.)

 

Drömutrustning?

Studiomaterial, bra kameror (typ, 1D, 5D, 7D, 60D m.m.) Alla bra objektiv som finns till Canon och lite till :)


När började ni fotografera?

Vi började fotografera med våra systemkameror för ett år sen :)

 

 

Hur lång tid tog det att lära sig era kameror.

Vi började använda våra manuella inställningar för några månader sen och då tog det inte så lång tid innan vi lärde oss dem bra :)


Vad bör man köpa först förutom objektiv och typ stativ för att kunna ta bra bilder?

Ehm, en kamera kanske?

Nej men har du kamera, stativ och objektiv är det bara att börja och lära sig kameran och bli bättre och bättre, även fast du har jättemånga tillbehör så måste man ändå träna för att bli en bra fotograf!


Vad tycker ni är roligaste att ta, porträtt eller naturbilder?

Båda!


Hur många bilder av dom ni fotar (låt oss säga hundra bilder) blir något att använda?

Det varierar nog från gång till gång, men jag kan ju säga såhär: det är många bilder som måste raderas efter varje gång vi fotat.

 

Har ni stativ när ni fotar med makroobjektiv? :D

Haha, vi är lite dåliga med det :)


Vet ni någonstans där man kan köpa bra närbildslinser? :D

Du kan köpa dina närbildslinser hos kaffebrus.com, där kan man få ett helt kit för ett väldigt bra pris.

 

Hur har ni utvecklats genom foto de senaste åren? (skulle vara kul om ni visade typ, då och nu bilder ;)

Vi har inte fotograferat mer än ett år men vi tycker ändå att vi har utvecklats jättemycket! :)


Har ni någon gång tjänat pengar på foto?

Vi har ju vunnit fototävlingar med priser, men vi har ju inte tagit några fotouppdrag (fast ehm, vi vill ju gärna göra det :)


Bästa redigeringstipset?

Överredigera inte! Förstärk ljuset ifall bilden är mörk.

 

Porträttfotografering eller macro?

Porträtt :)


Hur många år/månader har ni varit riktigt intresserade av foto?

10 månader :)

 

Nikon eller Canon eller Sony eller pentax?

Caaaaanooon!

 

 


Resten av frågorna kommer i veckan!

 

Fotografering idag

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Hejsan,
Idag sticker vi till petronellas mammas jobb där en fotograf ska komma och fota kläder och smycken. Vi  fick följa med och kolla och det ska bli kul! :)
Lite behind the scenes bilder kommer upp senare, hejsvejs! :)

Frågor och foton

Canon EOS 1000D, Canon 50mm

Nu har vi suttit och svarat på ALLA era frågor och har även varit och fotograferat, resultatet får ni se imorgon eller den här veckan :)
Ha en trevlig söndagskväll!
- Maja

Fotafotafota

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Det känns som om jag inte fotograferat "på riktigt" på jättelänge så det börjar nästan klia i fingrarna. Idag ska jag nog träffa Petronella och så ska vi försöka svara på resten av frågorna som är kvar från frågestunden och förhoppningsvis så ska vi fota lite också.

- Maja

Panasonic Lumix G3


Jag var med i en fototävling hos Panasonics facebookssida där temat var naturfoto. Varje månad har de en lektion på deras facebookssida inom fotografi och sedan har de en tävling på samma tema och jag ställde såklart upp, varför inte? Och igår fick jag ett mejl om att jag vunnit första pris - en Panasonic Lumix G3 - värde 6690-7100kr i valfri färg! Jag blev såklart otroligt glad och jag kommer få hem den kameran nästa vecka.

Gå in på Panasonics facebookssida ifall du också vill vinna en sådan kamera. (en av världens minsta systemkameror som är lätt att ta med sig överallt och som även har filmfunktion, finns i vit, svart och röd)

- Maja

Vad sa du? Är det helg?

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

När jag har ett lov vet jag knappt vilken dag det är så jag blev förvånad när mamma och pappa var hemma när jag vaknade. Häärligt! :)
Hinner inte skriva så mycket nu för jag ska till pizzerian och jobba! Chao ;)
-Petronella

Festival






Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Jag viar er lite fler bilder som jag tog under festivaldagen - dagen innan vi slutade skolan. Jag, Petro och Hanna var ju förstås också där, men jag har inga bilder att visa på oss från då.
Så himla skönt med sommarlov!

- Maja

Redigering och regn

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Visst är det härligt med regn?! :D
Dagen har spenderats i en soffa, i min skrivbords stol och på en cykel på väg till tennisen. Jag har också sprungit ut i regnet för att rädda grejer som har stått ute och blivit halvt förstörda.. :(
Jag hatar regn på sommarlovet!
Bara för att inte låta för deprimerande tänkte jag berätta för er hur mycket jag älskar mitt objektiv som jag fick i födelsedags present för ett tag sedan, den äger! Tar hur fina porträtt bilder som helst och kan ta macro! Kanon :)
Kostar runt tretusen så det är inte överdyrt.. Men det är ändå en hel del pengar så jag är så glad att mina föräldrar är bäst och köper det till mig som födelsedagspresent!
Nu ska jag köpa ett nytt objektiv för pengar som jag har sparat, så jag undrar ifall ni vet något bra
zoom-objektiv för Canon?

-Petronella

Camera Raw - före och efter redigering

Klarhet (dragit upp), temperatur (dragit upp), toning (mot rosa), exponering (dragit upp), fyllnadsljus (dragit upp), lyster (dragit upp), kontrast (dragit upp)

Klarhet (dragit upp), temperatur (dragit ner), toning (mot rosa), exponering (dragit upp), fyllnadsljus (dragit upp), kontrast (dragit upp)

Klarthet (dragit upp) temperatur (dragit upp) exponering (dragit upp),fyllnadsljus (dragit upp), kontrast (dragit upp)

De här bilderna har jag bara redigerat i Camera Raw, vilket jag gör med alla mina bilder innan jag finjusterar dem i PSE. Ifall ni inte fotograferar i Camera Raw så rekommenderar jag verkligen att ni börjar med det!

- Maja

Regn

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Gårdagen spenderades med finaste kompisarna vilket inte denna dagen kommer göra eftersom jag passar på att städa ur hela mitt rum eftersom det är dåligt väder utomhus.

Någon annan som passar på att göra tråkiga saker när det är dåligt väder ute?

- Maja

Härligt med ljusa kvällar

canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Idag har jag:
Vaknat, eller rättare sagt blivit väckt (för tidigt)
Fixat mig
Ätit frukost
Ringt runt lite
Varit med Frida
Bakat med Frida, Maja och Anna
Ätit goda muffins med tjejerna
Suttigt och inte gjort så mycket i en halvtimma typ
Tagit bussen till Höllviken med kompisarna, plus Hanna, och sett på baksmällan två.
Den ägde!
Innan det åt vi på Bk, det var gott och roligt
Sedan gick vi till bussen och väntade i regnet i tio minuter
Gick från bussen hem till mig
Sa godnatt till mina päron
Gjorde mig i ordning
Nu är kl 23.41 och jag ska gå och lägga mig
Min dag idag! Såklart kunde jag inte skriva allt vi gjorde för det skulle ta för lång tid och ingen skulle orka läsa det, men vi hade i alla fall väldigt kul! :)

-Petronella

Hanna

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Den här bilden på fina Hanna tog jag dagen innan vi slutade skolan och då var vi ungefär SÅHÄR glada. Det regnar lite halvt utanför fönstret så jag passade på att ladda in de senaste bilderna till datorn.

Nu kan ni förresten rösta på vår vår blogg på sidan som jag berättade om.
Rösta på oss här och ge oss den stjärna ni tycker att vår blogg är värd.

- Maja

Blad

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Sommarsomarsommarlov! :)
-Petronella

Bilder

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Fina bilder på Anna när vi var ute och gick med våra kameror efter skolavslutning.
-Petronella

Min farfars gamla kamera

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Här är en bild på min farfars gamla kamera som jag har fått ärva. Jag vet inte ifall den fortfarande fungerar men fin är den!

Det känns inte riktigt som jag hänger med nu när sommaren börjat, jag vill göra allt på en och samma gång samtidigt som jag vill sova ut på morgonarna och ta det lugnt. Någon som känner samma sak?

- Maja

Släng ner nyckeln min fina

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Ikväll firade vi (Anna, Petronella, jag, Frida, Madde och Hanna) sommaren med att pizza på bryggan på stranden och sedan kvällsbada. Efter det cyklade vi (Petro, Hanna, jag och Frida) till en annan strand och såg solen gå ner (och stannade där långt efter att solen gått ner) och sjöng oss hesa på låtar vi nästan kunde. Sen cyklade jag Petro och Hanna hem till mig och låg i våra sängar och pratade tills vi somnade och vaknade för en kvart sen. Så himla härligt. Och bilden på Dylan har inget med inlägget att göra egentligen.
Håkan Hellström – Shelley
- Maja

Sommar f*lov!

Firas såkalrt med de bästa! Vi ska ha det bäst!
Låt för sånna som är lika glada som jag:David Guetta – Where Them Girls At (feat. Nicki Minaj & Flo Rida)
-Petronella

Sommarlov

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

NU HAR VI SOMMARLOV!
- Maja

Ny frisyr!

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Det ska egentligen finnas en förebild också, men den blev så dålig.

Här är i alla fall en bild på hur jag ser ut efter att jag klippte mig. Innan gick det ner till halva ryggen så de klippte av ungefär två decimeter, men det är så jobbigt och tungt på sommrarna så jag bestämde mig för att verkligen klippa av mycket den här gången! Jag är i alla fall väldigt nöjd med resultatet (det ser faktiskt bättre ut än det gör på bilden)

- Maja

Fönster

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Dagen har spenderats först på en picknick filt på skolan och sedan hemma hos Petronella där vi såg Breakfast Club.

Nu: Håller typ på att få migrän...

Det har förresten startats en ny fotobloggsida där man kan lägga upp sin fotoblogg så att den blir listad - gå in HÄR för att komma till den och lista din blogg :)

- Maja

En riktigt bra dag

canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Nu ska jag åka på konsert!
-petronella

Sista dagen i skolan!

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Idag är det sista skoldagen och jag är typ SÅHÄR glad och taggad inför sommaren, den kommer bli bäst! Idag ska vi förresten bara sitta och titta på en brännbollsfinal (ja, eftersom mitt lag sög - vilket antagligen berodde på att de hade mig i laget - så får vi sitta och titta på medan de andra duktiga lagen spelar finalen) och sen ska vi ha något som kallas "festivaldag" och det är när man sitter ner på en picknikfilt och lyssnar på andra personer som sjunger, gör trollkonster, jonglerar eller något annat roligt.

Så ni som redan ha sommarlov - njut!
Och vi som snart slutar skolan - KAN NI FATTA ATT VI SNART HAR SOMMARLOV?

- Maja

Veckans låt - Every Teardrop Is A Waterfall

Spotify
YouTube

Every teardrop is a waterfall

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Hejsan!
Jag har blivit helt coldplay tokig, Hjälp!! :OO
Ni bara lyssna på dessa låtarna på hög volym och bara låta er fyllas av glädje!
Coldplay – Clocks (Live In Sydney)
Coldplay – Lovers In Japan (Osaka Sun Mix)
Coldplay – Lost+ (with Jay-Z)
Coldplay – Every Teardrop Is A Waterfall
Coldplay – In My Place (Live In Sydney)
Jag kunde ha lagt till tio mer låtar men då skulle det vara tråkigt
-Petronella


Sol

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

En sak ni inte vet om mig är att jag är galet rädd för att bränna mig i solen. Jag kan inte alls slappna av ifall jag är ute och solen skiner och jag inte har någon solkräm på mig. Därför blir jag typ aldrig brun på sommaren (och råkar jag någongång glömma solkräm så blir jag istället helt röd istället för brun).
Idag har jag än så länge tvättat och borstat Pixie i över två timmar och ska fortsätta efter att jag ätit och städat rummet, inte det roligaste man kan göra på en söndag direkt...
- Maja

Lördagendenelftejunitvåtysenelva

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Idag är det en fin dag!
Sol + Värme = Glad Petronella
Tänkte också att ni kunde klicka här och se musikviedeon till Save The World tonight. Väldigt gullig!
Låten är också väldigt bra, fast har redan lyssnat sönder den typ... ;)
Ha det bra!
-Petronella

Helg

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Fredagskvällen spenderades hos Petronella så jag, Frida och Petro satt och tittade på film och åt pizza efter att vi varit och badat. Nu är det helg igen och på tisdag slutar vi skolan! :) Har inte riktigt hunnit greppa att det har gått ett helt år sen förra skolavslutningen och att vi efter skolavslutningen har tio veckors sommarlov!
- Maja

Somrigt

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Jag är med och tävlar hos Nathalie om ett valfritt pris hos tvspelsweb.se och jag valde detta priset - ett halvtonat gråfilter som jag velat ha länge - det är utmärkt till landskapsfotograferingar och eftersom jag alltid vill ha himlen så dramatisk som möjligt ifall det är molnigt skulle det här filtret passa mig utmärkt!
- Maja

Lite student bilder

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Tre av 80 bilder, haha. Nej, men det blev inte så mycket fotande eftersom det är så jobbigt att hålla kameran så jag lämnade den i bilen. Sedan blev det så fint ljus så jag sprang tillbaka till bilen (med klackskor..)
Det var en jättefin student och Julia (studenten) var till sig av lycka , speciellt att det till slut blev fint väder! :D
Hon hade en superfin klänning och maten var jättegod! Lyckat lyckat lyckat! Det önda jag vill nu är att ta studenten! tänk att vakna nästa mogon och veta att man är färdig med allt på ett tag. Man kan ut och resa, jobba, chilla..Och sen tillbaka till plugget igen, fast då är det nog mycket roligare! Längtaaar!
Godnatt på er! :)
Vampire Weekend – A-Punk

-Petronella

Where them girls at

Nu blir det student!  (vet, gammal bild, men hann inte redigera en ny..)
See ya later
-Petronella

Åskådare

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

I torsdags följde jag med och såg på en av Joels matcher då han spelade i en cup (tydligen var det sveriges största fotbollscup för tioåringar, så det var en väldigt massa tioåringar och fotbollar där). Tanken var att jag skulle ta foton på fotbollen men eftersom jag förstod att det inte riktigt var min grej så fotade jag istället publiken. Det är ju riktigt svårt att fota fotboll, de står inte stilla på planen särskilt ofta, haha :)
- Maja

Maja i en fin klänning

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Denna klänning är köpt i Spanien och den ska jag nog ha på skolavslutningen tror jag. Är inte en person som handlar allt nytt till det.. Jag menar, det är bara några timmar man ska visa upp sig och då spelar det inte så stor roll, men visst, det är alltid kul att klä upp sig! ;)
Idag har det växlat mellan sol, moln, 31 grader och sedan spöregn och lite åska.. Konstigt väder tycker jag, skulle inte förvåna mig om det skulle börja snöa (men jag skulle troligen börja gråta då).
Vill också säga grattis till en fin person! Linnea fyller hela fjorton år, grattis till henne! :)

Deadmau5 – Strobe (Radio Edit)
-Petronella

Bloggporträtt: Fanny Mattila - fannyelina.blogg.se

Namn: Fanny Mattila

Ålder: 18

Blogg: http://fannyelina.blogg.se

 

Fanny är en tjej som precis tagit studenten och när vi klickar oss in på hennes blogg bemöts vi av härliga, stämningsfulla och vackra fotografier som beskriver hennes vardag.



Frågor till Fanny:


Vad var det som väckte ditt fotointresse?

På den tiden hängde jag ganska mycket på bilddagboken och blev väldigt inspirerad av många olika fotografer som fanns där. Så jag tror det var därför jag började fotografera för att jag också ville kunna ta så fina bilder som dem.

 

Vad tycker du är roligast att fotografera?

Människor, men då skall det inte vara studiobilder eller bara porträttbilder utan jag gillar att fotografera människor i olika miljöer eller bara i vardagen.

 

Du har din egen stil på dina foton, hur gjorde du för att hitta din egen stil?

Frågan är nog vad jag inte gjorde. Jag läste inte alla fotobloggar om hur man skall och inte skall fotografera, jag lärde mig själv. Istället för att ha någon som säger exakt hur jag skall fotografera för få de perfekta bilderna inspirerades jag av andras bilder och gjorde min egen grej.

 

Vad är det bästa fototips som du fått eller skulle ge andra fotointresserade?

Tänk på ljuset, får du till ljuset rätt kan bilderna bli magiska. Då menar jag inte bara sol ljus, det finns ljus även under regniga dagar.

 

Var får du din inspiration ifrån?

Från allt, vädret, andra fotografer och väldigt mycket från musik.

 

När började du blogga och varför?

I Januari 2009, jag vet inte varför men jag antar att jag ville bli något mer än mig själv men istället har bloggen hjälpt mig hitta mig själv.

 

Vilka fotobloggar läser du?

Åh det är många, allt från småbloggar till större bloggar. Några favoriter är: http://weliveyoung.blogspot.com/
http://turnitoff.blogg.se/ http://beatasbilder.blogg.se/

 

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?

Oj vad svårt! Man skulle väl kunna säga att jag är en väldigt vanlig men samtidigt ovanlig tjej som är lika glad för att leva samtidigt som jag är lika förvirrad över vad jag skall göra med mitt liv. Min blogg fylls mest med bilder från min vardag men ofta beskriver dem mina känslor som jag har för tillfället.

 



Alla bilder tillhör Fanny Mattila



 

VAD ÄR BLOGGPORTRÄTT?


Bloggporträtt är något jag och Petronella för att uppmärksamma andra bloggar som vi tycker om, både stora som små. På vår blogg kan ni därför hitta nya favoriter och få lära känna bloggarna bakom bloggen redan innan ni klickar er in på den. Detta är ingenting man kan anmäla sig till utan vi väljer ut bloggar vi tycker om eller förtjänar lite extra uppmärksamhet.


Tycker ni att vi ska fortsätta med bloggporträtt?

Till frissan

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Nu ska jag till frisören och klippa mig (äntligen!). Jag trivs verkligen inte med mitt hår för tillfället och hoppas att det ska bli bättre när jag klippt det, tunnat ut det och klippt upp det, samt klippt av de slitna topparna. Resultatet får ni se ikväll!
- Maja

Svårt med HDR

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Ganska svårt med HDR bilder (när man sätter ihop flera bilder med olika exponeringar). Speciellt när jag och Maja inte tänkte att det kunde bli svårare ifall man tog på en person som inte kan stå helt blixtstill.. Men det var kul att lära sig men i framtiden kommer jag nog att göra det på landskap.. :)
Kan inte berätta hur jag gjorde eftersom jag snart ska sova, med andra ord så orkar jag inte. Gör det någon annan dag när jag har gjort det mer på riktigt ;)
Goodnatt alla underbara läsare!
-Petronella

Happy

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Ganska tråkig skoldag idag med utedag och massa sporter, -_-
Fast allt som inte är skola just nu är bra, så jag ska väl vara glad för det :)
En annan grej jag är glad över är att det snart är sommarlov, taggaaaaa!!
Jag blir också glad över denna bilden eftersom jag tog den var allt jättebra, plus att han log och kollade in i bilden! Sånt händer inte så ofta när man fotar främlingar...
-Petronella

Mad

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm f/1.8 ll

Idag har dagen spenderats i Husie där vi hade fotbollsturnering (och en massa andra saker) med andra skolor och sen har jag tränat inför sommarjobbet från tjugo över tre till klockan sju så nu är jag riktigt trött.
Jag bjuder på en bild på Joel (sådana här bilder får jag alltid när jag fotar honom, han har svårt för att hålla sig seriös :)
Cajun Dance Party – Colourful Life
- Maja

Tävlar hos Linnea

Canon EOS 400D,  Canon EF 50mm f/1.8 II

Det var ju längesen jag var med i en tävling så jag tänkte att jag kunde vara med och tävla hos linneaasjostrom.blogg.se om ett valfritt pris hos johanpixels.se/webbshop. Temat är sommar så jag hoppas att den här bilden passar in på temat :) Priset jag vill vinna finns HÄR, det är ett uv-filter som passar mitt nya objektiv :)

- Maja

Film

Canon EOS 400D,  Canon EF 50mm f/1.8 II

Igår såg jag på en av mina favoritfilmer, Slumdog Millionaire, och ifall ni inte har sett den så är det en film jag verkligen kan rekommendera, det är absolut en film som man måste se.
- Maja

ett tips bara

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

I den här bilden har jag använt mig av vinjetering, en bra video för hur man gör det finns här hos Linafoto.
Jag har också gjort två lager, den ena är ljust (ffe7bd heter färgen) och på den tog jag mjukt ljus så att inte hela bilden är i den färgen. Sedan drog jag ned opaciteten lite också. Det andra lagret var mörkblått och på den valde jag uteslutning och drog ned opaciteten lite där också. Sedan höjde jag kontrasten och exponeringen lite. Sedan gjorde jag bilden lite varmare med hjälp av vitbalans som aningen finns på Raw eller inne i photoshop.
Det kanske låter lite komplicerat men det tog kanske fem minuter att göra :)

-petronella

Sista dagen ledigt

Canon EOS 400D,  Canon EF 50mm f/1.8 II

När jag såg den här platsen häromkvällen blev jag jättesugen på att fota där, det är så vackert på kvällarna när solen är på väg att gå ner och sprider kvällsljuset över marken  och träden.
Idag är det förresten sista dagen vi är lediga och sen sätter skolan igång igen till nästa tisdag då vi slutar skolan. Just nu längtar jag så sjukt mycket efter sommarlovet!
- Maja

Gatufotografering

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Tycker det är jätteroligt att fota och kolla på gatufoton. Det blir så levande och äkta. Inga påklistrade leenden eller uttryck som ska vara modellaktiga, konstiga poser eller så.  Ibland när folk inte är beredda på att bli fotade kan de göra några konstiga miner eller ibland kan de bli sura men oftast ser dom det inte.. Hehe
Prova prova prova, var inte rädd! :)
En bra låt till bra personer; Keane – A Bad Dream
-Petronella

Härliga sommar!

Canon EOS 400D,  Canon EF 50mm f/1.8 II

Idag har jag legat på stranden hela dagen med Petronella, Hanna, Madde och Anna, så mysigt! Det är faktiskt riktigt varmt i vattnet nu (eller, man får i alla fall ingen hjärtattack så fort man kommer i vattnet) och superhärligt och somrigt. Sen så äter jag typ aldrig lunch när jag är ledig på somrarna, varken idag eller igår, så nu är jag jättehungrig och ska gå ner och hjälpa till med middagen. Jag hoppas att ni också haft en solig och härlig helg!
- Maja

La playa

Canon eos 1000d, canonef 50mm f/2,5 macro

Nu sticker jag till stranden men tjejerna! :)
-Petronella

Roliga personer

Igår var jag, Maja och Frida i Malmö och såklart blev det några roliga bilder! Nu hade jag tänkt visa er några roliga miner som jag råkade knäppa... hehehe ! :)

Jag sa åt Frida och Maja att sätta sig men Frida ville fortsätta äta godiset...

Dn här bilden är tagen av Maja. Vet inte riktigt varför jag såg så ut som jag gjorde men Frida påstod att jag såg söt ut?! Crazy ögon..

Maja: Ta på mig!
Petronella: Okej ;)

Och sen har gulliga Joel (Majas lillebror) som råkade räcka ut tungan precis när jag skulle fota, awe hahah :D

En person som jag tror joel gillar. Jag sa åt honom att posa (stav?) och det gjorde han så det var kul :)

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro


Också kom Bamse också.. Haha:)

-petronella

Söndag

Canon EOS 400D,  Canon EF 50mm f/1.8 II

Igår var jag, Frida och Petronella i stan hela dagen vilket var jätteroligt och trots att vi alla köpa kläder (jag: jeans, shorts och bikini) så kom vi hem tomhänta (fast plånboken var ju i alla fall full). Sen på eftermiddagen så satt vi och lyssnade på musik på stortorget innan vi åkte hem. Det har varit hur fint väder som helst de senaste dagarna och det är därför som vi inte varit så bra på att blogga. Petro hade i alla fall kameran med igår så några bilder blev det nog :)
- Maja


Header?

Vi har funderat på att byta header. Tycker ni att  vi ska byta eller ha kvar den vi har nu?

Förgätmigej

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm 1.8 II

Jag satt och redigerade bilderna på förgätmigej-blommorna och som vanligt så tycker jag om att lägga på olika lager på bilderna. Här tycker jag nog nr. 2 blev finast. Vad tycker ni?

- Maja

Fredagkväll

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm 1.8 II

Nu sitter jag och Petronella och smaskar godis och ska snart cykla och hyra film, skitmysigt :)
- Maja

Gyllene morgon

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5 macro

Älskar doften av ny rostat bröd på morgonen!
Älskar också min nya hund (som också doftar gott, valp) som är världens sötaste, jag lovar, om ni skulle se honom (som Maja ska göra snart, du kan komma närsomhelst) skulle ni också tycka det!
Den här bilden är tagen på en promenad och är inte något speciellt men jag gillar ljuset i den.

Vi går ut och brinner upp i natten och skyller allting på våra fyllehuven, undanflykter och självanklagan, jag ser domen i dina ögon
Jag ser domen i dina ögon
Håkan Hellström – Shelley (en av världens finaste låtar)
-Petronella

Hundkex

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm 1.8 II

Idag ska jag hem till Petronella och träffa hennes valp, ni som redan har sett honom på bild vet ju att han är så sjukt söt, det ska verkligen bli jätteroligt att träffa honom :)

Sara Bareilles – Gravity

- Maja

Min nya sötnos

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5

Detta är den efterlängtade hundvalpen som har kommit hem till oss. Och där ska den stanna! Han heter Dyllan/Dylan (vet inte om det är med ett eller två l..).
Det är en bullmastiff och han kommer bli väldigt stor, men sööt! Han är redan urgullig och mysig.
Imorgon ska Maja, Frida och kanske Hanna komma och hälsa på honom (Hanna är redan här och har sett honom)
Åhh vad söt han är!
Ursäkta mig, nu ska jag gå och mysa med min nya hundvalp.
Hans ansikte blev hela tiden ur fokus men han var jättesvår att fota för han skulle gå runt och nosa överallt..

Håkan Hellström – Dom där jag kommer från

-Petronella

Hoppas det är rätt sladd

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5

Nu har pappa köpt en sladd som gör att jag ska kunna lägga in videor från familjens filmkamera. Jag och Maja har länge tänkt på att göra en video med den men jag har inte kunnat ladda in något så nu håller alla tummarna på att det kommer funka!
-Petronella

En mjuk mule på e fin häst

Canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5

Coldplay – Clocks
-Petronella

JAG VANN!

Jag vann min första fototävling! Tack så mycket alla som röstade på mig och tack Towe som hade denna underbara tävling!
Jag vann en fjärrutlösare som jag så gärna ville ha!
TackTackTackTackTack
-Petronella

En glad dag

canon eos 1000d, canon ef 50mm f/2,5

Idag ska vi få en till hund! Vi en Mops som är en ganska liten ras men nu ska vi få en stor stor hund! Den är en valp när vi får den så nu är den inte så stor men jag tänker inte säg vilken ras det är för än ni får de bilder på den, vilket ni kommer att göra antingen idag eller imorgon.
Nu hade jag tänkt att sola min bleka kropp och läsa en bra bok.

Swedish House Mafia – Save The World (Radio Mix)
Cajun Dance Party – Amylase
-Petronella

Blå

Canon EOS 400D, Canon EF 50mm 1.8 II

Idag så kommer jag att vara på Joels fotbollscup hela dagen och även fotografera när min duktiga bror spelar och det ska faktiskt bli väldigt kul :) Vi får hoppas att det blir fint väder så att jag kan sola samtidigt, haha :)
- Maja

Juni

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm f/3.5-6.3

Nu är det faktiskt den första riktiga sommarmånaden, juni, och det känns SÅHÄR bra! Det här är vår sista "riktiga" dag i skolan eftersom veckan efter bara kommer vara sport och andra aktiviteter och utflykter och sen den 14 juni slutar vi skolan. Nu har det också börjat bli varmt igen, igår var det hela 28 grader varmt! (ifall vi ska lita på min termometer).
- Maja


START




bloglovin