only love

 
Det känns så konstigt att vara tillbaka till det vanliga efter tre veckor. De senaste dagarna har jag varit hemma och gått på långa promenader och fotograferat en massa och sen så har jag ju börjat jobba den här veckan också. Jag jobbade idag och kom hem för några timmar sen så nu är jag väldigt trött. Jag håller just nu på att lyssna igenom alla låtar som ni har lagt till på vår lista. Jag har redan hittat en massa ny musik, till exempel Ben Howard – Only Love som Fanny lade till - tack ♥
 
- maja 

kom änglar

 
 
 
Att förklara dom tre senaste veckorna går inte. Det går bara inte. Jag har verkligen haft det så bra som man kan ha och mått så bra som man kan må. Bilderna ovan är från när vi repeterade och den dagen var väldigt rolig även fast den hade en liten sorlig anda över sig. Nu är jag hemma och tänker på varje liten fin detalj under lägret och saknar det såhääääääär mycket, gånger tusen miljoner. 
 
-petronella

inredning

 
I konfirmationspresent fick jag att göra om mitt rum (jag vet int hur den meningen blev men jag är lite trött, haha). Jag har velat göra om mitt rum hur länge som helst så jag blev verkligen hur glad som helst! Under några månader nu har samlat på mig en massa bilder med inspiration. De över är några av dem och de har jag hittat när jag har googlat, på olika bloggar och tumblr-sidor. Jag kan sitta i flera timmar och beundra vackra och mysiga rum så ifall ni har någon tumblr-sida, blogg eller annan hemsida där ni har hittat fina bilder på fina rum så får ni jättegärna länka, kram på er. 
 
- maja

Hemma igen

 
Jag kom hem natten till lördag från att ha varit i Stockholm i tre veckor. De veckorna kommer verkligen bli en tid som jag kommer att minnas för evigt. Jag har haft det så otroligt kul, träffat en massa nya, härliga människor, fått nya vänner, skrattat, badat, fått minnen för livet, slitit ut mina skor och haft det så, så roligt. För er som har missat det så har både jagb och Petronella varit på konfirmationsläger i tre veckor i Stockholms skärgård och vi konfirmerades i fredags. Det kändes hemskt att behöva lämna alla efter konfirmationen och säga hejdå och det kändes hemskt att lämna Ängsholmen. Mina tre veckor på Ängsholmen har verkligen varit några av de bästa i mitt liv. 
 
Här ovan ser ni en bild från konfirmationen i Stockholm, jag har tyvärr inte så många bilder på min kamera för jag har fotat mest med Annas kamera när vi har varit där och hon har lovat att jag ska få ladda upp de på min dator och då kan jag visa er mer hur vi har haft det på Ängsholmen :) 
Annars så hoppas jag att ni har haft en bra sommar hittills och att ni fortfarande tycker om och vill följa vår blogg :) 
 
- maja

home

 
Idag kommer vi hem. 
 
 

purple

 
Det här är nog en av mina favoritbilder som jag har tagit hittills i sommar tack vare fotots nyanser och fokus och sen så tog jag den under en så himla fin kväll. Det var solnedgång och jag, Frida, Petronella, Anna och Hanna åt och myste vid Petronellas badhytt så det lilla orangeaktiga ni ser i bakgrunden är solen som håller på att gå ner. Vad tycker ni om den här bilden? 
 
Linnea Henriksson – Mitt rum i ditt hjärta
 
Tidsinställt inlägg - just nu är jag och Petronella i Stockholms skärgård på konfaläger utan varken mobil eller dator, vi är tillbaka den 27 juli men tidsinställda inlägg kommer att komma upp varje dag! 
 
- maja

Skokärlek

Källor: Sandras blogg (Niotillfem) och Mira & Tildas blogg (365days)
 
Sen jag först såg de här skorna på Sandras blogg (Niotillfem) för ett halvår sen ungefär har jag varit alldeles kär i dem. Det är Jeffrey Campbell och modellen heter Benched. De är slutsålda överallt och finns verkligen ingenstans att hitta men ifall det finns någon som har sett dem i någon affär eller på någon hemsida så kanske ni kan lämna en kommentar här? De är lite söt-ful-fina, helt underbara. Mina favoriter är de på bilden till vänster, även helt vita och vita och rosa och helt rosa är också så himla fint. Och de svarta till höger är ju också helt överfina. 
 
Tidsinställt inlägg, vi är fortfarande i Stockholm och har det bäst, det hoppas jag att ni också har!
 
- maja

musik

 
Bilden tog jag innan jag åkte och texten är från en av mina favoritlåtar I can't make you love me, Bon Ivers version, jag håller på att lära mig den på piano just nu.
 
Musik är seriöst något av det bästa som finns och att hitta ny musik är det allra bästa så därför har jag gjort en lista där vi alla kan lägga in våra favoritlåtar. Det ska bli en sån där lista där man kan hitta ny fin musik hela tiden och som hela tiden uppdateras med nya fina låtar. Jag har redan lagt till några av mina favoritlåtar och jag hoppas att ni vill fortsätta. Ni hittar listan här --> love will tear us apart
 
- maja

mountain sound






första bilden: Vår trädgård, andra bilden: Joel, tredje bilden: en väg på vår gata

En kväll i Juni var jag ute i trädgården och tog några foton innan jag gick på en promenad för att fota i kvällsljuset. Ifall man ska fota natur och miljöer så är det alltid bäst att gå ut tidigt på morgonen eller senare på kvällen, precis innan solen går ner för då är ljuset så otroligt fint och alla färger framhävs lite extra. Mina favoriter bland mina naturfotografier är tagna i kvällsljus och i morgonljus. 

Tidsinställt inlägg - vi är i Stockholm utan internet till den 27 juli :) 

- maja

Vintage effekt - bilden på Petronella

T

Eftersom jag och Petronella är i Stockholm och har bäst så har jag gjort den här redigeringsvideon till er, jag hoppas att ni har det bra! Puss! 
 
tidsinställt inlägg

- maja


Sheinside giveaway!

 
Nu anordnar vi en giveaway tillsammans med sheinside.com och priset är en 100 dollar som du kan köpa kläder, väskor och skor för hos sheinside. Det enda du behöver göra för att anmäla dig är att:
 
1.  Skapa ett konto på sheinside.com  - det gör du HÄR
2. Kommentera att du är med tillsammans med mejladdressen som du använde för att registrera dig hos sheinside. 
 
Tävlingen varar fram till och med den 2 augusti och sen lottar vi ut en vinnare! 

jag är med i en tävling

 
Jag har redan sagt det här förut, men jag är med i en fototävling där temat är djur och jag är med och tävlar med bilden ovan. Jag skulle bli så otroligt glad ifall ni ville gå in på DEN HÄR LÄNKEN och rösta på min bild. Det finns en liten "rösta-knapp" så det tar verkligen ingen tid alls att rösta. Sen så vill jag också säga tusen tack till er som redan röstat! Man kan rösta en gång varje dag så ni som redan har röstat kan gå in och rösta igen, men jag är såklart sjukt tacksam för att ni redan har gjort det. Så verkligen, ingen press haha :) 
 
Det hade varit så sjukt roligt att vinna med den här bilden eftersom det var den första bilden som jag blev riktigt, riktigt nöjd med och jag tog den även under min och Petronellas första riktiga fotografering tillsammans. 
Så ifall ni ville rösta på mig skulle jag bli så oerhört glad, speciellt eftersom förstapriset är en iPad 3!
Puss ♥
 
- maja

...

- Maria & Kristina

together

En fyrkant i form av två trianglar. Översta är på Maria och nedersta är på Kristina.
 
Hm...så hur kommer det sig att just vi har fått äran att få gästas här hos dessa fina tjejor? Jo, en dag i juni fick vi en kommentar på vår blogg från fotogeniquee, och de skrev att de ville fråga oss om en sak och bad om vår mejladress. Vi blev väldigt nyfikna på vad det kunde tänkas handla om. Sedan fick vi ett mejl från dem där det frågade oss om vi ville gästblogga hos dem i en vecka i juli medan de är på konfaläger, och vi svarade ju såklart JAA! Först fattade vi knappt någonting, att vi skulle få göra det på en utav vår absoluta favoritblogg, som vi har läst i mer än ett år och som dessutom har ungefär 1000 fler följare på bloglovin än vad vi har (50 följare hade vi innan vi började gästblogga och nu mer än 70! Tusen tack alla). Så vi är otroligt oerhört jätte tacksamma över denna möjlighet vi bara fått såhär. 
 
En liten smula om oss och vår blogg:
(Vi hoppas ni vet vad vi heter haha) Vi är två canon-ägande bästa vänner som lever i en stor och ganska så ful förort i utkanten av Stockholmo. I ordningen av vårt bloggnamn så är vi födda 98 och 97. Allmänt glada, ibland irriterade...konstiga, sportiga, fåniga, opopulära och riktigt charmiga töser eller vad vet vi. Varför vi startade en liten blogg var för att vi ville dela med oss av våra tankar, ord och framför allt våra fotografier. Annars tycker vi att det nästan inte blir så himla kul att fota i längden, när bilderna inte blir till användning. Vi älskar att fotografera, inspirera, inspireras, blogga, läsa bloggar, skapa, resa, sy/virka, spendera tid tillsammans och med vänner, fynda allt ifrån sakermankanhapåsig, prylar och secondhand. Vi beundrar musik och kläder väldigt mycket. Vi uppskattar alltid att få fin och snäll respons från människor som ta sin tid att läsa vår blogg.
 
Nu är det ju då dags för oss att säga det tråkiga ordet farväl, och vi hoppas att ni verkligen har tyckt om denna tid som vi har fått vara här och blogga. För vi har tyckt det varit så himla kul och ni har varit jättesnälla mot oss. Vi kommer aldrig att glömma det här vi fått vara med om. Så nu får vi ge omhändertagandet av denna blogg till Maja & Petronella. Massor av pussar och kramar från oss till er alla, ha det riktigt gött i framtiden!! 
 
Hejdå allesammans!

- Maria & Kristina

utan dina andetag

Dessa bilder är från vår senaste fotografering tillsammans för två veckor sen. Innan vi båda skildes från varandra, ända tills på lördag när vi båda kommer hem. Det ska blir så himla kul att få träffas igen. Vi ska nog passa på att säga att alla inläggen vi gjort här är tidsinställda för att vi båda skulle vara bortresta just under den veckan vi valde att gästblogga. Men det har funkat jättebra ändå, och vi har verkligen försökt att inte göra inläggen allt för tidsinställda utan vi har skrivit om lite allt möjligt, som redigeringstips, musik, analogt och lite annat. Hoppas att vi inte varit allt för tråkiga. Nu återstår endast ett inlägg kvar, och lite sorgligt är det faktiskt med tanke på hur himlans kul det har varit. Det skulle inte varit kul att ha bloggat här utan alla ni underbara läsare som har gjort oss så glada och tacksamma över allt jobb vi har lagt ner på detta. Det uppskattas otroligt mycket ska ni veta! Ha det så bra så länge. 
 
- Maria & Kristina

två bilder i en

 
Vi gillar att redigera bilder på detta sätt och har börjat göra det mer och mer nu. Det blir en häftig effekt och man får en helt annan känsla i bilden. Just i dessa bilder valde vi att blanda porträttbild med blommbild. Vi redigerade dem i photoshop elements och det funkar lika bra med photoshop cs, och såhär gör man:
(tyvärr har vi inga bilder att visa med men vi hoppas ni förstår det mesta)
 
1. Öppna de två bilder du ska använda.
2. Dra in lager-rutan som finns på höger sida.
3. Dra in den ena bilden över till den andra och placera över, så att den understa bilden är helt täckt av den andra.
4. Sedan står det "opacitet" i lager-rutan, och där drar du bara ner så mycket du vill att bilderna ska synas, i fall de ska synas lika mycket, att den ena ska synas mer eller att den andra ska synas mer, du väljer själv.
5. Därefter högerklickar du på lagret i lager-rutan, och när du gjort det klickar du på "lägg samman synliga". 
6. Sen är det bara att spara bilden.
 
Vi hoppas ni förstod, för det är verkligen bus enkelt om man vet hur man gör. 
 
- Maria & Kristina

the sound of silence

Två väldigt mörka bilder. När vi bestämde oss för att ha denna fotografering så var det väldigt mörkt ute, haha vi är lite konstiga... Men då blev bilderna mörka och brusiga, så det var svåra att redigera dem efteråt, men vi hoppas ni gillar dem ändå.
Nu är det bara två dagar kvar här på denna fina och underbara blogg, och det har verkligen varit så himla kul för oss att ha fått den här stora möjligheten. Vi är så så glada och tacksamma! Ha det så bra.
 
- Maria & Kristina

en fin sak som kallas...

(vårbilder)
...musik! Vi är lite av två musikälskare, lyssnar mycket på ganska lugn och annorlunda musikstil än vad som spelas på radio. Bon Iver är vår absoluta favoritartist, samt coldplay, James Vincent Mcmorrow, Florence and the machine, mumford & Sons, Fleet Foxes, First Aid Kit, M83, Lykke Li, Lana Del Rey, The Middle East och många fler. Vi har nästan exakt samma musiksmak som Maja & Petronella (haha...) men vi har både blivit tipsade och inspirerade av dem och funnit artister/band på egen hand. Men då undrar vi, vad lyssnar ni gärna på för musik? 
 
- Maria & Kristina

himlen är oskyldigt blå

Båda dessa bilder är tagna med analog systemkamera, och sen satte vi ihop dem i en och samma bild, i photoshop. Vi kommer att visa hur det går till i ett inlägg som kommer upp om några dagar, så i fall ni undrar hur man gör det så kommer ni att få veta det snart! Vi har inte något mer att säga utan bara, hejdå så länge ♡
 
- Maria & Kristina

endless summers

 
Sommargröna bilder. 
Fredag är det idag! Just nu sitter nog båda vi två och äter god middag och har det trevligt. Vi önskar er alla en skön och mysig fredagskväll. Hejsvejs! 
 
- Maria & Kristina

analogt

 
Bilderna är tagna med Kristinas analoga systemkamera Minolta Dynax 4. Den har vi börjat använda tillsammans när vi fotograferar. Vi tycker verkligen att det är roligt och lärande att använda den, för då lär man sig att ta sin tid till varenda bild som finns på filmrullen. Och så blir det en intressant och gammeldags känsla i bilderna. En bloggare som håller på mycket med sånt här är Annette Pehrsson, hon är en svensk fotograf som använder sig väldigt mycket av analoga kameror och mycket annat. Vi tycker hon är så otroligt duktig och får oss att häpna av hennes fantistiska bilder, hon är en utav vår absoluta favoritfotograf. Kika gärna in där för det kommer ni inte att ångra. 
Så om ni äger en analog kamera som fungerar så tycker vi att ni ska pröva att använda den, för man lär sig mycket av det och det är för övrigt bara en rolig grej. Däremot så kostar ju det en hel del men man behöver inte använda den hela tiden utan kanske lite då och då.
Ha det gött allesammans!
 
- Maria & Kristina

fönsterljus

Bilder på Kristina i vårens fina ljus. 
Våren för oss har varit mycket stressig men samtidigt så underbar och fin, allt fotograferande som aldrig förr. Nu är den borta från detta år och sommaren har tagit över. Vår är på många sätt det bästa som finns när allt blir till liv efter den kalla vintern. Hösten och vintern har också sina bra och fina sidor men sommaren övervinner allt i stort sätt, det är liksom den efterlängtade tiden man alltid väntar på. Den är bara så fantastisk (bortsett från allt som inte är lika fantasiriskt på sommaren, haha). Så vilken årstid gör er mest glad? :)
- Maria & Kristina

snurra du min värld


Bilderna tog vi i skogen för några veckor sedan. Vi blev typ helt myggjagade och kunde knappt klara av det, men vi bet ihop och avklarade det ganska bra ändå.
Nu är vi redan på vår tredje dag som gästbloggare här, och hittills känns det jättebra. Kram!

there is a light that never goes out

 
Dessa foton är från våren, så de är ganska gamla men vi vill ändå visa dem, för vi har inte använt just dessa bilder innan. Vi valde att göra dem ganska mörka och brusiga. Vad tycker ni om dem? 
 
Just nu befinner vi oss på två helt olika ställen. Maria har det härligt på Mallorca och Kristina är på sitt landställe i Dalarna. Och båda två kommer hem den 21 juli. Ha det så bra!
 
- Maria & Kristina

we should always know that we can do anything

 
 Fina och lite brusiga sommarbilder, en härlig promenad i kvällsljuset. Allt blir verkligen bara mycket bättre på sommaren, grönt, blommigt, varmt och bara allmänt underbart. Fast det finns ju också en del saker som inte är så bra, och det är mygg, knått, regn, kallt och bara eländigt, men så måste det nog vara ändå, det får man leva med. Annars är sommaren det bästa som finns. Vi har i alla fall haft en jättebra sommar hittills, och det hoppas vi att ni också haft! Kram på er ♡
 
- Maria & Kristina

stop crying your heart out

Två olika inomhusbilder som vi tagit för ett tag sen. På inomhusbilder tycker vi om att lägga på lite brus när vi redigerar dem, de blir liksom lite mer "speciellt och gammeldags". Vi brukar även göra det på utomhusbilder ibland också. 
 
- Maria & Kristina

gästbloggarna

Hejhej! Det är vi som är Maria & Kristina och vi har fått den enormt stora äran att gästblogga här hos Maja & Petronella, medan de är borta på konfirmationsläger. Vi kommer finnas här mellan 10 till 16 juli, då ni får ta del av våra fotografier och våra ord! Vi hoppas verkligen att alla ni läsare kommer att gilla det!
Vi är 13 och 14 år gamla och bor en bit utanför Stockholm. Vi har fotograferat sedan förra sommaren men vi har alltid gillat foto, och startade vår fotoblogg i Januari 2012. Om ni kommenterar på våra inlägg ska vi försöka svara på dem så fort vi kan, och om vi inte gör det ska ni veta att vi läser varenda en och blir lika glada och tacksamma av alla!!
 
Dessa bilder Är tagna med Kristinas analoga systemkamera. Bilderna är helt oredigerade vilket är väldigt ovanligt för oss. Vi tycker att allt i bilderna blir så himla fint med den kameran. På den övre bilden ser ni Kristina och Maria är på bilden längst ner! Kram från oss ♡
- Maria & Kristina

hemligt

 
Hej på er! Just nu är ju jag och Petronella i Stockholm och därför har vi tidsinställt en massa inlägg som förhoppningsvis kommer upp varje dag och vi hoppas att ni har tyckt om de som har kommit upp hittills :) Men det kan ju bli lite tråkigt med en massa tidsinställda inlägg i längden och därför kommer två bloggare att gästblogga hos oss i en vecka och vilka de är får ni veta imorgon då de börjar! Jag hoppas att ni tycker om dem och deras fotografier, för det gör vi ♡
 
Tidsinställt inlägg - vi är tillbaka den 27 juli! 
 
- maja

breathe

 
Innan jag och Petronella åkte hade vi en helt oplanerad och väldigt kort fotografering på en äng med döda björkar och här är en av fotona. Jag har redigerat den delvis i photoshop elements och delvis i ett program som heter toycamera. Det är gratis att ladda ner och fungerar väl sådär halvbra men det gör att man lätt kan få till den där lite retroaktiga effekten i sina bilder, sen är det bara att finjustera sitt foto lite i photoshop. Jag vet att det finns till Mac och jag tror att det ska finnas till Windows också. Jag laddade i alla fall ner programmet från den HÄR sidan. 
 
Tidsinställt inlägg - just nu är jag och Petronella i Stockholms skärgård på konfaläger utan varken mobil eller dator, vi är tillbaka den 27 juli men tidsinställda inlägg kommer att komma upp varje dag! 
 
- maja

Mina favorit tumblrs

Det var vissa som ville att jag skulle berätta vilka mina favorittumblrs var när jag själv länkade till min tumblr (aprilhimlens.tumblr.com) så här kommer några av mina favoriter. 
 

 
 
Fridas tumblr är helt underbar. Hon lägger upp tonvis med vackra och inspirerade fotografier. 
fridanyqvist.tumblr.com // fridanyqvist.blogg.se
 
 
 
Även den här är underbar, speciellt ifall du letar efter inspiration till din frukost :) 
 
beyondrarity.tumblr.com // mittuniversum.webblogg.se
 
 
 
Fina Julias blogg är en av mina absoluta favoritbloggar så jag blev så glad när jag såg att hon också har tumblr. 
 
devined.tumblr.com // devined.blogg.se
 
 
 
Den här tumblrn är helt underbar, jag tycker bara att den är så himla fin. 
 
glimmerinspace.tumblr.com // ?
 
Och sen så följer jag ju en massa andra fina tumblrs, till exempel ebbawe.tumblr.com och rebeckabjurmell.tumblr.com (som jag har berättat om någon gång tidigare här på bloggen). Men ja, nu hoppas jag att ni har hittat några nya tumblrs som ni kan inspireras av.  
 

 
Tidsinställt inlägg - just nu är jag och Petronella i Stockholms skärgård på konfaläger utan varken mobil eller dator, vi är tillbaka den 27 juli men tidsinställda inlägg kommer att komma upp varje dag! 
 
- maja

summertime darkness

 
 
Nu sitter jag på ett tåg påväg till stockholm full av förväntningar. Åh vad kul detta kommer att bli.
 
-petronella

Idag åker vi!

 
IDAG ÅKER VI TILL ÄNGSHOLMEN! Åh vad roligt det ska bli, gud som vi har längtat. (För er som missat det så ska jag, Petronella, Anna, Frida och Hanna till Ängsholmen i Stockholmsskärgård i tre veckor på konfirmationsläger). Vi kommer att ha det bäst, det vet jag, åååh så kul det ska bli!! 
 
Men bara för att vi åker iväg betyder det inte att det kommer vara helt tomt här på bloggen, tvärtom! Eftersom vi inte kommer ha någon mobil, dator eller internet på ön så har vi tidsinställt en massa inlägg så att det ska komma upp ett varje dag medan vi är borta. Det kommer att komma upp flera tips, tävlingar, redigeringsvideos, foton från fotograferingar som vi hållit hemliga tills nu och ja, en massa annat! Vi kommer även ha två gästbloggare här under en vecka, så att det blir lite omväxling :) Så sluta för guds skull inte följa oss, då kommer vi bli så ledsna, haha :) Vi kommer ju däremot inte kunna svara på kommentarer och mejl förrän vi kommer hem. 
 
Vi är tillbaka den 27 juli! 

Vinnaren i fototävlingen!

 
Nu har vi räknat rösterna och den lyckliga vinnaren är Amanda - happinessfoton.blogg.se! Amanda fick 38 röster och på andra plats kom Erika som fick 36 röster, det var alltså väldigt jämnt! Vi tyckte att alla bidrag var jättefina och ni som inte vann kan försöka nästa gång vi har en tävling här på bloggen :)
 
Amanda vinner fotoprylar för 300kr hos tvspelsweb.se så stort grattis till henne igen! 
 
 

Aa case of you

 
just nu är jag en person som har glömt hur man beskriver något. Just nu är en jag en människa utan ord. Jo ett ord kan jag; godnatt.
 
-petronella

i ditt hjärta

 
För några dagar sen fotograferade jag solnedgången. 
 

 
Jag är så så ledsen för att vi har bloggat så dåligt de senaste dagarna men det har varit så otroligt fint väder så jag har inte riktigt viljat sitta framför datorn. Jag har varit på stranden och badat och solat med Anna och Frida. Sen så har jag tränat på morgonen i lördags, söndags och idag, det är så himla härligt, det är en så bra start på dagen. Och på fredag åker vi till Ängsholmen! Åh gud vad roligt det ska bli. 
 
Crying Day Care Choir – July
 
- maja


START




bloglovin