blabla.

Jag fattar ingenting nu...
Okej, texten är inte blå längre men man kan inte klicka på mina länkningar!
Hon som har tävlingen som jag är med i heter, vadfanskamanheta.se

Fika


Canon eos 1000d, canon 18-55mm

Hejsan.
Nu fikar jag lite. Jag älskar fika. När man kommer hem efter en lång och jobbig dag i skolan är man ashungrig och i alla fall jag gör jättemycket god fika. Och det är bara så gott! Mackor, varm oboy, kakor, youghurt och te eller kaffe är jättegott och bra. (Nu äter jag inte såå mycket när jag kommer hem men jag skulle nog kunna, mmm...)
Ja, nu vet ni lite mer om mig. Och i fall ni undrar så är jag 172 cm lång. Jag vet inte hur ni känner men jag är alltid nyfiken på sånt och det här är trots allt min blogg (och majas) så ni får antingen läsa det eller blunda, men ni får INTE sluta följa oss på bloglovin!! Aldrig!
Jag tycker om godis också om ni undrade. Om ni vill lätta på ert hjärta eller undrar något mer så kan ni ju skriva i vårt bloggsvar.
Ha det så bra!
-Petronella

One piece of Sweden



Jag är med och tävlar om en one piece hos den HÄR tjejen. Tävlar inte med någon bild men jag skulle vilja Denhär. Ja det var allt. Ha en trevlig eftermiddag!

(Om texten blir blå så vet jag inte varför.. PÅ min dator ser det ganska blått ut men om det inte är det på eran så är det chill)

- Petronella

(Update: Felet är ändrat nu men ifall texten fortfarande är blå på era datorer kan ni väl säga till?
/Maja)

Höstblomma

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Taaack för besöksrekordet igår!
Jag blev så otroligt glad när jag gick in och kollade statistiken i morse, tacktacktack!
- Maja

Godmorgon!

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Här kommer en bild på Petronella som jag tog på henne för några veckor sen när vi var och fotograferade alla tillsammans hemma hos mig. Den var väldigt mörk så jag var tvungen att göra den mycket ljusare när jag redigerade den (och med Elements i en JPEG-fil är det inte det lättaste).
Skulle ni förresten vilja se några före och efter-redigerings bilder?
- Maja

Min Hund och Glee

Canon eos 1000d, canon 18-55mm

Såhär ser min hund ut. Tog bilderna idag med Hanna.
Jag Kollar på Glee nu och jag tror jag är kär...
-Petronella

God save the queen

canon eos 1000d, canon 18-55mm

Hejsan, detta är bilder från idag när jag och Hanna gick ut med min hund Woody. En plattnosad mops. haha, jag får lägga ut lite lite på honom. Vi bakade också jättegoda muffins! SUPERGODA, jag har bild på det också så det kanske kommer upp lite senare också :)
glöm inte tävlingen:   http://fotogeniquee.blogg.se/2011/march/fototavling-vinn-valfri-macro-lins-och-en-bi.html#comment
Adele – Rolling In The Deep
-Petronella

Snartsnart är det helg igen

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag är ledsen  för att det bara blir gamla bilder ni får se i bloggen från min sida och inte så bra heller. Jag har en massa bilder som ligger i kameran och bara väntar på att få bli redigerade och uppläggda på bloggen, men de får helt inte plats i datorn och jag har tyvärr ingen tid att rensa bland mina bilder i datorn. Det blir bättre till helgen, det lovar jag!
- Maja

Toffel snigeln

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Den här söta snigeln hade klättrat sig upp på min toffel (eller mammas toffel - träskor för alla som inte förstår vad en toffla är) en sommarmorgon då jag satt utomhus och åt frukost.
Tänk att kunna sitta utomhus i solen och värmen och äta frukost, så härligt! (men nu är vi ju snart inne i april och då är det vår på riktigt!)
- Maja

Ha en bra dag.

canon eos 1000d, canon 18-55mm

Också en bild från Sri Lanka, längtar desperat efter värmen!
Ha en bra dag.
-Petronella.

Vind.

canon eos 1000d, canon 18-55

En bild på min syster när vi var i Sri Lanka.

-Petronella

filmer

canon eos 1000d, canon 18-55mm

Våldigt vårig bild tycker jag. Nu håller jag på med att fixa så att jag kan sätta in filmer i datorn och det kommer att funka, så ni får bara vänta och se när jag kan lägga upp någon film (ska först göra en också...).
Ska bli väldigt roligt!
Jag är med i Månadens bild hos http://randomabilder.blogg.se/2011/march/manadens-bild-mars.html#comment

-Petronella

(heeej)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Snart ska jag ta bussen för att ha teaterrepetitioner i fem timmar och kommer antagligen inte hinna blogga mer idag, kommer vara helt slut när jag kommer hem vid nio-tiden.
Men ni får ha det så bra och kommentera en massa i det här inlägget så blir jag skitglad! Haha :)

- Maja

JOrDguBB

canon eos 1000d, canon 18-55mm

Goddag alla! Just nu är jag i skolan men jag är inte inne på någon dator... hmmm. Ni får klura på den där.
Inte världens finaste bild men den duger tror jag.
-Petronella

Husmusen (det är svårare än man tror att hitta på bra rubriker, tro mig)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Nu när jag sitter och tittar igenom alla bilder från i höstas så upptäcker jag jättemånga bilder som ni inte sett än, så det kommer att komma lite höst och sommarbilder lite då och då tror jag. Vad tycker ni om det?

Lisa Mitchell – Neopolitan Dreams - låt som jag och mina kusiner nördade (typ mitt ord för att lyssna helt övermycket på det, så att man blir lite nördig typ) i somras. Tyckte att ni kan lyssna på den låten den här tisdagen.
- Maja

Öga

canon eos 1000d, canon 18-55mm

Godnatt alla. Gud vad jag är trött nu. Jag har stressat för att få till ett inlägg så att jag inte hann göra min läxa men imon blir det inte lika stressigt så då kan jag lägga ut flera. Jag redigerade bilden i photoshop cs5! Kan fortfande inte fatta det! Imorgon blir det fler coola bilder som är redigerade där! :)
Amos Lee – Arms Of A Woman
-Petronella

Bild från i höstas

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Har precis kommit hem från två danspass. Åkte hemifrån halv fem och kom hem kvart över åtta, så på måndagar har jag inte jättemycket tid att blogga på eftermiddagarna.
Bilden är tagen i höstas. Har några bilder som jag snart ska visa er, måste bara lägga över bilder på min andra, externa hårddisk så att jag får plats med de nya.

- Maja

Genom eld

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Oskar Linnros – Genom eld
- Maja

Geting

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Här är en av getingarna som vi såg häromdagen när vi var ute i vårvädret och klarade sig. Jag är ju inte direkt en getings-älskare men jag hoppas ändå att de klarar sig nu när det blivit lite kallare igen.
Det är förresten så roligt att så många anmält sig till fototävlingen!
Har du missat den? Klicka här.

- Maja

All of the lights

canon eos 1000d, tameron 18-85mm

Nu är det söndag och jag ber om ursäkt att jag har uppdaterat jääääääätte dåligt, men jag har en ursäkt. Vi har haft gäster hela helgen och en liten pratglad fyra-och-etthalft-årig  tjej är ganska krävande, fast sååå söt! Man kan ju liksom inte bara sitta vid datorn hela tiden när man har gäster.
Nu redigerar jag mina bilder i Photoshop cs5 (men inte där här bilden).
Måste säga att jag älskar denna bilden för alla skrattar och det ser så härligt ut men jag kommer faktiskt inte ihåg vad vi skrattade åt.
R.I.P Solsidan
Kanye West – All Of The Lights
-Petronella

Titta, vi flyger


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Två bilder på Frida och Petro som jag hittade när jag tittade igenom mina album och jag tänkte att ni också måste få ta del av dem (tror dock inte att Petro och Frida tycker samma sak, men, jaja :D)
- Maja

Muuuu (finaste rubriken ever)


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
(Bilder tagna i höstas)

I just den här sekunden som det här inlägget kommer upp så repeterar jag antagligen danssolon eller repliker.
Men som jag lovade så kom det upp ett inlägg under dagen i alla fall.
(Petronella har typ gäster som har små barn som gör att hon inte hinner blogga. Så ifall hon inte har bloggat när det här inlägget kommer upp så vet ni varför i alla fall)

- Maja

Och så var det söndag igen

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Spamalot igår vad helt sjukt kul! Hade inte kameran med mig men Petronella hade och fotograferade lite innan och efter föreställningen så ni kanske får se lite bilder från det i alla fall :)
Nu ska jag iväg på teaterrepetitioner men jag har gjort ett tidsintställt inlägg som kommer upp under dagen.
- Maja

Earth Hour



Jag släcker såklart alla lamporna och drar ut sladdarna när det är Earth Hour, gör du?
Har släckt ner hela huset och sitter och hoppas att datorbatteriet ska hålla eftersom det enda sällskapet jag har är min lillebror och hans kompis som sitter och glor in i datorskärmen (som också bara går på batteriet för tillfället).
Men jag tror ändå att jag stänger ner datorn också och lägga mig på sängen med Pixie som för tillfället ligger och sover vid mina fötter.
Happy Earth Hour!

- Maja

Min lilla fina hund

Canon EOS 400D, Tarmon 18-250mm

Här är då min hund Pixie som ni kanske sett innan ifall ni följt bloggen ett tag, annars så kan man ju bara gå bak i arkivet eller gå in under katerigorin Djur.
Det här var när jag fotograferade med en ballong med det hela slutade med att hon hade sönder två stycken ballonger (och när de smällde så sprang hon runt i hela huset för att ta reda på var de hade tagit vägen).

Jag kan även säga att det var otroligt svårt att fota en hund som leker, vilket ni ser ifall ni klickar på miniatyrerna nedanför.


- Maja

Lite blommor och lite vår

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Ni får lite vår, såhär mitt på dagen.
(tidsinställt inlägg)
- Maja

Fina Annaa


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Den här bilden tog jag när jag och Anna var ute och gick häromdagen på stranden. Tänkte också länka till hennes fina blogg och befalla er att börja följa henne via bloglovin :)
Så gå in här nu: annawahl.blogg.se
I alla fall så ska jag och Frida iväg idag och ha teaterrepetiotioner i fem timmar och sen så drar jag, Petronella, Hanna, Frida och Anna in och ser den efterlängtade spamalot (som fortfarande går ja)!
Ska bli skitkul :)
Ni får ha en fin lördag!
- Maja

Fredag, härliga fredag

canon eos 1000d, tameron 18-85mm
Detta var när vi tog lite grupp foton med tjejerna. Det är jag och Frida på bilden (snygga).
Tycker om Black eyed paes nya låt : Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
Det är så sjukt skönt att det är fredag! Kan inte beskriva min glädje... :)
Ni får ha en mysig fredag!
-Petronella

Jag är med i en till tävling

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag är med och tävlar hos standingcarla.blogg.se där temat är natur.
För att vara med så kan du gå in HÄR.

(60 prenumeranter --> bloglovin taaack :)

- Maja

På hal is

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

För bara några veckor sen låg det is på havet som man till och med kunde gå på och den senaste veckan har det varit strålande sol hela tiden. Jackan har fått vara öppen och i onsdags så gick jag till och med i bara linne hela rasten, så härligt! Jag älskar våren, den är ju helt underbar!
- Maja

Gott och blandat

canon eos 1000d, canon 18-55mm

Det är kul att vi har en fototävling.
Det är också kul att mitt matteprov gick bra.
Det är inte så kul att jag är supertrött nu.
Det är kul att jag snart blir 14 år.
Det är kul med bilder.
Det är kul att fota bilder.
Det är kul att skriva detta.
Nu tycker jag inte det är kul längre.

-Petronella

Fototävling hos Benedikte


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm


Här är bilderna i 800px.

Jag är med i en tävling hos benediktebull där temat är ljus. Man kan vinna ett stjärnfilter från tvspelsweb.se och man får delta med höst 2 bilder.
Jag vill vinna det HÄR stjärnfiltret, det skulle vara jätteroligt.
Ni kan hitta tävlingen HÄR
Och glöm inte att delta i vår fototävling där ni kan vinna ett close-up filter
- Maja

FOTOTÄVLING, vinn valfri macro-lins och en bildlänk i menyn

Nu har vi ordnat så att vi kan ha en fototävling som vem som helst med en blogg och en kamera kan vara med i.
Den är i samarbete med tvspelsweb.se.
Tema: Din bästa bild
Pris: 1st valfri Close-up filter från tvspelsweb.se, HÄRIFRÅN väljer du ditt pris och bildlänk i menyn i en månad.

Så även ifall du redan har flera Close-up-filter så kan du vara med ändå och tävla om länken i vår meny eller ett nytt close-up-filter.
Hur gör du för att vara med?

1. Du måste ha en blogg för att vara med.
2. Du väljer din bästa bild och skriver ett inlägg som BARA handlar om tävlingen.
3. I inlägget länkar du till close-up-filtret du vill vinna och du ska också länka till vår tävling och till vår blogg.
4. I inlägget skriver du också en kort motivering till varför just du vill vinna (men vi kommer välja ut finalisterna efter bilden och inte motiveringen)
5. Sedan kommenterar du i det här inlägget och länkar till ditt tävlingsbidrag.
Sista anmälningsdagen är 5 april.

Lycka till!

Vita svanar

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Här kommer lite bilder på ett par svanar som jag fotograferade för några dagar sen.
Det kommer att komma upp en fototävling väldigt snart, så håll utkik!
- Maja

Lillebrooor

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Ni får se en bild på min lillebror Joel innan jag drar iväg till skolan och skriver matteprov, näst sista provet innan den här skolveckan är slut!
Ha de bra :)
- Maja

Vi vet inte vart vi ska men vi ska dit

canon eos 1000d canon 18-55m


-Petronella

Värme

canon eos 40d tameron 18-85mm

Nu är det vår. Det har det varit i två dagar nu och det är underbart.
Ikväll är det Glee och det är bra, det ända som förstör är matte men det är jag van vid så det är ingen fara.
-Petronella

En vanlig dag

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
(bild ur arkivet)

Heej på er!
Sitter med Petronella och ska snart ta bussen och åka och dansa så vi ses ikväll :)
- Maja

(blööö)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Nu är det onsdag igen och det är äntligen Grey's Anatomy och Glee!
Jag kom på att ni antagligen inte kommer att få bättre uppdatering från mig till helgen heller eftersom jag då har teaterlektioner i fem timmar, både på lördagen och söndagen.
Men jag kan i alla fall lova att det kommer att komma upp några inlägg i alla fall och sen får vi hoppas att Petronella hinner blogga lite istället :)
Trevlig onsdag :)
- Maja

en slags rubrik typ

canon eos 1000d, tameron 18-85mm

Hejsan, idag var det 14grader! Alla var ute på skolrasten och nästan inga jackor synstes till, underbart!
Detta är två bilder fast jag har typ klippt in Maja i bilden. I Photoshop element kallas detta scengörning och du hittar det på guidad redigering ifall någon undrar. Kna visa lite fler bilder om det ågon annan gång i fall nåhon vill.
petronella - Min spelista

...........

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Bild från i höstas

Förlåt för sämsta uppdateringen idag. Kommer nog bli bättre nästa vecka eller till helgen då jag inte har lika mycket i skolan. Just typiskt att vi ska ha så mycket i skolan när all inspirationen kommer tillbaka med ljuset och vårvärmen.
- Maja

Nu är det faktiskt vår på riktigt


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag slänger in ett inlägg innan jag börjar med pluggandet.
Jag var ute och gick med Anna idag i vårsolen och det var 14 grader ute, heeeelt otroligt!
Det är vårblommor överallt och fullt med getingar på alla smörblommorna som slagit ut (getingar ska väl inte komma än?)
I alla fall så tog jag flera foton men har inte hunnit få in dem i datorn ännu.
- Maja

Måndag

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Är hemma och sitter och pluggar men jag snart drar jag iväg och tränar i ett par timmar som ett avbrott, ska bli skitkul.
Annars har jag varit riktigt glad idag, vet inte varför (kanske för det fina vädret vi haft i flera dagar :)
- Maja

Lycklig.

Såhär ser min fika ut, en rostad macka med sylt och en med honung  (efter bilden tog jag en till syltmacka)
canon eos 1000d, canon 18-55mm

Såhär glad var jag eftersom jag kom på att jag fyller år om tre veckor och att jag ska önska mig ett objektiv som mina föräldrar bara MÅSTE ge mig i födelseagspresent! (pappa jag vet att du kollar vår blogg ibland så om du läser detta så glömmer du inte hur mycket jag önskar mig det objektivet!). jag har glömt just nu vad det heter men det är ett macro med 2,5 i bländare. Men nu måste jag skynda mig för jag ska åka och träna med mina finste vänner (Frida och Maja, jag räknar er också även fast ni inte ska gå idag)
ha det så bra.
-Petronella

Centrera bloglovin-ikonen

Det är många som frågat hur man centrerar bloglovin-ikonen så jag tänkte göra ett blogg-inlägg om det här.
När du ska centrera något använder du dig alltså av den här koden:

<center>Texten eller bilden (eller din bloglovin-kod)</center>

Så när du ska centrera din bloglovin-ikon så gör du bara såhär:

<center><a title="fotogeniquee on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/sv/blog/2197727/fotogeniquee/follow"><img alt="bloglovin" border="0" src="http://www.bloglovin.com/widget/subscribers_pink.php?id=2197727&lang=sv" /></a></center>

Det här fungerar på nästan allt i kodmallen som du vill centrera.
Jag använde hemsidan designadinblogg.se när jag skulle designa vår blogg och där finns det mesta så det är en jättebra hemsida att titta på när du ska designa din blogg.
- Maja

Månen

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Fjärrutlösare

Har också sovmorgon idag (inte så konstigt eftersom jag och Petronella går i samma klass) så jag hinner slänga in ett inlägg innan jag åker till skolan. Har även gjort ett tips som kommer upp vid elva-tiden tror jag.
- Maja

Vackert

canon eos 1000d canon 18-55mm
Detta är Anna som jag fotat med och som är hur söt som helst, ni ser ju bara hur bra hon blir på bild!
Jag kom på en sak.. Jag har sovmorgon imorgon, skolan börjar inte för än halv tio. sjönt..
Okej, nu ska jag sova. Godnatt.
-Petronella

Grönt.

canon eos 1000d tameron 18-85mm
Lite bilder från idag. Sitter och kollar på Solsidan,skit kul!
ha en mysig söndags kväll.
-Petronella

Solnedgång

Canon eos 1000d
Lite foton från igår med Anna och ska snart försöka göra den där "fotofilmen" , om någon vet hur man gör på photosop elements så SKRIV!
Nu ska jag på tennis och efter det blir det lite mer plugg..
-Petronella

Jobbig vecka..?

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Slänger in ett litet inlägg innan jag sätter mig och pluggar inför mina fyra prov, min redovisning och skriver mina två uppsatser som ska göras den här veckan. Suck...
- Maja

Ryan Adams

canon eos 1000d tameron 18-85mm
Hjesan.
Igår sov jag och Anna över och vi fotade lite. Vi fotade solnedgången och lite stayer i Höllviken. Jättemysigt!
Men nu ska vi ut och göra en slags "bildfilm" typ. NI får se på det sen om det blir bra.
Vet ni? Jag ska se på Ryan Adams i Juni, har beställt biljetter! SUPERKUL!!!
-Petronella
-Petronella

Våfflor

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Vi åt våfflor igår och jag upptäckte än en gång att jag inte tycker om våfflor särskilt mycket, vilket är lite synd för jag vill ju tycka att det är jättegott med våfflor (som normala människor).
Men visst är det inte bara jag som inte tycker om våfflor?

- Maja

Jogging-tur i vårvädret


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
(klicka på minatyrerna för att se bilderna i ett större format)

Eftersom det var så fantastiskt fint väder igår så bestämde jag mig för att jogga en runda för första gången det här året. Och efter att ha joggat i fyrtiom minuter och kommit hem så kastade jag mig på cykeln (eller, jag vilade på gräsmattan i ungefär 5min. ifall jag ska vara helt ärlig) och cyklade ner till samma platser där jag joggat, det var så otroligt vackert och solen lyste mig från sidan hela tiden och man hörde det blåsiga havet.

(Jag gick ut och gick på förmiddagen med la famille men då hade jag tyvärr ingen kamera med mig)

- Maja

Eat Pray Love

canon eos 1000d tameron 18-85mm

Gammal bild från förra året men trötrnar aldrig på den. Nu sitter jag i soffan hemma hos Anna. Vi har fotat solnedgången och kollat på Eat Pray Love (en riktig tjejfilm) med pizza och godis.
Bilder på solnedgången, anna och svanar kommer sen.
-Petronella

(HÄR SKA FINNAS EN FIN RUBRIK)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

De här bilderna tog jag idag när jag fotade till DET HÄR inlägget.
Hoppas ni får en fin lördagskväll!
- Maja

Macro-linser


När jag tar mina macro-bilder så använder jag mina macrolinser eftersom jag inte har något dyrt macro-objektiv.
Det är faktiskt väldigt bra och kostar bara ett par hundra kronor och fungerar hur bra som helst, så ifall ni tar mycket macro-bilder men inte har 3000-8000 kronor i fickan så tycker jag att ni ska köpa en närbildslins.


Här har jag använt en macro-lins för att komma lite närmare blomman men jag har även en lite större macro-lins så att man kan gå ännu närmare olika detaljer.

Tvspelsweb.com är en bra sida att köpa sina kameratillbehör från.
HÄR hittar ni olika macro och närbilds-linser från den sidan.

- Maja

för att det är fint väder

canon eos 1000d tameron 18-85mm

Hej! Idag är jag jätteglad
För.. det är fint väder
För.. jag har världens bästa kompisar
För..det är fint väder
För.. det är fint väder
För.. det är fint väder

-Petronella

Godnatt

canon eos 40d tameron 18-85mm

Nu ska jag gå och lägga mig i en nybddad säng efter att ha fyllt min mage med Ben&Jerry glass, mmm...
ja, okej, godnatt hoppas ni har haft en rolig/mysig/trevlig fredag!
Bilderna är tagna i Sri Lanka vid havskanten i falla man inte ser det.
-Petronella

Vad jag gör på en fredagskväll som denna

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Men oj vilken vacker bild jag hittade...



Jag hittade den här listan hos Anna och jag tänkte att det kan väl vara lite roligt att fylla i den.

Så det gjorde jag också.


Jag lyssnar på… all fin musik, till exempel världens bästa musik och finaste bandet Bon Iver.

Du mår bäst när du… cyklar på sommaren med vinden i ryggen.

Jag pratar… alltid stockholmska när jag ska härma någon.

Jag älskar/tycker om… att skratta med mina sjukt fina vänner.

Min bästa vän(ner) är… sjukt härliga!

Jag avskyr när folk frågar… Haha, kom inte på något här just nu, så än så länge kan ni fråga på!

Kärlek är… väldigt fint, speciellt i fina franska filmer.

Jag kommer alltid att vara… otroligt kär i musik.

Jag är hemligt förälskad i… Nalle Puh såklart, vem är inte det?

Sist jag grät var… eehm, kanske för några veckor sen. Jag har faktiskt ingen aning, jag gråter inte så mycket.

Min mobiltelefon är… hur fin som helst. Femtioåttatusen gånger bättre än alla touch-mobiler. Min farfars gamla Samsung med extra stora knappar och siffror för att han skulle kunna se vad det stod. Och man kan bara ringa och sms:a med den, för det är väl det en mobil är till för?

När jag vaknar på morgonen… så undrar jag alltid om det är fint väder eller inte.

Innan jag går och lägger mig… borstar jag alltid tänderna (alltså, visst är jag helt unik?)

Just nu tänker jag på… att jag har så sjukt mycket läxor. Och att Håkan Hellström är den bästa artisen Sverige har.

Bebisar är… otroligt söta och lättroade.

Homosexuella är… sjukt coola (eller ja, typ kanske)

Blondinbella är… eeeehhmm, jag vet inte riktigt så mycket om henne men man kan väl säga att hon är helt okej?

Ikväll ska jag… titta på film och ångra att jag åt upp alla vindruvor innan middagen. 
I morgon kommer jag… göra läxor och lyssna på musik kanske..

Jag vill verkligen… att våren ska komma nuuuu!

- Maja

Rolig helg...

canon eos 1000d tameron 18-85mm
hejsan, idag är det fredag om någon hade missat det (om det nu går att missa). Jag hade nog tänkt att spendera min helg framför datan och plugga för alla mina fyra prov och träna på min muntliga redovisning... KUL!
Jag får hoppas att mina kompisar hittar på något och ringer mig... (Anna, Maja, frida, hanna) Snälla?
Min syster på bild som jag tog igår innan vi stack in till malmö och shoppade lite. Köpte ett par coola shorts en vit tröja och ett långt brunt linne.
V V Brown – Shark In The Water
-Petronella

Presentkort!

Jag var med i en fototävling på Live It's facebook-sida och kom trea i den tävlingen och idag fick jag hem det här fina presentkortet!
Bilden jag tävlade med:
- Maja

Smile :)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Bjuder på den här bilden på mig en fredagsmorgon som denna. Önskar egentligen att jag varit ledig den här dagen också men eftersom jag inte är det så är det här ett tidsinställt inlägg.
Idag blir det två timmars dansträning och sen ska jag njuta över att det är helg och att jag är ledig i två dagar innan vecka 12 börjar (den fruktade v12 med prov och muntliga redovisningar varje dag, blöö).
Happy Friday!

- Maja

Halvägs till 100


Upptäckte idag när jag vaknade att vi har fått 50 prenumeranter!
Nu är vi halvägs till hundra i prenumeranter och besökssiffrorna har varit över hundra de senaste dagarna, jätteroligt!

bloglovin
(när jag lade upp den här ikonen i inlägget så hade vi plötsligt fått en till prenumerant - välkommen förresten - men jag kan inte gå ner och ta en till bild på min tumme, så det fick bli såhär)

- Maja

Arms of a woman

canon eos 1000d tameron 18-85mm

Idag ska jag och min syster in till Malmö och träffa mamma där. Vi ska nog shoppa lite men det ska i alla fall bli jättemysigt. Biden är tagen när jag var i Ängelholm och hälsade på mina kompisar där (jag har bott där i två är). Men jag har redigerat dom på olika sett, vilken är finast?
jag glömde säga att vi har studiedag idag och det är därför jag kan åka in till Malmö på en tosdag! :)
Amos Lee – Arms Of A Woman
-petronella

Beautiful day

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Bilderna togs i sommar då jag kanske fotat med systemkameran i någon månad seriöst och kunde verkligen ingenting om slutartid, bländare, ISO eller annat om kamerans inställningar. Men sniglar är väl ändå väldigt vackra så jag lade upp dem ändå, med ny redigering (eftersom jag endast hade Picasa 3 när jag tog dem)
Studiedagen kommer att bestå av fotografering och jag kommer även plugga litegrann (eftersom vi nästa vecka har 4 prov och en muntlig redovisning - dö)
Och jag kommer lyssna på U2 och Kings of Leon hela dagen.
U2 – With Or Without You
U2 – Beautiful Day
U2 – Sunday Bloody Sunday
Kings of Leon - min spellista

- Maja

Hanna, underbara Hanna

canon eos 1000d eos tameron 18-85mm
Detta är ett välkänt ansikte i den här bloggen. Men det är inte så konstigt, hon blir alltid bra på bild!
Eller hur är det en fin bild på henne?
Deadmau5 – Ghosts 'n' Stuff (feat. Rob Swire)
Håkan Hellström – Flyg Du Lilla Fjäril
-petronella

Färgat håret?

canon eos 1000d 18-85mm

Nej, jag har inte färgat håret jag har bara photoshopat det lite. Första gången jag gör det så det kanske inte blev världens finaste...
Håller med Maja, kommer sitta klistrad framför tv:n ikväll och glo på glee och det nya Greys Anatomy!
Ni får ha en trevlig kväll och så ses vi sen, eller nja inte direkt men ni fattar...

Ikväll ska det tittas på tv!

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Slänger in lite bilder innan jag slänger på mig danskläderna och sticker till bussen för ett danspass.
Sen ikväll så går Glee klockan 20.00 på TV11 och sedan är det säsongsstart på Greys Anatomy!!
Åh vad roligt det ska bli, som jag har längtat!
- Maja

Det kanske blir vår ändå

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Verkar som om våren börjat titta fram på flera ställen i Sverige så det kanske blir en varm vår i alla fall (tack och lov, tänk att ha vinter hela året, usch, jag vill inte ens tänka på det!).
Det här är ett tidsinställt inlägg eftersom jag just nu sitter i skolan. Imorgon är det studiedag och sen är det fredag och efter det är det helg! (helt otroligt hur snabbt veckorna går när man tänker på det här sättet, haha)
- Maja

Blood Bank

canon eos 1000d tameron 18-85mm

Bilden är tagen i Spanien för något år sedan, vi skulle äta men jag orkde inte vänta så länge så jag gick ut på stranden och fotade lite. Idag är jag glad och just nu är jag trött så godnatt mina vänner.
-Petronella

Tävling hos Megapixlar

canon eos 1000d tameron 18-85mm
Jag är med och tävlar hos http://megapixlar.blogg.se/ och där kan man vinna 16 paket ballerinapaket (värde 300kr) hos http://ballerina.se/. Vill du också vara med så får du nog skynda dig för idag är sista dagen men då kan du i alla fall gå in här.
-Petronella

Mmmm...

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Dumma småbröder som åt upp mitt paket kakor igår, är supersugen på att sitta och äta ballerina kladdkaka och läsa i mina fotoböcker i solen på på verandan (som är ett rum innomhus, för ut går jag inte, haha) men nejdå, när jag var borta och dansade igår så passade de på att äta upp det sista som fanns kvar i paketet.
- Maja

Godmorgon solstrålar :)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Det regnar (nästan) och jag måste dra mig till skolan som börjar 08.00 idag, vi ses när skolan är slut. (Kan det inte bli sommar och sommarlov snart?)
- Maja

Några miljoner tack.

canon eos 1000d tameron 18-85mm
jag vill bara säga tack till alla våra fina läsare som ger oss sånna fina komentarer. vår blogg vore inget utan er och det är inget som jag bara skriver för bokstavligt talat så är det ingen blogg om ingen läser den...
Men 1000000000000000000000 tack!!
-Petornella

Kladdkakeballerina tävlingen hos MEGAPIXLAR


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

OMG, en flygande ballerinakaka! (ifall man är så blind att man inte ser fusk-snöret så kan det finnas en chans att man tror på det)

Nej men man slipper i alla fall bli mjölkig och kladdig om fingrarna, ifall man tycker att det är ett jätteproblem. Och mycket mjölk såklart :) (man kan inte överdriva med mjölk, jag lovar)

Det här är i alla fall mitt bidrag till Marcus&Mikaelas (Megapixlars) tävling där man kan vinna 16 paket kladdkake ballerina paket från ballerina.se, och vem vill inte det?
- Maja

Fototips - motorvägsbilden

Orginalbilden
Här är orginalbilden utan redigering, det enda jag gjort är att beskära den lite så att den ska matcha den färdiga bilden.

Så hur gjorde jag?

- Jag satt längst fram i bilen på motorvägen.

- Bilen åkte snabbt och det var bilar (det vita och det röda i bilden) på båda sidorna av vägen och även lampor (det orangea i bilden).

- Jag ställde in slutartiden på 5-10 sekunder.

- Kameran kommer nu att hållas öppen i 10 sekunder och hinna fånga tillräckligt mycket ljus i bilden och samtidigt kommer både vår bil och bilarna runt omkring oss röra sig och då blir det sådana långa "ljuslinjer". Vill jag inte ha bilden allt för ljus kan jag dra upp bländarvärdet (mot ett högre tal så att bländaren inte är så stor)

- För att bilden inte ska bli allt för skakig så kan man stödja den mot någonting i bilen.

- Sen är det bara att försöka några gånger tills man fått en bild man är nöjd med.

Den redigerade bilden



Här är bilden med redigering.

Hur redigerade jag den här bilden?

- Jag drog ner intensiteten

- Gjorde vägen lite ljusare och "himlen" mörkare med levels.

- Ökade mättnaden litegrann bara.

Svårare än så är det inte.
Så nästa gång ni sitter i bilen och det är mörkt ute och ni befinner er på en tråkig motorväg, ta upp kameran och fotografera istället! Det är ett väldigt bra sätt att fördriva tiden på.

Glöm inte att rösa på mig (bidrag nr. 1) i den HÄR FOTOTÄVLINGEN.
Du kan rösta en gång per dag.

- Maja

Bara för att alla längtar efter sommaren

canon eos 1000d tameron 18-85mm

Jag vet att alla längtar efter sommaren så jag tänkte hälla lite salt i era sår och visa er några sommriga bilder på humlor, what do you feel about that?!
Nej nu var jag lite taskig (men jag tänker ha kvar det ändå) :P
Panic! At The Disco – The Ballad Of Mona Lisa
-Petronella

Syster.

canon eos 1000d tameron 18-85mm

Bilder på min syster Cornelia från Spanien. Vilken redigering är bäst, första andra eller tredje?
Adrian Lux – Teenage Crime - Radio Edit
-Petronella

Lights

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Bilden tog jag påväg hem från Malmö på motovägen för några veckor sen.
Inlägg om hur jag tog bilden kanske kommer ifall ni vill?

Ifall ni läste Petronellas inlägg här nere så förstod ni att vår dåliga uppdatering igår berodde på att jag, Frida, Hanna och Petronella sov över hemma hos Petronella igårkväll.
Supermysigt var det!
Idag har jag dansat och så ska jag försöka städa och göra lite läxor innan den här helgen är slut.
- Maja

Pärlor ned för min kind

canon eos 100D tamron 18-85mm

Hejsan, igår sov jag, Hanna, maja och Frida över hemma hos mig men tyvärr blev det inte så många bilder... men vi hade jättemysigt, kändes nästan lite som vår när vi cyklade och hyrde film och köpte godis, ingen frös och det var underbart! Men sen idag efter frukosten stack Maja och Frida hem så då var det bara två kvar, jag och hanna och vi lämnade in papper om ansökan för sommarjobb på Ica (Maja, du glömde din hemma hos mig men jag tar med den imorgon). Sen tog jag lite bilder på henne när hon låg ned på en kudde.
komentera gärna vad ni tycker om den.
-petronella

Jag blev en av finalisterna i Oliviasfotoblogg.se's tävling :)

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
Bilden har absolut ingenting att göra med det här inlägget, men visst har jag superfina skor (lite smutsiga bara)?

Jag blev en av finalisterna i den här tävlingen. Där kan man vinna valfri fotobok från dext.se, därför skulle det vara jätteroligt ifall ni ville gå in HÄR och rösta på mig, bidrag nr. 1.
Man kan rösta en gång per dag framtill 27 mars.
Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg och tack så jättemycket för de fyra nya prenumeranterna vi fick idag!

- Maja

Mina fina vänner

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Haha, här ser ni hur resultatet blev när vi skulle ta "kompis-foton".
Charmigt, haha :)
- Maja

Bubbla.

1.
2.
Jag vet inte riktigt det här med bubblor.. Jag tror man kan få en bra bild om man tar nära typ men om man ska ta på en annan person som blåser bubblor är det jättesvårt (det kan jag skriva eftersom jag och Maja har provat det)
Men den här bilden är ganska gammal och jag redigerade mina bilder i picasa då men nu har jag redigerat om den men tyvärr hittade jag inte orginalet så jag ändrade lite grejer men vilken är bäst? 1 eller 2?
-Petronella

hUnD

canon eos 1000D tameron 18.85mm
Vet inte riktigt varför det står mitt namn där...
Ganska tråkig fredag idag men ska bli roligare imorgon, det bestämer jag nu..
-Petronella

Fiskmås

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Nu är det sol igen men eftersom jag snart ska åka och dansa så hinner jag inte gå ut och fotografera i det fina vädret. Det får i så fall bli i helgen (men med tre-fyra halsdukar om halsen såklart :).
Visst är fredagar väldigt, väldigt bra?
- Maja

Blöö

Canon ESO 400D, Tamron 18-250mm

Här kommer en sådär halvtråkig bild på lite sand (haha, det där lät faktiskt sjukt tråkigt) medan det regnar och är mörkt, kallt och blåsigt ute.

Jag ska försöka bli av med den här hemska förkylningen i helgen, alltså: dricka mycket te, sitta och redigera bilder i fotöljen med en filt och inte gå ut utan tre-fyra halsdukar runt halsen.

Eftersom jag den här veckan: Dansat varje dag trots att jag är supermegaförkyld, cyklat med blött hår utan mössa till skolan, haft converse och vårjacka trots att det är minusgrader, stått och väntat på bussen i tjugo minuter med blött hår efter simningen utan mössa, helt ignorerat att jag är supermegaförkyld.
Kanske inte det bästa man kan göra när man är förkyld.

- Maja

Fototävling hos Olivia

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag är med och tävlar hos Olivia i det HÄR inlägget. Temat är porträtt så jag tog en relativt ny bild och tävlade med. Det man kan vinna är en fotohandbok från dext.se.
Tävlingen avslutas den 12 mars så än är det inte försent att anmäla sig.
- Maja

Hopp i sängen.

canon eos 1000d 18-85mm
foto. Maja
"Modell": jag...

Jag går och lägger mig väldigt tidigt idag, var väldigt trött..
Men vi hörs imon. Godnatt
-Petronella

Ishelevete, vårparadis...

canon eos 1000D tameron 18-85mm

Längar bara så otroligt mycket tefter värmen och vår känslan. jag längtar inte så lite efter sommaren heller...

-Petronella

Världen håller andan

canon eos 1000D tameron 18-85mm

Hejsan, ligger i sängen med datan i knät och är trött. Orkar inte gå på tennisen idag, en av anledningarna till min trötthet är nog vädret, det har gått från sol och plusgrader till blåst och snöblandat regn... Inte jättekul men jag har redigerat en superfin bild på Hanna. Det har nog blivit många bilder på henne nu men hon är så söt och snäll så man bara måste :))
Carolina Wallin Pérez – Pärlor
-Petronella

Hanna och Petronella

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Här kommer en bild på Hanna och Petronella som jag tog i söndags. Ni är så fina!
Det regnade både idag och igår, jag som hade vårkänslor :(
- Maja

Den nya designen!

Så nu var äntligen den efterlängtade designen klar!
Efter mycket tankar, pratandes med Petronella och svordomar och kliande ögon så lyckade jag tillslut göra designen klar och nu är den här.
Både jag och Petronella är grymt nöjda, men vad tycker ni?
OBS! Ser ni inte den nya designen så ladda om sidan eller tryck på F5 alternativt Ctrl+F5.

- Maja

Päron med prickar i bakgrunden

canon eos 40D tameron 18-85mm

Hejsan, jag kom nyss på hur man gör sånna där "prickar/fläckar" i bakgrunden och blev såklart jätteglad. Det knske inte blev superfint men andå. Jag har Photoshop elements 8 men om ni vill kan jag göra en video på hur man gör det. Eller jag och maja kan göra en video till något annat men vi  vet liksom inte vad vi ska göra. Men skriv bara om ni vill att vi ska göra det och skriv också vad ni vill att vi ska prata om. Tack.
-Petronella

Promenad i paradiset

canon eos 40D tameron 18-85mm

En bildbomb från Sri Lanka. En Underbar ö söder om Indien som min familj och jag var på i julas.
Fink – This Is The Thing
Goo Goo Dolls – Iris
David Gray – Slow Motion
Coldplay – Life In Technicolor ii
Coldplay – Lost+ (with Jay-Z)
-Petronella

Hanna

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Den här bilden tog jag på Hanna i söndags när jag, Frida, Anna, Hanna och Petronella träffades.
Jag mår fortfarande hur dåligt som helst, nyser och hostar hela tiden och jag har minst varit och snytit mig idag femton gånger. Men dum som jag är så ska jag ge mig iväg och träna klockan sex :)
- Maja

Några bilder på Petronella och hennes nya frisyr

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Här är några bilder på Petronella som jag tog i söndags.
Vi satt hela eftermiddagen och redigerade bilder och satt också med vår nya header till den nya designen, hoppas att den kommer upp så snart som möjligt :)
- Maja

Puss På Kinden.

canon eos 40D tameron 18-85mm
Idag var vi och simmade med klassen och det var väl helt okej, vi fick iallafall sluta tidiga än vanligt...
Maja är snart klar med designen och vi gjorde hedern idag, eller nästan men den kommer typ vara klar ikväll så det kommer bli kul. men ni kommer inte att få se den föränn allt är klart, vi har en testblogg.

Håkan Hellström – Shelley
-Petronella

kram.

canon eos 1000d tameron 18-85mm
Älskade vänner.
Maxwell – Lifetime - Cut
-Petronella

Jag och Anna

canon eos 1000d tameron 18-85mm
Kära Anna, du kan göra så fina miner, har kollat igenom bilderna sen i söndags och har skrattat så jag kissat på mig, du får sluta göra sånna miner, det kommer att ske en olycka.
För att inte tala om mig, inte jättesnygg men man behöver ju inte göra till sig inför kameran.... japp...
Harebra
-petronella

En bild på Frida

Canon EOS 400D; Tamron 18-250mm

Den här bilden togs på Frida i lördags.
- Maja

Forts. på fototipset

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag tänkte visa hur enkelt det är att softa ner blixten med till exempel papper.

Du Behöver:

Toapapper/hushållspapper
Ett gummiband

Det är bara att ta några lager hushållspapper (hur mycket får man bestämma själv. Tunt lager - blixten får större effekt, Tjockt lager - blixten blir mjukare) och sen ett gummiband att knyta fast pappret med.

- Maja

Jag ♥ våren

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Nu är seriöst våren här (vi kan ju ignorera att de flesta som inte bor i Skåne fortfarande har meterhöga snöberg).
Så otroligt härligt, det var sju-åtta grader ute igår och snöblommorna har tittat fram och även finns det gröna knoppar på många träd och buskar.
Och som sagt, jag älskar våren, vem gör inte det?
- Maja

Tidsinställt inlägg

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm
+ fjärrutlösare

Bilden togs igår när jag var med de här fina tjejerna (visst ser det somrigt ut).
Det här inlägget är också tidsinställt eftersom vi gör exakt samma sak som vi när det här inlägget läggs upp på bloggen.
Hoppas ni får en bra dag!
(Ifall ni inte riktigt har koll på vem alla på bilden är så kan vi ta det från vänster: Hanna, Frida, Jag (Maja) däruppe, Petronella och Madde.)
- Maja

Snälla rösta på mig i fototävlingen hos Anna

Den här bilden tävlar jag med i ANNAS FOTOTÄVLING.
Det skulle verkligen vara jättesnällt ifall ni ville gå in och rösta på mig, bidrag nr. 3!
Jag skulle bli jättejätteglad :)
- Maja

Fototips- toapapper framför blixten

Utan blixt                                                                           Med blixt
Med toapapper på blixten

På bilden med blixt ser ni att bilden blir helt platt och tråkig och på bilden utan blixt ser ni, eller nej man ser ju ingenting och då är man är tvungen till att använda den tråkiga blixten. Men då kan man istället softa ner den lite med tex toapapper. Det ser ni på den nedersta bilden.


En annan bild med toapapper på blixten. Eller hur blir det mycket bättre?
Jag och maja prövade att ha lite andra grejer framför blixten och så här såg det ut...
Majas hand framför blixten
Ett grönt papper framför blixten
Ett gult papper över blixten.
Majas rosa sjal över blixten.
Var kreativ.
-Petronella

Ny frisyr

canon eos 1000d tameron 18-85mm

Lite halvsnygga bilder men så ser jag ut i min nya frisyr och jag ska inte säga att jag är helnöjd men jag börjar vänja mig vid den mer och mer...
Jag skulle vara hårmodell till en frisörbok, ni vet sådär "före och efter"  bilder. Men efter dom hade klippt mig så tyckte dom att jag var för ung, att det skulle se konstigt med massa skink. De hade säkert rätt men det var ändå lite surt.
En bra grej var att han ringde Sweden Models och jag träffade dom igår och jag ska skicka lite bilder så får vi se hur det går.
Idag har jag varit hemma hos maja med Frida, Hanna och Madde och vå åt på kust och fotade lite. Vi bakade en super god kladdkaka och lyssnade på sjön musik, supermysigt!
- Petronella

Hejpådigsvej


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Har spenderat dagen med vännerna och har haft en jättemysig dag då vi gick till Kust och åt lunch och även bakade kladdkaka, tog några foton m.m.
Jag och Petronella har också ett fototips som kommer komma upp så fort som möjligt som kommer göra det mycket lättare att använda blixten utan att få så hårt och platt ljus. Det kanske är nytt från några, medan det är barnmat för andra. Men vi tänkte i alla fall göra ett inlägg om det och så kan man ju hoppas att någon får något ut av det i alla fall :)
- Maja

Sommarsommarsommar

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Jag gick ut och gick i en timme idag. Otroligt vackert väder och fyra plus i skuggan och säkert sju grader i solen.
Men sen så såg det ju inte ut sådär när man tittade upp utan träden har fortfarande inga löv.
Bilden togs någon gång i September förra året tror jag. Idag kanske jag ska träffa kompisarna, ska bli jätteroligt och jag hoppas få en massa fina bilder som jag kan visa er efteråt :)
- Maja

Vi vet inte vart vi ska, men vi ska dit

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Himla fint citat faktiskt. Tog de här bilderna någon gång i somras så jag precis börjat lyssna på Oskar Linnros och citatet kommer från hans skiva som han gjorde med bl. a. Daniel Adams-Ray.
I en annan bild från samma dag så ser man även den stora björken i bakgrunden.
VILL HA SOMMAR NU.

Oskar Linnros – Annie Hall
- Maja

Italien


Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Vill så gärna åka till Italien i sommar eller till vår (men det kommer inte att hända). Blev väldigt inspirerad till de här bilderna när jag såg Eat Pray Love när de var i Italien. Så mycket god mat och fina gator!
Eat Pray Love är förresten en film som man måste se, den är så mysig!
- Maja

Fredag!

Canon EOS 400D, Tarmon 18-250mm
Ytterligare en bild från Malmö Opera

Nu är det äntligen fredag igen! Helt sjukt hur fort veckan har gått men det är bara bra :)
Petronella blev jättefin i håret efter att ha varit och klippt sig igår (säger hon att det inte är fint så lyssna inte på henne, för det blev jättejättefint).
Ikväll ska jag inte göra någonting och har inte heller särskilt många bilder att visa er, så det fick bli en till sån här :)

Malmö Opera

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Här kommer två inlägg från när jag var och fotograderade på Malmö Opera dagen före Näringslivsgalan.
Fick gå upp i taket och ta foton och även se allt uppifrån, hur häftigt som helst. Tur att jag inte lider av höjdskräck.
Är lite avundsjuk på Petronella som inte behövde gå i skolan idag. Snart ska jag i alla fall på teater så vi ses väl efter det antar jag :)
Så, vad har ni gjort idag?
- Maja

Pernilla Wästberg

Dessa foton är tagna av Pernilla Wästberg och det är i vårt hus. Idag slipper jag skolan för jag ska få en makeover i Malmö för jag ska bli fotad imorgon. Kul och spännande men samtidigt väldigt nervöst eftersom jag aldrig har gjort något sånt här förut.
Några av dessa bilder finns i tidningen Skåne magasinet också :)
-Petronella

Bloggtips - emaapemma.blogg.se

(Bild lånad från Emmas blogg, hoppas att det var okej?)
Emaapemma.blogg.se
Det här är en blogg som jag har följt i några veckor nu och jag blir aldrig besviken då jag går in på hennes blogg. Hon rider och fotograferar otroligt vackra foton och verkar som en väldigt söt och snäll tjej. Bloggen är även rolig och hon skriver mycket som sin vardag samt uppdaterar ofta med nya vackra bilder och har en grym design!
Verkligen en blogg som är värd att läsa.
- Maja

Bara för att jag inte kommer på något bättre

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Slängde in en bild och ett inlägg bara för att tala om att jag överlevt den drygaste dagen på länge. Gillar verkligen inte onsdagar. Har inte gjort ett skit känns det som och fick jätteont i magen någon timme innan vi skulle hem. Har faktiskt inte alls mått bra de senaste dagarna (tycksyndommig).
Nu ska jag försöka ladda över några bilder ur kameran och redigera dem så jag kan visa dem för er.
Vill bara säga tack för alla tips och kommentarer till det HÄR inlägget, kul att så många är intresserade av en fototävling!
Bara för att Kings of Leons låtar aldrig blir uttjatade: Kings Of Leon – Use Somebody
- Maja

Två bloggerskor!?

Vill bara förtydliga att det är två personer som har denna underbara blogg, petronella och maja. Vem som har gjort inlägget kan ni se i vänstra hörnet längst ner, där står de: -Petronella/Maja.
Ville bara skriva det så att någon slipper undra. Tack och hej!
(UPDATE: Jag lade in en bild för att visa vem som är vem /Maja)

-petronella

Black & Blue





 
canon eos 1000d tameron 18-85mm

hejsan! jag har då varit i Sälen med Linnea och hennes fmilj men det blev tyvär inte så mycket bilder, mest skidåkning. Vi hade lite otur med vädret men annars var allt bra.

Miike Snow – Black & Blue
Miike Snow – Silvia - Robotberget Remix
Miike Snow – Song For No One
Miike Snow – A Horse Is Not A Home
Miike Snow – Animal

(gillar miike snow)

-Petronella

......

Vad skulle ni säga om en fototävling här på bloggen?
Men i så fall så måste vi veta vad vi ska ha som pris och vad det ska vara för tema?
Vad tycker ni? Och vet ni någon bra sida som ni vet sponsrar fotobloggar med pris till tävlingar?

Skulle verkligen vara jättesnällt ifall ni kunde svara på de här frågorna, tack förresten för alla snälla kommentarer vi får, ni skulle bara veta hur glada vi blir!

Första mars

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm

Hela vårt hus kryllar av en massa myror som letat sig in redan, sådär lagom till första dagen på årets första vårmånad. Det känns nästan i luften nu tycker jag, det är mycket ljusare längre och trots att det är iskallt (när jag gick ut så kunde jag knappt känna min näsa när jag kom in) så känns det ändå lite vårigt.
Det gillar vi!
- Maja


START




bloglovin